Θέλεις να συμμετάσχουμε;

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

Θέλεις να συμμετάσχουμε;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 13 Μαρ 2012, 17:14

ΝΑΙ
82
86%
ΟΧΙ
13
14%

Σύνολο ψήφων: 95

hrsfpgyjrnptrd

Re: Θέλεις να συμμετάσχουμε;

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 09 Μαρ 2012, 13:36

Ναι, αν και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι πολλά απο τα σοβαρά επιχειρήματα πίσω απο το "όχι". Πιστεύω οτι τα μαθήματα και οι εμπειρίες που θα παρθούν σε μια ισως πρόωρη αλλα σιγουρα μη-κρίσιμη εκλογική προσπάθεια, όπου (ασχέτως προθέσεων) μια εκλογική αποτυχία δεν θα στοιχίσει στο κόμμα, είναι υπερπολύτιμα για την επόμενη και περισσότερο ώριμη προσπάθεια.

PanosKoutsouvelis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό PanosKoutsouvelis » 09 Μαρ 2012, 14:20

Ή τώρα ή ποτέ!
Laws, like sausages, cease to inspire respect in proportion as we know how they are made. (Otto von Bismarck)
dikaiosini.gr

vagenasd

Δημοσίευσηαπό vagenasd » 09 Μαρ 2012, 14:55

ΝΑΙ
Πιστέψτε με θέλω να αγωνιστώ, να υπερασπιστώ και να υπηρετήσω την ιδέα της άμεσης ψηφιακής Δημοκρατίας, τον πολιτισμό, τη διαφάνεια και την ελευθερία της διαδικτυακής έκφρασης.

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 09 Μαρ 2012, 14:56

αν και ειμαι εκτος πρακτικης συμμετοχης στις εκλογες σας, η προσωπικη μου γνωμη ειναι ΝΑΙ.
Οσο ποιο γνωστο γινεται το κομμα τοσο το καλυτερο για μελλοντικες ποιο καλα προετοιμασμενες εκλογες και γενικα σε συμμετοχη στα κοινα αργοτερα.
Σημ: Δεν βλεπω κανενα κουμπι για να ψηφισω, εχω fedora 14 στο τελευταιο chrome

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Μαρ 2012, 15:20

piratpartisten έγραψε:αν και ειμαι εκτος πρακτικης συμμετοχης στις εκλογες σας, η προσωπικη μου γνωμη ειναι ΝΑΙ.
Οσο ποιο γνωστο γινεται το κομμα τοσο το καλυτερο για μελλοντικες ποιο καλα προετοιμασμενες εκλογες και γενικα σε συμμετοχη στα κοινα αργοτερα.
Σημ: Δεν βλεπω κανενα κουμπι για να ψηφισω, εχω fedora 14 στο τελευταιο chrome

Μήπως δεν είσαι πιστοποιημένο μέλος;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 09 Μαρ 2012, 15:35

ιδεα δεν εχω για το τι ειναι αυτο.
Μπερδεμενα πραγματα και μαλλον δεν προκειται να καταλαβω.........

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 09 Μαρ 2012, 16:18

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θα επαναλάβω ακόμα μια φορά γιατί υποστηρίζω το ΟΧΙ:

*Η σημερινή πραγματικότητα θέτει ζητήματα όπως:
Α)Αλλαγή του συντάγματος.
Β)Υψηλή ανεργία.
Γ)Κοινωνική ασφάλιση. Συνταξιοδοτικό.
Δ)Κυβερνήσεις συνεργασίας. Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Ε)Διαφθορά. Φοροδιαφυγή.
Ζ)Αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος.
Η)Περιορισμός κρατικών δαπανών και αλλαγή του μοντέλου οικονομίας. Φορολογικό σύστημα.
Θ)"Εθνικά" θέματα και εξωτερική πολιτική.
Ι)Εξόρυξη πετρελαίου. ΑΠΕ.
Κ)Μεταναστευτικό.
.
.
.
κτλ

Είμαστε στη πιο ρευστή και πιο σημαντική περίοδο μετά την Μεταπολίτευση. Εϊμαστε ήδη σε 5 χρόνια οικονομικής ύφεσης χώρις εμφανή διέξοδο στο μέλλον. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια διελυμένη εικόνα του κράτους στο εσωτερικό και εξωτερικό. Νομίζετε ότι το ποσοστό ευθύνης μας είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα Κόμματα Πειρατών στην Ευρώπη;

Θέλουμε να μας ψηφίσουν σκεπτόμενοι πολίτες για τις προτάσεις μας ή να "εκμεταλλευτούμε" την επιθυμία της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και της δημιουργίας κάτι καινούριου απλά; Γιατί να μας ψηφίσει ένας σκεπτόμενος πολίτης; Επείδη εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα ή γιατί συμφωνεί με ένα σαφές πρόγραμμα θέσεων, στόχων και ενεργειών;

Σε ένα αυριανό debate, τι ακριβώς θα υποστηρίξουμε στο κάθε θέμα; Θέλουμε περισσότερη διαφάνεια στο κράτος, ανωνυμία στο χρήστη και άμεση δημοκρατία, αλλά πως; Θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας; Με ποιές προϋποθέσεις; Αν ψηφιζόταν με εμάς μέσα στη βουλή το καινούριο εκπαιδευτικό, ασφαλιστικό, τα μνημόνια Ι και ΙΙ, εμείς τι θα ψηφίζαμε;

Είμαστε ένα μεσσιανικό κόμμα γιαυτό ψηφίστε μας και θα σας σώσουμε; Είμαστε ένα κόμμα πασπαρτού που η όποια κυβέρνηση θα μας δώσει ένα υπουργείο επικοινωνίων και θα δεχτούμε; Είμαστε ένα κόμμα άρνησης γιαυτό ψηφίστε μας για να τονώσουμε τη φωνή του λαού; Είμαστε ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα γι'αυτό ψηφίστε μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές που προτείνουμε;

Ο φόβος μου δεν είναι να "αποτύχουμε" στις εκλογές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ρίχνουμε στον Καιάδα όλες τις ψήφους σε εμάς λόγο του ελλειματικού (κατά τη γνώμη μου) εκλογικού νόμου. Ο φόβος μου είναι ότι μπορεί να "πετύχουμε" στις εκλογές, μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό κλίμα και την κοινωνική αγανάκτιση και να απογοητεύσουμε όσους ήλπιζαν σε κάτι νέο. Ο φόβος μου είναι ότι στην ανυπαρξία σαφών θέσεων και ενεργειών θα μπλέξουμε τα μπούτια μας. Ο φόβος μου είναι ότι μέσα στο χάος των διαφορετικών θέσεων και απόψεων θα προκύψουν κάποιες ισχυρές φυσιογνωμίες και θα εξελιχτούμε σε προσωποκεντρικό κόμμα.

Όσοι υποστηρίζετε το ΝΑΙ συνειδητοποιήτε τι ζητάτε;
Συνειδητοποιήτε ότι σε 2 μήνες θα πρέπει να αναπτύξουμε όσες θέσεις και προτάσεις έχουν τα ήδη υπάρχοντα κόμματα και μάλιστα να είναι καλύτερες;
Συνειδητοποιήτε ότι σε 2 μήνες θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτές;
Συνειδητοποιήτε ότι για 2 μήνες θα πρέπει να συναντιώμαστε όχι κάθε βδομάδα, αλλά κάθε μέρα, για να προετοιμαστούμε;
Συνειδητοποιήτε ότι για 2 μήνες θα πρέπει αυτά τα 200 κάτι μέλη να κάνουν πράγματα που στα άλλα κόμματα πήρε σχεδόν μια δεκαετία;

Συγγνώμη και πάλι που το μεγεθύνω το θέμα. Αν ήταν μια άλλη χρονική περίοδος και ένα άλλο κόμμα δε θα είχα πρόβλημα. Όμως επειδή αυτή τη χρονική συγκυρία οι ψήφοι μεταφράζονται σε ελπίδα για κάτι νέο έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη. Επειδή το κόμμα αποτελεί μια Πανευρωπαϊκή προσπάθεια, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της Ε.Ε. οι ευθύνες μας και η εικόνα που θα δείξουμε φεύγουν και εκτός συνόρων.

Όσοι έχετε ψηφίσει ΝΑΙ, είστε 100% σίγουροι; Έχετε σκεφτεί τα παραπάνω; Εάν ναι, δεκτό. Εάν όχι, συνειδητοποιήστε την αξία της γνώμης σας, μη παρασυρθείτε από την επιθυμία σας για καταμέτρηση δυνάμεων και αλλάξτε την ψήφο σας σε ΟΧΙ.

Πειρατικά.

vasilis89

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 09 Μαρ 2012, 18:53

εγώ ψήφησα όχι. Δεν με πειράζει τόσο το ότι θα πάμε τελείως ανέτοιμοι στις εκλογές.. η αναγνωρισιμότητα θα είναι ένα σίγουρο κέρδος αυτής της διαδικασίας. Αυτό που δεν μου κάθετε πολύ καλά είναι ότι κάτω από το βάρος των απαιτήσεων (κυρίως γραφειοκρατικών αλλά και καμπάνιας) όλα τα άλλα θα παραμεριστούν.. αλλά δεν βαριέσε, 3ις μήνες είναι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε προσγειωθεί..

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 09 Μαρ 2012, 19:08

qwerty έγραψε:Θέλουμε να μας ψηφίσουν σκεπτόμενοι πολίτες για τις προτάσεις μας ή να "εκμεταλλευτούμε" την επιθυμία της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και της δημιουργίας κάτι καινούριου απλά; Γιατί να μας ψηφίσει ένας σκεπτόμενος πολίτης; Επείδη εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα ή γιατί συμφωνεί με ένα σαφές πρόγραμμα θέσεων, στόχων και ενεργειών;

Είναι μια καλή ευκαιρία να μας γνωρίσουν οι πολίτες και να προσπαθήσουν μαζί μας να μελετήσουμε προβλήματα και να βρούμε λύσεις. Κακά τα ψέμματα στο φόρουμ αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχετικά λίγα ενεργά μέλη (για μένα και τα 100 λίγα είναι όταν πρόκειται για τέτοιες περιστάσεις) και ο καθένας δίνει από το λιγοστό του χρόνο ότι μπορεί. Οι πολίτες θέλω να μας ψηφίσουν γιατί προσφέρουμε μια εναλλακτική λέγοντας σε όλο τον κόσμο ελάτε μαζί μας να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Οι γνώμες όλων μετρούν το ίδιο. Οι ψήφοι είναι ισάξιες. Άρα δε θα τους προτείνω να μας ψηφίσουν για κανέναν από τους δύο λόγους που αναφέρεις, αλλά γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει ελάτε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίσουμε πως θα προτείνουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Αρκετά περιμέναμε από τους άλλους να μας σώσουν, καιρός να το κάνουμε οι ίδιοι. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να περάσουμε.

qwerty έγραψε:Σε ένα αυριανό debate, τι ακριβώς θα υποστηρίξουμε στο κάθε θέμα; Θέλουμε περισσότερη διαφάνεια στο κράτος, ανωνυμία στο χρήστη και άμεση δημοκρατία, αλλά πως; Θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας; Με ποιές προϋποθέσεις; Αν ψηφιζόταν με εμάς μέσα στη βουλή το καινούριο εκπαιδευτικό, ασφαλιστικό, τα μνημόνια Ι και ΙΙ, εμείς τι θα ψηφίζαμε;

Κακά τα ψέμματα και πάλι, σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας δε θα κληθούμε να συμμετάσχουμε, στη βουλή δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε, πόσο μάλλον να κυβερνήσουμε. Το κόμμα υπάρχει επίσημα 1,5 μήνα μόλις, οπότε δεν είναι δυνατό να δοθούν απαντήσεις σε όλα και να αναπτυχθούν θέσεις. Αυτό που δίνουμε όμως είναι τον τρόπο για να γίνει αυτό. Κάτι που κανένας άλλος δεν προσφέρει.

qwerty έγραψε:Όσοι υποστηρίζετε το ΝΑΙ συνειδητοποιήτε τι ζητάτε;
Συνειδητοποιήτε ότι σε 2 μήνες θα πρέπει να αναπτύξουμε όσες θέσεις και προτάσεις έχουν τα ήδη υπάρχοντα κόμματα και μάλιστα να είναι καλύτερες;
Συνειδητοποιήτε ότι για 2 μήνες θα πρέπει να συναντιώμαστε όχι κάθε βδομάδα, αλλά κάθε μέρα, για να προετοιμαστούμε;
Συνειδητοποιήτε ότι για 2 μήνες θα πρέπει αυτά τα 200 κάτι μέλη να κάνουν πράγματα που στα άλλα κόμματα πήρε σχεδόν μια δεκαετία;

Δε χρειάζεται ούτε να αναπτύξουμε θέσεις για όλα, ούτε να είναι καλύτερες από των άλλων. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι είναι επαγγελματίες. Είμαστε λίγοι, ας μας μάθουν για να γίνουμε πολλοί. Μόνο αν αυξήσουμε τα άτομα που συμμετέχουν θα φτάσουμε σε προτάσεις που έχουν αξία. Αν το δούμε και μαθηματικά η κατανομή του φόρτου είναι καλύτερη όσο περισσότερα είναι τα άτομα που συμμετέχουν. Κόσμο χρειαζόμαστε λοιπόν. Αν δεν πάρουμε μέρος στις εκλογές αυτές, που υπάρχει ανάγκη για κάτι καινούριο (όπως οι διαδικασίες μας) θα χάσουμε την ευκαιρία.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Μαρ 2012, 20:37

qwerty έγραψε:Όσοι υποστηρίζετε το ΝΑΙ συνειδητοποιήτε τι ζητάτε;

Συνειδητοποίησε και εσύ ότι τα κόμματα κάνουν copy paste τις θέσεις τους κάθε φορά που γίνονται εκλογές, με ολίγη από σάλτσα και ενημέρωση (εκτός του ΚΚΕ που είναι πάντα το ίδιο).
Ήδη συναντιόμαστε διαδικτυακά σχεδόν κάθε μέρα όσοι ενδιαφέρονται και δουλεύουμε. Δεν χρειάζεται να παρουσιάσουμε κάποια "βίβλο" που δεν θα διαβάσει κανένας και πόσο μάλλον ένα "πρόγραμμα" που ποτέ δεν εφαρμόζεται. Είμαστε οι άνθρωποι του "στην βράση κολλάει το σίδερο".
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες