Ερώτηση για το Καταστατικό

James Rustles

Re: Ερώτηση για το Καταστατικό

Δημοσίευσηαπό James Rustles » 23 Φεβ 2014, 19:25

Vassilis Perantzakis έγραψε:Έχει δύο συνδέσεις ή χρησιμοποιεί απλά διαφορετικούς browsers;

Πειρατές, για να είμαστε ξεκάθαροι. Με κάτι τέτοια εκτίθεται ολόκληρο το κόμμα. Ήδη έχει σχηματιστεί σε εμένα η χειρότερη εικόνα, οπότε απλά θα σας προτείνω να αποφύγετε τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Διώχνετε και ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ όποιον εν δυνάμει ψηφοφόρο τολμήσει να κάνει κάποια ερώτηση, για να ξέρει τι στο διάτανο ψηφίζει.

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 23 Φεβ 2014, 20:38

Βρε Πειρατές,.... με το συμπάθιο:
Δεν βλέπετε πως με το "τάισμα" που του κάνετε, τον έχετε κάνει αρκούδα:::
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 23 Φεβ 2014, 20:55

@James Rustless

Δεν είμαι σίγουρος αν είσαι το τρολλ μας και δεν με νοιάζει κιόλας.
Δεν ξέρω τι διάβασες στην βικιπαίδεια για εμάς (της οποίας το λήμμα πλέον το τρόλλ μας έχει μετατρέψει σε λύμα)
Δεν ξέρω τι περίμενες να δεις και να διαβάσεις
Μπορώ να σου απαντήσω για την προσωπική μου οπτική όμως.

Πιστεύω ότι κάθε σύστημα πρέπει να πατάει σε κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει εν τέλει αποτελεσματικά και ότι η πειρατική ιδεολογία δίνει στοχευμένες λύσεις στα προβλήματα που έχουν ως τώρα παρουσιάσει τα ως τώρα δοκιμασμένα πολιτικά συστήματα.
Σαν άτομο, φυσικά κι ενδιαφέρομαι για την Δημοκρατία και πιστεύω ότι είναι ό,τι πιο καλό σαν πολιτικό σύστημα, όμως δεν είναι ο στόχος της συμμετοχής μου στους Πειρατές, είναι η προϋπόθεση.

Για το λόγο αυτό ασχολήθηκα με τους πειρατές άλλωστε, για να βοηθήσω στη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να μπορεί μετά πάνω σε αυτές να λειτουργήσει οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα, όμως αυτή τη φορά να το έχουν διαλέξει οι πολίτες κι όχι οι κατά καιρούς τυχάρπαστοι...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 23 Φεβ 2014, 22:07

Άστο... κάποιοι νομίζουν ότι επειδή η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα (βασικά το λιγότερα χειρότερο) είναι και αυτοσκοπός. Σκοπός είναι να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας. Όχι να έχουμε δημοκρατία αλλά να μην λύσουμε τα προβλήματα. Δεν διαπραγματευόμαστε άλλο πολίτευμα, αλλά δεν θα αφήσουμε και κανέναν να μας πει "δημοκρατικά" τι πρέπει να πιστεύουμε και για τι να προσπαθούμε. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Οι λύσεις δεν είναι θέμα δημοκρατίας, αλλά αποτελεσματικότητας και σεβασμού στον άνθρωπο.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 24 Φεβ 2014, 00:07

James Rustles έγραψε:Πειρατές, για να είμαστε ξεκάθαροι. Με κάτι τέτοια εκτίθεται ολόκληρο το κόμμα. Ήδη έχει σχηματιστεί σε εμένα η χειρότερη εικόνα, οπότε απλά θα σας προτείνω να αποφύγετε τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Διώχνετε και ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ όποιον εν δυνάμει ψηφοφόρο τολμήσει να κάνει κάποια ερώτηση, για να ξέρει τι στο διάτανο ψηφίζει.

Den ψάχνουμε ψηφοφόρους παλαιοκομματική καρδιά μου.... πειρατές ψάχνουμε. Έχει διαφορά.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

bidoka

Δημοσίευσηαπό bidoka » 24 Φεβ 2014, 00:45

Vassilis Perantzakis έγραψε:Άστο... κάποιοι νομίζουν ότι επειδή η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα (βασικά το λιγότερα χειρότερο) είναι και αυτοσκοπός. Σκοπός είναι να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας. Όχι να έχουμε δημοκρατία αλλά να μην λύσουμε τα προβλήματα. Δεν διαπραγματευόμαστε άλλο πολίτευμα, αλλά δεν θα αφήσουμε και κανέναν να μας πει "δημοκρατικά" τι πρέπει να πιστεύουμε και για τι να προσπαθούμε.

Και μόνο το ρήμα που χρησιμοποιείς (να λυθούν τα προβλήματα) φανερώνει τον τρόπο σκέψης σου.
Και πως θα λυθούν τα προβλήματα kardia μου; Θα μας τα λύσει ο μεσσίας;

Τα προβλήματα της κοινωνίας λυνονται από την ίδια την κοινωνία.

Και για να μπορέσει μια κοινωνία να αρχίσει να λύνει τα προβλήματά της, πρέπει να είναι μια κοινωνία ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΩΝ.
Δηλαδή μια κοινωνία (άμεσης) Δημοκρατίας.

Στην δημοκρατία κανένας δεν θα σου πει τι να πιστεύεις, αλλά για το τι επιτρέπεται να προσπαθείς, αυτό μπορούν να στο πουν.
Γιατί αν κάποιος θέλει νερό, και εσύ προσπαθείς να τον ξεδιψάσεις με ξύδι, έ τότε καλά κάνουν και σου απαγορεύουν να προσπαθείς.

Vassilis Perantzakis έγραψε:Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Οι λύσεις δεν είναι θέμα δημοκρατίας, αλλά αποτελεσματικότητας και σεβασμού στον άνθρωπο.

Σεβασμό στον άνθρωπο έχεις μόνο όταν υπολογίζεις την γνώμη του, και όχι όταν κάνεις του κεφαλιού σου.
Η (άμεση) δημοκρατία, μέσω της διαρκούς αυτορρύθμισης των κανόνων έτσι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα πραγματικά θέλω των πολιτών, οδηγεί στην αποτελεσματικότητα.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και bidoka, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά

James Rustles

Δημοσίευσηαπό James Rustles » 24 Φεβ 2014, 00:53

baskin έγραψε:Den ψάχνουμε ψηφοφόρους παλαιοκομματική καρδιά μου.... πειρατές ψάχνουμε. Έχει διαφορά.

Άσε λίγο παράμερα τη συνθηματολογία και κοίτα σε τι αναφέρεται το σχόλιό μου. Αν διαφωνείς με αυτό, αν ειλικρινά πιστεύεις ότι τρολλάρω ή ότι είμαι λογαριασμός-κλώνος, τότε όσο κι αν ψάχνεις πειρατές, δεν θα τους βρεις, γιατί δεν τους αξίζεις.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 24 Φεβ 2014, 00:56

bidoka έγραψε:Και για να μπορέσει μια κοινωνία τα αρχίσει να λύνει τα προβλήματά της, πρέπει να είναι μια κοινωνία ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΩΝ.
Δηλαδή μια κοινωνία (άμεσης) Δημοκρατίας.

Για να μπορέσει μια κοινωνία να αρχίσει να λύνει τα προβλήματά της, χρειάζεται ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, πολίτες που να μπορούν να κάνουν δημιουργικό διάλογο.
Όχι καθοδηγούμενες μάζες, όχι λαό-όχλο, όχι δήθεν επαναστάτες που είναι πρόθυμοι να ρίχνουν μόνο λάσπη, χωρίς να θέλουν να προσφέρουν την δουλειά τους και το χρόνο τους (σαν και του λόγου σου ενα πράμα)

Όσο για τη Δημοκρατία, δε πα να ναι και ενδιάμεση.
Το ζουμί είναι να υπάρχει αναγνώριση και σεβασμός των βασικών δικαιωμάτων και συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στις βασικές υποχρεώσεις.

Ως τότε, μόνο δούλους-ψηφοφόρους θα βλέπεις -ουμε δυστυχώς.
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

bidoka

Δημοσίευσηαπό bidoka » 24 Φεβ 2014, 01:04

Petros έγραψε:
Όσο για τη Δημοκρατία, δε πα να ναι και ενδιάμεση.
Το ζουμί είναι να υπάρχει αναγνώριση και σεβασμός των βασικών δικαιωμάτων και συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στις βασικές υποχρεώσεις.

Έχει ξανασυζητηθεί αυτό δεκάδες φορές.

Τα βασικά δικαιώματα είναι μια απάτη των αντιδημοκρατικών πολιτευμάτων, για να χρυσώνουν το χάπι στους δούλους τους.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται κανένα "βασικό δικαίωμα", παρά μόνο το δικαίωμα της ψήφου.
Με μόνο όπλο την ψήφο στις αποφάσεις, μπορούν να διεκδικήσουν όλα τα "βασικά δικαιώματα" και πολύ περισσότερο.

Ψάξε στο φόρουμ και στην χαβούζα, και θα βρεις πολλές συζητήσεις για αυτό το θέμα, που εξηγούν με λεπτομέρια την απάτη αυτού που κάποιοι (φασίστες στην πράξη) ονομαζουν "βασικά ανθρώπινα δικαιώματα".

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα αν δεν έχεις δικαίωμα ψήφου, και αντίστροφα αν διατηρείς το δικαίωμα να ψηφίζεις για όλες τις αποφάσεις, τότε έχεις όλα τα δικαιώματα.

James Rustles

Δημοσίευσηαπό James Rustles » 24 Φεβ 2014, 01:08

ekfrasi έγραψε:ΔΕΝ υποστηρίζω την άμεση δημοκρατία και ΔΕΝ είμαι ενάντια στον κοινοβουλευτισμό.

http://www.youtube.com/watch?v=24aDzG6Xfp4

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες