Γραμματικός και συντακτικός έλεγχος κειμένων?

Εδώ μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το κόμμα, να συζητήσουμε, να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Γραμματικός και συντακτικός έλεγχος κειμένων?

Δημοσίευσηαπό baskin » 12 Οκτ 2012, 14:24

kailor έγραψε:Δηλαδή τι εννοείς Στράτο? Να βγαίνουν τα κείμενα προς διόρθωση στο φόρουμ.?

Έχω απαντήσει δεκάδες φορές με την λύση που δίνει τέλος σε όλα. Όταν τα πάντα περνάνε από διαβούλευση και ψήφιση, πάντα θα υπάρχει κάποιος εθελοντής που θα κάνει και την διόρθωση.

Συνεχίζετε να σκέφτεστε με "υπευθύνους" και με κλειστές "ομάδες εργασίες". Δεν είναι αυτό το μέλλον. Αν γεμίσουμε "ομάδες" και "υπεύθυνος" δεν θα διαφέρουμε καθόλου από την υπάρχουσα κατάσταση (των άλλων κομμάτων).

Το όραμα μου είναι ένα ανοικτό κόμμα, όπου όλοι κάνουν τα πάντα (crowd).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 12 Οκτ 2012, 14:36

baskin έγραψε:
kailor έγραψε:Δηλαδή τι εννοείς Στράτο? Να βγαίνουν τα κείμενα προς διόρθωση στο φόρουμ.?

Έχω απαντήσει δεκάδες φορές με την λύση που δίνει τέλος σε όλα. Όταν τα πάντα περνάνε από διαβούλευση και ψήφιση, πάντα θα υπάρχει κάποιος εθελοντής που θα κάνει και την διόρθωση.
Συνεχίζετε να σκέφτεστε με "υπευθύνους" και με κλειστές "ομάδες εργασίες". Δεν είναι αυτό το μέλλον. Αν γεμίσουμε "ομάδες" και "υπεύθυνος" δεν θα διαφέρουμε καθόλου από την υπάρχουσα κατάσταση (των άλλων κομμάτων).

Απ' ότι παρακολουθώ στη συζήτηση ήδη έχουν βρεθεί 2 εθελοντές. Επομένως έτσι όπως το θέτεις το θέμα ήδη έχει λήξει. Εκτός αν συζητάμε για να συζητάμε, όπως πολύ σωστά επίσης λες. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που ίσως δεν το έχεις σκεφτεί και θα μου επιτρέψεις να στο σημειώσω.
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα κάποιος να θέλει να δημοσιεύσει ένα κείμενο κάπου και να ζητάει τη βοήθεια κάποιου φίλου που έχει γνώσεις επιμελητή κειμένων για να το χτενίσει κάπως και άλλο πράγμα ένας συλλογικός φορέας να έχει να καταθέσει κείμενα τα οποία να τον εκπροσωπούν και να θέλει αυτά να είναι εγγυημένα άψογα από γραμματικής και συντακτικής πλευράς. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό πράγμα γιατί είναι επαγγελματικό αντικείμενο και μάλιστα πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να το αναλάβει ο κάθε ερασιτέχνης επιμελητής.
Επομένως αυτό το "όλοι να κάνουν τα πάντα", παρά το ότι είναι ιδανικό, είναι ταυτόχρονα και ανέφικτο (δηλ. ουτοπία), γιατί άμα ήταν έτσι τότε σε τι θα χρειάζονταν οι σπουδές και οι εξειδικεύσεις.
Ένα παράδειγμα (που είναι και ιστορικό δεδομένο) εν προκειμένω θα μπορούσε να σου κάνει πιο κατανοητό αυτό που σου σημειώνω:
Αμέσως μετά την επικράτηση της επανάστασης των μπολσεβίκων το 1917 στην Ρωσία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε το αρτιγέννητο καθεστώς ήταν ότι ανακάλυψε πως δεν διέθετε άτομα αρκούντως καταρτισμένα για τις διάφορες κυβερνητικές θέσεις που προέκυψαν.
Ενώ δηλαδή η θεωρία έλεγε ότι και ο γεωργός ή η καθαρίστρια ή ο γιατρός θα μπορούσαν να κάνουν π.χ. τον υπουργό τον εξωτερικών στη νέα διακυβέρνηση, αυτό στην πράξη αποδείχθηκε ότι ήταν ανέφικτο. Όπερ Έδη Δείξαι (ο.ε.δ.).
Τελευταία επεξεργασία από 3 και Μιχάλης Μαντάς, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 12 Οκτ 2012, 14:47

Μου λύσατε τις απορίες.

Και για το θέμα που τέθηκε προς την Ομ. Επ. βοήθησε πάρα πολύ ο Στάθης ο Λειβαδίτης και τον ευχαριστώ πολύ.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 12 Οκτ 2012, 15:16

baskin έγραψε:

Στράτο το έχεις χάσει τελείως, το όραμα σου είναι στη πράξη αυτή τη στιγμή, μόνο που οι πολλοί δεν συμμετέχουν και μένουν οι λίγοι να τρέχουν γιά όλα, τα πάντα είναι ανοικτά, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε όποια δράση γίνεται, αν είναι να περιμένω να φιλοτιμηθούν οι υπόλοιποι να συμμετέχουν τότε ...........
Οι πειρατές σήμερα δεν είναι δυνατόν, γιά τη καθημερινή και απλή λειτουργία τους, να ακολουθούν πρακτικές κομμούνας του Παρισιού, πρεσβέυουμε το νέο λειτουργικό ή μένουμε στις αγκυλώσεις? πρέπει να παράγουμε έργο που απορέει από τις αρχές μας. Αν σε κάποια περίπτωση το έργο αυτό δε βαδίζει με αυτές τις αρχές, τότε εδώ είμαστε να κρίνουμε συλλογικά αυτές τις πράξεις και να προχωρήσουμε με διορθώσεις στη επικείμενη δράση μας.
Η αποστείρωση δε μας βοηθάει, ούτε βέβαια και η ανεξέλεγκτη δράση!
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 12 Οκτ 2012, 16:18

Δημητρη, εχεις απολυτο δικιο.
Και αν τιποτα δεν μας πειθει οτι το να περιμενεις το πληθος ειναι ΛΑΘΟΣ, ας δουμε τι κανουν τα αλλα Πειρατικα Κομματα
και να μην προσπαθουμε να εφευρουμε την πυριτιδα για να φαινομαστε εφευρετες...
Keep it simple to get it huge...

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 12 Οκτ 2012, 16:31

Dimitris Zappas έγραψε: τα πάντα είναι ανοικτά, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε όποια δράση γίνεται,

Σοβαρολογείς;
Στους μόνους που επιτρέπετε η συμμετοχή, είναι σε αυτούς που έχουν δώσει γη , ύδωρ, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις στην "έσω" ομάδα των πειρατών, σε αυτούς που έχουν στην κατοχή τους την βάση των επωνύμων μελών και τους εκθέτουν σαν "πραμάτεια" στο κουμπάσο, ενώ παραμένουν οι ίδιοι ανώνυμοι.

Έτσι ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ενάντια στο σύστημα) λόγω της υποχρεωτικής επωνυμίας καταπνίγεται ή καθυστερεί, και μένουν μόνοι ελάχιστοι επώνυμοι που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται, να γράφουν ανούσια κείμενα πολυλογίας.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 12 Οκτ 2012, 16:42

Ένα παράδειγμα (που είναι και ιστορικό δεδομένο) εν προκειμένω θα μπορούσε να σου κάνει πιο κατανοητό αυτό που σου σημειώνω:
Αμέσως μετά την επικράτηση της επανάστασης των μπολσεβίκων το 1917 στην Ρωσία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε το αρτιγέννητο καθεστώς ήταν ότι ανακάλυψε πως δεν διέθετε άτομα αρκούντως καταρτισμένα για τις διάφορες κυβερνητικές θέσεις που προέκυψαν.

Μιχάλη, επειδή οι Οθωμανοί ήσαν πολύ πιο εξειδικευμένοι στην οργάνωση (τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα), "τάπωσαν" διοικητικά όλη την Ευρώπη (κατά την γνώμη μου. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις δεν είναι του παρόντος).
Αν και, στην διαδικασία του "επιθανάτιου ρόγχου", αντιμετώπισαν με αξιώσεις την αντιπαράθεση με τους Μπολσεβίκους (και την μισή Ευρώπη παράλληλα)....... Μην ξεχνάμε πως την εποχή εκείνη συγκρούστηκαν δύο από τα πιο άρτια διοικητικά συστήματα: Το Βρετανικό με το Οθωμανικό!!!!
........ Τι θέλω να πω; Υστερούμε στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 12 Οκτ 2012, 17:03

laskaris_vasilis έγραψε:

Μιχάλη, επειδή οι Οθωμανοί ήσαν πολύ πιο εξειδικευμένοι στην οργάνωση (τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα), "τάπωσαν" διοικητικά όλη την Ευρώπη (κατά την γνώμη μου. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις δεν είναι του παρόντος).
Αν και, στην διαδικασία του "επιθανάτιου ρόγχου", αντιμετώπισαν με αξιώσεις την αντιπαράθεση με τους Μπολσεβίκους (και την μισή Ευρώπη παράλληλα)....... Μην ξεχνάμε πως την εποχή εκείνη συγκρούστηκαν δύο από τα πιο άρτια διοικητικά συστήματα: Το Βρετανικό με το Οθωμανικό!!!!
........ Τι θέλω να πω; Υστερούμε στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!!

Πού θα πάει; Θα τη βρούμε την άκρη. Εγώ είμαι αισιόδοξος...
Και μια λεπτομέρεια για σένα Βασίλη. Σωστό είναι αυτό που λες για τους Οθωμανούς, αξίζει όμως με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι αυτά τα πέτυχαν χάριν στους Έλληνες Φαναριώτες που τους κράταγαν τα ... λογιστικά του κράτους τότε. Γιατί θα γνωρίζεις βέβαια ότι οι Οθωμανοί σε δύο πράγματα ήταν αποδεδειγμένα ... σκράπες: Στους λογαριασμούς (εν. εμπόριο κ.λ.π.) και στα ναυτικά επαγγέλματα. Σ' αυτά δηλαδή ακριβώς που οι Έλληνες τότε διέπρεπαν! Ήταν όμως και παραμένουν αστέρια στην εξωτερική πολιτική.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 12 Οκτ 2012, 18:41

Dimitris Zappas έγραψε:Στράτο το έχεις χάσει τελείως, το όραμα σου είναι στη πράξη αυτή τη στιγμή, μόνο που οι πολλοί δεν συμμετέχουν και μένουν οι λίγοι να τρέχουν γιά όλα, τα πάντα είναι ανοικτά, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε όποια δράση γίνεται, αν είναι να περιμένω να φιλοτιμηθούν οι υπόλοιποι να συμμετέχουν τότε ...........
Οι πειρατές σήμερα δεν είναι δυνατόν, γιά τη καθημερινή και απλή λειτουργία τους, να ακολουθούν πρακτικές κομμούνας του Παρισιού, πρεσβέυουμε το νέο λειτουργικό ή μένουμε στις αγκυλώσεις? πρέπει να παράγουμε έργο που απορέει από τις αρχές μας. Αν σε κάποια περίπτωση το έργο αυτό δε βαδίζει με αυτές τις αρχές, τότε εδώ είμαστε να κρίνουμε συλλογικά αυτές τις πράξεις και να προχωρήσουμε με διορθώσεις στη επικείμενη δράση μας.
Η αποστείρωση δε μας βοηθάει, ούτε βέβαια και η ανεξέλεγκτη δράση!

Boing???? Εγώ βλέπω κλειστές ομάδες που παράγουν κείμενα και ψάχνουν διορθωτές, "υπεύθυνους", "ειδικούς", "συντονιστές", "επιτροπές" κλπ κλπ.

Το πρόβλημα της συμμετοχής είναι άλλο Δημήτρη και δεν έχει να κάνει με το crowd-sourcing (μάλλον έχει να κάνει στο επίπεδο που κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι χρειάζονται "υπεύθυνοι", "συντονιστές", "ομάδες", "επιτροπές" - κάτι σαν το ΚΚΕ ένα πράμα δηλαδή). Είμαστε δέκα άνθρωποι και ψάχνουμε πως θα βάλουμε τίτλους και θέσεις. Αν δεν πιάνεις την γελοιότητα του συλλογισμού κάτι πάει λάθος.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 12 Οκτ 2012, 20:48

random έγραψε:
Dimitris Zappas έγραψε: τα πάντα είναι ανοικτά, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε όποια δράση γίνεται,

Σοβαρολογείς;
Στους μόνους που επιτρέπετε η συμμετοχή, είναι σε αυτούς που έχουν δώσει γη , ύδωρ, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις στην "έσω" ομάδα των πειρατών, σε αυτούς που έχουν στην κατοχή τους την βάση των επωνύμων μελών και τους εκθέτουν σαν "πραμάτεια" στο κουμπάσο, ενώ παραμένουν οι ίδιοι ανώνυμοι.

Έτσι ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ενάντια στο σύστημα) λόγω της υποχρεωτικής επωνυμίας καταπνίγεται ή καθυστερεί, και μένουν μόνοι ελάχιστοι επώνυμοι που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται, να γράφουν ανούσια κείμενα πολυλογίας.

Εχτές το απόγευμα άνοιξα pad στο κλειστό Titanpad της ΟΜΕΠ γία το θέμα της Αριάδνης, έως τις 22.00 περίπου είμασταν μόνο δυό μέλη της ΟΜΕΠ που κάτι γράφαμε, τότε το άνοιξα σε ανοικτό pad με ανάρτηση στο φόρουμ καλώντας οποιον θέλει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του κειμένου. Μέχρι τις 01.00 μόνο ο Βασίλης συμπλήρωσε κάτι, τότε το πήρα πάνω μου και το έγραψα, ελέγχτηκε και διορθώθηκε μαζί με άλλους πέντε από το mumble και αποφασίστηκε να βγεί νωρίς το πρωί.
Που βλέπεις το μυστικισμό?? ας έμπαινε όποιος ήθελε να το συνδιαμορφώσουμε.
Ρε Στράτο πιστεύεις ότι χωρίς οργάνωση και ανάθεση σε συγκεκριμένα άτομα πόστα θα πάμε μπροστά?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες