Περί Αριστοτέλη...

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Περί Αριστοτέλη...

Δημοσίευσηαπό ergoil » 09 Ιούλ 2012, 21:54

manos_ έγραψε:3. Δεν μπορείς να λες για κανέναν φιλόσοφο πως είναι λάθος ο ένας και σωστός ο άλλος, ούτε καν εκ του αποτελέσματος.

φυσικά και μπορείς.
Η πραγματικότητα και η αλήθεια δεν είναι σχετικές, είναι μονοσήμαντες (όσο και αν κάποιοι "φιλόσοφοι" έχουν προσπαθήσει να πείσουν για το αντίθετο).
Όποιος φιλόσοφος προσεγγίζει καλύτερα την πραγματικότητα και την αλήθεια, αυτός είναι και ο σωστότερος.

manos_

Re: Επιστροφή στις βασικές αρχές

Δημοσίευσηαπό manos_ » 09 Ιούλ 2012, 22:11

Αν έχεις δυτικά πρότυπα βασίζεσαι όντως στον Αριστοτέλη.

Το αν αυτό είναι σωστό
ή μονόδρομος
ή μόνο για τους σημερινούς καιρούς
ή μόνο για αυτούς που ζουν σε έναν τόπο με νοοτροπία δυτικών
είναι άλλη κουβέντα.

Ενοχλεί να γνωρίζει κάποιος το σωστό πάντως, σε σημείο που,
αν δεν κάνουν οι άλλοι κάτι όπως το πει ο ίδιος, να τα κάνει όλα γης μαδιάμ.
ergoil έγραψε:Αν τελικά θελήσουν οι πειρατές.. , και το κάνουν σύμφωνα με την δικιά μου αντίληψη και τις προσωπικές γνώσεις που έχω.. ,τότε..
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Re: Επιστροφή στις βασικές αρχές

Δημοσίευσηαπό ergoil » 10 Ιούλ 2012, 08:50

manos_ έγραψε:Αν έχεις δυτικά πρότυπα βασίζεσαι όντως στον Αριστοτέλη.

Δεν βασίζομαι σε όλα στο αριστοτέλη. Απλά θεωρώ την μαρξιστική θεώρηση ότι η ανθρώπινη ιστορία κινήται από την οικονομία και τα υλικά αγαθα, ως λάθος αξίωμα. Η ανθρώπινη ιστορία κινήται από την ανάγκη για σύσταση κοινωνιών, και οι κοινωνίες είναι που παράγουν τα υλικά αγαθά και την οικονομία. Τον ορισμό των κοινωνικών δομών τον κάνει η πολιτική, άρα η πολιτική είναι ο καταλύτης που κινεί τα πάντα.

manos_ έγραψε:Ενοχλεί να γνωρίζει κάποιος το σωστό πάντως, σε σημείο που,
αν δεν κάνουν οι άλλοι κάτι όπως το πει ο ίδιος, να τα κάνει όλα γης μαδιάμ.
ergoil έγραψε:Αν τελικά θελήσουν οι πειρατές να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ένστολων διαχειριστών που καραδοκούν με διάφορους τρόπους να καταλάβουν την πλατφόρμα και να νοθεύσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, και το κάνουν σύμφωνα με την δικιά μου αντίληψη και τις προσωπικές γνώσεις που έχω για την τεχνολογία, τότε η συμπαράτασή μου προς αυτούς θα είναι αμέριστη.
[1]

Δεν έχω την δύναμη να τα κάνω γης μαδιάμ, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις εδώ. Άλλοι, άθελά τους ή εξεπίτηδες, θέτουν σε κινδυνο την πλατφόρμα ευνοώντας ή αγνοώντας τον κίνδυνο κατάληψής της από ένστολους διαχειριστές. Αυτό που θέλω να πω με την παραπάνω πρόταση, είναι ότι δεν πρόκειται να μπω στο κόμμα αν δεν συμφωνώ με τον δρόμο που έχει πάρει. Νομίζω αυτό είναι δικαίωμά μου, όπως και δικαίωμά μου είναι με τον λόγο να προσπαθώ να πείσω τα μέλη του κόμματος να έρθουν όσο πιο κοντά στην δικιά μου θεώρηση, δηλαδή να καταλάβουν τον κίνδυνο στο οποίο βρίσκεται η πλατφόρμα τους.

Ως ζώο πολιτικό, έχω και εγώ την ανάγκη να ενταχθώ σε μια κοινότητα, μιας και χωρίς κοινότητα δεν επιβιώνει κανείς. Ομως αρνούμαι να ενταχθώ στην κοινότητα σας, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν δομές με τις οποίες διαφωνώ, και ιδίως δομές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της κοινότητας ή ακόμα χειρότερα αλλοιώνουν την αρχική φιλοσοφία της.

manos_

Re: Περί Αριστοτέλη...

Δημοσίευσηαπό manos_ » 10 Ιούλ 2012, 11:38

Αμόλα μελάνι, αμόλα. Το θέμα είναι ότι τρολάρεις ασύστολα με τη δικαιολογία του δικού σου δίκιου,
από το οποίο γνωρίζεις ως παντογνώστης ότι οι άλλοι είναι λάθος. Και ύστερα μιλάς για ιερατεία.

Ενώ γίνεσαι αρχιερεύς της σοφίας, του απόλυτου της αλήθειας και της γνώσης.

Ξεκαβάλα το καλάμι, άρχισε να μαθαίνεις να επιχειρηματολογείς
και να καταλάβεις πως επιχειρηματολογώ δεν σημαίνει πετάω λάσπη
ή απομονώνω επιλεκτικά κείμενο από έναν συλλογισμό.

Έχεις τα εφόδια του μυαλού να ξεθάβεις πράγματα που οι άλλοι
δεν θεωρούν επικίνδυνα, είσαι δηλαδή σε σημεία βαθύτατα συντηρητικός,
και είναι πολύ χρήσιμη αυτή η ευαισθησία γιατί ανακαλύπτεις αδυναμίες νωρίς.

Θα μας βοηθήσει πολύ (και εσένα πιστεύω) να (μας) διατυπώσεις τον οραματισμό σου.
Μετά θα είναι πιο εύκολο σε όλους να συζητάμε για αλλαγές στις αρχές,
στροφή δηλαδή του τιμονιού ώστε να έχουμε οικονομία σε πόρους και χρόνο,
ελαχιστοποίηση λαθών αν θες.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες