Φοιτητές φτιάχνουν εφαρμογή και οι πρυτάνεις σνομπάρουν

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
tdiam

Φοιτητές φτιάχνουν εφαρμογή και οι πρυτάνεις σνομπάρουν

Δημοσίευσηαπό tdiam » 28 Σεπ 2015, 21:45

Αφήνω αυτό εδώ. Απλά για να επιβεβαιώσουμε αυτό που νιώθουμε όλοι, ότι λίγοι σε αυτόν τον τόπο θέλουν να αλλάξουν. Είναι καθήκον μας όμως να τους αναγκάσουμε.
https://www.facebook.com/cinnamonellis/posts/10153615236628486

Dimitris Kanellis έγραψε:Θες να σου πω γιατί δε θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα;
Γιατί κανένας δε θέλει να αλλάξει.
Φτιάξαμε μια εφαρμογή στον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση για τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.
Καλώς ή κακώς, προφανώς, η εφαρμογή στηρίζεται στις πληροφορίες των ιδρυμάτων και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται άμεσα.
Οι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%.
Θες να ακούσεις τώρα το παράδοξο;
Εδώ και 3 μήνες παρακαλάμε τις σχολές να το υιοθετήσουν χωρίς καμία χρέωση.
Θες να ακούσεις το ακόμα πιο παράδοξο;
Επειδή ξέρουμε πως το να τους παραδώσουμε ένα dashboard θα ήταν πολύπλοκο γι'αυτούς, τους ζητάμε ένα email κάθε φορά που ενημερώνεται κάποια πληροφορία.
Και απ'ότι φαίνεται ούτε αυτό είναι τόσο απλό.
Μάλιστα, ακούσαμε και την έκφραση από πρύτανη "που θα βρω άτομο να κάνει αυτήν την δουλειά;"
Όλοι οι υπόλοιποι δεν μας είπαν τίποτα και μας κάνουν πάσα ο ένας στον άλλον κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο ή μας λένε να πάρουμε πάλι τον επόμενο μήνα.
Δεν αγχώνομαι, είμαι σίγουρος πως σε 5-10 χρόνια θα βγάλουν επίσημη εφαρμογή για τα πανεπιστήμια που θα έχει κοστίσει 10.000€ σε κάθε σχολή.
Και ξέρεις γιατί δεν αγχώνομαι; Γιατί εγώ -και ο κάθε εγώ- παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σ'άλλη χώρα να είμαι δημιουργικός.
Αν δε θέλετε να αλλάξετε εσείς μία, εγώ δε θέλω δέκα.
Υ.Γ. Αντίστοιχη εφαρμογή στην Ολλανδία χρεώνει τα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
Υ.Γ. (2) Εξαιρείται προς το παρόν μόνο ο πρύτανης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που μας απάντησε αμέσως και συνεργάστηκε μαζί μας μέσα σε λίγες μέρες από την επικοινωνία μας.
Why is the rum gone?

newpamelina

Re: Φοιτητές φτιάχνουν εφαρμογή και οι πρυτάνεις σνομπάρουν

Δημοσίευσηαπό newpamelina » 29 Σεπ 2015, 09:12

tdiam έγραψε:Αφήνω αυτό εδώ. Απλά για να επιβεβαιώσουμε αυτό που νιώθουμε όλοι, ότι λίγοι σε αυτόν τον τόπο θέλουν να αλλάξουν. Είναι καθήκον μας όμως να τους αναγκάσουμε.
https://www.facebook.com/cinnamonellis/posts/10153615236628486

Dimitris Kanellis έγραψε:Θες να σου πω γιατί δε θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα;
Γιατί κανένας δε θέλει να αλλάξει.
Φτιάξαμε μια εφαρμογή στον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση για τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.
Καλώς ή κακώς, προφανώς, η εφαρμογή στηρίζεται στις πληροφορίες των ιδρυμάτων και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται άμεσα.
Οι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%.
Θες να ακούσεις τώρα το παράδοξο;
Εδώ και 3 μήνες παρακαλάμε τις σχολές να το υιοθετήσουν χωρίς καμία χρέωση.
Θες να ακούσεις το ακόμα πιο παράδοξο;
Επειδή ξέρουμε πως το να τους παραδώσουμε ένα dashboard θα ήταν πολύπλοκο γι'αυτούς, τους ζητάμε ένα email κάθε φορά που ενημερώνεται κάποια πληροφορία.
Και απ'ότι φαίνεται ούτε αυτό είναι τόσο απλό.
Μάλιστα, ακούσαμε και την έκφραση από πρύτανη "που θα βρω άτομο να κάνει αυτήν την δουλειά;"
Όλοι οι υπόλοιποι δεν μας είπαν τίποτα και μας κάνουν πάσα ο ένας στον άλλον κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο ή μας λένε να πάρουμε πάλι τον επόμενο μήνα.
Δεν αγχώνομαι, είμαι σίγουρος πως σε 5-10 χρόνια θα βγάλουν επίσημη εφαρμογή για τα πανεπιστήμια που θα έχει κοστίσει 10.000€ σε κάθε σχολή.
Και ξέρεις γιατί δεν αγχώνομαι; Γιατί εγώ -και ο κάθε εγώ- παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σ'άλλη χώρα να είμαι δημιουργικός.
Αν δε θέλετε να αλλάξετε εσείς μία, εγώ δε θέλω δέκα.
Υ.Γ. Αντίστοιχη εφαρμογή στην Ολλανδία χρεώνει τα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
Υ.Γ. (2) Εξαιρείται προς το παρόν μόνο ο πρύτανης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που μας απάντησε αμέσως και συνεργάστηκε μαζί μας μέσα σε λίγες μέρες από την επικοινωνία μας.

Και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και εδώ, στο πειρατικό κόμμα.

Ένας κοιμισμένος αιώνιος καρεκλοκένταυρος admin έχει αράξει την κολάρα του στην καρέκλα του, και δεν κάνει τίποτα.

Ο κόσμος μας είναι ένα φράκταλ, o κοιμισμένος αιώνιος admin επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, και εμφανίζεται παντού, από το πουθενά.
Τελευταία επεξεργασία από 4 και newpamelina, έχει επεξεργασθεί 29 φορά/ες συνολικά

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Petros » 29 Σεπ 2015, 09:14

αυτή είναι η εφαρμογή;

http://www.studdle.gr/
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

newpamelina

Δημοσίευσηαπό newpamelina » 29 Σεπ 2015, 09:26

Petros έγραψε:αυτή είναι η εφαρμογή;

http://www.studdle.gr/

Πάντως δεν είναι και πολύ μάγκες οι προγραμματιστές του studdle.
Οι σχολές δημοσιεύουν τα νέα τους, απλά δεν τα δημοσιεύουν με κοινή τυποποίηση.
Θα πρέπει να γράψουν κώδικα ειδικό για κάθε σχολή ή να πληρώνουν κάποιον για να μετατρέπει τις ανακοινώσεις της κάθε σχολής σε κάτι τυποιημένο, ώστε να μπορεί να μπει στο studdle..

Επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν κάποιον να γράψει τον ειδικό κώδικα για κάθε σχολή, ή εναλλακτικά κάποιον που να μετατρέπει χειροκίνητα τα νέα της κάθε σχολής σε κάποιο κοινό φόρματ , θέλουν να το αναθέσουν αυτό στα πανεπιστήμια!!!

Εν ολίγης θέλουν δημόσιοι υπάλληλοι να ασχολούνται και να μετατρέπουν χειροκίνητα και σε κοινό φόρματ τις ανακοινώσεις της σχολής τους, για να δουλεύει το πρόγραμμα τους, το studdle..... χμμμμ..... :?

Ιδιωτικός τομέας που ανθίζει πάνω στον κόπο του δημοσίου. Κλασική περίπτωση. Το 99% της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι κρατικοδίαιτο. Με περισσότερο κρατικοδίαιτο το ελεύθερο εμπόριο, που βασίζει την ύπαρξή του στα τεράστια δημόσια στρατιωτικά και αστυνομικά έξοδα, που εξασφαλίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια των εμπόρων στους δρόμους του εμπορίου.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 29 Σεπ 2015, 10:21

newpamelina έγραψε:Οι σχολές δημοσιεύουν τα νέα τους, απλά δεν τα δημοσιεύουν με κοινή τυποποίηση.

πριν 3 χρόνια είχα φτιάξει αυτό το site που είχε κοινή τυποποίηση.
Τα άλλα τμήματα γιατί δεν έχουν κάτι αντίστοιχο;

newpamelina έγραψε:Εν ολίγης θέλουν δημόσιοι υπάλληλοι να ασχολούνται και να μετατρέπουν χειροκίνητα και σε κοινό φόρματ τις ανακοινώσεις της σχολής τους, για να δουλεύει το πρόγραμμα τους, το studdle..... χμμμμ..... :?

newpamelina έγραψε:Ιδιωτικός τομέας που ανθίζει πάνω στον κόπο του δημοσίου. Κλασική περίπτωση. Το 99% της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι κρατικοδίαιτο. Με περισσότερο κρατικοδίαιτο το ελεύθερο εμπόριο, που βασίζει την ύπαρξή του στα τεράστια δημόσια στρατιωτικά και αστυνομικά έξοδα, που εξασφαλίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια των εμπόρων στους δρόμους του εμπορίου.

Ή αλλιώς: μη ανοιχτή τυποποίηση, μη ανοιχτή πληροφορία. Πληροφορία που έχει δομηθεί πάνω σε καλοπληρωμένους IIS server και .asp πλατφόρμες (cardisoft) και όλα αυτά τα πληρώνουμε όλοι

Το πρόβλημα με τις σελίδες των ΑΕΙ, όπως και με το studdle είναι καταρχήν ότι δεν είναι ανοικτού σχεδιασμού...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

newpamelina

Δημοσίευσηαπό newpamelina » 29 Σεπ 2015, 10:28

Petros έγραψε:Ή αλλιώς: μη ανοιχτή τυποποίηση, μη ανοιχτή πληροφορία. Πληροφορία που έχει δομηθεί πάνω σε καλοπληρωμένους IIS server και .asp πλατφόρμες (cardisoft) και όλα αυτά τα πληρώνουμε όλοι

Το πρόβλημα με τις σελίδες των ΑΕΙ, όπως και με το studdle είναι καταρχήν ότι δεν είναι ανοικτού σχεδιασμού...

Γιατί, που είναι το πρόβλημα;;; Δεν μπορείς να πάρεις την πληροφορία από πλατφόρμες κλειστής τυποποίησης;;; Φυσικά και μπορείς. Εφόσον η πληροφορία δημοσιεύεται με κάποιο τρόπο και είναι φανερή (ακόμα και αν χρειάζεται να κάνει κάποιο login), άρα μπορείς να την πάρεις. Αλλά για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να ξέρεις να γράφεις ΚΩΔΙΚΑ, ειδικό κώδικα για κάθε σχολή και για κάθε διαφορετική τυποποίηση, κάτι το οποίο οι δημιουργοί του studdle μάλλον δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση οι δημιουργοί του studdle έχουν ένα δίκιο, γιατί παρά τα παραπάνω που λέμε, υπάρχει πάντα και ένας αιώνιος καρεκλοκένταυρος στο υπουργείο παιδείας, ο οποίος έχει την εξουσία να διατάξει αλλά παρόλαυτά δεν το κάνει, και δεν υποχρεώνονται έτσι όλες οι σχολές να έχουν, αν όχι κοινή τυποποίηση, τουλάχιστον υποχρεωτικά κάποιες ροές rss στις ιστοσελίδες τους (με το ανάλογο δημόσιο κόστος βέβαια).

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 29 Σεπ 2015, 14:36

newpamelina έγραψε:(με το ανάλογο δημόσιο κόστος βέβαια).

δεν μπορείς να πάρεις προμήθεια με opensource σύστημα, δεν τους βολεύει...

Επίσης καμιά σχέση το Υ.ΠΑΙ.Θ. με τα ΑΕΙ. Είναι αυτοδιοίκητα....

newpamelina

Δημοσίευσηαπό newpamelina » 29 Σεπ 2015, 14:50

Petros έγραψε:
newpamelina έγραψε:(με το ανάλογο δημόσιο κόστος βέβαια).

δεν μπορείς να πάρεις προμήθεια με opensource σύστημα, δεν τους βολεύει...

Επίσης καμιά σχέση το Υ.ΠΑΙ.Θ. με τα ΑΕΙ. Είναι αυτοδιοίκητα....

Αλλο πράγμα το Opensource, πως τα μπλέκεις έτσι;
Δεν είναι θέμα Opensource. Είναι θέμα να μαζευτούν οι σχολές και να αποφασίσουν κοινά πρότυπα και κοινή τυποποίηση στα σαιτ τους.

Αν δεν μπορεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. να διατάξει κοινή τυποποίηση, τότε ίσως να μπορεί να το κάνει ο πρύτανης ή κάποιος άλλος. Σίγουρα πάντως κάποιος υπάρχει που μπορεί να απαιτήσει κοινά πρότυπα για όλες τις σχολές. Ποιός μπορεί να διατάξει; Μα αυτός που χρηματοδοτεί να στηθούν αυτά τα σαιτ των σχολών! Αυτός ή αυτοί που εγκρίνουν τα κονδύλια για αυτό το θέμα. Αυτοί είναι οι καρεκλοκένταυροι.

Τώρα αν αυτοί οι καρεκλοκένταυροι είναι διοικητικοί, ή υπουργοί ή πρυτάνεις ή υπάλληλοι της κομισιόν, αυτό δεν το ξέρω. Με λίγη έρευνα όμως μπορούν να γίνουν γνωστά τα ονοματεπώνυμα αυτών που εγκρίνουν τα κονδύλια τα σχετικά με το θέμα, και για κάθε σχολή ξεχωριστά. Έτσι ώστε να φανερωθεί ποιός φταίει.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες