Πρωτοβουλία λογοκρισίας

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4949
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Πρωτοβουλία λογοκρισίας

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 10 Φεβ 2020, 15:05

Πρωτοβουλία λογοκρισίας

"Γιατί δεν αναλαμβάνετε μία πρωτοβουλία;" ρωτάει ο δημοσιογράφος τον βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τις "επιθέσεις" με memes και graffiti. Ο άνθρωπος που έπαιρνε συνέντευξη από τον αρχηγό των Νεοναζί δολοφόνων σαν να ήταν ιδεολογικό φιλαράκι του ξαφνικά νοιάζεται για την προστασία των πολιτικών προσώπων από το μπαμπούλα της "δολοφονίας χαρακτήρων" και τον παρακινεί ο δημοσιογράφος να "πάρει πρωτοβουλία"; Προσέξτε: δημοσιογράφος, δηλαδή επαγγελματίας που λόγω του ρόλου του οφείλει να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και να τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή λογοκρισίας, παρακινεί βουλευτή να πάρει πρωτοβουλίες για επιβολή λογοκρισίας και ποινικοποίηση της σάτιρας και της κριτικής. Αυτός ο δημοσιογράφος, που ποτέ δε βρήκε ούτε μισή συλλαβή να πει για να καταδικάσει τα ρατσιστικά παραληρήματα των συνωμοσιολογικών ακροδεξιών φυλλάδων, που σόκαρε τους πάντες με τις άθλιες ρατσιστικές δηλώσεις του περί πνιγμού προσφύγων και μεταναστών και τη χυδαία επίθεση στην κοπέλα που οι γονείς της δεν είχαν να της προσφέρουν ένα πρωϊνο, σιγόνταρε τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς "εφημερίδα των τρομοκρατών" του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την "Εφημερίδα των Συντακτών", με τους οποίους ήθελε να δικαιολογήσει τη μεθόδευσή του για επιβολή λογοκρισίας.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δε μιλάει στην τύχη. Απευθύνεται σ'ένα συγκεκριμένο, φανατισμένο, ακραίο ακροατήριο που τον ψηφίζει και τον επαινεί, καθώς και σε κάποιους "μετριοπαθείς" που, στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης "τάξης κι ασφάλειας", καλοβλέπουν την πολιτειακή εκτροπή και τη μετατροπή της χώρας σε ανελεύθερο καθεστώς τύπου Ερντογάν και Πινοτσέτ. Είναι φανερό πως ένα Οργουελικό 1984 δεν είναι μακριά, ειδικά μετά και την ψήφιση της Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στην Ε.Ε., για την οποία είχαμε προειδοποιήσει ότι δίνει όλα τα εργαλεία για προληπτική λογοκρισία - αρχικά στο όνομα της "προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων". Θυμίζουμε πως αυτή η Οδηγία πέρασε χάρη και στην απαράδεκτη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, η οποία βρισκόταν σε πλήρη ανακολουθία με τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων τους. Την ώρα που τα παιδιά μας θα λιποθυμούν στο δρόμο από την πείνα, η όποια κριτική ή σάτιρα προς τους υπευθύνους και τα τσιράκια τους θα χαρακτηρίζεται "δολοφονία χαρακτήρων" ή "τρομοκρατική επίθεση" ή θα απαγορεύεται γιατί θα... "προσβάλλει" τα "πνευματικά δικαιώματα" κάποιου μεγαλοεκδότη!

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι το ζήτημα της λογοκρισίας (προληπτικής ή μη) έχει διευθετηθεί νομικά και συνταγματικά εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την ανακίνησή του. Απαιτεί από τον κύριο Μητσοτάκη ή να βγει ανοιχτά και να παραδεχτεί ότι συμφωνεί με τις θέσεις του βουλευτή του κι ότι τάσσεται υπέρ της λογοκρισίας και κατά της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου ή να τον διαγράψει από το κόμμα. Απαιτεί από τον κύριο Πιερρακάκη, που τον ενέπλεξε στην "πρωτοβουλία" του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, να τον διαψεύσει ή να παραιτηθεί άμεσα. Επίσης, οι ηγεσίες και τα στελέχη των κομμάτων που, αντί να βγουν και να καταδικάσουν τις αθλιότητες του Μπογδάνου και ν'απαιτήσουν από τους κυρίους Μητσοτάκη και Πιερρακάκη να ξεκαθαρίσουν αν είναι υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου χωρίς υπεκφυγές κι ανόητους ελιγμούς, προτίμησαν να σιωπήσουν, θα έπρεπε να ντρέπονται. Κατά τα άλλα, ορκίστηκαν πίστη και υπακοή στο Σύνταγμα...

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

spooky
ΔημοσιεύσειςCOLON 29
ΕγγραφήCOLON 27 Μάιος 2019, 01:58

Re: Πρωτοβουλία λογοκρισίας

Δημοσίευσηαπό spooky » 10 Φεβ 2020, 15:12

+1

baboulas7
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 9
ΕγγραφήCOLON 01 Φεβ 2014, 01:07

Re: Πρωτοβουλία λογοκρισίας

Δημοσίευσηαπό baboulas7 » 10 Φεβ 2020, 20:12

+1

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 479
ΕγγραφήCOLON 05 Μάιος 2012, 18:12
ΤοποθεσίαCOLON Πειραιάς
CONTACTCOLON

Re: Πρωτοβουλία λογοκρισίας

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 10 Φεβ 2020, 21:30

+1
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες