zio_donnie έγραψε:Όποιος κάνει πρόταση να είναι έτοιμος να συμμετάσχει. Αν δεν μπορεί πρακτικά να βοηθήσει θα να είναι αυτόματα ο οργανωτής. Γιατί εδώ μέσα ο καθένας πετάει τη λαλακία του, έκανε το καθήκον του και μετά παραπονιέται πως δεν γίνεται τίποτα παρόλο που υπήρχαν προτάσεις.
Πριν προτείνετε λοιπόν να οργανώσουμε δράσεις με εκατοντάδες χιλιάδες εκατομύρια κόσμο (γελάω), και να σώσουμε τη φώκια, τη ζούγκλα του αμαζονίου και τους άστεγους ταυτόχρονα χτυπώντας τη διαφθορα παρακαλείσθε να ξεκινάτε την πρόταση σας με την εξής ή παρόμοια διατύπωση:
" Εγώ θα κάνω αυτό. Θέλει να βοηθήσει κάποιος?"
ή
"Θέλω να κάνω αυτό αλλά δεν ξέρω. Θα υποστηρίξω βάζοντας χρήματα/εργασία/χρόνο"
Οι αερολογίες περί του "έχουμε" ειδικούς και κόσμο είναι μπαρούφες και παραμύθια της χαλιμάς. Δεν "έχουμε" τίποτα. "Είμαστε" ειδικοί/κόσμος/εθελοντές. Άρα μην περιμένεις από τους άλλους. Αν δεν έχεις να προσφέρεις, σιώπησε.
Θένξ.
EDIT: Η βιομηχανία ανακοινώσεων/καταγγελιών/δελτίων τύπου εξαιρείται καθότι δεν μετράει για εθελοντισμός αλλά για πολιτική και ως τέτοια απαιτείται συναίνεση από τα μέλη.
zio_donnie έγραψε:1) παράκληση η [paráklisi] Ο33 : α. ενέργεια με την οποία κάποιος ζητάει ευγενικά, ικετευτικά από κπ. να κάνει κτ. (μια χάρη, εξυπηρέτηση κτλ.), να συμμετάσχει σε κτ. κτλ.: Διατυπώνω / εκφράζω μια ~. Θερμή ~. Kάμφθηκε μόνο ύστερα από πολλές παρακλήσεις. β. (εκκλ.) ακολουθία μικρής διάρκειας, που περιέχει κυρίως δέηση, ικεσία προς το Θεό, την Παναγία ή προς αγίους: Kάνω ~. Στην εκκλησία διαβάζονται παρακλήσεις.
Δεν ήταν διαταγή, δεν ήταν εντολή.
2) ΔΕΝ είπα πως όποιος προτείνει να την υλοποιήσει. Είπα ότι ενδέχεται να θέλει κάποιος αλλά να μη μπορεί τεχνικά. Είπα πως όποιος προτείνει μπορεί να συμμετάσχει με άλλο τρόπο. Όχι απλά να προτείνει και να εξαφανίζεται. Για να προτείνεις κάτι πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι. Έδωσα και παράδειγμα. Ας βάλει κόπο/χρόνο/χρήμα. Το να "προτείνεις" εδώ μέσα είναι πανεύκολο και επίσης πανεύκολο να λες "δεν κάνει κανείς τίποτα από όσα προτάθηκαν". Κόσμος και λαός ψήφισε και τις εκλογές, και την έδρα και την ACTA. Τους είδε κανείς? Μόνο να βαράνε παλαμάκια. Να ψηφίσουμε να πάτε να κάνετε.
3) Για τον πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη. Δεν ξέρω ποια είναι "αυτά" που υπάρχουν στο μυαλό μου. Δεν είμαι ο Νοστράδαμος να μεταφράζω τα λόγια σου. Από τον τόνο σου προφανώς μυγιάστηκες και όντως εσύ 'ήσουνα η αφορμή που έγραψα την παράκληση, αλλά όχι η μόνη αιτία. Το παράδειγμά σου όμως είναι καλό. Ένας συζητάει να βάψει στα Πατήσια και πετάγεσαι εσύ, λες ότι δεν σου αρέσει γιατί δεν θα έχει αποτέλεσμα (βλέπεις και στο μέλλον πέραν των άλλων), των ειρωνεύεσαι απρόκλητα (μπομπ ο μάστορας) και λες την πρώτη μαλακία που σου ήρθε στο κεφάλι παντελώς off topic. Συνεχίζοντας με τη μαλακία που πέταξες, μας κάνεις και το μάγκα δείχνοντας ΜΑΣ τι να ΚΑΝΟΥΜΕ και συ βγάζεις την ουρά σου με δικαιολογίες του κώλου. Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα? Πολύ αέρα έχουν πάρει τα μυαλά σου και πολλά μοιράζεις δεξιά και αριστερά χωρίς να ξέρεις τι κάνει ο καθένας στη ζωή του. Και μαθήματα από σένα δε θέλω (άλλωστε δεν μπορείς κιόλας).
Γιατί να ξοδεύουμε τόση ενέργεια στο τι θεωρούμε ότι δεν πρέπει να κάνουν οι άλλοι; Γιατί να τα διαβάζω αυτά; Με τέτοιες παρεμβάσεις γίνεται το forum ένα ανούσιο καφενείο - χάσιμο χρόνου! Εδώ μπαίνουμε για να συμβάλουμε σε μία προσπάθεια και όχι για να παίζουμε τον ρόλο του τιμητή!
Νομίζω ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να υπάρχει έλεγχος των διαφόρων παρεμβάσεων από ένα όργανο, γιατί το forum ουσιαστικά καταστρέφεται ως εργαλείο έτσι!