Ετεροδημότες

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
petrogazz
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Ετεροδημότες

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 26 Μαρ 2012, 01:41

Μιας και με αφορά το θέμα άμεσα, είπα να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες που βρήκα από το υπουργείο Εσωτερικών για τον θεσμό του ετεροδημότη.

Συνοπτική παρουσίαση

Συμπλήρωση Αίτησης Ετεροδημότη

Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης

Tzouvekas Theodoros
Επικοινωνία:

Re: Ετεροδημότες

Δημοσίευσηαπό Tzouvekas Theodoros » 26 Μαρ 2012, 17:04

πολυ καλο, εξυπηρετικοτατο
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.

petrogazz
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 30 Μαρ 2012, 20:02

Προσοχή χρειάζεται στο παρακάτω σημείο:
Ειδικά στις εθνικές ή ταυτόχρονες εκλογές σε περίπτωση που σε μια Εφετειακή περιφέρεια (περιλαμβάνει 2 ή περισσότερους νομούς που υπάγονται στο ίδιο εφετείο) δεν συγκεντρώνονται 40 τουλάχιστον ετεροδημότες προερχόμενοι από την ίδια εκλογική περιφέρεια, οι εκλογείς αυτοί δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σαν ετεροδημότες αλλά θα ψηφίσουν μόνο στον δήμο ή την κοινότητα στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι.

petrogazz
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 04 Απρ 2012, 19:15

Σήμερα πήγα να υποβάλλω την αίτηση για να ψηφίσω στην Θεσσαλονίκη (κανονικά ψηφίζω στην Σύρο).
Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και χρειάζεται μόνο η ταυτότητα σας.

Το θέμα με τα 40 άτομα που ανέφερα στο προηγούμενο post διευκρινίζω (επειδή και εγώ μπερδεύτηκα) ότι πρέπει να συμπληρωθούν 40 τουλάχιστον άτομα από την ίδια εκλογική περιφέρεια (και όχι νομό).
Στην δική μου περίπτωση πχ, χρειάζονται 40 άτομα από τη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (δλδ Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα) και από ότι με διαβεβαίωσαν τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη πάντα συμπληρώνονται για όλες τις περιφέρειες (με μια μικρή αμφιβολία για κάποια περιφέρεια της Πελοποννήσου).

Στο site του δήμου Θεσ/νικης επίσης αναφέρει για τους εκλογικούς καταλόγους ότι:
Όμως σε περίπτωση διενέργειας εκλογών παύουν να ισχύουν δύο μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Συνήθως όμως (όπως μου είπαν) αυτό δεν ισχύει μιας και το υπουργείο βγάζει την τελευταία στιγμή διευκρινιστική εγκύκλιο για να περιλάβει και τους τελευταίους που δήλωσαν.

Θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε αυτές τις εκλογές μιας και θα γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προκήρυξη τους. Επίσης τα παραδοσιακά κόμματα (που καίγονται για ψήφους( δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να δώσουν εισιτήρια για τους ετεροδημότες, οπότε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το κάνουν.

Γι' αυτό λοιπόν όσοι από εμάς είμαστε ετεροδημότες να σπεύσουμε στους δήμους κατοικίας μας για να γραφτούμε.

Καμιά Πειρατική ψήφος να μην πάει χαμένη.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες