PirateGov
Re: PirateGov
Έκανα ένα μικρό ξεκαθάρισμα στα νομοσχέδια με βάση το site της βουλής στο drupal pirategov (http://150.140.142.76:8000/pirategov/) ώστε όσα έχουν ψηφιστεί να μεταφερθούν στη λίστα των παλαιότερων. Μου έχει στείλει και ο random τα scripts για το OCR ώστε να αυτοματοποιηθεί η προσθήκη των άρθρων άλλα δεν τα έχω δει ακόμα. Πάντως διάβασα ότι μπορείς να τρέξεις με exec από την php shell scripts (μέσω cygwin) από windows οπότε κάποια στιγμή θα το δω.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
To ίδιο καλό είναι να γίνει και στο καταστατικό του drupal.
Στο συνέδριο πρέπει να υπάρχουν δύο έτοιμες λύσεις για ψηφοφορία του καταστατικού, και να ψηφίσουν οι σύνεδροι όπου τους βολεύει και όποια καταλαβαίνουν καλύτερα (όποιος δεν καταλαβαίνει το drupal αποβάλεται από το συνέδριο

Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά
Και φυσικά υπάρχει πάντα και η λύση του liquid (το οποίο επίσης θα πρέπει να ετοιμαστεί κατάλληλα για το συνέδριο και να περιέχει τις επίσημες προτάσεις καθώς και με κάποιο τρόπο να είναι ορατές οι ψήφοι σε αυτό) όπως επίσης ίσως και μια τέταρτη λύση, η πρόταση του dizzyk, το candiwi. Ας έχουν λοιπόν 3-4 λύσεις οι σύνεδροι, να ψηφίσουν όπου τους βολεύει και καταλαβαίνει ο καθένας καλύτερα, και μετά οι ορατές σε όλους ψήφοι (δες π.χ. στο drupal ή στο wiki) από κάθε σύστημα, μπορούν σχετικά εύκολα να συγχωνευτούν σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο, ταυτόχρονα γίνεται και μια δημοσκόπηση για το ποιό είναι τελικά το σύστημα το οποίο προτιμούν-καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. (3 coins στοίχημα ότι οι περισσότεροι θα πάνε στο drupal)
Να δούμε μετά τι άλλο θα ζητήσουν οι σύνεδροι, μήπως φαί μασημένο;;;;
Να δούμε μετά τι άλλο θα ζητήσουν οι σύνεδροι, μήπως φαί μασημένο;;;;

-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
To drupal πάντως πετάει αυτό στην εγγραφή:
Η αποστολή e-mail είναι αδύνατη. Απευθυνθείτε στο διαχειριστή του ιστοτόπου εάν το πρόβλημα εξακολουθεί.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:To drupal πάντως πετάει αυτό στην εγγραφή:Η αποστολή e-mail είναι αδύνατη. Απευθυνθείτε στο διαχειριστή του ιστοτόπου εάν το πρόβλημα εξακολουθεί.
κάτσε να μπουν οι επίσημες προτάσεις πρώτα, και μετά φαντάζομαι θα φτιαχτεί και αυτό.
Αλλά και να μην φτιαχτεί, μπορεί απλά ο admin του drupal να βάλει τους συνέδρους ακόμα και χειροκίνητα (όπως έβαλε και εμένα).
Οι ψήφοι είναι ορατοί σε όλους ανά πάσα στιγμή, άρα ο καθένας μπορεί, και να επαληθεύσει ότι η ψήφος του υπάρχει, και να διαπιστώσει ποιό ακριβώς είναι το εκλογικό σώμα. Έτσι είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι κατά την καταμέτρηση η δικιά μου ψήφος δεν θα συμπεριληφθεί στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ φυσικά θα μετρηθούν οι ψήφοι των σεβαστών συνέδρων

baskin έγραψε:To drupal πάντως πετάει αυτό στην εγγραφή:Η αποστολή e-mail είναι αδύνατη. Απευθυνθείτε στο διαχειριστή του ιστοτόπου εάν το πρόβλημα εξακολουθεί.
Δεν έχω mail server. Προς το παρόν ενεργοποιώ χειροκίνητα τους χρήστες. Θα στο στείλω με email το passwd και θα μπεις να το αλλάξεις.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
up.
Καμιά βοήθεια ρε παιδιά; έχουμε ξεμείνει από μούτσους...Καλός ο μπαγκς-μπανης και η λίστα του, δεν λέω, αλλά μήπως να ασχοληθεί και κάποιος με πρακτικά ζητήματα τώρα που πλησιάζει το συνέδριο; Ας βάλει κάποιος ένα χεράκι να εισαχθούν στο καταστατικό του Pirategov οι εναλλακτικές παράγραφοί που έχουν προταθεί, γιατί αν το κάνω εγώ δεν το βλέπω να μου μένει χρόνος να γράψω και τον κώδικα.
Μήπως τελικά δεν θέλει κανείς να ψηφίσει ηλεκτρονικά το καταστατικό στο συνέδριο, όποτε τζάμπα κάνω αυτό που κάνω. Αν είναι έτσι να σταματήσω....
Θα ήθελα να ήξερα όμως, εδώ ένα μικρο-καταστατικό και δεν είσαστε σε θέση να οργανωθείτε και να το ψηφίσετε ηλεκτρονικά, πως θα καταφέρετε τότε με αυτούς τους τεμπέλικους ρυθμούς να υλοποιήσετε την άμεση δημοκρατία και να ψηφίζετε και νόμους; Μάλλον από ότι βλέπω όλο λόγια και μπλα μπλα και θεωρίες είσαστε, αλλά κώλο κάτω δεν θέλετε να στρώσετε. Άμεσες δημοκρατίες και κουραφέξαλα....Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Μα ποιος σου είπε ότι στο συνέδριο θα ψηφίζουμε ηλεκτρονικά. Καλό θα ήταν αλλά δεν το βλέπω...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Κανείς δεν μου το είπε. Εγώ το λέω.
ότι ΠΡΕΠΕΙ στο συνέδριο να ψηφίστει το καταστατικό ηλεκτρονικά είτε σε wiki είτε σε drupal, για να γίνει έτσι στο συνέδριο ταυτόχρονα και σεμινάριο ηλεκτρονικής δημοκρατίας, πως δηλαδή ψηφίζεται ηλεκτρονικά ένας νόμος. Γιατί αν είναι να υπάρχουν μόνο ομιλίες και καρτούλες ναι-όχι, τότε πώς θα μάθουν οι παππούδες κάτι καινούργιο; Πως μετά, όταν τελείωσει το συνέδριο και φύγουν, πως θα έχουν μια εμπειρία για το τί ακριβώς είναι αυτή η ηλεκτρονική δημοκρατία που το κόμμα των πειρατών ευαγγελίζεται;
Αν στο συνέδριο ψηφιστεί ηλεκτρονικά το καταστατικό, εκεί όσοι έχουν απορίες για το πως γίνεται η ηλεκτροκινή ψηφοφορία ή για το αν είναι διαβλητή ή όχι , θα βρουν σίγουρα κάποιον να τους εξηγήσει και να τους βοηθήσει.
Για δείτε εδώ μια φωτόγραφία. Οι καρτούλες καρτούλες, αλλά και τα λαπτοπ λάπτοπ.
ότι ΠΡΕΠΕΙ στο συνέδριο να ψηφίστει το καταστατικό ηλεκτρονικά είτε σε wiki είτε σε drupal, για να γίνει έτσι στο συνέδριο ταυτόχρονα και σεμινάριο ηλεκτρονικής δημοκρατίας, πως δηλαδή ψηφίζεται ηλεκτρονικά ένας νόμος. Γιατί αν είναι να υπάρχουν μόνο ομιλίες και καρτούλες ναι-όχι, τότε πώς θα μάθουν οι παππούδες κάτι καινούργιο; Πως μετά, όταν τελείωσει το συνέδριο και φύγουν, πως θα έχουν μια εμπειρία για το τί ακριβώς είναι αυτή η ηλεκτρονική δημοκρατία που το κόμμα των πειρατών ευαγγελίζεται;
Αν στο συνέδριο ψηφιστεί ηλεκτρονικά το καταστατικό, εκεί όσοι έχουν απορίες για το πως γίνεται η ηλεκτροκινή ψηφοφορία ή για το αν είναι διαβλητή ή όχι , θα βρουν σίγουρα κάποιον να τους εξηγήσει και να τους βοηθήσει.
Για δείτε εδώ μια φωτόγραφία. Οι καρτούλες καρτούλες, αλλά και τα λαπτοπ λάπτοπ.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 28 φορά/ες συνολικά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες