Μήπως μερικοί είναι σε λάθος κόμμα?

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Μήπως μερικοί είναι σε λάθος κόμμα?

Δημοσίευση από ekfrasi »

Δεν είχα μπει ποτέ... σήμερα μπήκα και τους διάβασα.
Επίτηδες επέλεξα να κάνω copy&paste τα παρακάτω:
4) Οι δεξιές και αριστερές λύσεις που δήθεν πολεμούν η μια την άλλη, είναι απλά θέατρο δύο συνεταίρων που διαιωνίζουν την κυριαρχία των διεθνιστικών και κοσμοπολίτικων αντεθνικών και αντιλαϊκών δυνάμεων.
5) Πιστεύω πως το μοναδικό κράτος που εξυπηρετεί με ορθότητα τον ιστορικό του ρόλο είναι το Λαϊκό κράτος, όπου την πολιτική εξουσία έχει ο Λαός, χωρίς κομματικούς προαγωγούς
6) Τα ψευδεπίγραφα των δεξιών και αριστερών πολιτικών αποτελούν κατευθυνόμενη πλάνη, γιατί δημοκρατία σημαίνει κράτος του δήμου δηλαδή του Λαού.... Και το Λαϊκό κράτος ... είναι η μόνη άμεση δημοκρατία.
Απο θέσεις
Να πάνε στη φυλακή οι κλέφτες πολιτικοί και οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και παράλληλα να δημευθούν οι περιουσίες όσων καταχράστηκαν την περιουσία του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες να αποφασίζουν για τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και ο λαός να είναι πραγματικά κυρίαρχος και όχι να καλείται στις κάλπες μόνο κάθε τέσσερα χρόνια για να απαντήσει σε εικονικά διλλήματα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. Ο Πρωθυπουργός δύναται να είναι και βουλευτής, όμως οι Υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν θα επιτρέπεται να είναι βουλευτές (διάκριση εξουσιών) και ορίζονται βάσει γνώσεων και εμπειρίας. Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.
Οι δύο βασικοί πυλώνες της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας είναι:
1. Η χρηματοπιστωτική πλουτοκρατία που εξακολουθεί και σήμερα να λυμαίνεται τον πλούτο της πατρίδας, μέσω της μνημονιακής εξάρτησης από τους διεθνείς τοκογλύφους, των οποίων αποτελεί τοπική απόληξη. Λίγες οικογένειες που εδώ και δεκαετίες κρατούν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης και μέσω αυτών ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διοικούν κυριολεκτικά το κράτος μέσω αχυρανθρώπων.
2. Οι κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συντεχνίες που αποτελούνται από προνομιούχους νεοαστούς εργατοπατέρες και υπαλλήλους άνευ αντικειμένου και εργασίας - επί δεκαετίες άεργους κηφήνες – που συνεχίζουν να αμείβονται από το Δημόσιο και να ταλαιπωρούν τον λαό, οχυρωμένοι στα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά του προνόμια. Στην κατηγορία αυτή έχουν προσκολληθεί και εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου που διορίστηκαν αναξιοκρατικά και σε θέσεις άνευ αντικειμένου, με μόνο στόχο την στήριξη του κομματικού κράτους.
Quiz: Ποιοι είναι? :lol: :lol: :lol: :lol:

Θέλω να πω ότι τρομάζω...
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
baskin

Re: Μήπως μερικοί είναι σε λάθος κόμμα?

Δημοσίευση από baskin »

Ψεκαστοί ΑΝΕΛ;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Κομπειλάδας »

ekfrasi έγραψε: ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
....
Αυτό πάντως θα το υποστήριζα σε μια προσπάθεια να διορθωθεί το "ξεσκισμένο από τον κοινοβουλευτισμό" Σύνταγμα.

:mrgreen:
здравствуйте
dizzyk

Δημοσίευση από dizzyk »

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Υπάρχουν δυο είδη φασισμού.
Το ένα είδος είναι ο φασισμός-φασισμός (όσο και αν προσπαθήσει να κρυφτεί κάτω από τον εθνικισμό)
Το άλλο είδος είναι ο φασισμός-της-εξουσίας (αυτός που λέει "έχω δίκιο γιατί έγινα/είμαι η εξουσία")
Και τα δυο είδη είναι για τα σκουπίδια.

Το 1ο είδος είναι εύκολο να το πετάξεις στα σκουπίδια γιατί είναι "χαλασμένο" και "βρωμοκοπάει".
Από το 2ο είδος όμως είναι δύσκολο να απαλλαγείς γιατί καμουφλάρετε με έναν μανδύα δημοκρατίας, τον κοινοβουλευτισμό. Λειτουργεί ως μεταλλάκτης του DNA, σε μετατρέπει από μέσα προς τα έξω σε πειθήνιο πρόβατο. Ένα πρόβατο που ενώ νομίζει ότι ζει σε μια "φάρμα ζώων" που όλα είναι ειδυλλιακά, κάποια στιγμή διαπιστώνει ότι επρόκειτο απλά για μια φασιστική κόλαση.
Δυστυχώς, "το πρόβατο", καταλαβαίνει αυτήν την φασιστική κόλαση, μόνο λίγη ώρα πριν το σφάξουν και το κρεμάσουν στο τσιγκέλι για να το γδάρουν.
здравствуйте
ekfrasi

Δημοσίευση από ekfrasi »

Ασχετο... Σιμ εμένα μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι να κάνουμε...
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

ekfrasi έγραψε:Ασχετο... Σιμ εμένα μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι να κάνουμε...
Άσχετο 2... εγώ θα προτιμούσα εκπροσωπευτική δημοκρατία (Α.Κ.Α delegate demogracy) και όχι αντιπροσωπευτική. Η αρχή της εκπροσώπευσης είναι απλά η δυνατότητα που δίνει το πολιτικό σύστημα στους ψηφοφόρους να ανακαλέσουν οποιαδήποτε στιγμή, δηλαδή συνεχώς, τον αντιπρόσωπο που έχουν εκλέξει [1]. Ο λόγος, απλός. αποδείχθηκε στην πράξη (και προφανώς αυτό εννοεί ο Σιμ) πως η σημερινή μορφή δημοκρατίας τείνει να μεταπηδήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη στο στάδιο της δικτατορίας των μειονοτήτων [2] γιατί για 3-4 χρόνια 151-170 άτομα όλα ελεγχόμενα από 1-2 κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους. Να το πάρω αλλιώς... θέλεις 300 που αντιπροσωπεύουν κάποια εκατομμύρια και εκπροσωπεύουν 10 άτομα ή 300 που εκπρωσοπευουν απευθείας κάποια εκατομμύρια και παράλληλα δεν είναι Άμεση Δημοκρατία (φτου φτου);

[1] ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ: ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ
[2] Representative democracy versus delegate democracy
https://twitter.com/e_kastrinakis
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

Και άσχετο 3...

Το πολίτευμα (η αλλαγή του) δεν πρέπει να είναι στόχος μιας κοινωνίας. Είναι απλά ένα εργαλείο που αναπροσαρμόζεται, ίσως αυτοματοποιημένα, ανάλογα με το πολιτιστικό επίπεδο της.
Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια (λογω ανύπαρκτης παιδείας με την κοινωνιολογική της έννοια) κινούμαστε στον παρακάτω άξονα προς τα δεξιά και μάλιστα ένα 15% του πληθυσμού το τερμάτισε κιόλας.

Αναρχία <------> Αμεση Δημοκρατία (ομόφωνες αποφάσεις) <-----> Άμεση Δημοκρατία (Πλειοψηφικές αποφάσεις) <------->Εκπροσωπευτική Δημοκρατία <------> Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία <------> Ολιγαρχία
https://twitter.com/e_kastrinakis
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

ekfrasi έγραψε:Ασχετο... Σιμ εμένα μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι να κάνουμε...
Εσένα και όλους αυτούς που βοήθησαν να φτάσει η χώρα εδω που είναι τωρα :twisted:
Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

tamam σε όλα τα "άσχετα" του mankasp.
:)
здравствуйте
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική συζήτηση”