γεια

Εδώ μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το κόμμα, να συζητήσουμε, να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις.
NIKOS

γεια

Δημοσίευσηαπό NIKOS » 24 Ιουν 2013, 20:43

Αν αυριο μεθαυριο γινεται κυβερνηση τι μετρα θα παρετε για τους λαθρομεταναστες? ειναι ενα θεμα που απασχολει αρκετους πολιτες

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: γεια

Δημοσίευσηαπό adrian » 24 Ιουν 2013, 20:50

1) καλωσηλθες
2) τίτλους!!!
3) δες τις ήδη διατυπωμένες θέσεις μας... από κει και πέρα δεν έχουμε κάτι άλλο επίσημο να πουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Ιουν 2013, 20:54

εμένα προσωπικά μου αρέσαν μερικά μέτρα που έχει η Ισπανία για τους μετανάστες θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθω και τα μέτρα που παίρνουν για τους λαθρομετανάστες παραθέτω κείμενο :
(αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα)

... μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:

Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!

Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Ιουν 2013, 13:55

Οι δικές μου προτάσεις είναι:
1) κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ
2) εφαρμογή διαδικασιών Ασύλου για μετάβαση με νόμιμα χαρτιά όπου θέλουν
3) εφαρμογή νόμων για τις σχέσεις εργασίας αλλιώς φυλάκιση των Ελλήνων εργοδοτών που παρανομούν.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 25 Ιουν 2013, 13:58

[χιουμορ...μπλακ]

Δίνουμε Ελληνικό διαβατήριο σε όλους και τους στέλνουμε στη Γερμανία :twisted:
[/χιουμορ...μπλακ]

:mrgreen:
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 25 Ιουν 2013, 14:19

Rainmaker έγραψε:εμένα προσωπικά μου αρέσαν μερικά μέτρα που έχει η Ισπανία για τους μετανάστες θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθω και τα μέτρα που παίρνουν για τους λαθρομετανάστες παραθέτω κείμενο :
(αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα)

... μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:

Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!

Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;

εγκρίνω, το θέλουμε στο μεταναστευτικό πρόγραμμά μας ? (αυτό που...δεν έχουμε !!)..όχι στις αρχές και τις θέσεις το τονίζω !!
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Ιουν 2013, 14:34

Το θέμα στο μεταναστευτικό είναι τι κάνουμε με τους παράνομους. Για τους νόμιμους υπάρχει διαδικασία.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 25 Ιουν 2013, 15:13

Αυτό που λέει....να είναι σχεδόν αδύνατο...για τους παράνομους
και...
προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί)

δλδ, ο Ινδός που ήρθε μέσω Τουρκίας επιστρέφεται στην Ινδία, εμείς προσπαθούμε να τους επιστρέψουμε από εκεί που ήρθαν (Τουρκία) η οποία φυσικά δεν τους δέχεται σχεδόν ποτέ.
και...
με το πρώτο αδίκημα απέλαση (χωρίς πολλά πολλά και εξηγήσεις), ούτε τα δικαστήρια να μπουκώνουν από τις πολλές υποθέσεις, ούτε χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες που μέχρι να εκδικαστούν έχουν παρέλθει χρόνια και ψάχνεις να τους βρεις που μπορεί να κατοικούν πλέον.

Με απλά λόγια Βασίλη...παράνομη είσοδος= αυτόφωρη σύλληψη= απέλαση εντός 24/48ωρου στην χώρα καταγωγής (όποια δηλώσει έστω και ψεύτικη, ούτε θα διανοηθεί να πει ψέμματα π.χ ο Ινδός να ισχυριστεί ότι είναι Αφγανός άρα πρόσφυγας πολέμου, γιατί θα καταλήξει αντί στην Ινδία στο Αφγανιστάν, ακόμα χειρότερα για την γη της επαγγελίας που ονειρεύτηκε) για παραδειγματισμό και των άλλων ομοεθνών του να μην το επιχειρήσουν
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic)

εμείς αντίθετα τους (αν) φυλακίζουμε και πλουτίζουν οι ντελιβεράδες που πέρνουν με ανάθεση την σίτιση τους στα κέντρα κράτησης εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού (φθηνότερα θα μας στοίχιζαν πτήσεις τσάρτερ προς τις χώρες τους....και θα είχαν και 100% πληρότητα)
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Ιουν 2013, 15:29

-mesitiko- έγραψε:για παραδειγματισμό και των άλλων ομοεθνών του να μην το επιχειρήσουν

γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Voyager-1

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 25 Ιουν 2013, 15:34

Petros έγραψε:
-mesitiko- έγραψε:για παραδειγματισμό και των άλλων ομοεθνών του να μην το επιχειρήσουν

γιατί πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι...

ακριβώς και αν σου αρέσει Πέτρο...γιατί τα πήρα στο κρανίο τώρα
επιχείρησες εσύ να μπεις στην Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά ΠΑΡΑΝΟΜΑ ? πως θα αντιμετωπιστείς ?...φυσικά σαν παράνομος.
(πρώην -mesitiko-)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες