Μετανάστες και μεταναστευτικό ζήτημα!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Απάντηση
kailor

Μετανάστες και μεταναστευτικό ζήτημα!

Δημοσίευση από kailor »

Ένα σημαντικό ζήτημα για την Ελλάδα είναι το μεταναστευτικό ζήτημα...

Ποιά είναι η γνώμη σας? Τι σκέφτεστε για τους παράνομους μετανάστες? Τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει?

Πείτε την γνώμη σας, την άποψη σας!
anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μετανάστες και μεταναστευτικό ζήτημα!

Δημοσίευση από anestis »

Μόλις εχθές ρώτησε δημοσιογράφος της Athens Voice

copy/paste

ΕΡ:Σε πολλούς τομείς στο πρόγραμμά σας δεν έχετε συγκεκριμένες θέσεις (π.χ εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό) και σε άλλους όπως η οικονομία οι θέσεις σας είναι μάλλον κάπως γενικές. Αν όμως οι πολίτες σας στείλουν στη Βουλή, οι βουλευτές σας θα βρεθούν αντιμέτωποι με ψηφοφορίες και γι αυτά τα θέματα. Δεν θα έπρεπε οι ψηφοφόροι σας να γνωρίζουν από πριν τι θα κάνετε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα;

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
[...]
Τέλος για κάθε θέμα στο οποίο δεν διαμορφώσαμε ακόμη άποψη, η λύση βρίσκεται στη δημόσια, διαφανή διαβούλευση.
Ετσι π.χ. όταν διαμορφωθεί θέση για το μεταναστευτικό, προφανως δεν θα είναι κάποιο άκρο (ενδεικτικά:ανοιχτά σύνορα σε όλους/να φύγουν όλοι)
αλλά μια ζυγισμένη από όλους μας θέση, η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως διατυπώθηκαν από τον ΟΗΕ και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει
το σωστό πλαίσιο για τους Ελληνες και Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα δυσλειτουργίας της Κοινωνίας, όπως εμφανίζονται σε κάποια σημεία κυρίως της Αθήνας.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vassilis Perantzakis »

Εδώ υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να καθοριστούν οι θέσεις γιατί το μεταναστευτικό δεν επηρεάζει μόνο τους μόνιμους κατοίκους αυτής της χώρας ή μόνο τους μετανάστες. Μας επηρεάζει όλους.

3 θέματα συνδέονται με την μετανάστευση και την λαρθομετανάστευση:
1) Υγεία
2) Οικονομία
3) Ασφάλεια

Και τα 3 επηρεάζουν και τους ίδιους τους μετανάστες και εμάς.

Βασικός παράγοντας επίσης που μας ξεχωρίζει από άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ότι είμαστε η βασική χώρα εισόδου.

Κάθε λύση στο θέμα της μετανάστευσης θα πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (και δεν μιλάω μόνο των μεταναστών).
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Morf3us

Δημοσίευση από Morf3us »

anestis έγραψε: ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
[...]
Τέλος για κάθε θέμα στο οποίο δεν διαμορφώσαμε ακόμη άποψη, η λύση βρίσκεται στη δημόσια, διαφανή διαβούλευση.
Ετσι π.χ. όταν διαμορφωθεί θέση για το μεταναστευτικό, προφανως δεν θα είναι κάποιο άκρο (ενδεικτικά:ανοιχτά σύνορα σε όλους/να φύγουν όλοι)
αλλά μια ζυγισμένη από όλους μας θέση, η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως διατυπώθηκαν από τον ΟΗΕ και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει
το σωστό πλαίσιο για τους Ελληνες και Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα δυσλειτουργίας της Κοινωνίας, όπως εμφανίζονται σε κάποια σημεία κυρίως της Αθήνας.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος με τον τρόπο που θα γίνει η 'δημόσια, διαφανή διαβούλευση'; Πως το βλέπεις ακριβώς, θα συζητηθεί το κάθε θέμα στο φόρουμ και μετά θα ψηφίζουμε ηλεκτρονικά μεταξύ συγκεκριμένων προτάσεων; ή κάπως αλλιώς;
Επίσης ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για να γίνει αυτό όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά και στα υπόλοιπα θέματα;
SilindeElendil

Δημοσίευση από SilindeElendil »

Σχετικο κειμενο προς διαμορφωση http://piratepad.net/4Rt5gWhEyT
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
anestis

Δημοσίευση από anestis »

Κατά την άποψή μου είναι λάθος να γίνει ΕΠΙΣΗΜΑ αυτή η συζήτηση στο PAD.
Εχουμε ανοίξει ένα κάρο θέματα και δεν κάναμε ακόμη κάτι.
Θα ανοίξουμε τώρα και το Μεταναστευτικό;;;

Η πρότασή μου είναι σε αρμόδια Επιτροπή μόνο,
με την υπενθύμιση ότι ζητήματα Πολιτικού Ασύλου και Προσφύγων (νομίζω όμως όχι οικονομικών μεταναστών)
καθορίζονται από Διεθνείς Συνθήκες (Γενεύη 1951) και αποτελούν Ανθρώπινο Δικαίωμα (CRSR - ΟΗΕ 1954)
που δεν μπορείς να παραβλέψεις ούτε με δημοψήφισμα.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
SilindeElendil

Δημοσίευση από SilindeElendil »

anestis έγραψε:Κατά την άποψή μου είναι λάθος να γίνει ΕΠΙΣΗΜΑ αυτή η συζήτηση στο PAD.
Εχουμε ανοίξει ένα κάρο θέματα και δεν κάναμε ακόμη κάτι.
Θα ανοίξουμε τώρα και το Μεταναστευτικό;;;

Η πρότασή μου είναι σε αρμόδια Επιτροπή μόνο,
με την υπενθύμιση ότι ζητήματα Πολιτικού Ασύλου και Προσφύγων (νομίζω όμως όχι οικονομικών μεταναστών)
καθορίζονται από Διεθνείς Συνθήκες (Γενεύη 1951) και αποτελούν Ανθρώπινο Δικαίωμα (CRSR - ΟΗΕ 1954)
που δεν μπορείς να παραβλέψεις ούτε με δημοψήφισμα.
Διακινηθηκε μεσω mail η σχετικη προταση.Ευχαριστουμε για τις επισημανσεις.Πειρατικα παντα. ;)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”