Aλλαγή των αδειών χρήσης σε Public Domain

Εδώ μεταφέρονται οι προτάσεις μετά την λήξη και των ψηφοφοριών

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

pav

Re: Aλλαγή των αδειών χρήσης σε Public Domain

Δημοσίευσηαπό pav » 13 Ιαν 2013, 15:08

Εδώ μιλάμε για τα έργα που παράγει το κόμμα. Ως δημιουργός εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια άδεια θέλεις και να κρίνει το κόμμα αν θέλει να χρησιμοποιήσει τα έργα σου και με ποιο τρόπο.

chiossif έγραψε:Με απλά λόγια, πόσοι φίλοι συμπειρατές θα αποφύγουν να παράγουν έργο αν γνωρίζουν ότι δεν ισχύει η αυστηρότερη άδεια της μη εμπορικής εκμετάλευσης.

Πόσοι; Δεν γνωρίζω αλλά ως τώρα μόνο ένας διαφώνησε.

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 13 Ιαν 2013, 16:26

Αξιοθρήνητε λαλάκα(δικά σου λόγια είναι) τι θέλεις στο κόμμα των πειρατών αφού υποστηρίζεις αυτά τα πράγματα?
Ειναι απορίας άξιο τι ζητάει κάποιος που θέλει δικαίωματα στο κόμμα πειρατών.
Τι νομίζεις ότι μπορεί να γίνει άν κάποιος τυπώσει ένα μπλουζάκι με λόγκο που έχω φτιάξει εγώ και γράφει κόμμα πειρατών (και το έχω ανεβάσει στο φόρουμ)? μπορεί να το κάνει νομίζεις?
Οχι αγαπητέ μου δε μπορεί να πουλάει κάτι με το κόμμα πειρατών επάνω, τέλος με αυτά τα σενάρια.

Public domain τα πάντα που δημοσιεύονται στο site και επιμέρους όποιος θέλει ή εσυ μπορείτε να κάνετε έργο το οποίο θα το έχετε αδειοδοτήσεις όπως θέλετε. Δε σημαίνει πως τα cc0 του site καταστρατηγεί τη δικιά σου αδειοδότηση.
Σας παρακαλώ μη γινόμαστε ρεζίλι με τέτοια πράγματα public domain ο ιστό χώρος μας οπωσδήποτε δεν μπορεί να ειναι τίποτα άλλο.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

chiossif
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό chiossif » 13 Ιαν 2013, 16:38

pav έγραψε:Εδώ μιλάμε για τα έργα που παράγει το κόμμα. Ως δημιουργός εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια άδεια θέλεις και να κρίνει το κόμμα αν θέλει να χρησιμοποιήσει τα έργα σου και με ποιο τρόπο.

Πράγματι... :-(
Και αν αναλογιστούμε ότι το κόμμα δεν έχει χέρια να γράψει τότε θα αναζητήσει ή θα το αναζητήσουν άνθρωποι για να γραφτούν τα κείμενα. Αν ένας άνθρωπος, ο οποίος όπως είδαμε, πέρα από την ασημαντότητά του, υπάρχει, επιθυμεί την μη εμπορική διάθεση του έργου του -χωρίς να αποκλείει άλλη- απλά θα αποκλειστεί (-κι όχι 'αυτό-αποκλειστεί' διότι το διαθέτει για άλλες χρήσεις).
Επίσης έργα. τέτοιων ανθρώπων. τα οποία υπάρχουν σήμερα θα πρέπει να διαγραφούν. Τέλος, και εφόσον εκδοθεί κάτι σε νέα άδεια και με «εμπορική χρήση» αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΊ διότι αν έστω και μία χρονική στιγμή έγινε/χαλάρωσε η διάθεση ως τέτοια θα παραμείνει εσαεί.

Κλείνοντας, και μένοντας αυστηρά στο ίδιο επιχείρημα ως ο παραπάνω μοναδικός αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ασήμαντος, τονίζω ότι η «μη εμπορική χρήση» δεν είναι φραγμός αλλά ασφάλεια ελευθερίας. Και αν ο όρος ελευθερία είναι να μπορείς να πηγαίνεις όπου αγαπάς, η ασφάλεια αυτή σου παρέχει την δυνατότητα να το κάνεις αποκλείοντας το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να σε χαρακτηρίσει ότι το κάνεις και για τα λεφτά. Αυτό για τουλάχιστον έναν ασήμαντο άνθρωπο, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Αυτά -και πολλά άλλα- θα πρέπει να είναι στην σκέψη όλων των μελών τα οποία θα ψηφίσουν.

Με πειρατική τιμή.
Χάκερ είναι αυτός που εύστροφα επιλέγει ως ψυχαγωγία την εξερεύνηση των ορίων του δυνατού.
Πειρατής είναι αυτός που επιδιώκει την κατάκτηση της ελευθερίας ως ανεκτίμητου θησαυρού. Είναι πάντα έτοιμος για κάθε μάχη με μόνο στόχο την νίκη._

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 13 Ιαν 2013, 16:48

Συνπειρατή chiossif μη βλέπουμε αυτά τα θέματα σαν αντιπαράθεση μεταξύ μας, πρέπει εμείς πρώτοι να δίνουμε το παράδειγμα στα έργα μας, αν κάποια βίντεο π.χ. Τα φτιάξουμε γιά προώθηση του κόμματος δε χρειάζεται να υπάρχει κανένας περιορισμός δεδομένου ότι το περιεχόμενο θα ειναι τέτοιο που προωθεί το κόμμα χωρίς να χρειάζεται κάτι περαιτέρω.
Φαντάσου ότι έως τώρα όποιο ειδησεογραφικό πόρταλ βάζει το σήμα μας ειναι παράνομη πράξη γιατί τα πόρταλ αυτά είναι εμπορικά λόγω των διαφημίσεων που εισπράττουν ή ενδεχομένως της αμοιβής συνδρομής ή ακόμα και οι εφημερίδες που μας βάζουν.
Ας ξεκολλήσουμε, η έννοια πολιτικό κόμμα είναι δημόσια, δε μπορεί να έχει στοιχεία ιδιοκτησίας.

(Γράφω με κινητό και λίγο βιαστικός )
jamesppgr@riseup.net

chiossif
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό chiossif » 13 Ιαν 2013, 16:57

James έγραψε:Αξιοθρήνητε λαλάκα(δικά σου λόγια είναι) τι θέλεις στο κόμμα των πειρατών αφού υποστηρίζεις αυτά τα πράγματα?
Ειναι απορίας άξιο τι ζητάει κάποιος που θέλει δικαίωματα στο κόμμα πειρατών.
Τι νομίζεις ότι μπορεί να γίνει άν κάποιος τυπώσει ένα μπλουζάκι με λόγκο που έχω φτιάξει εγώ και γράφει κόμμα πειρατών (και το έχω ανεβάσει στο φόρουμ)? μπορεί να το κάνει νομίζεις?
Οχι αγαπητέ μου δε μπορεί να πουλάει κάτι με το κόμμα πειρατών επάνω, τέλος με αυτά τα σενάρια.

Public domain τα πάντα που δημοσιεύονται στο site και επιμέρους όποιος θέλει ή εσυ μπορείτε να κάνετε έργο το οποίο θα το έχετε αδειοδοτήσεις όπως θέλετε. Δε σημαίνει πως τα cc0 του site καταστρατηγεί τη δικιά σου αδειοδότηση.
Σας παρακαλώ μη γινόμαστε ρεζίλι με τέτοια πράγματα public domain ο ιστό χώρος μας οπωσδήποτε δεν μπορεί να ειναι τίποτα άλλο.

Γράφαμε παράλληλα...
Δυστυχώς έχω μειωμένη αντίληψη αλλά θα προσπαθήσω:

Αξιοθρήνητε = άξιος για τον θρήνο , λυπάμαι αν σε στεναχώρησα. Πραγματικά...

λαλάκα(δικά σου λόγια είναι) = αν δεν ακολουθεί συνδέσμους ο περιηγητής σου σου θυμίζω τα λόγια σου: https://dl.dropbox.com/u/1145459/ppgr/p ... -43-03.png σε απόσπασμα οθόνης και σε σύνδεσμο http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.p ... 203#p42521

τι θέλεις στο κόμμα των πειρατών αφού υποστηρίζεις αυτά τα πράγματα? = αν υπάρχει έστω κι ένας ο οποίος επιθυμεί την διαγραφή μου, και βεβαίως υπάρχει, παρακαλώ και με δική μου πρωτοβουλία να εκκινηθούν άμεσα οι όποιες διαδικασίες.

Ειναι απορίας άξιο τι ζητάει κάποιος που θέλει δικαίωματα στο κόμμα πειρατών. = αναφέρεσαι στο δικαίωμα να μην επιτρέπεται ο αποκλεισμός της εμπορικής εκμετάλευσης του έργου ενός ανθρώπου αν αυτός δεν το επιθυμεί. Εφόσον ισχύει έτσι, ρωτώ με την σειρά μου, όλοι οι άλλοι που διατηρούν το «μη εμπορική διάθεση» στα έργα τους δεν είναι πειρατές; Ή με άλλα λόγια κάποιος ο οποίος επιθυμεί να είναι πειρατής -και αν θες μόνο με την πολιτική έννοια- θα πρέπει να παραχωρήσει το δικαίωμα στο έργο του της «μη εμπορικής διάθεσης»;

Τι νομίζεις ότι μπορεί να γίνει άν κάποιος τυπώσει ένα μπλουζάκι με λόγκο που έχω φτιάξει εγώ και γράφει κόμμα πειρατών (και το έχω ανεβάσει στο φόρουμ)? μπορεί να το κάνει νομίζεις? = έχω ζήσει λίγα αλλά αρκετά ώστε να μην μπορώ να το αποκλείσω. Μπορείς εσύ να εγγυηθείς ότι θα το αποκλείεις εσαεί;

Οχι αγαπητέ μου δε μπορεί να πουλάει κάτι με το κόμμα πειρατών επάνω, τέλος με αυτά τα σενάρια. = Άποψή σου και την σέβομαι. Αλλά ακόμη κι αν έχεις κάποια απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου πάνω σε αυτό μπορείς να εγγυηθείς ότι θα ισχύει σε κάθε «εμπορική» περίπτωση;

Public domain τα πάντα που δημοσιεύονται στο site και επιμέρους όποιος θέλει ή εσυ μπορείτε να κάνετε έργο το οποίο θα το έχετε αδειοδοτήσεις όπως θέλετε. Δε σημαίνει πως τα cc0 του site καταστρατηγεί τη δικιά σου αδειοδότηση. = Προφανώς και ευχαριστώ για την «άδεια». Εδώ όμως αποκλείεις ευαίσθητους λαλάκες να «αποφύγουν να μπουν σε μπελάδες» αν δουν ένα κείμενο ή άποψή ή συμβολή τους σε «εμπορική χρήση». Παρακαλώ και τιμή μου, να με υπολογίζετε ως τέτοιον.

Σας παρακαλώ μη γινόμαστε ρεζίλι με τέτοια πράγματα public domain ο ιστό χώρος μας οπωσδήποτε δεν μπορεί να ειναι τίποτα άλλο. = Άποψή σου και την σέβομαι όπως και δεσμεύτηκα να σεβαστώ την ψηφοφορία. Την ψηφοφορία όμως που ψήφισαν οι λαλακες στο 1ο συνέδριο πρόσφατα ποιος την σέβεται;

Με τιμή (πήγε το λέφτερα, πάει και το πειρατικά :-( τουλάχιστον την τιμή... )
Τελευταία επεξεργασία από 2 και chiossif, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά
Χάκερ είναι αυτός που εύστροφα επιλέγει ως ψυχαγωγία την εξερεύνηση των ορίων του δυνατού.
Πειρατής είναι αυτός που επιδιώκει την κατάκτηση της ελευθερίας ως ανεκτίμητου θησαυρού. Είναι πάντα έτοιμος για κάθε μάχη με μόνο στόχο την νίκη._

chiossif
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό chiossif » 13 Ιαν 2013, 17:00

James έγραψε:Συνπειρατή chiossif μη βλέπουμε αυτά τα θέματα σαν αντιπαράθεση μεταξύ μας, πρέπει εμείς πρώτοι να δίνουμε το παράδειγμα στα έργα μας, αν κάποια βίντεο π.χ. Τα φτιάξουμε γιά προώθηση του κόμματος δε χρειάζεται να υπάρχει κανένας περιορισμός δεδομένου ότι το περιεχόμενο θα ειναι τέτοιο που προωθεί το κόμμα χωρίς να χρειάζεται κάτι περαιτέρω.
Φαντάσου ότι έως τώρα όποιο ειδησεογραφικό πόρταλ βάζει το σήμα μας ειναι παράνομη πράξη γιατί τα πόρταλ αυτά είναι εμπορικά λόγω των διαφημίσεων που εισπράττουν ή ενδεχομένως της αμοιβής συνδρομής ή ακόμα και οι εφημερίδες που μας βάζουν.
Ας ξεκολλήσουμε, η έννοια πολιτικό κόμμα είναι δημόσια, δε μπορεί να έχει στοιχεία ιδιοκτησίας.

(Γράφω με κινητό και λίγο βιαστικός )

Σχετικά με αυτά. Αφού είναι ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ γιατί δεν δημιουργούμε έναν ΣΑΦΗ ΥΠΟΧΩΡΟ με χαλαρότερη άδεια; Γιατί θα πρέπει από την ρίζα να είναι όλο και υπό «εμπορική εκμετάλευση»; Γιατί το θέμα τίθεται σε επίπεδο άδειας και όχι σε επίπεδο διάθεσης έργου -και άρα συγκεκριμένου-;
Τελευταία επεξεργασία από 1 και chiossif, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 13 Ιαν 2013, 17:23

Μα αυτο σου λέμε ότι αν κάποιο έργο κρίνεις ή κρίνω σαν δημιουργός ότι πρέπει να έχει άλλη άδεια εκτός cc0 το κάνεις-κάνω και είμαστε εντάξει, δε χρειάζεται κάτι το επιμέρους στον ιστοχώρο μας.
jamesppgr@riseup.net

chiossif
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό chiossif » 13 Ιαν 2013, 17:36

James έγραψε:Μα αυτο σου λέμε ότι αν κάποιο έργο κρίνεις ή κρίνω σαν δημιουργός ότι πρέπει να έχει άλλη άδεια εκτός cc0 το κάνεις-κάνω και είμαστε εντάξει, δε χρειάζεται κάτι το επιμέρους στον ιστοχώρο μας.

Συμφωνώ.
Αν ο κεντρικός μας ιστοχώρος, είναι από την ρίζα του και η έννοια αυτή είναι σαφής στον ψηφιακό κόσμο, διαθέσιμος για κάθε χρήση, θα αποτρέπονται οι δημιουργοί με επιθυμία «μη εμπορικής διάθεσης». Παράλληλα οποιοσδήποτε με εμπορική διάθεση, έστω και εξ ανάγκης ή φύσης όπως ΜΜΕ κ.α., θα μπορεί να αντιγράφει από την ρίζα. Αν λειτουργεί υποχώρος με αυστηρότερη άδεια, ή κάθε έργο έχει την δική του «χωρίς εμπορική διάθεση» τότε θα μεταφερθεί το πρόβλημα/αίτημα εμπορικής διάθεσης εκεί, εστιασμένα.

Αντίθετα, αν ο κεντρικός ιστοχώρος είναι ως έχει, και λειτουργεί σαφής υποχώρος / υποσελίδα/υποφάλεκος χαλαρότερης άδειας με όλο το προς εμπορική διάθεση υλικό -διότι μιλάμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ- ή κάθε έργο με χαλαρότερη άδεια παρέχεται εξατομικευμένα ως τέτοιο δηλαδή και προς εμπορική διάθεση, τότε τι πρόβλημα υπάρχει;

Τέλος, και επειδή αναφέρθηκε, ποια είναι η σχέση της πειρατικής ιδέας σχετικά με την δυνατότητα εμπορικής διάθεσης; Για παράδειγμα αν γυρίσω ως παραγωγός ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορία του πειρατισμού ως πολιτικής κίνησης στην Ευρώπη και επιθυμώ την εμπορική εκμετάλλευση του στις αίθουσες όπως κάθε άλλη ταινία έρχομαι σε αντίθεση με την πειρατική ιδέα ή απλά επειδή την προωθώ συχωρεμένος;

Οι απαντήσεις σε αυτά φίλοι πειρατές πρέπει να είναι υπόψη μας πριν ψηφίσουμε ( θερμά ή ψυχρά ;-) ).

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 13 Ιαν 2013, 17:41

Καταρχάς ποιοί δημιουργοί? ο Kailor εγώ ο αδριανός και κάνα δυό άλλοι φτιάχνουμε κάνα λόγκο καμμιά αφίσα .
Οσο γιά κείμενα εννοείται οτι ειναι ελεύθερα.
Το παράδειγμα σου δε το πιάνω, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θέλει κανείς να απαγορεύσει σε κάποιον να δουλέψει κάνοντας ντοκυμαντέρ !
jamesppgr@riseup.net

chiossif
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό chiossif » 13 Ιαν 2013, 17:52

James έγραψε:Καταρχάς ποιοί δημιουργοί? ο Kailor εγώ ο αδριανός και κάνα δυό άλλοι φτιάχνουμε κάνα λόγκο καμμιά αφίσα .
Οσο γιά κείμενα εννοείται οτι ειναι ελεύθερα.

Πικρή αλήθεια που δεν τιμά τους όποιους απόντες πειρατές (ένας κι εγώ).

James έγραψε:Το παράδειγμα σου δε το πιάνω, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θέλει κανείς να απαγορεύσει σε κάποιον να δουλέψει κάνοντας ντοκυμαντέρ !

Αυτό είναι η ουσία της ψηφοφορίας: φανταστείτε ένα ντοκυματέρ για τους πειρατές να είναι η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών. Μετά από πόσα χρόνια θα μπορείτε να την αναπαράγετε χωρίς άδεια σε κοινόχρηστο χώρο; Πότε θα μπορείτε σύμφωνα με τις εμπορικές άδειες διάθεσης των κινηματογραφικών έργων να την αντιγράψετε και να την διανείμετε στους φίλους σας; Μπορείτε άραγε χωρίς να ζητήσετε άδεια από κανέναν να χρησιμοποιήσετε εσείς ως τρίτος στην σειρά (1ος ο ιστοχώρος μας «με εμπορική διάθεση» 2η η εμπορική ταινία/ντοκυμαντέρ και 3οι εσείς) κομμάτια αποσπάσματα ή περιεχόμενό της για κάποιο δικό σας έργο έστω και χωρίς εμπορική διάθεση;

Αντιστρέφω λοιπόν τον προβληματισμό: πόσο πειρατές θα είμαστε αν επιτρέψουμε την εμπορική διάθεση;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες