Επειδή διάβασα αρκετά για το τι είπα ή δεν είπα, Ειδού, χωρίς σχόλια (που ήταν πειρασμός για μένα να κάνω κατόπιν εορτής

)
το τι είπα:Γειά… με ακούτε?
Είμαι η Χριστίνα η Σερέτη, username :ekfrasi όσοι με ξέρετε, όσοι δε με ξέρετε θα με μάθετε.
Εγώ, θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό από την ώρα που πολιτεύτηκα και από την ώρα που ασχολούμαι με τα κοινά και έχω ένα πολύ μεγάλο όραμα για το κόμμα μας : Να μην υπάρχουμε!
Σε μια γενιά από τώρα, σε μια γενιά από τώρα δε θέλω να υπάρχουμε. Θέλω οι αρχές μας να υπάρχουν σε όλα τα άλλα κόμματα. Και
μιλάω για τις 3 βασικές που ξεκίνησαν οι Πειρατές στον κόσμο.Κάποτε, ξέρω’γω, ξεκίνησαν οι Οικολόγοι, που για μένα δεν έχουν νόημα ύπαρξης πια, γιατί όλα τα κόμματα έχουν μια περιβαντολογική πολιτική.
Θα’θελα όλα τα κόμματα κάποτε να πάρουν τις αρχές μας και να έχουν μια ψηφιακή πολιτική. Δε θέλω να είμαστε «κόμμα» μελλοντικό, δε θέλω να κυβερνήσουμε, θέλω να τους απειλήσουμε, γι’αυτό γίναμε κόμμα! Για να χάσουνε ψήφους. Να τους απειλήσουμε! Ότι υπάρχουμε, να μας πάρουν στα σοβαρά και να αρχίσουν να παίρνουν τις ιδέες μας.
Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ
τα πολιτικά δικαιώματα και θα σας πω 1 παράδειγμα, το περιβόητο γράμμα:
Η γιαγιά μου, ξέρω’γω, η προγιαγιά μου, αν της έστελνε κάποιος 1 γράμμα, είχε δικαίωμα να μην γράψει αποστολέα, να πάει (το γράμμα) σπίτι της, ο ταχυδρόμος να μη το ανοίξει ποτέ, να μη παραβιάσει κανένας το τι γράφει, να το πάρει και να το κάνει ότι θέλει. Ψηφιακά δεν έχω αυτό το δικαίωμα, θέλω ακριβώς αυτό το δικαίωμα και ψηφιακά.
Άμα πάρω μια καρέκλα απ’εδώ και την σπάσω κομμάτια, γιατί την έχω αγοράσει, μπορώ να τη βάλω φωτιά, να την κάνω ότι γουστάρω, να την κάνω μια κόπια και να τη χαρίσω στον Χρήστο. Δε θα με ελέγξει κανένας σε αυτό. Αμα το κάνω με κομμάτι μουσικής θα με βάλουν φυλακή. Αυτά με νοιάζουν εμένα.
Σοβαρά σας λέω, ψιλοεκνευρίζομαι κιόλας με τόσες αρχές, τόσες ιδέες, τόσα προγράμματα, εγώ.. εμένα δε με νοιάζουν αυτά τα πράγματα, εμένα με νοιάζουν 3 πραγματα,
τα πειρατικά.Την ελευθερία να μοιράσω τα αρχεία μου, την ανωνυμία μου… πολύ ψιλά πραγματάκια και θέλω να τα πάρουν αυτά όλα τα άλλα κόμματα.
Μπορεί να σας… να μη σας ακούγεται ωραίο, δε μ’ ενδιαφέρει και
σας παρακαλώ να μη με ψηφίσετε αν δε συμφωνήσετε.Είμαι στην παλιά επιτροπή, από αυτούς που πάρα πολλοί μας είπατε «άχρηστη». Μου φαίνεται είπε και ο Ανέστης ότι ήταν
επιλογή μας να μη κάνουμε τα φασιστόμουτρα και να αποφασίζουμε και να διατάσουμε. Είναι πάρα πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό.
Και ξαναλέω: Εγώ έχω 1 όνειρο, να μην υπάρχουμε, αν έχουν πάρει τις αρχές μας όλα τα άλλα κόμματα. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό, το ξαναλέω, είναι να τους απειλήσουμε. Το κάναμε, με μισούλικο %, ας φτάσουμε και στο 3. Δεν έχω όνειρο να μπούμε στη Βουλή, το ξαναλέω. Και μιλάω…και ακούω και ‘γω δε ξερω, και βουλευτές και ότι να’ναι. Δηλαδή σοβαρά ας σοβαρευτούμε, εχει κανένας σας καμιά, είχε κανένας καμιά ελπίδα ότι θα βγαίναμε στη Βουλή? Και θα γινόταν Βουλευτής? Εντάξει? Δηλαδή έλεος τώρα!
3 αρχές το ξαναλέω! Εγώ θέλω στην επόμενη γενιά να μην χρειάζεται Πειρατικό κόμμα πουθενά στον κόσμο. Να έχουνε πάρει τα πάντα από μας.
Ευχαριστώ

1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.