Σελίδα 1 από 1

Ellinika Hoaxes και επαλήθευση γεγονότων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2019, 14:37
από Vassilis Perantzakis
Διαβάζουμε με έκπληξη ότι το γνωστό blog Ellinika Hoaxes ανέλαβε για το Facebook την επαλήθευση γεγονότων.[1]

Αν και δεν έχουμε κάτι ενάντια στην δουλειά που κάνουν τα Ellinika Hoaxes ή οποιοσδήποτε άλλος στο θέμα σχολιασμού και τεκμηρίωσης δημοσιεύσεων σε καμία περίπτωση τέτοιο έργο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμμεσα ή έμμεσα για την λογοκρισία αναρτήσεων. Αυτό είναι ευθύνη των οργανισμών που εκδίδουν τα νέα και όχι του κάθε διαδικτυακού κοινωνικού μέσου (social media) . Πρώτιστα όμως είναι ευθύνη των αναγνωστών να μελετούν πριν αναπαράγουν / διαμοιραστούν και έτσι συνυπογράψουν κάθε αμφισβητούμενη είδηση.

Η επαλήθευση γεγονότων δεν μπορεί είναι μία εργασία που ανατίθεται. Χρειάζεται παιδεία από τους αναγνώστες και επαγγελματική ευσυνειδησία από τους δημοσιογράφους ή όσους αναφέρονται σε γεγονότα.

Στην περίπτωση διαφημίσεων, το Facebook έχει ήδη δικούς του όρους που μπορεί να εφαρμόσει ώστε να μην επιτρέψει την πληρωμένη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Δεν χρειαζόμαστε αστυνομία ( καθοδηγητές / κριτές ) σκέψης.

Δυστυχώς το Facebook ακόμα μία φορά δείχνει πόσο λίγο έχει σε υπόληψη την χώρα μας και τους θεσμούς. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα ασφαλείας και διάδοσης ψευδών ειδήσεων συνεχίζεται παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντίθετου από τον ιδρυτή του.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

[1] https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/05/0 ... g-program/


https://pads.pirateparty.gr/p/r.1fe227b ... 3a657f2bd8

Re: Ellinika Hoaxes και επαλήθευση γεγονότων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2019, 16:21
από chiossif
+1

Re: Ellinika Hoaxes και επαλήθευση γεγονότων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2019, 16:57
από Στάθης Λειβαδίτης
+1

Re: Ellinika Hoaxes και επαλήθευση γεγονότων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2019, 23:01
από gounara
+1