dizzyk έγραψε:Επανέρχομαι μετά από καιρό να προσθέσω το link για το
http://www.right2water.eu/ όπου μαζεύονται υπογραφές για να συζητηθεί το θέμα στην ΕΕ.
Κατατέθηκαν όμως αρκετά ενδιαφέρουσες απόψεις που όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα μπορεί να πάει να τις δει, αν μη τι άλλο για να μη λέμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά χωρίς λόγο.
Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε μαζευτούν οι συζητήσεις και βγει θέση...
Λυπάμαι που δεν γνωρίζω αρκετά αγγλικά ώστε να διαβάσω αυτά που μου επισημαίνεις και όπως φαντάζομαι θα είναι αρκετά ενδιαφέροντα.
Πάντως από αυτά που κατέθεσα όταν το ξανασυζητήσαμε το θέμα, νομίζω ότι προκύπτει η θέση μου. Για την περίπτωση που κάποιος δυσκολεύεται να την αναγνώσει την επαναλαμβάνω εδώ περιληπτικά.
Προτιμώ ασυζητητί την ιδιωτικοποίηση όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων επιχειρήσεων για μόνο το λόγο ότι ο σημερινός τους διαχειριστής (το κράτος) είναι εξαιρετικά διεφθαρμένος και αναξιόπιστος. Τη θέση αυτή θα τη διατηρήσω μέχρις ότου διαπιστώσω ότι οι κρατικές δομές εξυγιάνθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό, οπότε και θα την τροποποιήσω μετακινούμενος προς την πλευρά της επανακρατικοποίησης τουλάχιστον αυτών που έχουν κοινωνική διάσταση, όπως οι εταιρείες ύδρευσης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, υγείας παιδείας κ.λ.π.