Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα νέο πολιτικό κίνημα με κύρια αρχή την άμεση δημοκρατία;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 29 Ιαν 2013, 15:20

Ναι
3
10%
Όχι (θα εξηγήσω γιατί όχι)
22
71%
Άλλο
5
16%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
3%

Σύνολο ψήφων: 31

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό James » 24 Ιαν 2013, 16:11

yes
mankasp έγραψε:Όχι γιατί με ενδιαφέρουν περισσότερο τα πειρατικά ζητήματα.
Όχι γιατί θα γραφόμουν στο ΠΕΙΡ ακόμα και αν δεν υπήρχε η αρχή της άμεσης δημοκρατίας.
Όχι γιατί η φράση "Άμεση Δημοκρατία" είναι μαγνήτης τυχάρπαστων αγανακτισμένων.
Όχι γιατί δεν θεωρώ πως το πολίτευμα μας θέλει ολοκληρωτική αλλαγή παρά μικρο-διορθώσεις.
Όχι γιατί η άμεση δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε μικρές κοινωνίες που ασπάζονται τον αναρχισμό.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Ιαν 2013, 16:19

Λοιπόν έχετε πλάκα :lol:
"Το πειρατικό κόμμα δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τις τρεις αρχές του
αλλά οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες προέρχονται (ως παρακλάδι) από τις αρχές"

Τελικά η τόση εξυπνάδα που είναι μαζεμένη στο κεφάλι σας δεν σας αφήνει να δείτε καθαρά
δεν μπορείτε να προστατέψετε τις τρεις βασικές αρχές σας με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ούτε καν με ΔΕ (αλλά είναι φυσικά πολύ ποιο εφικτό) αλλά μόνο με πρόεδρο βαμμένο "πειρατή" κατι σαν τον Μιχαλολιάκο των πειρατών.
Ή αποδέχεστε τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (σε διάφορες βαθμίδες ας πούμε "ποσοτικές") σε κάθε δομή του πολιτικού βίου - γιατί πουθενά
δεν μπορεί να λες στο κομμα αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και στην πολιτική (κρατική) ζωή κάτι άλλο έρχεστε σε σύγκρουση λόγων και πράξεων -
ή αλλαγή του καταστατικού και αποφάσεις να παίρνονται απο ΔΕ ή από Πρόεδρο και τέλος.

Όσο για την άμεση δημοκρατία είτε είναι ως αρχή είτε ως διαδικασία λήψης αποφάσεων τον αμεσοδημοκράτη δεν τον πειράζει
και τι εννοώ εγώ είμαι πειρατής με τον παραδοσιακό ορισμό του (3 αρχές) αλλά αγανακτισμένος από τον τόσον ετών σύστημα αποφάσεων δεν επιθυμώ πλέον αποφάσεις από πανσοφους, τι σημαίνει αυτό ότι παύω να είμαι πειρατής;
και να το προχωρήσω, ποιος σας είπε ότι με τις πειρατικές αρχές δημιουργείς πολιτική κάνα κίνημα θα έπρεπε να δημιουργήσεις, ασχέτως που τελικά προέκυψε κόμμα. Κόμμα έχει και ο Παναθηναικός και έχει κάποια αιτήματα πάντως πολιτική δεν παράγει.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι η αμεση δημοκρατία με τα καλά της και τα άσχημά της πολιτική είναι ο σοσιαλισμός, ο καπιταλισμός, ο φασισμός, ο κομουνισμός κλπ πολιτική για να κατεβάζω δωρεαν ταινείες δεν υπάρχει.
ταδε έφη Rainmaker :)

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 24 Ιαν 2013, 16:23

Rainmaker έγραψε:Λοιπόν έχετε πλάκα :lol:

ταδε έφη Rainmaker :)

Οκ τα αλλα τα καταλαβα ....αυτη η Εφη ομως ποια ειναι;
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

koslibpro

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 24 Ιαν 2013, 16:27

εγω ΟΧΙ γιατι οι πειρατικες αρχες ειναι για εμενα πιο πανω απο την αμεση δημοκρατια ως μοναδα.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Ιαν 2013, 16:34

Η αμεσοδημοκρατία ΔΕΝ είναι πολιτική. Είναι σύστημα αποφάσεων. Είναι σαν να λέμε αν θα συμμετείχατε σε κόμμα κληρώσεων.

Επίσης το ότι δεχόμαστε την αμεσοδημοκρατία δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε τις πειρατικές αρχές μας σε ψηφοφορίες. Θα βάζουμε τις πολιτικές σύμφωνα με τις πειρατικές αρχές μας σε ψηφοφορίες. Αν δεν τις δεχτεί ο κόσμος, δικό του θέμα. Οτιδήποτε είναι εκτός αυτών, επιλέγονται προτάσεις που έχουν στήριξη και μπαίνουν σε ψηφοφορίες/δημοψηφίσματα.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Vassilis Perantzakis, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Ιαν 2013, 16:34

Το "άμεσο" στην δημοκρατία, εμπεριέχεται στην ιδεολογία της "ενδυνάμωσης" που περιγράφεται στην Πειρατική Ρότα, ως θεμέλιο δηλαδή, της πειρατικής ιδεολογίας και των πειρατικών αρχών (κατά Rick Falkvinge).

Η δημοκρατία, και ως λέξη και ως έννοια, ΔΕΝ χρειάζεται φτιασίδια και επιθετικούς προσδιορισμούς. Είναι αυτάρκης.
Το να κολλάμε επίθετα ή άλλους προσδιορισμούς μπροστά από την λέξη δημοκρατία, είναι πλεονασμός και για μένα καθόλου μα καθόλου απαραίτητα.

Η εφαρμογή της δημοκρατίας είναι που σηκώνει πολύ συζήτηση και δουλειά.
здравствуйте

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Ιαν 2013, 16:42

Θεωρώ ότι ήδη συμμετέχω σε αμεσοδημοκρατικό κόμμα. Αυτό δεν είναι όμως η μόνη παράμετρος.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 24 Ιαν 2013, 16:47

Όχι, γιατί η συμμετοχή μου στους πειρατές ήδη ικανοποιεί την ανάγκη μου για υποστήριξη και εφαρμογή της ΑΔ.

Τι τρέχει; Δημιουργία νέου κόμματος μέσα από το φόρουμ μας; Δεν κρατιούνται οι αμεσοδημοκράτες και θέλουν να κάνουν νέο κόμμα; Ή δεν μπορούν να τους ανεχτούν άλλο οι υπερορθόδοξοι πειρατές και τους δείχνουν την πόρτα;

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Ιαν 2013, 16:49

Σπύρος Σαββανής έγραψε: Ή δεν μπορούν να τους ανεχτούν άλλο οι υπερορθόδοξοι πειρατές και τους δείχνουν την πόρτα;

μάλλον αυτό! :(

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 24 Ιαν 2013, 16:52

Σπύρος Σαββανής έγραψε:Όχι, γιατί η συμμετοχή μου στους πειρατές ήδη ικανοποιεί την ανάγκη μου για υποστήριξη και εφαρμογή της ΑΔ.

Τι τρέχει; Δημιουργία νέου κόμματος μέσα από το φόρουμ μας; Δεν κρατιούνται οι αμεσοδημοκράτες και θέλουν να κάνουν νέο κόμμα; Ή δεν μπορούν να τους ανεχτούν άλλο οι υπερορθόδοξοι πειρατές και τους δείχνουν την πόρτα;

Υπάρχουν πολλές πτυχές στην στρατηγική του δημοσκόπου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες