Το τελευταιο δεκαημερο το κομμα των πειρατων εχει βυθιστει σε μια «προαναγγελθεισα» κριση (για οσους, μεταξυ των οποιων και ο υποφαινομενος, ειχαν δει τα σημεια της πριν ακομα από την εναρξη του συνεδριου) , η οποια εκδηλωνεται σε πολλαπλα επιπεδα :
Κριση ιδεολογικη, κριση πολιτικη, κριση ταυτοτητας και κριση «θεσμικης» λειτουργιας.
Επειδη από τη φυση μου αλλα και από πολιτικη θεση ειμαι αντιθετος σε κάθε μορφη «βιας» - ειτε φυσικης ειτε λεκτικης – θεωρώ ότι
κάθε μορφη πολιτικης «βιας» είναι εξ ορισμου φασιστικη.
Γι’ αυτό ειμαι σταθερα καχυποπτος απεναντι σε οσους παριστανουν τους γλωσσαμυντορες, υπερπατριωτες και θεματοφυλακες οιασδηποτε «ιερης εννοιας» ειτε αυτή είναι η πατριδα, η θρησκεια, η ηθικη , η «αμεση δημοκρατια» κλπ.κλπ. που την αποκλειστικη της «αληθεια» , πολύ βολικα εννοειται, κατεχουν και εκφραζουν αυτοι και μονο αυτοι, αποτελωντας ετσι το «ιερατειο» που εχει την προνομιακη προσβαση στη γνωση της αληθειας και την αποστολη να την διαφυλασσει από τις προσβολες των «παρεκτρεπομενων»…
Ηλπιζα ότι στο κομμα των πειρατων δεν θα συναντουσα τα ιδια φαινομενα που εχω συναντησει στη μεχρι τωρα πολιτικη μου διαδρομη σε διαφορους πολιτικους χωρους που το δικο τους ιερατειο κάθε φορα διατεινονταν ότι είναι ο αποκλειστικος κατοχος της ιερης αληθειας.
Φευ, διαψευστηκα για μια ακομα φορα.
Και πλεον, εχω παψει να ελπιζω, αποτομα και δυσαρεστα προσγειωμενος στην ωμη και χυδαια πραγματικοτητα μιας μικροκοινωνιας - πιστο αντιγραφο και κακεκτυπο της ευρυτερης ελληνικης κοινωνιας που μας περιβαλλει με όλα τα γνωστα κουσουρια του «νεοελληνα» και με ιδιαιτερη εμφαση στη μονιμη πληγη της «φυλης» : την απερισκεπτη διχονοια και την επιμονη στις πατροπαραδοτες τακτικες διαμαχης και αντιπαραθεσης που εχουν οδηγησει επανειλημμενα στην καταστροφη του ελληνισμου.
Ηλπιζα ότι οι , απολυτως φυσιολογικες, διαφορετικες τασεις που υπαρχουν σε ένα πολιτικο κομμα αρχων όπως το πειρατικο, ιδιαιτερα στην περιοδο της βρεφικης του ηλικιας, θα μπορουσαν να συνυπαρξουν στα πλαισια μιας συνεργατικης επεξεργασιας και – γιατι όχι ; - μιας ευγενους πολιτικης αντιπαραθεσης, μεχρις οτου συντεθουν, μεσα από τις απαραιτητες πολιτικες ζυμωσεις, σε μια ενιαια πολιτικη σταση τοσο ως προς την ιδεολογικη και πολιτικη του εκφραση , οσο και στη συναντιληψη της θεσμικης του λειτουργιας.
Φευ, διαψευστηκα και παλι.
Αντι να προχωρουμε στη συνθεση των αποψεων, διαπιστωνω με μεγαλη απογοητευση και προσωπικη θλιψη ότι αναλωνομαστε σε προσωπικες διαμαχες καμουφλαρισμενες φυσικα κατω από το προκαλυμμα των «ιδεολογικων διαφορων»…
Το forum, που αποτελει τον κυριο χωρο εκφρασης των αποψεων μας και τον καθρεφτη μας προς τους φιλους και υποστηρικτες μας αλλα και προς ολους τους πολιτες, εχει μετατραπει με ευθυνη πολύ συγκεκριμενων μελων σε ένα ατελειωτο ριγκ προσωπικων αντιπαραθεσεων που εξαντλουνται σε πολεμο χυδαιολογιων, λασπης και γελοιοποιησης των «αντιπαλων» ειτε μεσα από μια πρωτοφανη επιδειξη λεκτικης βιας – political bullying – ειτε με την εξασκηση ενός ειδικου ταλεντου στην σαρκαστικη ειρωνεια με προφανη επιδιωξη την πολιτικη γελοιοποιηση του προσωπου και όχι των πολιτικων του αποψεων !
Αυτές οι πρακτικες όμως είναι καταφωρα αντιθετες με τις θεμελιωδεις Αρχες μας, τοσο της ελευθεριας Εκφρασης οσο και του σεβασμου στα Προσωπα, μηπως τις θυμαστε αυτές ;;;
Ειχα αποφασισει να μην παρεμβω σε οποιαδηποτε κατευθυνση, στην κριση που εμφιλοχωρει στο κομμα, αφ’ ενός για να μην ριξω λαδι στη φωτια, αφ’ετερου ελπιζοντας ότι ηταν, παρ’ όλα αυτά , εφικτη μια ουσιαστικη επιλυση της κρισης μεσα από τα θεσμικα μας οργανα. Δυστυχως φανηκε, μετα και την τελευταια αποφαση της ΕΔ, ότι αυτό δεν είναι πιθανο. Προσπαθησα ετσι με προσωπικη μου συμμετοχη στη συζητηση που εγινε στο mumble το βραδυ της 6/12 να βοηθησω στην επιλυση της κρισης κανοντας μια συγκεκριμενη προταση στα παροντα μελη τοσο της ΔΕ οσο και της ΕΔ.
Η καταπληξη μου ηταν ιδιαιτερα μεγαλη όταν την επομενη 7/12 , ενημερωθηκα μεσα από μια αναρτηση viewtopic.php?f=141&t=3010 του μελους της ΕΔ Χ.Π. για οσα ΔΕΝ ειχα πει ! Δυστυχως μετα από αυτή την αναρτηση ειμαι υποχρεωμενος να ξεκαθαρισω τα πραγματα με τροπο που δεν επιδεχεται αμφισβητησης, διοτι ...
Φιλος μεν ο Χριστοφορος, Φιλτατη δε η Αληθεια !
Η αναρτηση αυτή όχι μονον αποσιωπα επιμελως την πραγματικη προταση που ειχα κανει, αλλα προχωρα σε αυτό που γνωριζω πολύ καλα και το ονομαζω «γκεμπελσικη τακτικη διαλογου» , δλδ στην πληρη διαστρεβλωση των λεγομενων του «αλλου» , στην ταυτιση τους με ένα βολικα κατακριτεο «ψευδοπεριεχομενο» , στην πληρη αποσιωπηση των ουσιαστικων σημειων και επιχειρηματων του και στην ταυτιση τους μεσα απο μια λαϊκιστικη μυθοπλασια με το «κακο πολιτικο παρελθον» το οποιο εμεις οι ασπιλοι «πειρατες» θελουμε να εξοβελισουμε στο πειρ το εξωτερον !
Και όλα αυτά χωρις να αναφερθει ουτε μια λεξη από την άλλη αποψη – προταση !
Είναι επομενως προφανες ότι ο στοχος αυτης της γκεμπελσικης τακτικης είναι η πολιτικη παραπληροφορηση των μελων και η απομονωση της «αλλης» αποψης μεσω μιας μανιχαϊστικης προσεγγισης της υποτιθεμενης αληθειας με ορους ταχα μου δηθεν «πειρατικης πολιτικης ηθικης» την οποια προφανως μεσα στο κομμα διαθετει μονο η ΕΔ και δη ορισμενα μελη της !!!
Πολύ βολικα είναι η αληθεια, ξεχνα ο , κατά τα αλλα φιλος, Χριστοφορος, ότι η πολυταλαιπωρημενη εννοια της «αληθειας» - ειδικοτερα μαλιστα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - είναι ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και είναι κυριως θεμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ… εάν δεν συμφωνει με αυτό τοτε κερδιζει επαξια μια θεση στο πανθεον των κατά καιρους «ιερατειων» που αυτοθαυμαζονται ως οι μονοι κατοχοι της αληθινης «αληθειας» !!!
Στον καθρεφτη τους φυσικα…
Ετσι ΑΛΛΗ είναι η εκδοχη της αληθειας κατά την ΔΕ και άλλη η εκδοχη της κατά την ΕΔ ! Άλλη η περιγραφη των γεγονοτων κατά τη μια αποψη και άλλη κατά την δευτερη. Άλλη η ερμηνεια του καταστατικου συμφωνα με τη ΔΕ και άλλη συμφωνα με την ΕΔ. Επομενως η ανευρεση της αντικειμενικης αληθειας είναι ένα μαλλον δυσκολο εργο για τους «ανειδικευτους» εργατες της πολιτικης και εμενα τουλαχιστον με κανει προσωπικα καχυποπτο η φανατικη επιμονη στην επικλησή της, ιδιαιτερα όταν προερχεται από υπερπατριωτες θεματοφυλακες των «πειρατικων αρχων» τις οποιες βεβαιως δεν δισταζουν να καταπατουν ασυστολα σε άλλες περιστασεις όπως ανεδειξα προηγουμενως.
Δεν θα ασχοληθω καθολου με τις υποθετικες εκτιμησεις
«…Αντι να δουμε τα γεγονοτα … βλεπουμε φαντασματα και δακτυλους διασαλευσης της εμπιστοσυνης προς τη ΔΕ. Δε σεβομαστε την διακριση των εξουσιων στο κομμα…»
τις αυθαιρετες συνεπαγωγες,
«...Επικαλουμαστε το "πολιτικο αισθητηριο", ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ
ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΥΠΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ….»
ουτε με τις αμπελοφιλοσοφιες που περιλαμβανει η εκθεση ιδεων σχολικου επιπεδου για το ποια είναι η «γενναια» πολιτικη και τι συνιστα ευφυη πολιτικο σχεδιασμο ή όχι ,
«…Ευφυής πολιτική δεν ειναι να ειμαστε μεγαλες πουτανες, αλλα να κανουμε τις παρθενες.
Ευφυής πολιτική στην τωρινη κριση ειναι η ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ….»
στον υπαρκτο κοσμο που ζουμε και όχι στις ηρωικες φαντασιωσεις οσων αυτοθαυμαζονται σαν κηρυκες της νεας πολιτικης ηθικης !
Αυτά είναι ανεξοδοι ιδεαλιστικοι βερμπαλισμοι καταλληλοι για τα φοιτητικα αμφιθεατρα οπου ενδεχομενως να γοητευουν καποιες αδαεις φοιτητριουλες, δεν αντεχουν όμως ουτε σε 10 δευτερολεπτα ουσιαστικης κριτικης.
Πρωτιστως και κυριως γιατι βασιζονται στην απόκρυψη, στο ψευδος και στην παραποιηση των αποψεων του αλλου :
«…Σε τελευταια αναλυση για οσους νομιζουν οτι πληγωσαμε την "τιμη της ΔΕ" θα επρεπε να νοιαζομαστε ολοι για την τιμη του πειρατικου κινηματος και οχι για την προβολη (της ΔΕ ή της ΕΔ)...
Και πρέπει να μεινουμε στα γεγονοτα για να το κρινουμε αυτο και όχι στις προσωπικες μας φιλιες. Να δουμε τι συνεβη και αν οι κινησεις μας ειναι θεσμικες και οχι να "ελισσομαστε" σαν τους πολιτικους που κατακεραυνωνουμε….»
Εξ ου και ο υπερτιτλος με το διασημο μότο του Γκέμπελς.
Θα ασχοληθω μονο με την ουσια της διαμαχης για την επιλυση της οποιας πηρα την πρωτοβουλια να κανω ΔΗΜΟΣΙΑ την προταση που εκανα προφορικα και στο mumble , για να πληροφορηθει το σωμα των μελων τη δικη μου αληθεια και να κρινει μονο του.
Επεται συνεχεια…