Ανακοίνωση της Google για το «δικαίωμα στη λήθη»

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ανακοίνωση της Google για το «δικαίωμα στη λήθη»

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Ιουν 2014, 10:31

“He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.”

― George Orwell, 1984
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Ιουν 2014, 11:17

baskin έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Ως κόμμα πειρατών δεν μπορεί να δεχόμαστε ότι το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι σωστό όταν γίνεται υπαιτιότητά μας. Σόρρυ, αλλά διαφωνώ πλήρως εδώ με τον Baskin. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην ψηφιακή λήθη. Δεν με νοιάζει αν είναι ανώριμος, ώριμος, σιτεμένος ή μωβ... :ugeek:

Μα δεν έχω μιλήσει για φακέλωμα... συνεχίζεις να μην διευκρινίζεις και η ίδια η απόφαση δεν διευκρινίζει...

Μιλάω για τα ΔΗΜΟΣΙΑ δεδομένα, όπως άρθρα, απόψεις, κλπ κλπ που ο χρήστης έχει από μόνος του δημοσιεύσει...

Ένας αχταρμάς ασάφειας έχει δημιουργηθεί....

Καμία ασάφεια. Δημόσια δεδομένα είναι μόνο γιατί θέλω να είναι δημόσια δεδομένα. Ως δημιουργός τους έχω το ηθικό δικαίωμα να αρνηθώ την χρήση τους;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Ιουν 2014, 14:23

Vassilis Perantzakis έγραψε:Καμία ασάφεια. Δημόσια δεδομένα είναι μόνο γιατί θέλω να είναι δημόσια δεδομένα. Ως δημιουργός τους έχω το ηθικό δικαίωμα να αρνηθώ την χρήση τους;

Δηλαδή υπονοείς ότι έχεις "δικαιώματα" σε ότι έχεις δηλώσει ή διανέμει ΔΗΜΟΣΙΑ;

Αρχίζουμε και πέφτουμε σε λακούβες....
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Ιουν 2014, 14:29

baskin έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Καμία ασάφεια. Δημόσια δεδομένα είναι μόνο γιατί θέλω να είναι δημόσια δεδομένα. Ως δημιουργός τους έχω το ηθικό δικαίωμα να αρνηθώ την χρήση τους;

Δηλαδή υπονοείς ότι έχεις "δικαιώματα" σε ότι έχεις δηλώσει ή διανέμει ΔΗΜΟΣΙΑ;

Αρχίζουμε και πέφτουμε σε λακούβες....

Εννοείς ότι δεν μπορώ να σβήσω το blog μου; Μπαμπ... Και φυσικά και δεν μιλάμε για τρίτες πηγές. Από την δική μου πηγή και μόνο.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Ιουν 2014, 16:42

Vassilis Perantzakis έγραψε:Εννοείς ότι δεν μπορώ να σβήσω το blog μου; Μπαμπ... Και φυσικά και δεν μιλάμε για τρίτες πηγές. Από την δική μου πηγή και μόνο.

από την δικιά σου μπορείς, αλλά αν έχεις απαίτηση να σβήσω και εγώ τα copy paste που έχω κάνει, έχουμε θέμα....

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Ιουν 2014, 17:24

baskin έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Εννοείς ότι δεν μπορώ να σβήσω το blog μου; Μπαμπ... Και φυσικά και δεν μιλάμε για τρίτες πηγές. Από την δική μου πηγή και μόνο.

από την δικιά σου μπορείς, αλλά αν έχεις απαίτηση να σβήσω και εγώ τα copy paste που έχω κάνει, έχουμε θέμα....

Όχι. Αυτό δεν γίνεται. Εδώ συμφωνούμε.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 02 Ιουν 2014, 17:34

baskin έγραψε:

Το τι copy-paste έχει κάνει ο κάθε ΧΡΗΣΤΗΣ, μεμονωμένα, θεωρώ πως δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί/επηρεαστεί!
Όμως, εδώ μιλάμε για οργανισμούς! Αυτοί, κατά την γνώμη μου, πρέπει να τηρούν ένα minimum υπορεώσεων! .. Αρκετά κονομάνε από άλλες "διαδρομές"!

Και επειδή αρκετή ώρα με βασανίζει ένα ερώτημα, ας το κάνω:
Στην ηλικία των 20 χρόνων, είχα την "ιδιαιτερότητα" να μου αρέσουν οι νταλικέρηδες!!
Προϊόντος του χρόνου, αποφάσισα να αλλάξω σεξουαλική τοποθέτηση και στην συνέχεια να κάνω οικογένεια!!!! (έτσι μου "κατέβηκε" βρε αδελφέ!!)
Γιατί οι σχέσεις που δημιούργησα, στην συνέχεια, να επιβαρύνονται με τις νεανικές μου σαχλαμάρες;

Προσωπικά πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος εξελίσσεται και μέρος της εξέλιξης είναι και να αλλάζει απόψεις! Και ΣΑΦΩΣ, αυτός θα ορίσει ποιες δραστηριότητές του θέλει να τον ακολουθούν στο μέλλον!!!

Civilian privacy Über Alles!
Έτσι, για να δώσω ένα "μεγαλοπρεπές" τέλος!!!

Υ.Γ. Όσοι δεν είναι ικανοί να κατανοήσουν τις "μεταφορές" που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική γλώσσα, καλό είναι να ζητούν την βοήθεια όσων γνωρίζουν!! Μην αυθαιρετούν παρακαλώ!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Ιουν 2014, 18:51

Vassilis Perantzakis έγραψε:Όχι. Αυτό δεν γίνεται. Εδώ συμφωνούμε.

Ναι αλλά υποχρεώνοντας π.χ. την google να σε αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι σαν να εξαφανίζεις τα ίχνη των δημόσιων απόψεων και τοποθετήσεων σου. Υπάρχει μεγάλη ασάφεια στο ποια επίπεδα μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και τι δεδομένα θα περιλαμβάνει και πως θα γίνεται ο διαχωρισμός.

Θεωρώ ότι η καθολική εφαρμογή θα δημιουργήσει μαύρες τρύπες, όπως επίσης η αδυναμία καθολικής εφαρμογής ένα νέο πεδίο κέρδους για τρολο-δικηγορικές εταιρείες....

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Ιουν 2014, 19:09

laskaris_vasilis έγραψε:Στην ηλικία των 20 χρόνων, είχα την "ιδιαιτερότητα" να μου αρέσουν οι νταλικέρηδες!!
Προϊόντος του χρόνου, αποφάσισα να αλλάξω σεξουαλική τοποθέτηση και στην συνέχεια να κάνω οικογένεια!!!! (έτσι μου "κατέβηκε" βρε αδελφέ!!)
Γιατί οι σχέσεις που δημιούργησα, στην συνέχεια, να επιβαρύνονται με τις νεανικές μου σαχλαμάρες;

Αν σου άρεσαν οι νταλικέρηδες, οκ. Το ξέρεις εσύ, οι νταλικέρηδες και κάποιοι φίλοι σου.
Αν όμως έβγαινες φωτογραφίες και τις έδινες σε περιοδικά, τι θα κάνεις; θα βρεις όλα τα φύλλα από τα περιοδικά και θα τα καταστρέψεις;

Στο διαδίκτυο τα πάντα κινούνται και αντιγράφονται με μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα ΠΟΤΕ να μην βρεθούν όλα τα αντίγραφα.

Είναι σαν να έρχεται η Καφαντάρη και να λέει: "παιδιά πετάξτε τις τσόντες μου γιατί είμαι πλέον πολιτευτής"

Καταλαβαίνεις την διαφορά;

Κάποια από τα πράγματα που η δικαστική απόφαση καλύπτει, απλά ΔΕΝ γίνονται!
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Ιουν 2014, 19:39

Petros έγραψε:Κάποια από τα πράγματα που η δικαστική απόφαση καλύπτει, απλά ΔΕΝ γίνονται!

Ακριβώς και εκεί θα ανοίξει μία νέα αγορά αγωγών, πολύ επικερδής για τους θιασώτες δικηγόρους....

Επιφυλάσσομαι μέχρι την πρώτη αγωγή που δεν θα είναι από ιδιώτη που προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα, αλλά από λαμόγιο που θέλει να κρύψει την "ιστορία" του.

Εύχομαι να μην επαληθευτώ...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες