Δημόσια συγνώμη προς το σώμα των μελών
Δημοσίευσηαπό piratiko.org » Δεκέμβριος 6th, 2012, 10:37 pm
Μια συγνώμη για την σύγχυση που δημιούργησα (δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου)
Σέβομαι την βάση του κόμματος και τις επιθυμίες της. Με απασχολεί πολύ το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν εσωκομματικά προβλήματα μετά από κάποιες κινήσεις μου. Ιδιαίτερα ύστερα από μια συγκεκριμένη ερώτηση του Χριστόφορου, η οποία με προβλημάτισε και με ενόχλησε, εάν πράγματι πιστεύω σε αυτό που είπα στην ομιλία μου στο συνέδριο περί άμεσης δημοκρατίας, σε σχέση με τους βουλευτές.
Κάποιες κινήσεις, τόσο δικές μου όσο και των συν-πειρατών, από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα, κατά την γνώμη μου, ήταν πράγματι αρκετές από αυτές που βοήθησαν στο να προχωρήσει το κόμμα μας ως εδώ.
Δύο κινήσεις που έκανα μετά το συνέδριο, στο οποίο ψηφίστηκα ως μέλος της Δ.Ε, φέρανε πάνω κάτω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν έγινε σκόπιμα αυτός ο χαμός, όπως το αντιλήφθηκαν μερικοί προβληματισμένοι συν-πειρατές .
Για παράδειγμα το στήσιμο του πειρατικού σταθμού. Ήταν απλά για να παρουσιάσω ένα συγκεκριμένο τρόπο εναλλακτικής πλατφόρμας, που θα λειτουργούσε κάτω από την ομπρέλα του συλλόγου μας, των φίλων πειρατών στην Γερμανία. Δυστυχώς, δεν υπήρχε για μένα προσωπικά άλλος τρόπος λειτουργίας και διαχείρισης, καθώς δεν ήταν η ώρα να γίνει ακόμα επίσημος σταθμός του κόμματος, χωρίς να εγκριθεί από το σώμα των μελών. Μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρχε και πλατφόρμα ψήφισης, την οποία τώρα ως Δ.Ε κάναμε πρόταση να ενεργοποιηθεί ξανά του φόρουμ.
Το ότι έχει γίνει εξαρχής, κάτω από την ομπρέλα του συλλόγου, φαίνεται και από τον λογαριασμό του σερβερ και οφείλω να πω ότι εξαρχής ήταν μόνο ένα σχέδιο παραδείγματος, μετά από πολλές συζητήσεις στο μαμπλ.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα της πρωτοβουλίας για την εκπροσώπηση του Engels, επίσης δέχτηκα πολλές επιθέσεις. Φυσικά, άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν ήταν επιθέσεις, αλλά μόνο επισημάνσεις. Επειδή πράγματι δεν έχω μεγαλώσει σε μια καθεαυτού ψηφιακή ζωή, γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα φόρουμ και πως συνηθίζεται να επικοινωνούν τα άτομα στην καθημερινότητα, μπορεί πράγματι να κάνω λάθος στο πώς αντιλαμβάνομαι τα λεγόμενα.
Μπορώ, όμως, να πω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με το ίδιο επίπεδο γνώσεων και αντιλήψεων σαν και εμένα. Συγκεκριμένα, γνωρίζω αρκετά άτομα που ενδιαφέρθηκαν για το κόμμα μας και επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο φόρουμ, για να ενημερωθούν και να εκτιμήσουν. Η απόφανσή τους ήταν ότι κυριολεκτικά είναι απαράδεκτος και γελοίος χώρος ανταλλαγής απόψεων και πολιτικής σκέψης. Δεν θέλω να κρίνω το ποιοι και τι είμαστε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επικοινωνίας, εγώ προσωπικά, κρίνω ότι δεν έχω δει να βγαίνει δουλειά. Ευτυχώς, δουλειά θα βγει από τις συγκεκριμένες επιτροπές. Μην ξεχνάμε όμως κάτι βασικό: ότι εκθέτουμε το κόμμα μας με τα λεγόμενά μας εκεί μέσα.
( συγνώμη, ξέφυγα από το θέμα του Engels)
Η εκπροσώπηση του Engels ήταν ένα τρέχον γεγονός, καιρό πριν εκλεχθεί η καινούργια Δ.Ε. Πέρα από αυτό, ο Γκρέγκορι είναι ένα αξιόλογο άτομο και φιλέλληνας, που μας υποστήριξε ισχυρότατα από το ξεκίνημα του κόμματος π.χ στην προώθηση μας στο PPI. Το κόμμα σε όλο το διάστημα είχε πολλά να «τρέξει», όπως τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τα οικονομικά μας, την προβολή μας και φυσικά την αναγνώριση μας στο διεθνή πολιτικό χώρο. Είχαμε μεγάλο έλλειμμα, τόσο σε χρόνο όσο και σε οικονομικές δυνατότητες, είτε προσωπικές είτε κομματικές, για να συμμετάσχουμε στα metting του PPEU. Επιπλέον, υπήρχαν και απαιτήσεις εμπειρίας, γνώσεων επί των θεμάτων και διαχείρισης των παρασκηνίων. Έτσι, δώσαμε στον κ. Engel, τον οποίο γνωρίσαμε και εμπιστευτήκαμε, την εκπροσώπηση μας.
Μετά το συνέδριο των Γερμανών, όπου τον ξανασυνάντησα, μου έκανε την ερώτηση εάν μπορεί να συνεχίσει την εκπροσώπηση στο PPEU, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν είναι ακόμα επίσημο και καθιερωμένο όργανο. Η δικιά μου απάντηση ήταν ότι ήθελα πρώτα να το συζητήσω με την ΔΕ και ότι θα τον ενημέρωνα άμεσα. Εάν πράγματι εδώ έγινε δικό μου λάθος, δεν μπορώ να πω κάτι αντίθετο. Προσωπικά πίστευα ότι όπως το είχαμε χειριστεί εκ των προτέρων το θέμα και ότι εφόσον δεν πρόκειται ακόμη για ένα επίσημο όργανο, δεν είναι σοβαρό τόσο, ώστε να πρέπει να επεκταθεί η συζήτηση περισσότερο. Εξάλλου, οποιαδήποτε κίνηση PPEU δημοσιεύεται εξαρχής, ανοικτά στο site τους και όποιος είχε ενδιαφέρον να συμμετάσχει ήταν καλοδεχούμενος ...που ήσασταν τόσο καιρό?
Για το πώς έγινε μετά η διαδικασία ψηφοφορίας, θα το απαντήσει η ΔΕ σε ξέχωρο γραπτό κείμενο.
Και για να επανέλθω στο πρόσωπο μου, όπως ήδη ανέφερα, οι πρωτοβουλίες μου δεν είχαν ουδέποτε κάποιο κακό σκοπό όπως ακούστηκε π.χ ότι είμαι πράκτορας των Γερμανών.(εδώ, πράγματι, κάθε σχόλιο είναι περιττό).
Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι πάνω στην δική μου ιδέα και πρωτοβουλία δημιουργήσαμε τον σύλλογό μας στην Γερμανία, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το κόμμα μας σε νόμιμη βάση, παρακάμπτοντας το ελληνικό δίκαιο και να βρίσκεται στα πλαίσια της διαφάνειας. Έτσι, καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 4.000 ευρώ, με τα οποία θα υποστηρίξουμε και την μελλοντική υπό κατασκευή πλατφόρμα της ΟΜΕΠ.
Το δυσάρεστο είναι ότι δεν ακούσαμε ουδέποτε και από κανέναν ένα θετικό σχόλιο. Τουλάχιστον από το σώμα των μελών, περίμενα να γράψουν ένα ευχαριστήριο κείμενο προς όλους αυτούς ( μεταξύ των οποίων και βουλευτές Πειρατές) που συνέβαλαν για να μαζευτούν τα χρήματα.
Το μόνο που άκουσα μία φορά που το ανάφερα ήταν «Σιγά μωρέ και εγώ μάζεψα 4.000 ευρώ ε και;». Το ποιος το είπε δεν θα αναφέρω γιατί θα κατηγορηθώ πάλι για επανειλημμένη προσωπική επίθεση.
Αν πράγματι ίσχυε αυτό, θα είχαμε κιόλας ξεχρεώσει,. Δε θα κριτικάρω το συγκεκριμένο άτομο, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο μου. Οφείλω, πάντως, να παραδεχτώ ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε άλλο τομέα.
Επειδή δεν θέλω να μακρολογώ, θέλω να πω ορισμένα πράγματα:
Ζητώ δημόσια συγνώμη στη βάση για οποιαδήποτε σύγχυση έχω προκαλέσει, ομολογώ ότι οι προθέσεις μου δεν ήταν αυτές. Επίσης, ζητώ συγνώμη σε οποιονδήποτε άλλον πήρε τα λεγόμενα μου ως προσωπική μου επίθεση.
Εξακολουθώ, όμως, να επιμένω στις ενστάσεις μου επί της λειτουργικότητας της Ε.Δ. και για το πως αντιμετωπίζουν μερικά μέλη της την σχέση τους με το κόμμα . Όπως έγραψα στην πρώτη μου επιστολή στη ΕΔ, (μετά και από συζήτηση με δύο νομικούς) ότι δεν μπορεί βάση καταστατικού μας να αυτο-ενεργοποιείται. Πολύ δε περισσότερο να ενεργοποιείται συστηματικά από ένα μέλος της Ε.Δ, αυτοθεωρούμενο ως απλό μέλος του κόμματος. Είναι προφανές πως θεωρείται προκατειλημμένο, αλλιώς δεν θα έκανε την όποια κινητοποίηση. Το ίδιο ισχύει και εάν πρόσωπο της ΕΔ δημοσιεύει ως μέλος της βάσης «..τετελεσμένα αποτελέσματα..». Είναι κοινή πεποίθηση, πλέον, ότι κυριαρχεί η προκατειλημμένη προσωπική άποψη, όπως δυστυχώς έχει γίνει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ από μέλη τής Ε.Δ.
Μπορώ να πω ότι και εγώ, ως μέλος της ΔΕ, θα πρέπει να χειρίζομαι υπεύθυνα τη θέση μου απέναντι στο σώμα των μελών. Εάν κινήθηκα άκομψα, λυπάμαι, αλλά μαθαίνω ακόμα, όπως όλοι μας.
Μην ξεχνάμε ότι μεγαλώσαμε όλοι μας σε μια κοινωνία ιεραρχίας και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να σβηστεί από το DNA μας.
Ο στόχος μου ήταν και είναι η άμεση δημοκρατία. Σίγουρα θα προκύψουν πολλά λάθη μέχρι να φτάσουμε εκεί. Μπορώ να επαναλάβω ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Το καλύτερο θα ήταν -και θα προτιμούσα και εγώ όταν γίνονται λάθη σ΄ ένα τόσο νέο κόμμα με λειτουργίες που όλοι πρέπει ακόμη να μάθουμε- να κατανοούμε ο ένας τον άλλον, σαν φίλοι.
Έχουμε περάσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες το κόμμα, μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε τόσα πολλά με την τότε μη εκλεγμένη ΔΕ, που λειτουργούσε έτσι όπως λειτουργούσε. Μερικές φορές, με τα τωρινά λεγόμενα, υποθέτω μάλιστα πως λειτουργούσε ''χωρίς σεβασμό απέναντι στο σώμα των μελών''!!!. Μήπως;...λέω εγώ τώρα...
Συγκρίνω και βλέπω, όμως, το πόσο προχωρήσαμε τότε και το πώς αυτοκτονούμε τώρα. Φοβάμαι ότι η αιτία είναι αλλού και όχι σε λάθη που έχουν γίνει..προσωπικά. Πιστεύω ότι έχουμε έλλειψη αλληλοσεβασμού! ...επειδή όλοι μας δεν είμαστε μαθημένοι να εργαζόμαστε ομαδικά.
Θα πρότεινα το εξής :
>>Θα ήθελα να θέσω σαν πρώτη ψηφοφορία του λειτουργικού μας εργαλείου την ψηφοφορία εμπιστοσύνης ως προς το πρόσωπό μου. Ομολογώ, πράγματι, ότι δεν είμαι κολλημένος σε καμία καρέκλα, γιατί τις καρέκλες τις έχει η βάση . Η Δ.Ε. βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και όπως σωστά είπατε είναι εργαλείο της βάσης (απλά θέλει συγχρονισμό ο μηχανισμός τηλεκατεύθυνσης). Πέραν αυτού, δεν με πειράζει καθόλου να αντικατασταθώ από τον αξιόλογο και αγαπητό μου φίλο Σπύρο Χρυσανθόπουλο, τον οποίο και εκτιμώ πολύ.<<
Αυτό που με στενοχώρησε πάρα πολύ είναι το γεγονός ότι θεωρήθηκα μη έμπιστο άτομο.
Τελειώνω ευχόμενος
..να είμαστε πάντα πειρατικά ενωμένοι και μέσα από τα λάθη που γίνονται. Ζούμε σε εποχές στις οποίες δεν επιτρέπονται αυτόπυροβολισμοί.
Πάντα Πειρατικά
Γιώργος Μαριόττι
προσωπική μου άποψη!
Υ.Γ.
θα παρακαλούσα στον διαχειριστή του φόρουμ να μην μετακινηθεί το post από εδώ.
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
piratiko.org
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Θα την δεχομουν αν παραλληλα δεν εκανες επιθεση στην ΕΔ και παλι.