Μέλος του κόμματος που εκφράζεται κατά του άρθρου 2

Εδώ μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το κόμμα, να συζητήσουμε, να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις.
malatesta
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 13 Οκτ 2013, 15:43

Re: Μέλος του κόμματος που εκφράζεται κατά του άρθρου 2

Δημοσίευσηαπό malatesta » 16 Οκτ 2013, 22:36

baskin έγραψε:Είναι απλά τα πράματα και εσύ μπερδεύεσαι. Το ΣτΜ είναι κυρίαρχο και κανένα καταστατικό δεν μπορεί να το περιορίσει, αυτό είναι η δημοκρατία.


Όσο κυρίαρχο και να είναι το ΣτΜ, χρειάζεται απαραίτητα να οριστεί-ψηφιστεί ένα ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται για την λήψη απόφασης .
Ο ορισμός-ψήφιση αυτού του ποσοστού είναι που εξασφαλίζει ότι το ΣτΜ είναι κυρίαρχο.
Όποιος αποφασίζει χωρίς προηγουμένως να ορίσει-ψηφίσει αυτό το ποσοστό, ουσιαστικά καταργεί την κυριαρχία του ΣτΜ.
Αυτό το αυτονόητο πράγμα, ορίζεται στο άρθρο 6.5. Αυτό το αυτονόητο πράγμα, το έχετε παρακάμψει.

Μπορείς να αποφασίσεις σε μια ψηφοφορία, χωρίς να έχεις προηγουμένως ορίσει-ψηφίσει αν το αποτέλεσμα θα εξαχθεί με το 50%+1 ή με τα 2/3 ή με το Schulze ή με οτιδήποτε άλλο; Δεν μπορείς. Απλά δεν μπορείς.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται για την λήψη απόφασης. Αν αυτό το ποσοστό δεν έχει προψηφιστεί-οριστεί, καμιά απόφαση δεν μπορεί να παρθεί.

Πως αλλιώς να σας το πω δεν ξέρω, με 100 τρόπους το είπα.
Ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό από όλους το τεράστιο (δημοκρατικό) σφάλμα στο οποίο έχετε υποπέσει.
http://www.ertopen.com/

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Μέλος του κόμματος που εκφράζεται κατά του άρθρου 2

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Οκτ 2013, 00:38

Όσο κυρίαρχο και να είναι το ΣτΜ, χρειάζεται απαραίτητα


να κάνω τον άρχοντα και να κλειδώσω το παραλήρημα. Είσαι αδιόρθωτος. Κρίμα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες