Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο το οποίο αναφέρει τα έξοδα που έχει ο Όμιλος ΟΑΣΑ για την συντήρηση των συγκοινωνιών. Ασχέτως του πνεύματος του άρθρου -με το οποίο προσωπικά διαφωνώ- αναφέρεται πως θα μπορούσαμε όλοι να δίνουμε 25€ ετησίως και να καλύπτονται τα έξοδα των συγκοινωνιών. Κατά την γνώμη μου είναι αρκετά μικρό το ποσό αν αναλογιστούμε πως το ετήσιο έξοδο για τις συγκοινωνίες αυτή την στιγμή βγαίνει το λιγότερο στα 300€ (αναλόγως φυσικά και την χρήση που κάνει ο καθένας). Ακόμα κι αν υπάρχει μέσο μετακίνησης (πχ αυτοκίνητο, μηχανή, πατίνι

Υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθούν τα ποσά; Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα το να πληρώνουμε ετησίως όλοι 25€ και να χρησιμοποιούμε τα μέσα όποτε θέλουμε;
Σας παραθέτω και το σχόλιό μου πάνω στο άρθρο ώστε να γνωρίζετε και την προσωπική μου άποψη:
25€ το έτος; Δεν ξέρω σε ποια blogs αναφερόσουν αλλά ας το ονομάσουμε τότε "σχεδόν δωρεάν συγκοινωνία"! Διότι 25€ τουλάχιστον βγαίνει το μήνα αυτή την στιγμή (ανάλογα φυσικά και την χρήση που κάνεις)! Επομένως στο έτος είναι 300€ (το τονίζω, τουλάχιστον).
Τώρα πια δεν έχω τόση ανάγκη τα μέσα καθώς οδηγώ. Αλλά γνωρίζω τι είναι να πληρώνεις για μια υπηρεσία που σου την παρέχουν "κουτσουρεμένα" (ποτέ στην ώρα τους, πολλές φορές οι οδηγοί αγενέστατοι, λεωφορεία χαλασμένα να σταματάνε στον δρόμο).
Επομένως ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα απολύτως να δώσω 25€ τον χρόνο για να έχουμε όλοι συγκοινωνίες χωρίς να μπαίνει στον καθημερινό μας προϋπολογισμό αυτό το έξοδο.
Ναι, είναι άδικο να πληρώνει κάποιος που δεν τα χρησιμοποιεί. Αλλά νομίζω πως αξίζει να βοηθήσεις στο να γλιτώσει ο διπλανός σου ένα έξοδο το οποίο εν τέλει δεν δικαιολογείται από τις υπηρεσίες που (δεν) παρέχονται.