Προταση σε οτι εχει να κανει με τις ψυχοτροπες ουσιες
Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Προταση σε οτι εχει να κανει με τις ψυχοτροπες ουσιες
Εαν Μιχαλη αλλαξει το ψυχοτροπες σε εξαρτησιογονες σε καλυπτει;Αλλωστε οπως εγραψα και πιο πανω ειναι ενας μπουσουλας(Baby steps) σχετικα με το τι προκρινει το κομμα ως λυση απεναντι στην μαστιγα των ναρκωτικων.Παιρνει κυριως θεση σε οτι εχει να κανει με την πολιτικη της απαγορευσης και τα επακολουθα αυτης.Περιμενω την συμμετοχη πιο πολλων μελων στο θεμα.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
-
Μηπως αυτο το εβαλες αρκετα νωρις για ψηφοφορία και θελει παραπάνω δουλειά?
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
mankasp έγραψε:Μηπως αυτο το εβαλες αρκετα νωρις για ψηφοφορία και θελει παραπάνω δουλειά?
Οχι υπαρχει ετοιμο πιο εξειδικευμενο κειμενο που ομως δεν ειναι ουτε της ωρας ουτε φυσικα μπορει να σηκωσει το ειδικο του βαρος ενα σωμα 60-80 μελων.Μια χαρα ειναι για αρχη.Απλα και κατανοητα πραγματα για ολους.Δες τον τιτλο της προτασης τα λεει ολα.
Να τονισω(για οσους δεν ειναι ενημεροι) οτι το παρον εχει στηριχθει στις αντιστοιχες θεσεις του Κομματος Πειρατων Γερμανιας.Διαφοροποιειται σε αρκετα επιμερους σημεια αλλα δεν παυει να αποτελει μια θεση που εχει ηδη περασει απο beta testing.
Dura lex...Sed lex
SilindeElendil έγραψε:
Να τονισω(για οσους δεν ειναι ενημεροι) οτι το παρον εχει στηριχθει στις αντιστοιχες θεσεις του Κομματος Πειρατων Γερμανιας.
Τώρα ησύχασα γιατί είχα ένα άγχος...

Γενικά είμαι υπέρ, διότι και πλήρης απαγόρευση να υπήρχε, πάντα υπάρχει το λαθρεμπόριο, και έτσι θα βρίσκαμε ότι θέλαμε.
Ωστόσο για ενημέρωση, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει, παρ'ότι που το παροτρύνει εν μέρη να δοκιμάσει αυτές τις ουσίες, αλλά και η μη ενημέρωση πάλι παροτρύνει για να τα δοκιμάσει κάποιος.... οπότε καλύτερο είναι να υπάρχει ενημέρωση και από μικρές ηλικίες μάλιστα...
Εδώ μην ξεχνάμε ότι και 12 χρόνα καπνίζουν ή και 14 χρονα παίρνουν χασίς,κλπ, ωστόσο για το ποτό συνέχεια μικραίνουν οι ηλικίες, αλλά σήμερα οι περισσότεροι από 15 χρονών περίπου ξεκινάνε.
Ωστόσο για ενημέρωση, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει, παρ'ότι που το παροτρύνει εν μέρη να δοκιμάσει αυτές τις ουσίες, αλλά και η μη ενημέρωση πάλι παροτρύνει για να τα δοκιμάσει κάποιος.... οπότε καλύτερο είναι να υπάρχει ενημέρωση και από μικρές ηλικίες μάλιστα...
Εδώ μην ξεχνάμε ότι και 12 χρόνα καπνίζουν ή και 14 χρονα παίρνουν χασίς,κλπ, ωστόσο για το ποτό συνέχεια μικραίνουν οι ηλικίες, αλλά σήμερα οι περισσότεροι από 15 χρονών περίπου ξεκινάνε.
-
- Επικοινωνία:
Διαφωνώ με το συσχετισμό τσιγάρο,αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.
Το κάθε πράγμα ειναι διαφορετικό -έδωσε μία εικόνα ο κότσος-.
Διαφωνώ επίσης με την άποψη του Μιχάλη που βάζει σε ένα τσουβάλι όλους τους "εθισμούς", προσωπικά πιστεύω ποια η χρήση του υπολογιστή δεν είναι εθισμούς αλλά τρόπος ζωής (αλλά ας αναρωτηθεί τι θέλει σε ένα κόμμα που τα μέλη του είναι εθισμένα? μήπως να μας θεραπεύσει?)
Ο αλκοολισμός ειναι ασθένεια που δε θεραπευεται απλά προαπαθούν να κρατούν τον ασθενη σε αποχή, σε αντίθεση με τουσ τοξικομανείς που θεραπευονται.
Σχετικά μέ τα ναρκωτικά η άποψη μου ειναι ότι είναι μεγάλη μάστιγα της κοινωνίας, δε τα ξεχωρίζω σε σκληρά σε μαλακά, απλά σε στάδια εισόδου στη κόλαση. Η χρήση κάνναβης συνειδητοποιημένων μεσηλίκων δε θα τους οδηγήσει σε χρήση ηρωίνης κ.ο.κ. Αλλά θα τους αποτρέψει από το να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους .
Επειδή πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου δε μπορώ να απαγόρευσω το δικαίωμα της επιλογής.
Από την άλλη όμως να πρέπει να σέβεται και αυτός εμένα και τη δική μου επιλογή.
Θεωρώ ότι όποιος έλληνας κάνει χρήση ναρκωτικών το έχει χάσει , στην χώρα μας δεν υπάρχει λόγος (τουλάχιστον έως το 2010) να αποξενοθείς από τη κοινωνία, από τη φύση μας είμαστε άνθρωποι με ζωή και ξέρουμε να τη ζούμε.
Αν το κράτος δε μπορεί να λειτουργήσει γιά απλά πράγματα περιμένετε να λειτουργήσει σε αυτά τα σύνθετα? εδώ πιάνουν συνεχώς μπάτσους να πουλούν ναρκωτικά, τι πειρμένουμε από το κράτος?
Ξαναλέω ότι είμαι αντίθετως στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, αλλά σαν πείρατής δε μπορω να απαγόρευσω τη ελεύθερη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών αν αυτο αποφασίσει η πλειοψηφία των μελών , και εγώ θα ψηφίσω ναι, όχι όμως στο κείμενο του Πάνου, σε κάποιο άλλο.
Το κάθε πράγμα ειναι διαφορετικό -έδωσε μία εικόνα ο κότσος-.
Διαφωνώ επίσης με την άποψη του Μιχάλη που βάζει σε ένα τσουβάλι όλους τους "εθισμούς", προσωπικά πιστεύω ποια η χρήση του υπολογιστή δεν είναι εθισμούς αλλά τρόπος ζωής (αλλά ας αναρωτηθεί τι θέλει σε ένα κόμμα που τα μέλη του είναι εθισμένα? μήπως να μας θεραπεύσει?)
Ο αλκοολισμός ειναι ασθένεια που δε θεραπευεται απλά προαπαθούν να κρατούν τον ασθενη σε αποχή, σε αντίθεση με τουσ τοξικομανείς που θεραπευονται.
Σχετικά μέ τα ναρκωτικά η άποψη μου ειναι ότι είναι μεγάλη μάστιγα της κοινωνίας, δε τα ξεχωρίζω σε σκληρά σε μαλακά, απλά σε στάδια εισόδου στη κόλαση. Η χρήση κάνναβης συνειδητοποιημένων μεσηλίκων δε θα τους οδηγήσει σε χρήση ηρωίνης κ.ο.κ. Αλλά θα τους αποτρέψει από το να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους .
Επειδή πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου δε μπορώ να απαγόρευσω το δικαίωμα της επιλογής.
Από την άλλη όμως να πρέπει να σέβεται και αυτός εμένα και τη δική μου επιλογή.
Θεωρώ ότι όποιος έλληνας κάνει χρήση ναρκωτικών το έχει χάσει , στην χώρα μας δεν υπάρχει λόγος (τουλάχιστον έως το 2010) να αποξενοθείς από τη κοινωνία, από τη φύση μας είμαστε άνθρωποι με ζωή και ξέρουμε να τη ζούμε.
Αν το κράτος δε μπορεί να λειτουργήσει γιά απλά πράγματα περιμένετε να λειτουργήσει σε αυτά τα σύνθετα? εδώ πιάνουν συνεχώς μπάτσους να πουλούν ναρκωτικά, τι πειρμένουμε από το κράτος?
Ξαναλέω ότι είμαι αντίθετως στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, αλλά σαν πείρατής δε μπορω να απαγόρευσω τη ελεύθερη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών αν αυτο αποφασίσει η πλειοψηφία των μελών , και εγώ θα ψηφίσω ναι, όχι όμως στο κείμενο του Πάνου, σε κάποιο άλλο.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά δεν είμαι ειδικός, ούτε γνώστης του θέματος για να κρίνω τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο ξέρω ότι το σημερινό σύστημα ολικής απαγόρευσης είναι γελοίο, εξυπηρετεί συμφέροντα και καταστρέφει ζωές. Παρακάτω μερικοί προβληματισμοί για το προτεινόμενο κείμενο.
Τρίχες αλλά τα τσιγάρα πωλούνται σε κάτω των 18; Δεν θυμάμαι.
Συμφωνώ, πρέπει να γίνει 18+ ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος για το αν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά κάποιες ουσίες από άλλες.
Δεν ξέρω. Οποιαδήποτε ενημέρωση θα ήταν πιο πολύ σαν διαφήμιση... είναι δυνατή η σωστή ενημέρωση χωρίς δοκιμή;
Διαχωρισμός με τι εφαρμογή; Μιλάμε για την ενημέρωση, την ελεύθερη διάθεση, κάποια όρια ηλικίας, τι;
Η πολιτική που ακολουθεί η χωρά μας στο θέμα των ψυχοτρόπων ουσιών(αλκοόλ, καπνός, κάνναβη, ηρωίνη κ.α)βασίζεται κυρίως στην απαγόρευση των περισσότερων από αυτές χωρίς να λαμβάνει υπ’όψιν τον βαθμό και το είδος του εθισμού που συνεπάγεται η χρήση τους καθώς επίσης και τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των χρηστών τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ουσίες όπως το αλκοόλ και ο καπνός αν και ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία του χρηστή απολαμβάνουν ασυλίας από το κράτος και πωλούνται ελευθέρα ακόμα και σε ανήλικους. Η στρεβλή πολιτική της απαγόρευσης επιβαρύνει όχι μόνο την υγεία μας άλλα και την οικονομία μας με πολλούς και διάφορους τρόπους, φυλακές γεμίζουν με χρήστες,τα δικαστήρια με υποθέσεις που επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας άλλα και την απονομή δικαιοσύνης γενικότερα και το παράνομο εμπόριο πλουτίζει ανθρώπους κυριολεκτικά σε μια νύκτα.
Τρίχες αλλά τα τσιγάρα πωλούνται σε κάτω των 18; Δεν θυμάμαι.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύει ότι η πολιτική της απαγόρευσης πρέπει να σταματήσει
Συμφωνώ, πρέπει να γίνει 18+ ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος για το αν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά κάποιες ουσίες από άλλες.
και στην θέση της να υπάρξει μια υπεύθυνη πολιτική που θα ενημερώνει και θα εκπαιδεύει τον πολίτη από νεαρή ηλικία για όλες τις επιπτώσεις από την χρήση οποιασδήποτε ψυχοτρόπου ουσίας.
Δεν ξέρω. Οποιαδήποτε ενημέρωση θα ήταν πιο πολύ σαν διαφήμιση... είναι δυνατή η σωστή ενημέρωση χωρίς δοκιμή;
Ειδικότερα προτείνεται ο διαχωρισμός των ουσιών με βάση το είδος και τον βαθμό εθισμού,όπως επίσης και την επικινδυνότητα κάθε μιας από αυτές.
Διαχωρισμός με τι εφαρμογή; Μιλάμε για την ενημέρωση, την ελεύθερη διάθεση, κάποια όρια ηλικίας, τι;
Αυτό το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βρίσκεται σε ψηφοφορία μόνο για τα μέλη του κόμματος.
Προτείνω σε όλα τα υγιώς σκεπτόμενα μέλη, αν υπάρχουν στο κόμμα τέτοια, να απαξιώσουν τόσο αυτή όσο και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια επιβολής του κομματισμού σε βάρος της δημοκρατίας.
Και φυσικά θα πρέπει κάποια στιγμή και ο κανονισμός ψηφοφοριών να προβλέπει ως επιλογή το "η ψηφοφορία αυτή δεν μου αρέσει" .
Προτείνω σε όλα τα υγιώς σκεπτόμενα μέλη, αν υπάρχουν στο κόμμα τέτοια, να απαξιώσουν τόσο αυτή όσο και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια επιβολής του κομματισμού σε βάρος της δημοκρατίας.
Και φυσικά θα πρέπει κάποια στιγμή και ο κανονισμός ψηφοφοριών να προβλέπει ως επιλογή το "η ψηφοφορία αυτή δεν μου αρέσει" .
-
Μπορεί να κατατεθεί πρόταση που να λέει εμάς η θέση μας είναι αυτή... αλλά δεσμευόμαστε να θέσουμε το θέμα σε δημόσια διαβούλευση γιατί πιστεύουμε....
https://twitter.com/e_kastrinakis
Δεν μπορείς να απαγορέψεις στον άλλο να πάρει μια ουσία, γνωρίζωντας τι κάνει η κάθε ουσία.
Άμα κάποιος θέλει να πάρει ναρκωτικά, θα πάρει ακόμα και εάν χρειαστεί να παραβιάσει όλη την νομοθεσία της Ελλάδος.
Το ίδιο θα κάνει και ένας ανήλικος για ποτό, και πάει λέγοντας...
Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πώληση, αλλά με κάποιους όρους για ανήλικους, όπως κάτω των 18 να χρειάζεται γονική συνένεση, ή κάποιος ενήλικας να υπογράψει για αυτόν για να αγοράσει κάτι.
Άμα κάποιος θέλει να πάρει ναρκωτικά, θα πάρει ακόμα και εάν χρειαστεί να παραβιάσει όλη την νομοθεσία της Ελλάδος.
Το ίδιο θα κάνει και ένας ανήλικος για ποτό, και πάει λέγοντας...
Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πώληση, αλλά με κάποιους όρους για ανήλικους, όπως κάτω των 18 να χρειάζεται γονική συνένεση, ή κάποιος ενήλικας να υπογράψει για αυτόν για να αγοράσει κάτι.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες