Ήρθε στο inbox της σελίδας μας στο FB (κοπιπεϊστάρω):
Pavlos Kriaras
Ονομάζομαι ΠΑΥΛΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ είμαι δημοσιογράφος απο Αθήνα.
Έχω κάνει δειγματοληπτικά ερωτήσεις στον κόσμο για το ενδεχόμενο να βρουν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα ενωμένα κάτω από ένα ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.
Οπαδοί από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα μου είπαν ότι αυτό είναι κάτι που θα περάσει πολλά μηνύματα, σ όλους του Έλληνες, αλλά και θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σ όλους που θα ενωθούν κάτω από το κοινό ψηφοδέλτιο, μια και με 4 σταυρούς μπορούν να καλύψουν με σιγουριά τους επικεφαλής των βασικών κομμάτων και κινημάτων που θα εκλεγούν πλέον με μεγάλη ευκολία.
Τα οφέλη που εγώ βλέπω είναι πράγματι πολλά και θέλω να δημοσιεύσω τις προθέσεις σας αλλά και να λειτουργήσω ενωτικά κάτω από τον ύψιστης σημασίας στόχο που είναι αυτή την στιγμή να εκπροσωπηθούν όλα τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα κάτω από ένα ψηφοδέλτιο.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί εδώ το πόσο σημαντικό είναι για τον απελπισμένο λαό μια συσπείρωση ευρωσκεπτικιστών που σίγουρα θα δώσει ελπίδα και θα αποδείξει ότι όντως όλοι όσοι μπορούν να ξεπεράσουν τις τυπικές δυσκολίες και ενωθούν κάτω από το κοινό ψηφοδέλτιο, εκπροσωπούν πλέον όλους του Έλληνες και ενδιαφέρονται για όλους του Έλληνες, καθώς και την απελευθέρωση της χώρας.
Όλοι θα ωφεληθούν και η φωνή τους θ ακουστεί πλέον σ όλες τις χώρες της ΕΕ μετά από μια τέτοια κίνηση αφού θα είναι πλέον πολύ ευκολότερο για όλους να μπουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τα ερωτήματα τους μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.
Μέσα από ένα τέτοιο όχημα για την καρδιά των αποφάσεων το ευρωκοινοβούλιο όποιος θέλει μπορεί εύκολα να εκλεγεί και να εκπροσωπήσει τα μέλη του με ένα ασήμαντο κόστος των 300 ευρώ (αφού τα έξοδα μοιράζονται στους 40 υποψήφιους)
Ως εκ τούτου θα ήθελα το συντομότερο δυνατό την απάντηση σας επί της ουσίας.
Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ
Δημοσιογράφος
Λ. Συγγρού 101
τκ.11745 Αθήνα
Τηλ.2155403120
Κιν: 6973495966
index@otenet.gr
Εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα ενωμένα...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα ενωμένα...
здравствуйте
-
Re: Εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα ενωμένα...
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί εδώ το πόσο σημαντικό είναι για τον απελπισμένο λαό μια συσπείρωση ευρωσκεπτικιστών που σίγουρα θα δώσει ελπίδα και θα αποδείξει ότι όντως όλοι όσοι μπορούν να ξεπεράσουν τις τυπικές δυσκολίες και ενωθούν κάτω από το κοινό ψηφοδέλτιο, εκπροσωπούν πλέον όλους του Έλληνες και ενδιαφέρονται για όλους του Έλληνες, καθώς και την απελευθέρωση της χώρας.
sorry, οι Πειρατές δεν είναι ευρωσκεπτικιστες, το αντίθετο μάλλον, πριν λίγες μέρες ιδρύθηκε το PP-EU.
Ευρωπαιστές to the bone είμαστε.

1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
-
- Επικοινωνία:
Ο μόνος "ευρωσκεπτικισμός" (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι) που μπορεί να υπάρχει στους Πειρατές είναι ίσως ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ μαζί με κάποια άλλα ειδικά θέματα του Πειρατικού Κινήματος.... Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα από τον Rick Falkvinge:
Rick Falkvinge: Η ομιλία μου στους Πειρατές της Ευρώπης
και την Julia Reda:
Η ομιλία της Julia Reda στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών στις Βρυξέλλες.

Rick Falkvinge: Η ομιλία μου στους Πειρατές της Ευρώπης
και την Julia Reda:
Η ομιλία της Julia Reda στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών στις Βρυξέλλες.

здравствуйте
-
Δεν βλέπω συνάφεια...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
- Επικοινωνία:
http://vaspersview.blogspot.gr/2013/10/ ... st_24.html
Οι ευρωσκεπτικιστές υπάρχουν για έναν λόγο. Γιατί η Ευρώπη που έχουμε σήμερα είναι προβληματική. Είναι μία Ευρώπη που έχει καταργήσει τα σύνορα και τα οικονομικά εμπόδια, αλλά που συνεχίζει να διοικείται από πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για τα στενά τους εθνικά σύνορα.
Όταν ο Γερμανός ψηφίζει τους αντιπροσώπους του στην Ευρωβουλή, τους ψηφίζει για να φροντίσουν για τα δικά του συμφέροντα. Όχι τα Ευρωπαϊκά. Το ίδιο κάνει και ο Έλληνας και ο Γάλλος και ο Ισπανός και ο Βέλγος φυσικά...
Αυτή η Ευρώπη δεν φροντίζει ώστε τα κράτη να εφαρμόζουν εναρμονισμένες πολιτικές για την δικαιοσύνη και την πρόνοια. Φροντίζει μόνο για κάποια οικονομικά θέματα που άπτονται γενικοτήτων. Και πάλι όμως, όταν ένα κράτος έχει πρόβλημα, δεν φροντίζει να βοηθήσει να βρεθεί λύση, αλλά το τιμωρεί γιατί δεν την βρήκε το ίδιο.
Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε πολίτες μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας σε μία Ευρώπη που φοβάται να αλλάξει.
Θα μου πείτε και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει;
Η κύρια ιδέα είναι οι πολιτικοί της Ε.Ε. να είναι υπόλογοι σε όλους τους πολίτες της. Όχι μόνο στα στενά τους εθνικά πλαίσια. Αν γινόταν αυτό, ο Γερμανός ευρωβουλευτής θα το σκεφτόταν να δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους 420 εκατομμύρια Ευρωπαίους. Τώρα νοιάζεται μόνο για τα δικά του 80 εκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό; Μα με εκλογή του Ευρωβουλευτή από όλους τους Ευρωπαίους. Όχι μόνο από τους πολίτες της δικής του χώρας.
Πρέπει να είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης πολιτών. Όπου οι πολίτες της έχουν την δύναμη και όχι οι μεγαλύτερες εθνικές κυβερνήσεις με τις τράπεζες. Υπέρ μιας Ευρώπης που θα φροντίζει για την ευημερία όλων των κατοίκων της και δεν θα αφήνει την πρόνοια και την δικαιοσύνη στα χέρια διεφθαρμένων ή άχρηστων τοπικών κυβερνήσεων.
Μία τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χρησιμοποιεί τους πόρους της για ενιαίες πολιτικές, αντί κάθε κράτος να προσπαθεί με τους περιορισμένους δικούς του να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών του.
Δεν υπάρχει μονόδρομος. Ούτε ο Ευρωσκεπτικιστής είναι τέτοιος χωρίς λόγο, ούτε όσοι θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
-
- Επικοινωνία:
(μέχρι να μεταφέρει ο Petros αυτό το θέμα σε μια περιοχή Για όλους - όπως του ζήτησα - θα κάνω τον μετακομιστή....)
Pavlos Kriaras
Διευκρινίσεις επι της επιστολής μου:
Με την πρόσκληση μου αυτή, εκείνο που θέλω να πω είναι ότι επειδή -για άλλους καλός η άλλους κακός- οι αποφάσεις παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να βοηθηθούν να μπουν όσοι θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις των μελών τους.
Ενα κοινό ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων ειδικά στις ευρωεκλογές όπου ένας και μόνος απεσταλμένος απο οποιαδήποτε παράταξη
είναι αρκετός για να υποβάλει τα ερωτήματα και να κατεβάσει προτάσεις προς ψήφιση.
Στο ευρωκοινοβούλιο δεν μετρά η ποσότητα αλλα η ποιότητα των ευρωβουλευτών.
Το κάλεσμα μου σημαίνει έκφραση ελευθερίας και εφαρμοσμένης δημοκρατίας.
Συνύπαρξη ειρηνική αντίθετων δυνάμεων, αφού η ουσία δεν είναι το ψηφοδέλτιο αλλα το ευρωκοινοβούλιο και η ευκολία πρόσβασης σ αυτό, με σκοπό το έργο, η πρόσκληση μου αποσκοπεί στο να μπεί κάποιος έυκολα και ξεκούραστα σ αυτό, ώστε τον δυναμισμό του να τον ακουμπήσει πάνω στο έδρανο και στην πένα του και οχι στην προσπάθεια του να εκλεγεί.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ.
Ο ευρωβουλευτής μας Κρίτων Αρσένης με τις μάχες που έκανε μέσα σ αυτό, μας έδειξε ότι αν απέχουμε παίρνονται οι αποφάσεις εν ερήμην μας και εις βάρος μας, ενω με την δράση του πέτυχε πολύ σπουδαία πράγματα.
Σας καλώ λοιπόν εγγράφως, να κάνουμε πράξη την δημοκρατία στην χώρα απο την οποία ξεκίνησε.
Μέσα απο ενα τέτοιο όχημα για την καρδιά των αποφάσεων -το ευρωκοινοβούλιο- όποιος θέλει μπορεί εύκολα να εκλεγεί και να εκπροσωπήσει τα μέλη του με ενα ασήμαντο κόστος (αφού τα έξοδα μοιράζονται στους 40 υποψήφιους η στα πολιτικά σχήματα που μοιράζονται το ψηφοδέλτιο και εκει εξαντλήται η όποια συνεργασία τους).
Δεν είναι συνένωση. Δεν σημαίνει ότι συνταυτίζονται. Δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι καλύτερος η χειρότερος απο τον άλλο.
ΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Άλλωστε δεν έχει κανένα λόγο να κατέβουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, των οποίων οι απόψεις συνταυτίζονται.
Το ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται ποιότητα και όχι ποσότητα, όπου ως γνωστών οι έδρες μας είναι λίγες και πρέπει να μοιράζονται σε άτομα που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν σκληρά για τον κόσμο που εκπροσωπούν.
ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ... Κατεβάζει τα ερωτήματα του κινήματος του, όπου είναι υποχρεωμένοι ν απαντήσουν. Αποκαλύπτει αν θέλει με στοιχεία τεκμηριωμένα αυτά που ίσως δεν λειτουργούν σωστά και είναι εξ αυτού υποχρεωμένοι να απαντήσουν και να τα διορθώσουν. Κατεβάζει θέματα προς ψήφιση (όπως έκανε ο Κρίτων Αρσένης με τους σπόρους) και γενικά ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ, η κάποιο κανάλι, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ...
Pavlos Kriaras
Διευκρινίσεις επι της επιστολής μου:
Με την πρόσκληση μου αυτή, εκείνο που θέλω να πω είναι ότι επειδή -για άλλους καλός η άλλους κακός- οι αποφάσεις παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να βοηθηθούν να μπουν όσοι θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις των μελών τους.
Ενα κοινό ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων ειδικά στις ευρωεκλογές όπου ένας και μόνος απεσταλμένος απο οποιαδήποτε παράταξη
είναι αρκετός για να υποβάλει τα ερωτήματα και να κατεβάσει προτάσεις προς ψήφιση.
Στο ευρωκοινοβούλιο δεν μετρά η ποσότητα αλλα η ποιότητα των ευρωβουλευτών.
Το κάλεσμα μου σημαίνει έκφραση ελευθερίας και εφαρμοσμένης δημοκρατίας.
Συνύπαρξη ειρηνική αντίθετων δυνάμεων, αφού η ουσία δεν είναι το ψηφοδέλτιο αλλα το ευρωκοινοβούλιο και η ευκολία πρόσβασης σ αυτό, με σκοπό το έργο, η πρόσκληση μου αποσκοπεί στο να μπεί κάποιος έυκολα και ξεκούραστα σ αυτό, ώστε τον δυναμισμό του να τον ακουμπήσει πάνω στο έδρανο και στην πένα του και οχι στην προσπάθεια του να εκλεγεί.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ.
Ο ευρωβουλευτής μας Κρίτων Αρσένης με τις μάχες που έκανε μέσα σ αυτό, μας έδειξε ότι αν απέχουμε παίρνονται οι αποφάσεις εν ερήμην μας και εις βάρος μας, ενω με την δράση του πέτυχε πολύ σπουδαία πράγματα.
Σας καλώ λοιπόν εγγράφως, να κάνουμε πράξη την δημοκρατία στην χώρα απο την οποία ξεκίνησε.
Μέσα απο ενα τέτοιο όχημα για την καρδιά των αποφάσεων -το ευρωκοινοβούλιο- όποιος θέλει μπορεί εύκολα να εκλεγεί και να εκπροσωπήσει τα μέλη του με ενα ασήμαντο κόστος (αφού τα έξοδα μοιράζονται στους 40 υποψήφιους η στα πολιτικά σχήματα που μοιράζονται το ψηφοδέλτιο και εκει εξαντλήται η όποια συνεργασία τους).
Δεν είναι συνένωση. Δεν σημαίνει ότι συνταυτίζονται. Δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι καλύτερος η χειρότερος απο τον άλλο.
ΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Άλλωστε δεν έχει κανένα λόγο να κατέβουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, των οποίων οι απόψεις συνταυτίζονται.
Το ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται ποιότητα και όχι ποσότητα, όπου ως γνωστών οι έδρες μας είναι λίγες και πρέπει να μοιράζονται σε άτομα που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν σκληρά για τον κόσμο που εκπροσωπούν.
ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΥΠΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ... Κατεβάζει τα ερωτήματα του κινήματος του, όπου είναι υποχρεωμένοι ν απαντήσουν. Αποκαλύπτει αν θέλει με στοιχεία τεκμηριωμένα αυτά που ίσως δεν λειτουργούν σωστά και είναι εξ αυτού υποχρεωμένοι να απαντήσουν και να τα διορθώσουν. Κατεβάζει θέματα προς ψήφιση (όπως έκανε ο Κρίτων Αρσένης με τους σπόρους) και γενικά ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ, η κάποιο κανάλι, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ...
здравствуйте
-
Όλοι οι καλοί χωράνε... (ή αλλιώς κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα).
-
- Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
- Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)
Ο δεύτερος GD σου θυμίζει κάτι προχθεσινό baskin στο fb ? ...πασπαρτού είναι ?
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
-
-mesitiko- έγραψε:Ο δεύτερος GD σου θυμίζει κάτι προχθεσινό baskin στο fb ? ...πασπαρτού είναι ?
Έχει γραφτεί στο group μας, δεν λέει κάτι...
Χαιρετώ σας, είχα ξαναγράψει προ... διετίας στο φόρουμ, τότε που έπαιζε ακόμα το θέμα με την απλή αναλογική (αλλά για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσα τότε να παρακολουθήσω το θέμα). Οπότε ας ξανασυστηθώ, Γιάννης λέγομαι και είμαι οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.).
Διάβασα τη συζήτησή σας εδώ παραδίπλα, στο χώρο των μελών και θεωρώ πως αξίζει να υπάρξει ένα feedback κι από άτομα που δεν είναι στο κόμμα των Πειρατών.
Από που να αρχίσω όμως...
Πρώτα πρώτα για την ιδέα της κοινής καθόδου των μικρών κομμάτων στις εκλογές. Η ιδέα δεν είναι καινούργια, πρώτη φορά που τη διάβασα ήταν το 2007 σε τούτο δω το άρθρο. Γνώμη μου είναι πως, ως ιδέα δεν είναι κακή, αλλά, ως μέσο, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέσο στο οποίο θα μπορούσε να καταφύγει κανείς.
Το πολιτικό μου σκεπτικό είναι το εξής: αυτή τη στιγμή έχουν ενισχυθεί τα κόμματα που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και τα άκρα. Δε θα περιγράψω την αιτία, αλλά μία πλευρά του φαινομένου είναι πως το σημερινό πολιτικό κέντρο είναι παρωχημένο και ανίκανο να αφομοιώσει τα σύγχρονα αιτήματα της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν, ο κόσμος απομακρύνεται από το κέντρο ώστε να το υποχρεώσει να φέρει καινούργιες ιδέες - ο μηχανισμός αυτός έχει περιγραφεί από δε-θυμάμαι-ποιον ως "ο κόσμος εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον χάρη στους ακραίους, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει χάρη στους μετριοπαθείς".
ΠΛΗΝ
Όπως τα βλέπω, επειδή και οι μακράν του κέντρου δυνάμεις δε διακρίνονται για τη φρεσκάδα τους, η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πετύχει. Απεναντίας, από νέα κόμματα, όπως το κόμμα σας, των Οικολόγων κ.α. κόμματα, αχνοφαίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου Κέντρου, το οποίο έρχεται να εκπροσωπήσει σύγχρονα αιτήματα και το οποίο, σε βάθος χρόνου, θα τα εντάξει σε μια καινούργια πλατφόρμα ιδεών (για να αποφύγω το μισητό σε πολλούς όρο «ιδεολογία») η οποία σήμερα δημιουργείται.
Μέρος αυτής της νέας κουλτούρας είναι, φυσικά, η Δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της και, φυσικά, θα πρέπει να είναι οι συνεργασίες. Δε νομίζω πως χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το πόσο μας σπάνε τα νεύρα κόμματα που δε βλέπουν πέρα από το δικό τους, κατάδικό τους εκλογικό πρόγραμμα ούτε πέρα από τη μύτη τους.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (κατά πως λένε
)
Εγώ θα ήθελα να δω μια συμμαχία ανάμεσα σε κόμματα τα οποία συμφωνούν σε μερικές βασικές αρχές (π.χ. η Ευρωπαϊκή Ιδέα, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο φυσικό και τον ψηφιακό χώρο κ.ο.κ.) την οποία τη φαντάζομαι να λειτουργεί περίπου σαν ένα εύρυθμο ομόσπονδο κράτος. Δίνοντας τη δυνατότητα, παράλληλα, και σε μεμονωμένα άτομα να συνεργαστούν, αφού αποδέχονται τις κοινές αρχές.
Αυτά και περιμένω και τα σχόλιά σας.
(ΥΓ. Μην τρομάζετε από τους όρους Αριστερά/Δεξιά/Κέντρο κ.α. όρους που ίσως χρησιμοποιήθηκαν
)
Διάβασα τη συζήτησή σας εδώ παραδίπλα, στο χώρο των μελών και θεωρώ πως αξίζει να υπάρξει ένα feedback κι από άτομα που δεν είναι στο κόμμα των Πειρατών.
Από που να αρχίσω όμως...
Πρώτα πρώτα για την ιδέα της κοινής καθόδου των μικρών κομμάτων στις εκλογές. Η ιδέα δεν είναι καινούργια, πρώτη φορά που τη διάβασα ήταν το 2007 σε τούτο δω το άρθρο. Γνώμη μου είναι πως, ως ιδέα δεν είναι κακή, αλλά, ως μέσο, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέσο στο οποίο θα μπορούσε να καταφύγει κανείς.
Το πολιτικό μου σκεπτικό είναι το εξής: αυτή τη στιγμή έχουν ενισχυθεί τα κόμματα που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και τα άκρα. Δε θα περιγράψω την αιτία, αλλά μία πλευρά του φαινομένου είναι πως το σημερινό πολιτικό κέντρο είναι παρωχημένο και ανίκανο να αφομοιώσει τα σύγχρονα αιτήματα της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν, ο κόσμος απομακρύνεται από το κέντρο ώστε να το υποχρεώσει να φέρει καινούργιες ιδέες - ο μηχανισμός αυτός έχει περιγραφεί από δε-θυμάμαι-ποιον ως "ο κόσμος εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον χάρη στους ακραίους, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει χάρη στους μετριοπαθείς".
ΠΛΗΝ
Όπως τα βλέπω, επειδή και οι μακράν του κέντρου δυνάμεις δε διακρίνονται για τη φρεσκάδα τους, η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πετύχει. Απεναντίας, από νέα κόμματα, όπως το κόμμα σας, των Οικολόγων κ.α. κόμματα, αχνοφαίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου Κέντρου, το οποίο έρχεται να εκπροσωπήσει σύγχρονα αιτήματα και το οποίο, σε βάθος χρόνου, θα τα εντάξει σε μια καινούργια πλατφόρμα ιδεών (για να αποφύγω το μισητό σε πολλούς όρο «ιδεολογία») η οποία σήμερα δημιουργείται.
Μέρος αυτής της νέας κουλτούρας είναι, φυσικά, η Δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της και, φυσικά, θα πρέπει να είναι οι συνεργασίες. Δε νομίζω πως χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το πόσο μας σπάνε τα νεύρα κόμματα που δε βλέπουν πέρα από το δικό τους, κατάδικό τους εκλογικό πρόγραμμα ούτε πέρα από τη μύτη τους.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (κατά πως λένε

Εγώ θα ήθελα να δω μια συμμαχία ανάμεσα σε κόμματα τα οποία συμφωνούν σε μερικές βασικές αρχές (π.χ. η Ευρωπαϊκή Ιδέα, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο φυσικό και τον ψηφιακό χώρο κ.ο.κ.) την οποία τη φαντάζομαι να λειτουργεί περίπου σαν ένα εύρυθμο ομόσπονδο κράτος. Δίνοντας τη δυνατότητα, παράλληλα, και σε μεμονωμένα άτομα να συνεργαστούν, αφού αποδέχονται τις κοινές αρχές.
Αυτά και περιμένω και τα σχόλιά σας.
(ΥΓ. Μην τρομάζετε από τους όρους Αριστερά/Δεξιά/Κέντρο κ.α. όρους που ίσως χρησιμοποιήθηκαν

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες