Σελίδα 1 από 2
μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 27 Ιουν 2012, 11:08
από agelos
http://kallikratispress.blogspot.gr/2012/06/greece-debt-free.htmlβρε παιδια μπορει να γινει αυτο? μου φανηκε περιεργα απλο και το παραθετω εδω ωστε αν υπαρχει κανεις με παραπανο γνωσεις να μπορει να απαντησει.
υ.γ. και μη δω σχολια του τυπου "γι αυτο εγινε ετσι το φορουμ" κλπ. ειναι για συζητηση το φορουμ και γι αυτο το συζητω. τωρα αν ειναι σε λαθος κατηγορια ας μετακινηθει. ειμουν μεταξυ "χαλαρη συζητηση" και "λοιπα θεματα" ελπίζω να επέλεξα σωστα.

Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 12:14
από manos_
Να πέσει στο μισό, ίσως. Με το που θα γίνει αυτό θα ακριβύνουν και πάλι τα ομόλογα
και θα έχουν και πάλι μεγαλύτερη αξία, αυξάνοντας το "ειδικό βάρος" του εναπομείναντος χρέους.
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 14:00
από James
Στην ουσία είναι η πρόταση του Μόντι γιά αγορά των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ με σκοπό την μείωση του χρέους κάθε χώρας.
Δηλαδή αυτο που χαρακτηρίζουν <<έγκλημα>> κάποιοι, το κούρεμα που έκανε η Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΕ, να αλλάξουν τα ομόλογα με άλλα π.χ. στην μισή αξία, ενώ στην αγορά ομολόγων αυτά πωλούνταν στο 1/4 , να γινόταν με πραγματικές τιμές αγοράς. Τοπρόβλημα όμως είναι στους κερδοσκόπους που θα κρατήσουν ένα μεγάλο ποσοστό ομολόγων και θα απαιτούν την εξόφληση τους στο ακέραιο, αυτό έγινε με το ομόλογο των 450 εκατ. περίπου που έληξε στο τ´ελος Μαίου και το ακέφαλο και άτολμο κράτος πλήρωσε στο ακέραιο.
Σίγουρα η πρόταση έχει θετικά στοιχεία, αλλά, μπορεί να λειτουργήσει μόνο κεντρικά και με εθνικό σχέδιο όπου θα ληβθούν υπόψιν όλα τα επακόλουθα.
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 17:17
από laskaris_vasilis
Στην ουσία είναι η πρόταση του Μόντι γιά αγορά των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ με σκοπό την μείωση του χρέους κάθε χώρας.
Δηλαδή αυτο που χαρακτηρίζουν <<έγκλημα>> κάποιοι, το κούρεμα που έκανε η Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΕ, να αλλάξουν τα ομόλογα με άλλα π.χ. στην μισή αξία, ενώ στην αγορά ομολόγων αυτά πωλούνταν στο 1/4 , να γινόταν με πραγματικές τιμές αγοράς. Τοπρόβλημα όμως είναι στους κερδοσκόπους που θα κρατήσουν ένα μεγάλο ποσοστό ομολόγων και θα απαιτούν την εξόφληση τους στο ακέραιο, αυτό έγινε με το ομόλογο των 450 εκατ. περίπου που έληξε στο τ´ελος Μαίου και το ακέφαλο και άτολμο κράτος πλήρωσε στο ακέραιο.
Σίγουρα η πρόταση έχει θετικά στοιχεία, αλλά, μπορεί να λειτουργήσει μόνο κεντρικά και με εθνικό σχέδιο όπου θα ληβθούν υπόψιν όλα τα επακόλουθα
Να πω πως έχεις άδικο; Δεν έχεις!!
Οι δωσίλογοι, "πολιτικοί", (τα λόγια και η ευθύνη τους μου ανήκουν), που διαχειρίστηκαν το χρέος, δεν ήσαν πολιτικοί. Ήταν "καμαριέρες", που προσπαθούσαν να ικανοποιήσουν τις όποιες επιθυμίες του Boss (Κάθε προσπάθεια αναγωγής σε καταστάσεις που συνέβησαν κατά το παρελθόν, είναι αυθαίρετη, αλλά όχι άτοπος)!
Παράδειγμα: Οι Κύπριοι, πιέζουν μέσα από διακρατικές συμφωνίες (με Ρωσία και Κίνα), καλύτερους όρους.
Εμείς, πότε κάναμε κάτι παρόμοιο;;;;;
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 19:19
από agelos
δηλαδη αν λειτουργησει κατω απο ενα "προσωπο" ειναι δυνατον να γινει?
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2012, 20:00
από manos_
Το χρέος το αγοράζει ο Νομικός, λέει, κοψοχρονιά (1/8 της ονομαστικής τιμής), τώρα.
Δηλαδή αυτός που του το πουλάει του δίνει τιμή σκουπιδιού προς το παρόν.
Όταν κάποιος αρχίσει να ζητά τα τελευταία κομμάτια (μισό και πλέον),
η ζήτηση θα είναι πια μεγαλύτερη από την προσφορά.
Από ένα σημείο και πέρα θα φτάνει να το χρεώνουν στην ονομαστική του αξία, πράγματι.
Οι κερδοσκόποι (τράπεζες) θα τα κρατούν τα υπόλοιπα μισά.
Ένας, πολλοί, τι σημασία έχει..
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιουν 2012, 19:48
από Kotsos
Η λύση αυτή μπορούσε να εφαρμοστεί και μπορεί να εφαρμοστεί και σήμερα από κανά δυό γατόνια- "λαμόγια" οικονομολόγους, υπό κρατικό έλεγχο, και με μυστικές συμφωνίες με έμπιστα μεγάλα κεφάλαια όπως Εκκλησία της Ελλάδος, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, λοιπά ασφαλιστικά, και θέτοντας ξανά το +10.
Όλες οι άλλες κινήσεις, όπως η συγκεκριμένη των εφοπλιστών, έχουν σκοπό απλά να ξεφορτώσουν χαρτιά πρίν γίνουν κωλόχαρτα.
Για να γίνω πιο κατανοητός, ένα μεγάλο ποσοστό χαρτιών ελληνικού χρέους ανήκει σε Ελληνικό κεφάλαιο, κυρίως εφοπλιστές
Αν βαρέσουμε στάση πληρωμών, αυτοί δεν θα πάρουν φράγκο.
Φτιάχνουμε μία ΜΚΟ (αφορολόγητα έσοδα), ρίχνουμε λεφτά στην ΜΚΟ ( εκπίπτουν από την εφορία γιατί θεωρούνται δωρεά), συνδέουμε το ποσό της χρηματοδότησης με ένα προϊόν (ανεβάζουμε την τιμή του προϊόντος χωρίς να μειώνεται η κατανάλωση γιατι είναι εθνικό καθήκον να αγοράζουν οι έλληνες το προϊόν, και γινόμαστε κυρίαρχο προϊόν εγκαθιδρύοντας νέα τιμή στην αγορά), και τέλος πουλάμε στην ΜΚΟ τα χαρτιά που έχουμε στην κατοχή μας συν άλλα που αγοράσαμε πρίν ανακοινώσουμε το όλο τζερτζελο σε εξευτελιστική τιμή.
Και ο μακάκας έλληνας καταναλωτής θα πληρώσει την νύφη.
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 29 Ιουν 2012, 21:43
από kailor
Kotsos έγραψε:Φτιάχνουμε μία ΜΚΟ (αφορολόγητα έσοδα), ρίχνουμε λεφτά στην ΜΚΟ ( εκπίπτουν από την εφορία γιατί θεωρούνται δωρεά), ......
Δεν εκπίπτουν από την εφορία νομίζω εδώ και 2 χρόνια. Ακόμα και δωρεά να κάνεις πληρώνεις φόρο.
Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2012, 23:08
από SNM
Είναι τόσο σμπαραλιασμένη η εικόνα μας έξω, που δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να μην κρατήσει κανείς ομόλογα και να ευοδώσει αυτό το σχέδιο.
Να πω την αμαρτία μου, έχω μια μικρή καχυποψία κατά πόσο είναι σοφό να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλο εθνικό χρέος στα χέρια ενός ατόμου - ειδικά αν θα έχει τη νομική και πολιτική στήριξη των ΗΠΑ ως Αμερικάνικο Νομικό Πρόσωπο που υπόκειται στο Αμερικάνικο δίκαιο σε περίπτωση αντιδικίας. Ίσως είναι προϊόν κάκιστης εμπειρίας σε θέματα "εμπιστοσύνης", να'ναι καλά το κράτος μας, και να τον αδικώ τον άνθρωπο. Εγώ το'χω δημοσιοποιήσει και το'χω δείξει και σε φίλους στο εξωτερικό, απλά.. δεν ξέρω. Ένας μικρός κόμπος στο στομάχι.
Απ'την άλλη βέβαια, έχω την εναλλακτική να εμπιστευθώ Σαμαράδες και Βενιζέλους... χμ...
...κάνα σημαιάκι "ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ" παίζει πουθενά;

Re: μπορει να σβηστει το ελληνικο χρεος ετσι?
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιούλ 2012, 10:47
από mankasp
Δεν μπορώ να πω πως γνωρίζω τα πάντα περί ομολόγων και τα σχετικά αλλά να πως βλέπω τη λύση:
1. Αντικαθιστούμε 50% του μισθού των κυβερνώντων με ομόλογα.
2. Ακυρώνουμε όλες τις περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά αυτά τα ποσά πληρώνονται πλέον με ομόλογα αντί μετρητά
3. Επαναφέρουμε το ΦΠΑ σε χαμηλά επίπεδα.
4. Επαναφέρουμε το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ αλλά η επιστροφές από την εφορία γίνονται σε ομόλογα
Έτσι αναγκαζόμαστε όλοι, κυβερνώντες, δημόσιοι και ιδιωτικού υπάλληλοι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και δουλέψουμε σκληρά πλέον προς ωφελώ δικό μας και όχι προς όφελος Τραπεζών ή οποιοδήποτε άλλου επενδυτικού ομίλου.
Έτσι και αλλιώς πρέπει για τα επόμενα χρόνια να κάνουμε το σκ**ο μας παξιμάδι, να ιδρώσουμε και να ματώσουμε. Τουλάχιστον έτσι θα το κάνουμε για εμάς, θα υπάρχει κίνητρο, ειδικά στο δημόσιο τομέα να κάνουν όλοι καλά τη δουλεία τους, θα μειωθεί η ανεργία και στο τέλος αν τα καταφέρουμε θα βγούμε κερδισμένοι όλοι.