Καπου εχω χαθει.. Διαβαζω παλι απο τις αρχες του κομματος.. "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του."
Δε μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει αυτη η δημοσκοπηση που φερνει σε αντιπαλοτητα τις 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια.
Δε μπορω γενικα να καταλαβω την σταση ολων, και αυτων που εφυγαν και αυτων που εμειναν. Παρακολουθω με θλιψη τους σχολιασμους εκατερωθεν εδω και πολυ καιρο, στο φορουμ, στο μαμπλ, στο φεισμπουκ και σε αλλα διδικτυα μεσα.
Πιστευω πως πολυ συντομα θα πρεπει ολοι να προχωρησουν σε σκληρη αυτοκριτικη, αλλιως το τρενο σφυριξε και μεις ακομα τσακωνομαστε για το ποιος θα μπει πρωτος στο βαγονι.
Δε καταλαβαινω γιατι δε μπορουν να συνυπαρξουν οι 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια σα στοχος του κομματος.
Με λιγα λογια, θεωρω τουλαχιστον ατοπη και αστοχη τη συγκεκριμενη δημοσκοπηση. Για να μην πω με δολο, με σκοπο να δειξει η να διωξει!
Επανάληψη...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Επανάληψη...
arisnek έγραψε:Καπου εχω χαθει.. Διαβαζω παλι απο τις αρχες του κομματος.. "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του."
Δε μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει αυτη η δημοσκοπηση που φερνει σε αντιπαλοτητα τις 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια.
Δε μπορω γενικα να καταλαβω την σταση ολων, και αυτων που εφυγαν και αυτων που εμειναν. Παρακολουθω με θλιψη τους σχολιασμους εκατερωθεν εδω και πολυ καιρο, στο φορουμ, στο μαμπλ, στο φεισμπουκ και σε αλλα διδικτυα μεσα.
Πιστευω πως πολυ συντομα θα πρεπει ολοι να προχωρησουν σε σκληρη αυτοκριτικη, αλλιως το τρενο σφυριξε και μεις ακομα τσακωνομαστε για το ποιος θα μπει πρωτος στο βαγονι.
Δε καταλαβαινω γιατι δε μπορουν να συνυπαρξουν οι 3+1 θεσεις με την αμεση δημοκρατια σα στοχος του κομματος.
Με λιγα λογια, θεωρω τουλαχιστον ατοπη και αστοχη τη συγκεκριμενη δημοσκοπηση. Για να μην πω με δολο, με σκοπο να δειξει η να διωξει!
μαλλον σαν προσπαθεια να πηξει το αποκομμα πρεπει να το δεις...

η Αμεση Δημοκρατια ενυπαρχει στο Πειρατικο ακομη και αν δεν αναγραφοταν ...
αυτη ειναι και η δυναμη του ... στην πραξη ακομη και αν ειχαμε απολυτη ελευθερια διαδικτυακα, αυτη θα εφαρμοζοταν μονο με ουσιαστικη δημοκρατια...
-
- Επικοινωνία:
arisnek έγραψε:Καπου εχω χαθει.. Διαβαζω παλι απο τις αρχες του κομματος.. "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του."
Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας εννοεί διαφορετικό πράγμα με το "αμεση δημοκρατία" και επειδή δεν γίναμε κόμμα για να αλλάγουμε το πολίτευμα της χώρας αλλά για άλλα πράγματα, η άμεση δημοκρατία σαν πρωταρχικός (και διαφημιζόμενος) στόχος του κόμματος είναι άτοπη. Παράδειγμα εγώ θεωρώ πως η άμεση δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει (και αν) μόνο σε μικρές κοινότητες ομοιδεατών. Σε επίπεδο κράτους είναι όσο ρεαλιστική είναι και η αναρχία.
Το ΠΕΙΡ εφαρμόζει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Οι 3+1 αρχές αν εφαρμοστούν de facto οδηγούν σε πιο άμεση συμμετοχή του πολίτη. Μπορεί να μην είναι παντιέρα η "αμεσοδημοκρατία" αλλά όλοι συμφωνούμε σε "αμεσότερη δημοκρατία" εδώ και τώρα.
Ποιο το νόημα να περιπλέκουμε τους στόχους μας με νεφελωδεις γενικούρες;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
-
- Επικοινωνία:
Που την βλέπεις την αντιπαλότητα; Εγώ π.χ. δεν ασχολούμαι μόνο με τις 3+1 θέσεις. Αλλά Πειρατής είμαι λόγω αυτών των θέσεων. Αν δεν συμφωνούσα με αυτές τις βασικές θέσεις, θα μπορούσα να είμαι κάπου αλλού. Απλό. Και φυσικά δεν με διώχνει γιατί ασχολούμαι και με άλλα. ΑΛΛΑ αν ΔΕΝ συμφωνούσα με τις 3+1 θέσεις, θα ήταν θέμα. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
-
η αληθεια ειναι πως η ελλειψη του "και τα δυο" ηταν αρκετα αστοχη
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
- Επικοινωνία:
pappasadrian έγραψε:η αληθεια ειναι πως η ελλειψη του "και τα δυο" ηταν αρκετα αστοχη
Δεν χωράνε και τα δύο. Άλλο η αμεσότερη δημοκρατία σαν αποτέλεσμα των αρχών μας και άλλο η αλλαγή πολιτεύματος που ζητάνε οι αγανακτισμένοι. Either/or. Καλώς έχει ως έχει η δημοσκόπηση. Και όποιος θέλει την άμεση δημοκρατία σαν πρωταρχικό στόχο μπορεί να έρθει στο καινούριο μου πολιτικό σχήμα:
Αμεσοπειρατικό Ριζοσπαστικό Χριστιανορθόδοξο Ιερατείο Δημοκρατικού Ιμπεριαλισμού.
-
διαφαινεται η αναγκη για διαλογο/διαβουλευση για το αν με το "αμεση δημοκρατια" εννοουμε μονο την εσωτερικη οργανωση του κομματος, ή και την προωθηση της ως πολιτευμα
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
Vassilis Perantzakis έγραψε:arisnek έγραψε:Καπου εχω χαθει.. Διαβαζω παλι απο τις αρχες του κομματος.. "Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του."
Που την βλέπεις την αντιπαλότητα; Εγώ π.χ. δεν ασχολούμαι μόνο με τις 3+1 θέσεις. Αλλά Πειρατής είμαι λόγω αυτών των θέσεων. Αν δεν συμφωνούσα με αυτές τις βασικές θέσεις, θα μπορούσα να είμαι κάπου αλλού. Απλό. Και φυσικά δεν με διώχνει γιατί ασχολούμαι και με άλλα. ΑΛΛΑ αν ΔΕΝ συμφωνούσα με τις 3+1 θέσεις, θα ήταν θέμα. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Απο την στιγμη που τιθεται δημοσκοπηση, αυτοματως υπαρχει αντιπαλοτητα αναμεσα στις επιλογες. Αυτη ειναι κ η φυση της δημοσκοπησης, να αποφασισουμε η να δουμε ποια επιλογη θα επικρατησει. Και ιδιως που στη συγκεκριμενη δημοσκοπηση δεν υπηρχε καν η επιλογη "και για τα 2".
Φυσικα και συμφωνω με τις 3+1 θεσεις, οπως ομως συμφωνω και με την προοπτικη της αμεσης ψηφιακης δημοκρατιας. Δεν αιθεροβατω, γνωριζω την δυσκολια η ακομα και απιθανοτητα να πραγματοποιηθει, αλλα, ποτε δε θα παψω να πιστευω και να δουλευω προς αυτη τη κατευθυνση.
Η τελειοτητα μπορει να ειναι απιαστη, αλλα ο αγωνας προς την πραγματωση της πρεπει να ειναι αδιακοπος..
Οπως ειπα ξανα θεωρω ατοπη τη δημοσκοπιση και διχαστικη την αντιπαλοτητα, η οποια δε κρυβεται δυστυχως.
zio_donnie έγραψε:pappasadrian έγραψε:η αληθεια ειναι πως η ελλειψη του "και τα δυο" ηταν αρκετα αστοχη
Δεν χωράνε και τα δύο. Άλλο η αμεσότερη δημοκρατία σαν αποτέλεσμα των αρχών μας και άλλο η αλλαγή πολιτεύματος που ζητάνε οι αγανακτισμένοι. Either/or. Καλώς έχει ως έχει η δημοσκόπηση. Και όποιος θέλει την άμεση δημοκρατία σαν πρωταρχικό στόχο μπορεί να έρθει στο καινούριο μου πολιτικό σχήμα:
Αμεσοπειρατικό Ριζοσπαστικό Χριστιανορθόδοξο Ιερατείο Δημοκρατικού Ιμπεριαλισμού.
Αυτη ακριβως την εριστικη και αυταρχικη θεση θεωρω μη παραγωγικη για το κομμα.
Δεν ειμαι αγανακτισμενος και δε ζητω αλλαγη πολιτευματος. Το συνταγμα αλλαζει ανα καιρους. Και ενα τοσο σοβαρο θεμα θα επρεπε να αντιμετωπιζεται με την αναλογη σοβαροτητα και οχι με αφορισμους.
-
- Επικοινωνία:
pappasadrian έγραψε:διαφαινεται η αναγκη για διαλογο/διαβουλευση για το αν με το "αμεση δημοκρατια" εννοουμε μονο την εσωτερικη οργανωση του κομματος, ή και την προωθηση της ως πολιτευμα
Έχει γίνει 500 φορές η κουβέντα και καταλήγει πάντα σε flame war. Το απόκομμα έτσι γεννήθηκε. Άστους να πάνε στην χαβούζα, please.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες