Αίτηματα/προτάσεις προς τους Δημάρχους όλων των Δήμων

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
hrsfpgyjrnptrd

Re: Αίτηματα/προτάσεις προς τους Δημάρχους όλων των Δήμων

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 13 Φεβ 2013, 16:26

Και για αυτο σε ευχαρίστησα,
Αν μείνει το googlemaps είναι σχετικά απλό
Αν πάμε σε OSM είναι αλλο θεμα,
Εχει και αλλα να γίνουν πχ reverse geocoding
Μετράω αν υπάρχει όρεξη και ενδιαφέρων.
Βλέπουμε και κανω(ουμε?)

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 25 Φεβ 2013, 15:34

kailor έγραψε:Το δικό σου που σου είπα και σε προσωπικό μήνυμα το λάθος είναι ότι δεν έχει εικονίδια. Δηλαδή εάν μια περιοχή έχει 100 λάθη, ο άλλος πως θα ξέρει ότι είναι για Δρόμους, Πράσινο, Καθαριότητα ή κάτι άλλο.... Πρέπει να τα ανοίξει όλα για να δει τι είναι?

Done. Χτες πέρασα την μέρα κάνοντας τον γραφίστα τρομάρα μου :)

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 25 Φεβ 2013, 16:17

Είναι καταπληκτική δουλειά, να το προωθήσουμε ?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 25 Φεβ 2013, 16:32

Εμένα με βρίσκει σύμφωνο,να το προωθήσουμε,έχεις καταλήξει στην δημιουργία του ? Βάλε το link να δούμε τι (αν) έχεις ετοιμάσει.
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Ιούλ 2013, 10:44

Μ όλα αυτά που συζητήθηκαν εδώ τι έγινε; επιστολή;...κλπ ; παγώσαν...; ;)

εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε μία "μελέτη" το τι ακριβώς χρειάζεται για να αντικατασταθούν με open source προγράμματα οι υπολογιστές ενός δήμου
Στην μελέτη να αναφέρει τι θα κερδίσει ο δήμος ανά υπολογιστή, τι κόστος εκπαίδευσης υπάρχει συν οποιοδήποτε άλλο κόστος και όποια άλλη χρήσιμη πληροφορία
επίσης αν γνωρίζουμε να έχει κάνει κάποιος άλλος μια τέτοια μελέτη καλοδεχούμενη εφόσον μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

σκεπτικό: αν έχουμε μία τέτοια μελέτη, κάθε πειρατής (ή και οποισδήποτε άλλος) που ενδιαφέρεται να μπορεί να την καταθέσει ως πρόταση στον δήμο του,
όσο ποιο πλήρη θα είναι η μελέτη τόσο λιγότερο θα δυσκολευτεί να την παρουσιάσει ακόμη και κάποιος που δεν θα κατέχει καλά το θέμα.

τι λέτε;

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Petros » 06 Ιούλ 2013, 12:43

Rainmaker έγραψε:Μ όλα αυτά που συζητήθηκαν εδώ τι έγινε; επιστολή;...κλπ ; παγώσαν...; ;)

εγώ θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε μία "μελέτη" το τι ακριβώς χρειάζεται για να αντικατασταθούν με open source προγράμματα οι υπολογιστές ενός δήμου
Στην μελέτη να αναφέρει τι θα κερδίσει ο δήμος ανά υπολογιστή, τι κόστος εκπαίδευσης υπάρχει συν οποιοδήποτε άλλο κόστος και όποια άλλη χρήσιμη πληροφορία
επίσης αν γνωρίζουμε να έχει κάνει κάποιος άλλος μια τέτοια μελέτη καλοδεχούμενη εφόσον μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

σκεπτικό: αν έχουμε μία τέτοια μελέτη, κάθε πειρατής (ή και οποισδήποτε άλλος) που ενδιαφέρεται να μπορεί να την καταθέσει ως πρόταση στον δήμο του,
όσο ποιο πλήρη θα είναι η μελέτη τόσο λιγότερο θα δυσκολευτεί να την παρουσιάσει ακόμη και κάποιος που δεν θα κατέχει καλά το θέμα.

τι λέτε;

Το έχω σκεφτεί ξανά και έχω το εξής σχέδιο δράσης στο μυαλό μου.

Βήμα 1)Σταδιακή μετάβαση σε Thunderbird και LibreOffice, με αυτή τη σειρά και ανά υπηρεσία/τομέα/γραφείο.
Ο thunderbird με ελάχιστες διαφορές τρέχει σε όλα τα ΛΣ και είναι ένα πρώτο βήμα προσαρμογής.
Οι διαφορές από το Outlook Express είναι ελάχιστες και η προσαρμογή είναι γρήγορη.
Σταματά κάθε παραγωγή αρχείου *.docx (αν έχει ξεκινήσει).
το Libreoffice εγκαθίσταται παράλληλα με το MS Office σε όλους τους HY πάλι ανά υπηρεσία/τομέα/γραφείο.

Βήμα 2)Όποιος υπολογιστής μπαίνει πλέον στην υπηρεσία να σετάρεται με linux.
Θεωρώ πως τα ιδανικότερα distros για τέτοια χρήση είναι LMDE ή LinuxMint με ΜΑΤΕ και mintmenu κι openSUSE με KDE.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι χρησιμοποιώντας κάποια από τις παραπάνω διανομές δεν θα έχουν πρόβλημα καθώς είναι φιλικές προς το χρήστη ενώ υποστηρίζονται από πλήθος εφαρμογών και παρέχουν δυνητικά πάμπολλες δυνατότητες ενώ γλυτώνουν οι τεχνικές υπηρεσίες από τον βραχνά των ιών και malwares.
Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι σέβονται την ιδιωτικότητα (πολύ σημαντικό σε δημόσιες δομές αυτό)

Βήμα 3) Ειδικές εφαρμογές
Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποια ειδική εφαρμογή που τρέχει σε κάποια υπηρεσία μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο wine, compiling ξανά σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ ή vm.

Βήμα 4) Πλήρης εγκατάλειψη windows πέραν ειδικών εφαρμογών
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες