Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για το internet.

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για το internet.

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Φεβ 2014, 18:00

που αν ήταν πειρατής και όχι παπαγαλάκι της google θα απαιτούσε την απαγόρευσή τους

Συμφωνώ!!!!!!
....Ήμαρτον πια με τις παπαριές!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 21 Φεβ 2014, 19:24

Ο πειρατής δεν ζητάει απαγορεύσεις. Σωστή χρήση ζητάει. Έλεος...

Το πρόβλημα είναι ότι φοριέται η κάμερα; Να καταργήσουμε και τις φωτογραφικές που τραβάνε video εκτός αν είναι 20χ20 εκατοστά;

Αυτό που λέει ο Falkvinge έχει νόημα στην χώρα του. Η δική μας νομοθεσία όμως ΔΕΝ ποινικοποιεί την κατοχή αλλά την πρόθεση. Η πρόθεση αποδεικνύεται με διαφορετικό τρόπο από την κατοχή. Επιτέλους να συζητάμε με βάση τα στοιχεία και όχι τι νομίζει ο καθένας.

Θα απαγορεύαμε ποτέ το εργαλείο (internet) γιατί δεν το χρησιμοποιεί σωστά η NSA;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 21 Φεβ 2014, 19:28

Vassilis Perantzakis έγραψε:Ο πειρατής δεν ζητάει απαγορεύσεις. Σωστή χρήση ζητάει. Έλεος...

Το πρόβλημα είναι ότι φοριέται η κάμερα; Να καταργήσουμε και τις φωτογραφικές που τραβάνε video εκτός αν είναι 20χ20 εκατοστά;

Αυτό που λέει ο Falkvinge έχει νόημα στην χώρα του. Η δική μας νομοθεσία όμως ΔΕΝ ποινικοποιεί την κατοχή αλλά την πρόθεση. Η πρόθεση αποδεικνύεται με διαφορετικό τρόπο από την κατοχή. Επιτέλους να συζητάμε με βάση τα στοιχεία και όχι τι νομίζει ο καθένας.

Θα απαγορεύαμε ποτέ το εργαλείο (internet) γιατί δεν το χρησιμοποιεί σωστά η NSA;

Να σαι καλά ρε Βασίλη, με έβγαλες από το κόπο να απαντήσω!
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 22 Φεβ 2014, 14:10

Vassilis Perantzakis έγραψε:Ο πειρατής δεν ζητάει απαγορεύσεις. Σωστή χρήση ζητάει. Έλεος...

Βασίλη επειδή το επαναλαμβάνεις συνέχεια.

Ούτε στη Σουηδία διώκεται κάποιος αν δεν προκύπτει πρόθεση.

Το ότι δεν αναφέρεται η λέξη πρόθεση στον νόμο δεν σημαίνει τίποτα. Πως να αναφερθεί εφόσον δεν υπάρχει στις σαξωνικές γλώσσες και χρησιμοποιείται η λέξη "με σκοπό να" αντ´αυτής και πρέπει στη συνέχεια να περιγράψεις τους σκοπούς. Ξέρεις στο εθιμικό δίκαιο υπάρχει μεγαλύτερη χαλαρότητα στο νομικό κείμενο γιατί συμπληρώνεται από τους εθιμικούς κανόνες.

Όσο για τα γυαλιά/κάμερες θα σε παραπέμψω στην γνωμοδότηση της αρχής προσωπικών δεδομένων για τις κάμερες στους δρόμους που είναι και η αιτία που στην Ελλάδα απαγορεύονται. ( παρεμπιπτόντως αν θυμάμαι το είχαμε κάπου στις δηλώσεις μας και στον τροχό το ότι θέλαμε να απαγορευθούν οι κάμερες.) βλέπεις το γελοίο να λέμε είναι κακό να σε καταγράφει η κάμερα ρύθμισης κυκλοφορίας αλλα αν σε καταγράφει ο Πετράκης είναι cool και ok.
Βρε πειρατές, θα αποκτήσετε ιδεολογία ή θα άγεστε και φέρεστε ανάλογα με το τί είναι τρέντυ στο διαδίκτυο.;;;;;;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Φεβ 2014, 15:05

Βρε παιδιά, να το κάνω σέντσια:
Πως θα αισθάνονται οι παντρεμένοι που θέλουν να τσλιμπουρδήσουν όταν κυκλοφορήσουν ευρέως αυτά τα μπλιμπλίκια;
Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να βρεθούν στο διαδίκτυο αγκαλίτσα με την "αμαρτία"!
Θα πει κάποιος πως και τώρα καταγράφονται από τα συστήματα ασφαλείας και τις κάμερές τους αλλά:
Τα συστήματα ασφαλείας καταγράφουν αλλά δεν αναρτούν τις εικόνες ενώ τα ρουφιανογυαλιά και οι ιδιοκτήτες τους, καταγράφουν με σκοπό να αναρτήσουν ότι κατέγραψαν!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 22 Φεβ 2014, 15:19

Kotsos έγραψε:Το ότι δεν αναφέρεται η λέξη πρόθεση στον νόμο δεν σημαίνει τίποτα. Πως να αναφερθεί εφόσον δεν υπάρχει στις σαξωνικές γλώσσες και χρησιμοποιείται η λέξη "με σκοπό να" αντ´αυτής και πρέπει στη συνέχεια να περιγράψεις τους σκοπούς.

Δεν δηλώνω και ο καλύτερος γνώστης των αγγλικών, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εχω την εντύπωση ότι η πρόθεση στα αγγλικά μεταφράζεται by purpose ή intention ή preposition.
Αλλά σε κάθε περίπτωση υπουίθεται ότι έχεις ζήσει στην Αγγλία και ξέρεις καλύτερα.

Kotsos έγραψε:σε καταγράφει ο Πετράκης

πάλι εγώ; :cry:

laskaris_vasilis έγραψε:τα ρουφιανογυαλιά και οι ιδιοκτήτες τους, καταγράφουν με σκοπό να αναρτήσουν ότι κατέγραψαν!

πως τεκμηριώνεται αυτό Βασίλη; :?
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 22 Φεβ 2014, 16:00

laskaris_vasilis έγραψε: τα ρουφιανογυαλιά και οι ιδιοκτήτες τους, καταγράφουν με σκοπό να αναρτήσουν ότι κατέγραψαν!

Δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι ένα κινητό ή μια βιντεοκάμερα και what the fuck....μια απλή ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη.
Έχεις υπολογίσει πόσες φωτογραφίες υπάρχουν στο internet? Σε μια από αυτές πιθανότατα να είμαι και εγώ σε τρυφερή παράνομη στιγμή.

Το μόνο που θα υποστήριζα είναι να υπάρχει υποχρεωτικά ένδειξη όταν γίνεται εγγραφή βίντεο. Το γνωστό κόκκινο λεντάκι.
https://twitter.com/e_kastrinakis

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Φεβ 2014, 17:21

@petros, @mankasp:
Δεν τεκμηριώνεται τίποτα!
Απλή λογική και παρατήρηση των "φαινομένων" σχετικά με την χρήση της τεχνολογίας, και φυσικά τις πρακτικές που όλοι έχουμε συναντήσει και γνωρίζουμε!
....Αν δεν το βλέπετε....... συγνώμη έχω άλλη "εικόνα"!

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Φεβ 2014, 17:24

Το γνωστό κόκκινο λεντάκι

Ξέρεις τι μου θυμίζεις τώρα!!!
Τα "ψιλά" γράμματα που μας προέτρεπαν οι δάσκαλοί μας (για την γενιά την δικιά μου μιλάω) να προσέχουμε στα κείμενα!!!
Απλά, τα "ψιλά" γράμματα", τώρα πια, έγιναν "μικρά λαμπάκια"!!!
......
Με την ευκαιρία, επειδή στο γραφείο μου έχω άπειρα λεντάκια και με ενοχλούν, τους βάζω μονωτική!
Τι περιορίζει έναν χρήστη των ρουφιανογυαλιών να κάνει το ίδιο;

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Φεβ 2014, 17:49

...... οι ιδιοκτήτες τους, καταγράφουν με σκοπό να αναρτήσουν ότι κατέγραψαν!

Μια προσεκτική παρατήρηση, στην διαφήμιση της google σχετικά με τα ρουφιανογυαλιά, ελπίζω πως θα σας πείσει για του λόγου το αληθές!!!!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες