pamelina έγραψε:Epifanios έγραψε:Ας πούμε, ότι η υποτιθέμενη χωρίς αρχή και τέλος ενέργεια, δια του δημιουργήματός της = ωκεανοί (που έγιναν μια φορά), ξεκίνησε από αυτούς τη ζωή.
Ας γυρίσουμε στο ήλιο πάλι, ο οποίος διδάσκει. Λέμε, ότι και αυτός είναι δημιούργημα (που έγινε μια φορά), της υποτιθέμενης χωρίς αρχή και τέλος ενέργειας.
Λοιπόν ξέρεις τι μου είπε ο ήλιος; Μου λέει, μην ακούς τις σαχλαμάρες διαφόρων «επιστημόνων». Αν υπήρχε η χωρίς αρχή και τέλος ενέργεια, η οποία τάχα δημιούργησε εμένα και τους ωκεανούς… από μια φορά, θα συνέβαινε το εξής: Όπως εγώ, από τότε που έλαβα ύπαρξη, γεννώ συνεχώς τη θερμότητα, έτσι, και οι ωκεανοί, από τότε που έλαβαν ύπαρξη, θα γεννούσαν συνεχώς τη ζωή.
Απόλυτος λοιπόν ο ήλιος. Άρα παραμύθι ότι υπάρχει η υποτιθέμενη χωρίς αρχή και τέλος ενέργεια.
…Δηλαδή, με βάση αυτό το αξίωμα σου…
Δεν είναι δικό μου το αξίωμα. Το αξίωμα σχετικά με το θέμα που συζητάμε, παρήχθη από αυτόπτη μάρτυρα, τον ήλιο. Και πρέπει να ξέρεις μόνο η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων έχει αξία, που τεκμηριώνει ένα θέμα.
Τα διάφορα «μπορεί», «ίσως», και «πιθανόν», τα ψελλίζει μόνο η «επιστήμη», η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη γνώση.
Η επιστήμη όμως βασίζεται μόνο σε τεκμηριωμένες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων (= ο ήλιος), παραμερίζοντας τα διάφορα εκφραζόμενα «μπορεί», «ίσως», και «πιθανόν», που ψελλίζει η «επιστήμη», η οποία αποδεδειγμένα βρίσκεται βουτηγμένη στο πέλαγος της αγνωσίας.
viewtopic.php?p=81655#p81655
viewtopic.php?p=81656#p81656
Επειδή σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζεις, δείχνεις ότι επηρεάζεσαι, και θεωρείς ως σημείο αναφοράς την «επιστήμη», πρέπει να ξέρεις, ότι σε καμία των περιπτώσεων, κανένα «πανεπιστήμιο», καμία «επιστήμη», μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο αναφοράς. Ο λόγος έχει εξηγηθεί εδώ viewtopic.php?f=162&t=1810&start=70#p81712
Εάν διαφωνείς και επιμένεις να θεωρείς την «επιστήμη» ως σημείο αναφοράς, ένας μόνο τρόπος υπάρχει, για να στηρίξεις τη διαφωνία σου.
Προκαλώ εσένα, ή όποιους άλλους «επιστήμονες» θέλεις να επιστρατεύσεις για να σε βοηθήσουν, ώστε να απαντήσουν αποδεικτικά σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση. Δηλαδή να απαντήσουν ακριβώς και με σαφήνεια στο κάτωθι ερωτηματολόγιο:
1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;
2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;
3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;
4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
Το λογικό είναι, οι «επιστήμονες» που θα επιστρατεύσεις για να σε βοηθήσουν, στο αντίκρισμα και μόνο του ερωτηματολογίου να τρομοκρατηθούν, και να αφανισθούν.
Και για να κάνουμε όμως καλές εξηγήσεις. Αν συμβεί αυτό, ή δεν διατυπωθούν ακριβείς απαντήσεις,
θα ισχύει το αναμφισβήτητο αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης: viewtopic.php?p=81657#p81657
η αρχική κοσμογονική πρόταση = της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αποδοχής που εξαγγέλλει βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής