Κανένας καλός σαμαρείτης για να βάλει μια δημοσκόπηση...

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
drafte

Re: Κανένας καλός σαμαρείτης για να βάλει μια δημοσκόπηση...

Δημοσίευσηαπό drafte » 12 Δεκ 2012, 01:06

Κατσιρης Διαμαντης έγραψε:φιλε εδω χωριζουν οι δρομοι μας.
για αλλο πραγμα μιλας εσυ , για αλλο εγω .
καληνυχτα

Δεν μιλάμε για άλλο πράγμα, για το ίδιο μιλάμε.

Υποστηρίζεις την υποχρεωτική φανερή ψήφο, και αυτό είναι ενάντια στις πειρατικές αρχές, αφού η φανερή ψήφος παραβιάζει την ιδιωτικότητα η οποία είναι βασική πειρατική αρχή.
Σύμφωνα με το 4.14 άρθρο του καταστατικού, δεν έχεις δικαίωμα να λες την προσωπική σου γνώμη, να λες ταυτόχρονα ότι είσαι και μέλος των πειρατών, και να μην αναφέρεις ποια είναι η συλλογική πειρατική άποψη.

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 12 Δεκ 2012, 02:06

drafte έγραψε:
zio_donnie έγραψε:Το ίδιο μου κάνει. Το troll account τρώει άκυρο. Αν μπει με το κανονικό, βλέπουμε.

Σε παρακαλώ να δηλώσεις ότι αυτό είναι προσωπική σου άποψη και όχι συλλογική
4.14 Τα μέλη δικαιούνται να διατυπώσουν δημόσια την προσωπική τους γνώμη ή άποψη υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική, αναφέροντας ταυτόχρονα και τη συλλογική απόφαση του κόμματος.

Αλλιώς ως μέλος παραβιάζεις το 4.14, και θα σε στείλω στην ΕΔ.
Αν από την άλλη θέλεις να διατυπώνεις την προσωπική σου γνώμη χωρίς να αναφέρεις την συλλογική, τότε καλύτερα να κάνεις ότι εγώ, να μιλάς ανώνυμα.

Τσίμπα ένα και κάνε μου μήνυση. Δηλώνω ευθαρσώς πως είναι η άποψη όλων. Now what you retard?
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

drafte

Δημοσίευσηαπό drafte » 12 Δεκ 2012, 10:12

zio_donnie έγραψε:
drafte έγραψε:
zio_donnie έγραψε:Το ίδιο μου κάνει. Το troll account τρώει άκυρο. Αν μπει με το κανονικό, βλέπουμε.

Σε παρακαλώ να δηλώσεις ότι αυτό είναι προσωπική σου άποψη και όχι συλλογική
4.14 Τα μέλη δικαιούνται να διατυπώσουν δημόσια την προσωπική τους γνώμη ή άποψη υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική, αναφέροντας ταυτόχρονα και τη συλλογική απόφαση του κόμματος.

Αλλιώς ως μέλος παραβιάζεις το 4.14, και θα σε στείλω στην ΕΔ.
Αν από την άλλη θέλεις να διατυπώνεις την προσωπική σου γνώμη χωρίς να αναφέρεις την συλλογική, τότε καλύτερα να κάνεις ότι εγώ, να μιλάς ανώνυμα.

Τσίμπα ένα και κάνε μου μήνυση. Δηλώνω ευθαρσώς πως είναι η άποψη όλων. Now what you retard?

Και που είναι η ψηφοφορία ή το άρθρο του καταστατικού που δίχνει ότι είναι συλλογική άποψη αυτά που λες, για κατάργηση του privacy; Δεν υπάρχει τέτοια.

Άρα λες ψέμματα. Σιγά μην ασχοληθώ να σε πάω στην ΕΔ. Απλά με αυτά που λες, και με το να παραβιάζεις το άρθρο 4.14, δίχνεις ότι είσαι καραγκιοζάκος.
Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ΕΔ, όσο αφήνει επώνυμα μέλη των πειρατών να εκφράζουν δημόσια αντιπειρατικές ιδέες και να υποστηρίζουν ότι αυτές εκφράζουν τους πειρατές. Αφού το 4.14 είναι σαφέστατο στην διατύπωσή του.

Θα μου πεις τι μπορεί να κάνει η ΕΔ; Μπορεί και παρά μπορεί. Μπορεί για παράδειγμα να κολήσει μια ταμπέλα "καραγκιοζάκος" στο λογαριασμό σου για να προειδοποιείται όποιος σε διαβάζει. Η αν όχι στο λογαριασμό σου γενικά, ειδικότερα στα σημεία που παραβιάζεις το 4.14.

Τώρα βέβαια αν το παρατραβήξεις, και βγεις στα κανάλια (όπως κάνουν κάποιοι) και αρχίσεις να λες ότι είσαι πειρατής και ότι οι πειρατές υποστηρίζουν ότι πρέπει όλες οι απόψεις των πολιτών να καταγράφονται, τότε το χοντραίνεις και δεν ξέρω τι θα πρέπει να σου κάνουν για να σε τιμωρήσουν. Όχι , δεν εννοώ την διαγραφή από το κόμμα, αυτό προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο, δεν πρέπει κανείς και για κανένα λόγο να διαγράφεται από το κόμμα. Μάλλον μήνυση για δυσφήμηση είναι το προτιμότερο. Έτσι ώστε να πληρώσεις κάποιο ποσό, και να προσέχεις τι λες από εδώ και πέρα όταν παρουσιάζεσαι επίσημα ως πειρατής και μέλος του κόμματος, ειδικά σε μεγάλα ΜΜΕ, και υποστηρίζεις αντίθετα πράγματα από τις συλλογικές αποφάσεις.

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 13 Δεκ 2012, 12:50

Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιωτικότητα στις δημόσιες υποθέσεις. Αυτό ακριβώς δεν είναι που θέλουμε να καταπολεμήσουμε, βάζοντας ως αρχή μας τη διαφάνεια; Πως θα κρίνω το μέλος της ΔΕ, ή της ΕΔ, ή μιας ομάδας εργασίας που ψήφισα, για να τον ξαναψηφίσω ή να τον ανακαλέσω, όταν δεν ξέρω τι ή ποιον ψηφίζει, όταν δεν ξέρω τις απόψεις του;
Δεν με απασχολεί το ονοματεπώνυμο. Κι ένα απλό ψευδώνυμο αρκεί, εφόσον είναι ταυτοποιημένο και μοναδικό. Αφού δίνεται αυτή η δυνατότητα, όποιος έχει πρόβλημα μπορεί άνετα να κρυφτεί πίσω από ένα nickname. Αν δεν χρειάζεται προσωπική παρουσία, ένας ανώνυμος μπορεί πιστεύω και να συμμετέχει σε διαδικτυακά project του κόμματος. Άλλο πράγμα η ανωνυμία, κι άλλο η διαφάνεια.

drafte

Δημοσίευσηαπό drafte » 13 Δεκ 2012, 13:24

Σπύρος Σαββανής έγραψε:Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιωτικότητα στις δημόσιες υποθέσεις. Αυτό ακριβώς δεν είναι που θέλουμε να καταπολεμήσουμε, βάζοντας ως αρχή μας τη διαφάνεια; Πως θα κρίνω το μέλος της ΔΕ, ή της ΕΔ, ή μιας ομάδας εργασίας που ψήφισα, για να τον ξαναψηφίσω ή να τον ανακαλέσω, όταν δεν ξέρω τι ή ποιον ψηφίζει, όταν δεν ξέρω τις απόψεις του;

Εφόσον μιλάμε για άμεση δημοκρατία, ο σκοπός είναι να μην ασχολούμαστε με ψηφοφορίες για πρόσωπα , αλλά με ψηφοφορίες για αποφάσεις.
Τα μέλη της ΔΕ και της ΕΔ θα μπορούσαν να μην ψηφίζονται αλλά να προκύπτουν και με κλήρωση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα μέλη της ΔΕ και της ΕΔ, όσον αφορά αυτά που αποφασίζουν ως ΔΕ και ΕΔ, πρέπει να είναι επώνυμα. Η θέση ευθύνης που έχουν, αλλά και ο κοινοβουλευτικός νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή, αυτό επιβάλει. Οπότε ΔΕ ή ΕΔ δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν με ψευδώνυμο ή ανώνυμα, μπορούν όμως να ψηφίζουν ανώνυμα ως σώμα ΔΕ ή ΕΔ.

Σπύρος Σαββανής έγραψε:Δεν με απασχολεί το ονοματεπώνυμο. Κι ένα απλό ψευδώνυμο αρκεί, εφόσον είναι ταυτοποιημένο και μοναδικό. Αφού δίνεται αυτή η δυνατότητα, όποιος έχει πρόβλημα μπορεί άνετα να κρυφτεί πίσω από ένα nickname. Αν δεν χρειάζεται προσωπική παρουσία, ένας ανώνυμος μπορεί πιστεύω και να συμμετέχει σε διαδικτυακά project του κόμματος. Άλλο πράγμα η ανωνυμία, κι άλλο η διαφάνεια.

Σε αυτό δεν διαφωνούμε. Για τα απλά μέλη πρέπει να υπάρχει επιλογή, ανάμεσα στην επωνυμία, την ψευδωνυμία, αλλά και την ταυτοποιημένη ανωνυμία (που υλοποιήται με τις συναντήσεις όπου ανακατεύονται σε μια κάλπη τα ψευδώνυμα)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες