Αλλαγή πολιτικής: Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ

Συζήτηση για το 1ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Αλλαγή πολιτικής: Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ

Δημοσίευσηαπό chprokop » 29 Ιούλ 2012, 12:51

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι ένα βρέφος. Μόλις πέντε μηνών και δοκιμαστηκε σε δυο εκλογικες μάχες ήδη.
Υποστηρικτές του όσοι αγανάκτησαν με τη φθορά του πολιτικού καταστημένου και τις συνεπειες του για την πατριδα,
που συνειδητοποίησαν όμως τη σημασια της ελευθεριας στο Διαδίκτυο και στις τεχνολογιες για μια ελευθερη και δημοκρατικη κοινωνια.

Η απουσία ισχυρής ηγεσίας και η εμπνευση απο την ΑΜεση ΔΗμοκρατια αποτελούν το ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του κομματος, οχι αδυναμια του.

Ωστοσο, συχνα αυτο το χαρακτηριστικο εκλαμβανεται ως αναρχία, αταξία ή (πιο συχνά) έλλειψη οργάνωσης.Μερικοί ίσως το πιστεύουν αυτό (θα ξεκαθαρίσει νομιζω στο συνεδριο).

Το κόμμα ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την οργανωση του. Προσωπικά δεν το βρισκω στρατηγικα ξεκαθαρο, αλλα ετσι ειναι και στην πργματικοτητα.
Πολλα θεματα θα καταληξουν σε κατι καλυτερο μεσα απο χαοτικες διαδικασιες. Σημασια εχει να καταληξει και εχω την πεποιθηση οτι θα γινει τελικά.

Αυτο που πρέπει να προσεξουμε ειναι ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μας. Για τη διαμορφωση τους πρεπει να λειτουργησουν επιτυχως οι Επιτροπές Προγραμματος.
Οι εκλογές τις αδρανοποιησαν-πρεπει να ξεκινησουμε δυνατα. Σε αντιθεση με τους αλλους κομματικους σχηματισμους, οι ΠΕΙΡ πρεπει να ειναι κανοτομοι και πρωτοτυποι. Και να τα ζητανε ολα. Αν δεν γινουν μεγαλες αλλαγες, η χωρα δεν θα βγει απο το τελμα συντομα.

Δεν αρκεί να καταγγελουμε καταστασεις (γι αυτο υπαρχει ο ΣΥΡΙΖΑ). Πρεπει να ειμαστε συγκεκριμενοι και κυρίως αντικειμενικοι. Αν πασχουμε γενικ'ως από κάτι, ειναι η ελλειψη αντικειμενικότητας. Θαρρεις και οι ιδεολογίες ειναι ενα τυφλοπανι και οι επιβατες δεν βλεπουν το παγοβουνο...

Επίσης, δεν πρεπει να περιμενουμε να γινουμε κομμα στη Βουλή ή ακόμη περισσοτερο να κυβερνησουμε για να περασουν οι θεσεις μας. Πρεπει να ειναι τοσο
σωστές, που η κοινωνια να τις επιδοκιμαζει και ας μην μας ψηφιζει. Με το χρονο ολοι θα γινουν Πειρατές, γιατί θα βλέπουν ότι συνιστούν ΛΥΣΗ και οχι μερος του προβλήματος. Επιπλέον, οι επεξεργασμενες αυτές θεσεις θα μπορουν να υποβληθουν, σε ανεξαρτητες αρχές, θεσμικούς φορείς, ΜΚΟ και να βρουν συμμαχους λόγω της ωριμοτητας τους.

Αυτο καλώ ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ και θα αποτελεσει το εφαλτηριο για αυξηση των μελών, ενίσχυση της επιρροής στο εκλογικό σώμα, ειδικό βάρος στην κοινωνία. Τα αλλα κομματα κανουν ο,τι μπορουν για να απογοητευσουν τους Ελληνες. Αν κανουμε το καθηκον μας, η επιτυχία είναι δεδομένη.

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3641
Εγγραφή: 12 Ιαν 2012, 17:05
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Re: Αλλαγή πολιτικής: Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ

Δημοσίευσηαπό mankasp » 29 Ιούλ 2012, 14:18

Για το θέμα της οργάνωσης και τον τρόπο λήψης αποφάσεων έχουν ήδη βρεθεί τα προβληματάκια που έχει το καταστατικό και πιστεύω και εγώ πως στο συνέδριο θα διορθωθούν.

Για το θέμα των προτάσεων χρειάζεται πολύ δουλειά δεδομένου του αριθμό των μελών και αλλά και της κατάρτισης του σε κάποια θέματα για τα οποία θέλει πολύ διάβασμα. Για αυτό το λόγο ήδη κάποιοι έχουμε συζητήσει πως το Πρόγραμμα του κόμματος που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και ακριβείς προτάσεις πρέπει να αποσυνδεθεί τελείως από το κείμενο ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και ΑΡΧΕΣ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ το οποίο πρέπει να γίνει επιγραμματικό και λιτό ώστε να αποτελέσει το θεμέλιο των προτάσεων (προγράμματος) μας.

Τέλος συμφωνώ πως επικοινωνιακά πρέπει να στραφούμε περισσότερο προς την δημιουργία λύσεων και όχι την κριτική. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι άλλων πρέπει η κριτική μας πάντα να συνδυάζεται με αντίστοιχες προτάσεις.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως αυτές οι προτάσεις θα αρχίσουν να διαμορφώνονται.
Η μια λύση είναι από εμάς τους ίδιους, είτε συλλογικά είτε μέσα από τις επιτροπές προγράμματος.
Η άλλη λύση που σκέφτομαι είναι λίγο πιο extreme αλλά κατά τη γνώμη μου περισσότερο εφαρμόσιμη και μπορεί να γίνει πιλοτικά, παράλληλα με τις επιτροπές προγράμματος που δεν τις εμποδίζει κανείς να δουλέψουν.

Λοιπόν, ας πούμε ότι τα πλήρως ενεργά μέλη είναι περίπου 100. Το φαντάζομαι αδύνατον 100 άτομα με την εμπειρία τη δική μας να κάνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης - οι περισσότεροι δεν είμαστε ούτε πολιτικοί ούτε επιστήμονες αλλά ακόμα και οποιεσδήποτε γνώσεις έχουμε δεν τις έχουμε εφαρμόσει ποτέ πολιτικά.

Με το διαδίκτυο όμως τα πάμε καλύτερα, αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά ως εργαλείο μπορούμε να ανοιχτούμε σε εκατομμύρια χρηστών όχι για να περάσουμε θέσεις αλλά για να ζητήσουμε θέσεις. 100 άτομα αν κάτσουν και δουλέψουν μερικούς μήνες μπορούν πολύ άνετα να φτιάξουν ή να πάρουν μια έτοιμη πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας που να παράγει θέσεις και πρόγραμμα. Τα στάδια που θα έρθουν από και και πέρα είναι:

1. Τη χρησιμοποιούμε πιλοτικά μέσα στο κόμμα.
2. Τη διαφημίζουμε με σκοπό να προσελκύσουμε νέα μέλη, άτομα που θα ξεπεράσουν το εμπόδιο 'εγγραφή σε κόμμα'.
3. Περιμένουμε αν θα γίνει viral. Αν γίνει ο αριθμός των μελών θα αυξηθεί δραματικά και θα αρχίσουμε να επιτυγχάνουμε στις εκλογές.
4. Αν δε γίνει viral, κοιτάμε να δούμε που πάσχουμε. Επειδή πιστεύω πως ένας λόγος είναι πως πολλοί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε κομματικό σχηματισμό, κοινοποιούμε και διαφημίζουμε πως θα ανοίξουμε τη πλατφόρμα σε μη μέλη αλλά πιστοποιημένους χρήστες.
5. Η πλατφόρμα συνεχίζει να παράγει έργο, και με την ευρύτερη συμμετοχή κόσμου το έργο είναι καλύτερο.
6. Αν πάλι δεν γίνει viral, κλείνουμε το μαγαζί και πάμε σε μοναστήρια :)
7. Αν γίνει, έχουμε φτιάξει το λειτουργικό σύστημα του 21 αιώνα, έχουμε γίνει κυβέρνηση και έχουμε αλλάξει τον κόσμο.
https://twitter.com/e_kastrinakis


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 25 και 0 επισκέπτες