Υπενθύμιση για την ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήλωσε συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και βοήθησε στην λειτουργία του κόμματος.
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Υπενθύμιση για την ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό James » 02 Οκτ 2012, 20:43

baskin έγραψε:
LouisaT έγραψε:Την ανοιχτή επιστολή σε 3-4 γλώσσες που βγήκε σήμερα πρώτη φορά την βλέπω και τώρα μαθαίνω για την ύπαρξή της. Καλό κείμενο είναι δεν έχω καμία ένσταση, εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω γιατί, ενώ έχω προσφερθεί επανειλημμένως, δεν θέλει η ΟΜ.ΕΠ να με χρησιμοποιήσει για τις μεταφράσεις στα Αγγλικά

Γιατί κάποιοι είναι δημοκρατικότεροι του βασιλέως. Το κείμενο δεν πέρασε από καμία στοιχειώδη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, τι θέλεις εσύ να το δεις πριν βγει;

Σας έφαγα εγώ ήμουν τυχερός και είδα εχτές......Χί Χί Χί Χί Χί
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 02 Οκτ 2012, 20:49

baskin έγραψε:
chprokop έγραψε:Διαβούλευση σε ανακοινώσεις Τύπου και αλλα παρεμφερη δεν ειναι αμεσοδημοκρατικα, ειναι καθαρη βλακεια.
Την ευθυνη για την εκπροσωπηση του κομματος εχει η ΔΕ και η υπο αυτην ΟΜΕΠ. Και λογοδοτουν κατ ετος γι αυτην.
Αμεσοδημοκρατικο ειναι το Σωμα των Μελων να λαμβανει αποφασεις επ αυτων ή και αλλων πρωτοβουλιων.
Εκτος και αν νομιζουμε οτι πρεπει να διαβουλευθουμε και για το σε ποια Τραπεζα θα εχουμε λογαριασμό... :P

Κάνεις ένα λάθος. Η διαβούλευση μπορεί να είναι άμεση και αποδοτική αρκεί να είναι καθαρά ασύγχρονη και ψηφιακή. Ή ψάχνουμε τους τρόπους να μην υπάρχουν "ηγέτες, αντιπρόσωποι και γκουρού" ή κοροϊδευόμαστε.

Παιδιά, νομίζω ότι και οι δυο έχετε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.
Εγώ υποστηρίζω τη θέση του chprokop γιατί απεχθάνομαι τη γραφειοκρατία και πιστεύω ότι έχει θάψει πολλές συλλογικές προσπάθειες στο παρελθόν.
Δικαιολογώ όμως και τον baskin γιατί είναι φανερό ότι έτσι έχει αντιληφθεί την αμεσοδημοκρατική λειτουργία του κόμματος και αυτήν προσπαθεί και μάλιστα με ζήλο παρατηρώ.
Θα πρότεινα σαν λύση να θεσπίσουμε έναν κανόνα περίπου σαν αυτόν των "τριών πειρατών" που έχει ήδη προταθεί και συζητιέται, που να τον ονομάσουμε "κανόνας της ελάχιστης εμπιστοσύνης ή ανεξαρτησίας" ή όπως αλλιώς θέλετε. Αυτός θα πρέπει να ορίζει με σαφήνεια το όριο ανάμεσα αφ' ενός σε αυτά που μπορεί να χειριστεί με δική της πρωτοβουλία μια ομάδα, ή όργανο, ή πρόσωπο κατά περίπτωση και αφ' ετέρου αυτά για τα οποία πρέπει να στρέφεται "πίσω" και να παίρνει κάθε φορά το ΟΚ.
Προφανώς αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο να υλοποιηθεί, αλλά όπως φαίνεται είναι εντελώς απαραίτητο, γιατί αλλιώς θα έχουμε διαρκώς τον ίδιο χαβά με σήμερα.
Ίσως εποικοδομητικό για την περίπτωση θα ήταν να προσπαθήσουμε για μια στιγμή να φαντασθούμε πώς θα μπορούσε να λειτουργεί το κόμμα όταν τα μέλη θα είναι (ας πούμε) 20.000 άτομα. Εγώ δεν μπορώ καθόλου να φαντασθώ πώς θα μπορούσε να προκύψει ολοκληρωτική διαβούλευση και αμεσοδημοκρατική απόφαση σε ένα τέτοιο υποθετικό σώμα.
Αξία θα είχε πάντως για την περίπτωση να σημειώσω ότι και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διαπιστώσει (και υπάρχει καταγραμμένο) ότι η συμμετοχική δημοκρατία την οποία είχαν εφεύρει, δυσκολευόταν πολύ να λειτουργήσει σε μεγάλα σύνολα και μάλιστα αναφέρεται εκεί ο αριθμός 5.000.
Θα μου πεις βέβαια ότι αυτοί δεν είχαν πληροφορική, είχαν όμως πολύ μυαλό θα σου απαντήσω εγώ.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Οκτ 2012, 21:04

Dimitris Zappas έγραψε:Σας έφαγα εγώ ήμουν τυχερός και είδα εχτές......Χί Χί Χί Χί Χί

Ναι μπορεί εσύ να είσαι τυχερός, αλλά κάποιοι όπως η Λουίζα, δεν το βρήκαν ούτε στο forum, ούτε στην mailing list της ΟΜΕΠ.

Προς τι τέτοια μυστικότητα (ή ανευθυνότητα αναλόγως πως το πάρεις).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Οκτ 2012, 21:06

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Παιδιά, νομίζω ότι και οι δυο έχετε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα.
Εγώ υποστηρίζω τη θέση του chprokop γιατί απεχθάνομαι τη γραφειοκρατία και πιστεύω ότι έχει θάψει πολλές συλλογικές προσπάθειες στο παρελθόν.
Δικαιολογώ όμως και τον baskin γιατί είναι φανερό ότι έτσι έχει αντιληφθεί την αμεσοδημοκρατική λειτουργία του κόμματος και αυτήν προσπαθεί και μάλιστα με ζήλο παρατηρώ.
Θα πρότεινα σαν λύση να θεσπίσουμε έναν κανόνα περίπου σαν αυτόν των "τριών πειρατών" που έχει ήδη προταθεί και συζητιέται, που να τον ονομάσουμε "κανόνας της ελάχιστης εμπιστοσύνης ή ανεξαρτησίας" ή όπως αλλιώς θέλετε. Αυτός θα πρέπει να ορίζει με σαφήνεια το όριο ανάμεσα αφ' ενός σε αυτά που μπορεί να χειριστεί με δική της πρωτοβουλία μια ομάδα, ή όργανο, ή πρόσωπο κατά περίπτωση και αφ' ετέρου αυτά για τα οποία πρέπει να στρέφεται "πίσω" και να παίρνει κάθε φορά το ΟΚ.
Προφανώς αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο να υλοποιηθεί, αλλά όπως φαίνεται είναι εντελώς απαραίτητο, γιατί αλλιώς θα έχουμε διαρκώς τον ίδιο χαβά με σήμερα.
Ίσως εποικοδομητικό για την περίπτωση θα ήταν να προσπαθήσουμε για μια στιγμή να φαντασθούμε πώς θα μπορούσε να λειτουργεί το κόμμα όταν τα μέλη θα είναι (ας πούμε) 20.000 άτομα. Εγώ δεν μπορώ καθόλου να φαντασθώ πώς θα μπορούσε να προκύψει ολοκληρωτική διαβούλευση και αμεσοδημοκρατική απόφαση σε ένα τέτοιο υποθετικό σώμα.
Αξία θα είχε πάντως για την περίπτωση να σημειώσω ότι και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διαπιστώσει (και υπάρχει καταγραμμένο) ότι η συμμετοχική δημοκρατία την οποία είχαν εφεύρει, δυσκολευόταν πολύ να λειτουργήσει σε μεγάλα σύνολα και μάλιστα αναφέρεται εκεί ο αριθμός 5.000.
Θα μου πεις βέβαια ότι αυτοί δεν είχαν πληροφορική, είχαν όμως πολύ μυαλό θα σου απαντήσω εγώ.

Μιχάλη κάνεις λάθος όταν συνδέεις τα συλλογικά συστήματα με την γραφειοκρατία. Ένα αναρχικό, πολυσυλλεκτικό, συλλογικό σύστημα μπορεί να είναι αποδοτικό και πολύ ταχύ και ευέλικτο (ακριβώς επειδή είναι αναρχικό και δεν έχει "υπεύθυνους"). Θέλει ανάλυση, αλλά πλέον έχουμε τον δρόμο να το κάνουμε.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Οκτ 2012, 21:13

Άρχισε και η διακίνηση της επιστολής στα social media, χωρίς διευκρίνηση ότι δεν αποτελεί επίσημο κείμενο του κόμματος.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 02 Οκτ 2012, 21:14

baskin έγραψε:
Dimitris Zappas έγραψε:Σας έφαγα εγώ ήμουν τυχερός και είδα εχτές......Χί Χί Χί Χί Χί

Ναι μπορεί εσύ να είσαι τυχερός, αλλά κάποιοι όπως η Λουίζα, δεν το βρήκαν ούτε στο forum, ούτε στην mailing list της ΟΜΕΠ.

Προς τι τέτοια μυστικότητα (ή ανευθυνότητα αναλόγως πως το πάρεις).

Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ.
jamesppgr@riseup.net

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 02 Οκτ 2012, 21:20

baskin έγραψε:Άρχισε και η διακίνηση της επιστολής στα social media, χωρίς διευκρίνηση ότι δεν αποτελεί επίσημο κείμενο του κόμματος.

Στη χτεσινή συζήτηση γία τη τελικη διαμόρφωση του κειμένου ανέφεραν κάποιοι ότι θα είναι από έλληνες πολίτες και όχι από το κόμμα πειρατών, παρόλο που έγραφε στο pad κόμμα πειρατών. (Ση συζήτηση δεν έλαβα μέρος, ήμουν ωτακουστής).
Δε μου δόθηκε η εντύπωση ότι θα κυκλοφορήσει με αυτή τη μορφή, σαν κόμμα πειρατών, γιατί ? γιατί απλά ποιός ρώτησε ποιούς ?
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Οκτ 2012, 21:25

Μήτσο η γκρουπουσκουλικές παρεκτροπές δίνουν και παίρνουν τελευταία. Πραγματικά κάποιοι νομίζουν ότι οι υπόλοιποι δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

Υπάρχει μία ακατανίκητη λαχτάρα σε κάποιους να λειτουργούμε σαν ένα από τα άλλα κόμματα, με ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, με τζημερικά κείμενα άνευ ουσίας, με καταγγελίες κενές προτάσεων με μόνη δικαιολογία το να δείχνουμε ότι υπάρχουμε.

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι και ευτυχώς θα γίνω πολύ κακός.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 02 Οκτ 2012, 21:28

Δυστυχώς το οτι είναι ανοιχτή η πόρτα και έχει μπει μέσα ο καθένας που δεν έχει τι να κάνει , μας δημιουργεί
Πρόβλημα.
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Οκτ 2012, 21:30

Dimitris Zappas έγραψε:Δυστυχώς το οτι είναι ανοιχτή η πόρτα και έχει μπει μέσα ο καθένας που δεν έχει τι να κάνει , μας δημιουργεί
Πρόβλημα.

Όχι είναι δικό μας το λάθος. Η πόρτα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοιχτή συνεχώς. Έχουμε καθυστερήσει να εφαρμόσουμε το "νέο λειτουργικό", το έχουμε αφήσει στο επίπεδο της ατάκας.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες