PirateGov

Δήλωσε συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και βοήθησε στην λειτουργία του κόμματος.
plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: PirateGov

Δημοσίευσηαπό plessas » 25 Σεπ 2012, 22:58

random έγραψε:τα ρομποτ ασχολούνται με το πρόβλημα της διαφάνειας, της αξιόπιστης καταμέτρησης και των επαναλαμβανόμενων εργασιών, όχι όμως και με το πρόβλημα των ψεύτικων λογαριασμών , της πιστοποίησης των χρηστών και του ορισμού ενός πιστοποιημένου εκλογικού σώματος. Αυτό λύνεται με άλλους τρόπους π.χ. με συνέδρια ανταλλαγής κλειδαρίθμων ή και κλειδιών, με πυπ κλπ.

Στο τεχνικό κομμάτι, αφού οριστεί το πιστοποιημένο εκλογικό σώμα, αυτό φυλλάσεται σε παράλληλες βάσεις, και είναι επίσης και σε μορφή LDAP για να μπορούν εφαρμογές σαν το mediawiki ή το drupal να έχουν πρόσβαση.

Ακριβώς! Στην περίπτωση του PirateGov, που φιλοδοξεί να επιτρέψει στους πολίτες να εκφράζονται θετικά ή αρνητικά για τα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη βουλή, πώς θα γίνεται η πιστοποίηση; Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα επιτρέπει εγγραφές χωρίς κάποια πιστοποίηση. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 25 Σεπ 2012, 23:06

plessas έγραψε:
random έγραψε:τα ρομποτ ασχολούνται με το πρόβλημα της διαφάνειας, της αξιόπιστης καταμέτρησης και των επαναλαμβανόμενων εργασιών, όχι όμως και με το πρόβλημα των ψεύτικων λογαριασμών , της πιστοποίησης των χρηστών και του ορισμού ενός πιστοποιημένου εκλογικού σώματος. Αυτό λύνεται με άλλους τρόπους π.χ. με συνέδρια ανταλλαγής κλειδαρίθμων ή και κλειδιών, με πυπ κλπ.

Στο τεχνικό κομμάτι, αφού οριστεί το πιστοποιημένο εκλογικό σώμα, αυτό φυλλάσεται σε παράλληλες βάσεις, και είναι επίσης και σε μορφή LDAP για να μπορούν εφαρμογές σαν το mediawiki ή το drupal να έχουν πρόσβαση.

Ακριβώς! Στην περίπτωση του PirateGov, που φιλοδοξεί να επιτρέψει στους πολίτες να εκφράζονται θετικά ή αρνητικά για τα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη βουλή, πώς θα γίνεται η πιστοποίηση; Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα επιτρέπει εγγραφές χωρίς κάποια πιστοποίηση. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

θα έχει εγγραφές χωρίς πιστοποίηση αλλά και εγγραφές με πιστοποιημένους (π.χ. τα επώνυμα μέλη του κόμματος των πειρατών).
Και τα ρομποτ θα βγάζουν αποτελέσματα και για τα δύο αυτά σώματα ψηφοφόρων.

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 25 Σεπ 2012, 23:08

Αυτό μπορεί να γίνει και με το drupal (με λίγο πείραγμα στον κώδικα και δημιουργώντας ένα ρόλο - των μελών του κόμματος) :D
Τέλος πάντων αν αλλάξετε γνώμη για ένα πιο φιλικό interface εδώ θα είμαι!
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 25 Σεπ 2012, 23:18

plessas έγραψε:Αυτό μπορεί να γίνει και με το drupal (με λίγο πείραγμα στον κώδικα και δημιουργώντας ένα ρόλο - των μελών του κόμματος) :D

αυτό που λες, δηλαδή ο ορισμός των ρόλων-εκλογικών σωμάτων από έναν διαχειριστή, είναι (φιλοσοφικό) πρόβλημα του drupal.

Τα εκλογικά σώματα "μέλη κόμματος", "μη πιστοποιημένοι", "ανώνυμοι", "μονόφθαλμοι" κλπ πρέπει να μπορούν να αποφασίζονται ελεύθερα από τον κόσμο, από μια λίστα που έχει το κάθε ρομπότ του κάθε ψηφοφόρου που βγάζει το αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο σώμα, και όχι να αποφασίζεται ουρανοκατέβατα από διαχειριστές.

Πρέπει δηλαδή να υπάρχει κοινή αποδοχή-συναίνεση από όλους για το τι συνιστά εκλογικό σώμα και ποιοί δικαιούνται να ανήκουν σε αυτό , και αυτή η κοινή αποδοχή αποφασίζεται κατά βάση στα συνέδρια όπου όλα τα μέλη του συνεδρίου φεύγουν έχοντας στην κατοχή μια λίστα με αυτούς που απο εδώ και πέρα θα αποδέχονται ως πιστοποιημένους..
Τελευταία επεξεργασία από 3 και random, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 25 Σεπ 2012, 23:19

plessas έγραψε:Αυτό μπορεί να γίνει και με το drupal (με λίγο πείραγμα στον κώδικα και δημιουργώντας ένα ρόλο - των μελών του κόμματος) :D

Μέσα για drupal όπως το βλέπω. Υπάρχει τρόπος ψηφοφορίας ανά άρθρο; Δυστυχώς πνίγομαι στη δουλειά αυτές τις μέρες για να βοηθήσω...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Σεπ 2012, 23:21

Όταν αποφασίσετε να μου πείτε τι να στήσω...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 25 Σεπ 2012, 23:22

dizzyk έγραψε:
plessas έγραψε:Τέλος πάντων αν αλλάξετε γνώμη για ένα πιο φιλικό interface εδώ θα είμαι!

Μέσα για drupal όπως το βλέπω. Υπάρχει τρόπος ψηφοφορίας ανά άρθρο; Δυστυχώς πνίγομαι στη δουλειά αυτές τις μέρες για να βοηθήσω...

και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα φιλικό interface, από ένα drupal που θα επικοινωνει με την βάση των πιστοποιημένων (μεσω ldap) και με την semantic βάση του mediawiki μέσω του robot api.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 25 Σεπ 2012, 23:28

baskin έγραψε:Όταν αποφασίσετε να μου πείτε τι να στήσω...

νομίζω έχουμε μείνει στο πως θα διαβάζονται οι χρήστες στο mediawiki, στο drupal ή σε ότι άλλο φτιαχτεί.
αυτό είχαμε πει ότι θα γίνεται με ldap.

αυτό περιμένουμε να στηθεί, ένας ldap server, και όσον αφορά το mediawiki ένα ldap extension.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και random, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Σεπ 2012, 23:31

Το project ldap το είχε ξεκινήσει άλλος, αλλά έχει καιρό να φανεί. Θα προσπαθήσω να το αναστήσω, αλλά θα μου πάρει χρόνο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 25 Σεπ 2012, 23:41

δεν του στέλνεις κανα μήνυμα μπας και ξυπνήσει;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες