Αρχές του κόμματος των πειρατών

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Αρχές του κόμματος των πειρατών

Δημοσίευσηαπό James » 18 Οκτ 2012, 10:21

Πειρατές μου (λέω εγώ τώρα),
Εχετε εγγραφεί σε ένα κόμμα με κάποιες αρχές ,
πιό συγκεκριμένα με τρεις βασικές
Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε πως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Κοινωνίας της Πληροφορίας πρέπει να είναι:
* Η ελεύθερη πρόσβαση του προσώπου στην ανθρώπινη Γνώση και τον Πολιτισμό.
* Ο σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών.
* Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός)
Μόνο με αυτές τις βάσεις μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνικά δίκαιη, ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία.

Αυτές είναι οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, πολλοί από εσάς που ζητάτε να βρείτε κάτι άλλο δε θα το βρείτε εδώ, ναι μπορεί να είναι απολιτικ οι αρχές μας, έτσι ήταν όταν ήρθατε, και από ότι φαίνεται έτσι θα μείνουν.
Γιαυτό παρακαλώ, μέλη που πιστεύουν σε άλλες αρχές να αναθεωρήσουν τη θέση τους στο κόμμα,
Κάποιοι είναι φίλοι μου και έχω προσπαθήσει αρκετά να τους κρατήσεω εδώ ή να τους κάνω να συμμετάσχουν πιό ενεργά,
Αλλά δυστυχώς δε μπορώ να ακούω γκρίνιες και απαιτήσεις να έχουμε θέση επί παντός επιστητού, χωρίς να έχουμε ιδέα επί αυτού.

Θα μου πείτε γιατί τα λέω τώρα?
Επειδή πλησιάζουμε στο συνέδριο και θέλω να ξέρω τελικά ποιοί και πόσοι είμαστε ΠΕΙΡΑΤΕΣ.

EditΘα παρακαλέσω να μην απαντήσετε σε αυτό το θέμα, και όσοι πιστεύουν οτί τα παραπάνω τους αγγίζουν ας κάτσουν να σκεφτούν σοβαρά τα πράγματα.

Υστ
Παρακαλώ το random να μην τρολάρει αυτό το θέμα.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και James, έχει επεξεργασθεί 18 φορά/ες συνολικά
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

chprokop

Re: Αρχές του κόμματος των πειρατών

Δημοσίευσηαπό chprokop » 18 Οκτ 2012, 10:25

δεν ειναι απολιτικ αυτες οι αρχες, ειναι οι βασεις του φιλελευθερου πολιτευματος.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 18 Οκτ 2012, 10:28

φίλε εννοεις ότι κάποιοι φέρονται "κάπως" εδω μέσα κι αυτό διώχνει κόσμο?
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 18 Οκτ 2012, 16:59

Εγω που πιστεύω στην αμεση δημοκρατία ως βασικη αρχη είμαι στο σωστό κόμμα?

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 18 Οκτ 2012, 20:54

Rainmaker έγραψε:Εγω που πιστεύω στην αμεση δημοκρατία ως βασικη αρχη είμαι στο σωστό κόμμα?

πιστεύω πως ναι 8-) εξάλου η άμμεση δημοκρατία προυποθέτει την ελευθερία στον καθένα να λέει και να επιλέγει ότι θελει. άρα και σεβασμό στην επιλογή του διπλανού σου (αλλά πάρσιμο αποφάσεων απο την πλειοψηφία).
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 18 Οκτ 2012, 20:57

agelos έγραψε: (αλλά πάρσιμο αποφάσεων απο την πλειοψηφία).

Και εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα. Πως θα γίνει αυτό; Μόνο με συνέδρια ή θα μαζευόμαστε στις πλατείες (ή στο mumble); Εεε;

Άρα εγώ που πιστεύω στην ΨΗΦΙΑΚΗ άμεση δημοκρατία, είμαι σε σωστό κόμμα;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 18 Οκτ 2012, 21:06

baskin έγραψε:
agelos έγραψε: (αλλά πάρσιμο αποφάσεων απο την πλειοψηφία).

Και εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα. Πως θα γίνει αυτό; Μόνο με συνέδρια ή θα μαζευόμαστε στις πλατείες (ή στο mumble); Εεε;

Άρα εγώ που πιστεύω στην ΨΗΦΙΑΚΗ άμεση δημοκρατία, είμαι σε σωστό κόμμα;

Θεωρώ ότι η ψηφιακή αμεση δημοκρατία είναι υποσυνολο της άμεσης δημοκρατιας.
Για το κόμμα μπορει να λειτουργήσει άνετα η ψηφιακή αμεση δημοκρατία, για την Χώρα έχω πολλές αμφιβολίες μάλλον ένας συνδυασμός φυσικής και ψηφιακής άμεσης δημοκρατιας μοιάζει ποιο ιδανικό γι αυτήν την περίπτωση.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 18 Οκτ 2012, 21:12

Rainmaker έγραψε:Θεωρώ ότι η ψηφιακή αμεση δημοκρατία είναι υποσυνολο της άμεσης δημοκρατιας.
Για το κόμμα μπορει να λειτουργήσει άνετα η ψηφιακή αμεση δημοκρατία, για την Χώρα έχω πολλές αμφιβολίες μάλλον ένας συνδυασμός φυσικής και ψηφιακής άμεσης δημοκρατιας μοιάζει ποιο ιδανικό γι αυτήν την περίπτωση.

Μαζί σου αλλά εδώ έχουμε πρόβλημα να ξεκινήσουμε και ως κόμμα... Οργανωτικές δομές συζητάμε αντί να ψηφίζουμε.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 18 Οκτ 2012, 21:21

baskin έγραψε:
Rainmaker έγραψε:Θεωρώ ότι η ψηφιακή αμεση δημοκρατία είναι υποσυνολο της άμεσης δημοκρατιας.

Μαζί σου αλλά εδώ έχουμε πρόβλημα να ξεκινήσουμε και ως κόμμα... Οργανωτικές δομές συζητάμε αντί να ψηφίζουμε.

Κοίταξε το ξέρω είσαι μέσα στην τεχνολογια και ο χρόνος κυλάει διαφορετικά, για μας που δεν σκαμπαζουμε και πολλά απο τεχνολογια και για κάποιους άλλους που είναι δυσκοιλιοι θελουμε τον χρόνο μας για να δεχτούμε νέα πράγματα-τεχνολογίες οπότε συνέχισε να μας ´´ζαλιζεις´´ :mrgreen: και υπομονή, σιγά σιγά ολα θα γίνουν! ...μόνο εκλογές να μην έχουμε πάλι! :twisted: όχι γιατι δεν θέλω αλλα για καλο του ´´κομματος´´.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 18 Οκτ 2012, 21:23

Πολύ το φοβάμαι αλλά οι εκλογές μπορεί να πλησιάζουν...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες