Επανάληψη...

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Γιατί είστε στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Για τις 3+1 αρχές
28
72%
Για την Άμεση Δημοκρατία
2
5%
Για να ρωτάς εσύ...
7
18%
ΔΓ/ΔΑ
2
5%

Σύνολο ψήφων: 39

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Επανάληψη...

Δημοσίευσηαπό adrian » 16 Μάιος 2013, 14:52

δεν εννοουσα να γινει η συζητηση τωρα, σε αυτο το topic. για κατι τετοια γινεται το συνεδριο, για την χαραξη πορειας
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

stepup

Δημοσίευσηαπό stepup » 16 Μάιος 2013, 14:53

arisnek έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:
arisnek έγραψε:Καπου εχω χαθει.. Διαβαζω παλι απο τις αρχες του κομματος.. "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του."
Δε μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει αυτη η δημοσκοπηση που φερνει σε αντιπαλοτητα τις 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια.
Δε μπορω γενικα να καταλαβω την σταση ολων, και αυτων που εφυγαν και αυτων που εμειναν. Παρακολουθω με θλιψη τους σχολιασμους εκατερωθεν εδω και πολυ καιρο, στο φορουμ, στο μαμπλ, στο φεισμπουκ και σε αλλα διδικτυα μεσα.
Πιστευω πως πολυ συντομα θα πρεπει ολοι να προχωρησουν σε σκληρη αυτοκριτικη, αλλιως το τρενο σφυριξε και μεις ακομα τσακωνομαστε για το ποιος θα μπει πρωτος στο βαγονι.
Δε καταλαβαινω γιατι δε μπορουν να συνυπαρξουν οι 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια σα στοχος του κομματος.
Με λιγα λογια, θεωρω τουλαχιστον ατοπη και αστοχη τη συγκεκριμενη δημοσκοπηση. Για να μην πω με δολο, με σκοπο να δειξει η να διωξει!

Που την βλέπεις την αντιπαλότητα; Εγώ π.χ. δεν ασχολούμαι μόνο με τις 3+1 θέσεις. Αλλά Πειρατής είμαι λόγω αυτών των θέσεων. Αν δεν συμφωνούσα με αυτές τις βασικές θέσεις, θα μπορούσα να είμαι κάπου αλλού. Απλό. Και φυσικά δεν με διώχνει γιατί ασχολούμαι και με άλλα. ΑΛΛΑ αν ΔΕΝ συμφωνούσα με τις 3+1 θέσεις, θα ήταν θέμα. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

Απο την στιγμη που τιθεται δημοσκοπηση, αυτοματως υπαρχει αντιπαλοτητα αναμεσα στις επιλογες. Αυτη ειναι κ η φυση της δημοσκοπησης, να αποφασισουμε η να δουμε ποια επιλογη θα επικρατησει. Και ιδιως που στη συγκεκριμενη δημοσκοπηση δεν υπηρχε καν η επιλογη "και για τα 2".
Φυσικα και συμφωνω με τις 3+1 θεσεις, οπως ομως συμφωνω και με την προοπτικη της αμεσης ψηφιακης δημοκρατιας. Δεν αιθεροβατω, γνωριζω την δυσκολια η ακομα και απιθανοτητα να πραγματοποιηθει, αλλα, ποτε δε θα παψω να πιστευω και να δουλευω προς αυτη τη κατευθυνση.
Η τελειοτητα μπορει να ειναι απιαστη, αλλα ο αγωνας προς την πραγματωση της πρεπει να ειναι αδιακοπος..
Οπως ειπα ξανα θεωρω ατοπη τη δημοσκοπιση και διχαστικη την αντιπαλοτητα, η οποια δε κρυβεται δυστυχως.

arisnek εύλογες οι απορίες σου, αλλά δεν θα βγάλεις άκρη με τους φασίστες, γιατι ....είναι φασίστες!
Και ως γνωστόν οι φασίστες αντί για μυαλό έχουν σκατά.

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 16 Μάιος 2013, 14:54

ενταξει, τα πιασαμε τα λεφτα μας
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 16 Μάιος 2013, 14:55

arisnek έγραψε:
zio_donnie έγραψε:
pappasadrian έγραψε:η αληθεια ειναι πως η ελλειψη του "και τα δυο" ηταν αρκετα αστοχη

Δεν χωράνε και τα δύο. Άλλο η αμεσότερη δημοκρατία σαν αποτέλεσμα των αρχών μας και άλλο η αλλαγή πολιτεύματος που ζητάνε οι αγανακτισμένοι. Either/or. Καλώς έχει ως έχει η δημοσκόπηση. Και όποιος θέλει την άμεση δημοκρατία σαν πρωταρχικό στόχο μπορεί να έρθει στο καινούριο μου πολιτικό σχήμα:

Αμεσοπειρατικό Ριζοσπαστικό Χριστιανορθόδοξο Ιερατείο Δημοκρατικού Ιμπεριαλισμού.

Αυτη ακριβως την εριστικη και αυταρχικη θεση θεωρω μη παραγωγικη για το κομμα.
Δεν ειμαι αγανακτισμενος και δε ζητω αλλαγη πολιτευματος. Το συνταγμα αλλαζει ανα καιρους. Και ενα τοσο σοβαρο θεμα θα επρεπε να αντιμετωπιζεται με την αναλογη σοβαροτητα και οχι με αφορισμους.

Που τον βλέπεις τον αυταρχισμο; Η ίδρυση ενός κόμματος είναι συμφωνία. Όταν το ιδρύσαμε συμφωνήσαμε σε ορισμένες βασικές αρχές και για αυτές έγινα μέλος. Τώρα και κατόπιν εορτής και ξανά μανά πάλι μερικοί θέλουν να αλλάξουν την αρχική συμφωνία γιατί δεν τους αρέσει ή θεωρούν τις αρχές μας ανοησίες. Ποιος είναι ο αυταρχικός; Αυτός που κάθεται στα αυγά του και ιδρύει ένα κόμμα που τον εκφράζει κατά το δυνατόν ή αυτός που πηγαίνει σε ένα σύλλογο ομοιδεάτών και πασχίζει να τα φέρει όλα τούμπα με το έτσι θέλω;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Μάιος 2013, 15:18

arisnek έγραψε:Απο την στιγμη που τιθεται δημοσκοπηση, αυτοματως υπαρχει αντιπαλοτητα αναμεσα στις επιλογες. Αυτη ειναι κ η φυση της δημοσκοπησης, να αποφασισουμε η να δουμε ποια επιλογη θα επικρατησει. Και ιδιως που στη συγκεκριμενη δημοσκοπηση δεν υπηρχε καν η επιλογη "και για τα 2".
Φυσικα και συμφωνω με τις 3+1 θεσεις, οπως ομως συμφωνω και με την προοπτικη της αμεσης ψηφιακης δημοκρατιας. Δεν αιθεροβατω, γνωριζω την δυσκολια η ακομα και απιθανοτητα να πραγματοποιηθει, αλλα, ποτε δε θα παψω να πιστευω και να δουλευω προς αυτη τη κατευθυνση.
Η τελειοτητα μπορει να ειναι απιαστη, αλλα ο αγωνας προς την πραγματωση της πρεπει να ειναι αδιακοπος..
Οπως ειπα ξανα θεωρω ατοπη τη δημοσκοπιση και διχαστικη την αντιπαλοτητα, η οποια δε κρυβεται δυστυχως.

Δηλαδή αν οι περισσότεροι δεν θέλουν να επικεντρωθούν στις 3+1 θέσεις δεν πρέπει να το ξέρουμε για να μπορέσουμε να επεκταθούμε; Η δημοσκόπηση είναι εργαλείο έρευνας. Όχι συνωμοσίας!!!

Μπορείς να θεωρείς την δημοσκόπηση ότι θέλεις. Δικαίωμά σου. Υπάρχει και το "αμεσοδημοκρατικό" που ψάχνει για υπογραφές με αρχηγούς αυτούς που έκαναν κρυφές αναθέσεις και υπόγεια σχεδίαζαν άλλο κόμμα... Ρίξε μια ματιά και εκεί και ότι σου αρέσει.... Εδώ όμως θα έχουμε ανοιχτή πολιτική με το τρολ μας να μας εκνευρίζει και τις "διχαστικές" απόψεις να ακούγονται... Πλήρης ομόνοια υπάρχει μόνο σε φασιστικά μορφώματα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

arisnek

Δημοσίευσηαπό arisnek » 16 Μάιος 2013, 15:55

arisnek έγραψε:Απο την στιγμη που τιθεται δημοσκοπηση, αυτοματως υπαρχει αντιπαλοτητα αναμεσα στις επιλογες. Αυτη ειναι κ η φυση της δημοσκοπησης, να αποφασισουμε η να δουμε ποια επιλογη θα επικρατησει. Και ιδιως που στη συγκεκριμενη δημοσκοπηση δεν υπηρχε καν η επιλογη "και για τα 2".

Δηλαδή αν οι περισσότεροι δεν θέλουν να επικεντρωθούν στις 3+1 θέσεις δεν πρέπει να το ξέρουμε για να μπορέσουμε να επεκταθούμε; Η δημοσκόπηση είναι εργαλείο έρευνας. Όχι συνωμοσίας!!!

Μπορείς να θεωρείς την δημοσκόπηση ότι θέλεις. Δικαίωμά σου. Υπάρχει και το "αμεσοδημοκρατικό" που ψάχνει για υπογραφές με αρχηγούς αυτούς που έκαναν κρυφές αναθέσεις και υπόγεια σχεδίαζαν άλλο κόμμα... Ρίξε μια ματιά και εκεί και ότι σου αρέσει.... Εδώ όμως θα έχουμε ανοιχτή πολιτική με το τρολ μας να μας εκνευρίζει και τις "διχαστικές" απόψεις να ακούγονται... Πλήρης ομόνοια υπάρχει μόνο σε φασιστικά μορφώματα.

Ουτε που με νοιαζει αν υπαρχει το "αμεσοδημοκρατικο". Και η προτροπη σου να κοιταξω προς τα εκει δεν εχει καμια σχεση με τη κουβεντα μας και υποτιμα κυρια εμενα αλλα και τον ιδιο σου τον εαυτο.
Αυτο δεν ηταν επιχειρημα, ηταν ελλειψη επιχειρηματος.
Μια δημοσκοπηση δε λεει τιποτα απο μονη της. Ο τροπος που ρωταει ειναι αυτο που εχει τη μεγαλη σημασια. Και στη συγκεκριμενη, η χτυπητη ελλειψη του "και τα δυο" ηταν μεγαλο ατοπημα.
Υ.Γ. Ειμαι αυτος που ειμαι και οχι προβατο να μου λεει ο καθενας να παω απο δω η να παω απο κει η να κοιταξω το ενα η το αλλο. Μπορουμε ακομα να διαφωνουμε και να συζηταμε ελευθερα η οχι??

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 16 Μάιος 2013, 16:15

@arisnek

Ειλικρινής ερώτηση. Γιατί θεωρείς πως είναι σοβαρό θέμα συζήτησης η αμφισβήτηση των 3 αρχών του πειρατικού; Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός άλλου κόμματος. Θα θεωρούσες λογική την συζήτηση περί άμεσης δημοκρατίας στους οικολόγους ή στο κόμμα κυνηγών; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε με συγκεκριμένο στόχο (άσχετα με την κριτική περί στόχων) είναι ανοιχτό σε διαδικασίες αλλαγης των ιδρυτικών αρχών κατόπιν εορτής απλά και μόνο επειδή μερικά (και όχι το 100%) μέλη δεν κατάλαβαν τι υπέγραφαν όταν έγιναν μέλη; Αν αλλάξουν οι αρχές και διαφωνεί έστω και ένας, για λόγους αρχής και μόνο, το κόμμα πρέπει να διαλυθεί.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Μάιος 2013, 16:19

arisnek έγραψε:Ουτε που με νοιαζει αν υπαρχει το "αμεσοδημοκρατικο". Και η προτροπη σου να κοιταξω προς τα εκει δεν εχει καμια σχεση με τη κουβεντα μας και υποτιμα κυρια εμενα αλλα και τον ιδιο σου τον εαυτο.

Γιατί; Αφού είναι "διχαστικό", σου δίνω την επιλογή που διάλεξαν αυτοί που "διώξαμε". Δηλαδή εσύ μπορείς να κατηγορείς, αλλά εγώ δεν μπορώ να σου λέω την εναλλακτική; Σοβαρά;

arisnek έγραψε:Αυτο δεν ηταν επιχειρημα, ηταν ελλειψη επιχειρηματος.

Ενώ το επιχείρημά σου για την συνωμοσία πίσω από την δημοσκόπηση είναι;

arisnek έγραψε:Μια δημοσκοπηση δε λεει τιποτα απο μονη της. Ο τροπος που ρωταει ειναι αυτο που εχει τη μεγαλη σημασια. Και στη συγκεκριμενη, η χτυπητη ελλειψη του "και τα δυο" ηταν μεγαλο ατοπημα.

Μία δημοκρατία υπάρχει. Το μόνο που αλλάζει είναι το πολίτευμα. Αν κάποιος αγνοεί τις 3 αρχές είναι απλά αλλού ότι και να είναι. Αν δεν τις αγνοεί τότε η δημοκρατία είναι προϋπόθεση.

arisnek έγραψε:Υ.Γ. Ειμαι αυτος που ειμαι και οχι προβατο να μου λεει ο καθενας να παω απο δω η να παω απο κει η να κοιταξω το ενα η το αλλο. Μπορουμε ακομα να διαφωνουμε και να συζηταμε ελευθερα η οχι??

Βεβαίως. Εδώ μπορούμε... αν με καταλαβαίνεις....
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

arisnek

Δημοσίευσηαπό arisnek » 16 Μάιος 2013, 16:29

arisnek έγραψε:Ουτε που με νοιαζει αν υπαρχει το "αμεσοδημοκρατικο". Και η προτροπη σου να κοιταξω προς τα εκει δεν εχει καμια σχεση με τη κουβεντα μας και υποτιμα κυρια εμενα αλλα και τον ιδιο σου τον εαυτο.

Γιατί; Αφού είναι "διχαστικό", σου δίνω την επιλογή που διάλεξαν αυτοί που "διώξαμε". Δηλαδή εσύ μπορείς να κατηγορείς, αλλά εγώ δεν μπορώ να σου λέω την εναλλακτική; Σοβαρά;

arisnek έγραψε:Αυτο δεν ηταν επιχειρημα, ηταν ελλειψη επιχειρηματος.

Ενώ το επιχείρημά σου για την συνωμοσία πίσω από την δημοσκόπηση είναι;

arisnek έγραψε:Μια δημοσκοπηση δε λεει τιποτα απο μονη της. Ο τροπος που ρωταει ειναι αυτο που εχει τη μεγαλη σημασια. Και στη συγκεκριμενη, η χτυπητη ελλειψη του "και τα δυο" ηταν μεγαλο ατοπημα.

Μία δημοκρατία υπάρχει. Το μόνο που αλλάζει είναι το πολίτευμα. Αν κάποιος αγνοεί τις 3 αρχές είναι απλά αλλού ότι και να είναι. Αν δεν τις αγνοεί τότε η δημοκρατία είναι προϋπόθεση.

arisnek έγραψε:Υ.Γ. Ειμαι αυτος που ειμαι και οχι προβατο να μου λεει ο καθενας να παω απο δω η να παω απο κει η να κοιταξω το ενα η το αλλο. Μπορουμε ακομα να διαφωνουμε και να συζηταμε ελευθερα η οχι??

Βεβαίως. Εδώ μπορούμε... αν με καταλαβαίνεις....

Συνεχιζεις και κανεις το λαθος να θεωρεις πως... ανηκω σε καποιους αλλους! Και την λεξη "συνομωσια" δε την αναφερω πουθενα. Δικια σου η ερμηνεια. Επισης δεν αναφερθηκες καθολου στο αν θεωρεις αποδεκτη την ελλειψη επιλογης απο τη δημοσκοπηση. Ειναι τουλαχιστον ατυχης η προσπαθεια σου να με ενταξεις σε καποιους εχθρους.

arisnek

Δημοσίευσηαπό arisnek » 16 Μάιος 2013, 16:31

Προσπαθησα απλα να θεσω σε στη συζητηση καποιους προβληματισμους, με επιχειρηματα και σκεψεις και οχι με προσωπικες αντιπαραθεσεις.
Δυστυχως δε τα καταφερνουμε, ουτε τωρα. Οποτε δεν εχει νοημα η συνεχιση μιας τετοιας συζητησης.
Καλο κουραγιο και ανοικτα μυαλα για ολους.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες