Η αλληλεγγύη είναι αυτή που δένει τους ανθρώπους

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
dimos_chatzinikolaou

Η αλληλεγγύη είναι αυτή που δένει τους ανθρώπους

Δημοσίευσηαπό dimos_chatzinikolaou » 05 Σεπ 2015, 01:31

Μπορεί να υπάρχουν όλες οι διαφορές του κόσμου, αλλά αν οι άνθρωποι που λειτουργούν σε ομάδα έχουν ως κοινό στόχο τη βοήθεια του ενός προς τον άλλον, τότε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα κανάλι που θα ζητάει υλικά αγαθά ο ένας από τον άλλον. Πράγματα ανάγκης.

Επίσης, μέσω της τεχνολογίας του bitcoin μπορεί το ένα μέλος να δίνει στο άλλο χρήματα. Είναι η μέθοδος του tipping για όσους δεν έχουν οικειότητα.

Αν είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, τότε μπορούμε να κάνουμε και δράσεις.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Η αλληλεγγύη είναι αυτή που δένει τους ανθρώπους

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Σεπ 2015, 11:09

Δεν είναι κακή ιδέα. Τι θα χρειαζόταν για να είναι πρακτικό τέτοιο κανάλι. Φαντάζομαι δεν αρκεί απλά μια λίστα email. Έχεις στο μυαλό σου κάτι που θα μπορούσε να στηθεί για "shop" προσφοράς και ζήτησης;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kostasrose

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 05 Σεπ 2015, 14:50

Είναι πολύ καλή ιδέα, υπάρχουν βέβαια 2-3 αντίστοιχα forum που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο.
Θα μπορούσαμε όμως και εδώ να φτιάξουμε ένα section και να το ονομάσουμε "Προσφορά - Ζήτηση" και μέσα σε αυτό να υπάρχουν 2 διαφορετικά section ένα για προσφορά και ένα για ζήτηση.
Ο καθένας με post θα μπορεί να προσφέρει ή να ζητάει κάτι επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο επικοινωνίας. για παράδειγμα με προσωπικά μηνύματα, ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων (e-mails - τηλεφωνικών αριθμών κλπ.)
Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να απαγορεύετε οποιαδήποτε διαφημιστική ή εμπορική ανάρτηση.

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 05 Σεπ 2015, 14:59

Και γιατί να μην προωθήσουμε τους χώρους όπου ήδη γίνεται αυτό; Δεν χρειάζεται όλα να γίνονται υπό την ομπρέλα των πειρατών.

Όχι ότι είμαι κατά, αν θέλει κάποιος όντως να ξοδέψει χρόνο για να το κάνει. Αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα κάνουν όλα οι πειρατές.
Verba volant, scripta manent

kostasrose

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 05 Σεπ 2015, 15:46

tvelocity έγραψε:Και γιατί να μην προωθήσουμε τους χώρους όπου ήδη γίνεται αυτό; Δεν χρειάζεται όλα να γίνονται υπό την ομπρέλα των πειρατών.

Όχι ότι είμαι κατά, αν θέλει κάποιος όντως να ξοδέψει χρόνο για να το κάνει. Αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα κάνουν όλα οι πειρατές.

Θα ήταν ένα καλός τρόπος να ανέβει η επισκεψιμότητα του Πειρ και ενδεχομένως και η συμμετοχή με μια πρώτη σκέψη μου.

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 05 Σεπ 2015, 15:53

kostasrose έγραψε:Θα ήταν ένα καλός τρόπος να ανέβει η επισκεψιμότητα του Πειρ και ενδεχομένως και η συμμετοχή με μια πρώτη σκέψη μου.

Εάν κάποιοι θέλουν να ξοδέψουν χρόνο σε αυτό (αντί για κάτι άλλο), τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.

Από την άλλη να προωθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες, μπορεί να γίνει με σχεδόν καθόλου κόπο στα social μας! Και δεν αποκλείει από το να υπάρξει δική μας πρωτοβουλία αργότερα.
Verba volant, scripta manent

dimos_chatzinikolaou

Δημοσίευσηαπό dimos_chatzinikolaou » 05 Σεπ 2015, 16:36

baskin έγραψε:Δεν είναι κακή ιδέα. Τι θα χρειαζόταν για να είναι πρακτικό τέτοιο κανάλι. Φαντάζομαι δεν αρκεί απλά μια λίστα email. Έχεις στο μυαλό σου κάτι που θα μπορούσε να στηθεί για "shop" προσφοράς και ζήτησης;

Νομίζω με ένα κανάλι στο forum γίνεται.

Επίσης, αν προστεθεί ως επιλογή στο προφίλ των ανθρώπων bitcoin διεύθυνση και λογαριασμός τράπεζας ίσως (αν και δεν θέλω να δίνω ούτε ίχνος του κόπου μου στους τραπεζίτες και τα βρώμικα χρήματα τους) είναι μία καλή -και εύκολη για να στηθεί- αρχή.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Σεπ 2015, 16:55

Όλοι έχουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε και μπορούμε να το δώσουμε.

Καλή ιδέα. Μία περιοχή με προσφορές και μία με ζήτηση
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Σεπ 2015, 22:04

dimos_chatzinikolaou έγραψε:Νομίζω με ένα κανάλι στο forum γίνεται.

Επίσης, αν προστεθεί ως επιλογή στο προφίλ των ανθρώπων bitcoin διεύθυνση και λογαριασμός τράπεζας ίσως (αν και δεν θέλω να δίνω ούτε ίχνος του κόπου μου στους τραπεζίτες και τα βρώμικα χρήματα τους) είναι μία καλή -και εύκολη για να στηθεί- αρχή.

Δεν νομίζω ότι με ένα μηχανισμό σαν το forum μπορεί να αποδώσει. Η μικρή διείσδυση τέτοιων μορφών οικονομικών συναλλαγών δεν έχει προχωρήσει πολύ γιατί δεν είναι πρακτική τουλάχιστον ψηφιακά. Για να αξίζει να ασχοληθούμε, θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι που θα την κάνει να πάει πιο μπροστά σε χρηστικότητα και αμεσότητα.

Δύο κατηγορίες στο forum θα γίνουν απλά μία ακόμη χαβούζα νημάτων. Πρέπει να σκεφτούμε κάτι πιο εξελιγμένο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 05 Σεπ 2015, 22:16

Υπάρχουν και ειδικά συστήματα για αυτό.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες