Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιαν

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
kailor

Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιαν

Δημοσίευσηαπό kailor » 27 Ιαν 2013, 15:37

Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος,όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.

Είδα στο voliotaki.blogspot.com, το παραπάνω και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Εγώ λέω να την υιοθετήσουμε και εμείς αυτή την πρόταση.

Εσείς???

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χρισ

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Ιαν 2013, 15:40

Θα γίνουμε υπέρμαχοι δήλωσης θρησκείας δηλαδή;

Ο μηχανισμός που προτείνεις είναι λάθος, γιατί πάει κόντρα σε προσωπικά δεδομένα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (αναγκάζεις κάποιους να δηλώσουν το θρήσκευμα τους).

Θα μπορούσε να είναι με μέλη π.χ., αλλά με δήλωση (που θα γίνεται η δήλωση) δεν το βλέπω σωστό. Σωστό βέβαια είναι να μην τους πληρώνουμε όλοι από το κρατικό προϋπολογισμό και εκεί είναι το θέμα, όχι το πως θα πληρώνονται.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 27 Ιαν 2013, 15:50

baskin έγραψε:Θα γίνουμε υπέρμαχοι δήλωσης θρησκείας δηλαδή;

Ο μηχανισμός που προτείνεις είναι λάθος, γιατί πάει κόντρα σε προσωπικά δεδομένα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (αναγκάζεις κάποιους να δηλώσουν το θρήσκευμα τους).

Θα μπορούσε να είναι με μέλη π.χ., αλλά με δήλωση (που θα γίνεται η δήλωση) δεν το βλέπω σωστό. Σωστό βέβαια είναι να μην τους πληρώνουμε όλοι από το κρατικό προϋπολογισμό και εκεί είναι το θέμα, όχι το πως θα πληρώνονται.

Όπως υπάρχει η ένωση άθεων, θα μπορούσε να υπάρχει και ένωση Χριστιανών.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 27 Ιαν 2013, 15:52

Συμφωνώ με την ιδέα διαφωνώ με την πρόταση. Εύκολα και δίκαια λύνεται το πρόβλημα, να το κάνουν όπως στην Ιταλία. Εκεί στην φορολογική σου δήλωση έχεις δικαίωμα να αφιερώσεις το 10/1000 των φόρων σου σε μια οργάνωση, και έχει μια λίστα από επίσημες θρησκείες και οργανώσεις.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Ιαν 2013, 15:53

Αυτά είναι ημίμετρα Χρήστο. Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας χρειάζεται και μετά δεν έχει νόημα να πληρώνονται οι ιερείς από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 27 Ιαν 2013, 15:53

keyword "οικειοθελως"

εμενα μου αρεσει σαν προταση. Αν μπορουσε με καποιο τροπο μαλιστα να αποσυνδεθει και τελειως το κρατος και ο φοροεισπρακτικος μηχανισμος απο την διαδικασια, θα ηταν καλυτερα. Δηλαδη οσοι δηλωνουν χριστιανοι, σε συννενοηση με την εκκλησια, να πληρωνουν οτι τους αναλογει.

Μια εναλλακτικη προταση σε αυτο θα ηταν να μπει ενας "θρησκευτικος φορος" και αναλογα με το τι θρησκεια δηλωνει ο καθενας, να πηγαινει στην αναλογη εκκλησια (και για καθολικους, προτεσταντες, εβραιους, μουσουλμανους). και αντιστοιχα οσοι δηλωνουν αθεοι/αθρησκοι κλπ να πηγαινει ο φορος αυτος σε κοινωφελη ιδρυματα και κοινωνικες υπηρεσιες. Και για οσους δεν επιθυμουν να δηλωσουν θρησκευμα, να μοιραζεται ο φορος τους σε ολα τα παραπανω.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Nancy_D

Δημοσίευσηαπό Nancy_D » 27 Ιαν 2013, 16:27

θα ήθελα να ξέρω όλοι οι φόροι που πληρώνω σε ποιες δαπάνες του κράτους πηγαίνουν,παιδεία,υγεία,άμυνα,πολιτισμό...κ.λ.π
και να επιλέγω αν είναι δυνατόν που θα διατεθούν οι φόροι μου.
Αθανασία Διαμαντοπούλου
http://www.facebook.com/athanasia.diamantopoulou.71

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Ιαν 2013, 16:38

Nancy_D έγραψε:θα ήθελα να ξέρω όλοι οι φόροι που πληρώνω σε ποιες δαπάνες του κράτους πηγαίνουν,παιδεία,υγεία,άμυνα,πολιτισμό...κ.λ.π

viewtopic.php?f=142&t=3348
https://twitter.com/e_kastrinakis

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 27 Ιαν 2013, 17:11

Για το θέμα αυτό υπήρξε μια ολοκληρωμένη θεματολογία που προέκυψε με αφορμή άρθρο του Βασίλη Περατζάκη, στην οποία συνέβαλα κι εγώ με τις όποιες γνώσεις μου. Αν ο Βασίλης θα ήθελε να κοινοποιήσει όσα καταθέσαμε εκεί, ίσως να βοηθούσε την όλη προβληματική. Αν βλέπει αυτή την ανάρτηση, από εμένα έχει το ΟΚ. Δεν θα ήθελα να επαναλάβω όσα κατέθεσα εκεί, γιατί το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν μπορεί να εξαντληθεί με λίγες λέξεις.

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:43

Nancy_D έγραψε:θα ήθελα να ξέρω όλοι οι φόροι που πληρώνω σε ποιες δαπάνες του κράτους πηγαίνουν,παιδεία,υγεία,άμυνα,πολιτισμό...κ.λ.π

Δυστυχώς η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν μπορεί να υλοποιηθεί εδώ στο φόρουμ. Πρέπει να υπάρχει μια κατάλληλη υποδομή ώστε να μπορούμε να ψηφίζουμε με αριθμούς. Το pirategov1, για παράδειγμα, προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες