Πειρατικη ραδιοφωνία

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Piroklanis

Πειρατικη ραδιοφωνία

Δημοσίευσηαπό Piroklanis » 03 Ιουν 2012, 04:11

Χαιρεται! Υπαρχει θεση του κομματος για την πειρατικη ραδιοφωνία και αν οχι θελω να αρχισει καποια συζητηση πανω στο θεμα αυτο.

Piroklanis

Re: Πειρατικη ραδιοφωνία

Δημοσίευσηαπό Piroklanis » 03 Ιουν 2012, 04:21

να σημειωσω οτι μιλαω για χωρις αδεια του ΕΣΡ ραδιοφωνα.

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 03 Ιουν 2012, 07:55

Θεωρώ πως να ασχοληθούμε με την πειρατική ραδιοφωνία, αυτόν τον καιρό, είναι υπερβολή.
Κατ` αρχάς το όλο θέμα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία λόγω της παράλληλης ανάπτυξης της ραδιοφωνίας μέσω web.
Επιπλέον, έχω την εκόνα, πως έχουν εκλείψει οι "πειρατές" του ραδιοφώνου. Όσοι επιμένουν να αγαπούν τα "ερτζιανά"
έχουν γίνει στην καλύτερη περίπτωση DXερς, στην χειρότερη, επαγγελματίες του χώρου (με άδειες, έστω και περιορισμένης εμβέλειας, διαφημίσεις και όλα τα άλλα "όμορφα")
Επειδή ο υποφαινόμενος, υπήρξε στα νιάτα του ραδιοπειρατής, προφανώς και ενοχλείται από την εμπορευματοποίηση των συχνοτήτων.
Σαν ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός τώρα πιά, με αρκετή προϋπηρεσία σε συσκευές VHF/UHF είτε σαν τεχνικός είτε σαν χειριστής, αντιμετώπισα αρκετά
προβλήματα με κάποιους από αυτούς που δεν νοιάζονταν ή, δεν είχαν ιδέα για την σημασία των "φίλτρων" στον ερτζιανό ορίζοντα.
Παρ` όλα αυτά, εξ` ίσου ισχυρή είναι η πεποίθησή μου, πως οι πειρατικοί σταθμοί, στην εποχή τους, παρήγαγαν πολιτισμό.
Τώρα πιά δεν έχω γνώση του χώρου ή η γνώση που έχω μπορεί να είναι στρεβλή.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

theofanis1987

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 03 Ιουν 2012, 12:03

Αν φτιαχναμε ενα πειρατικο web radio??????Πιστευω και θα καναμε καλυτερη προωθηση στο κομμα και θα εδραιωνομασταν σαν κομμα του διαδικτυου.

sugar

Δημοσίευσηαπό sugar » 03 Ιουν 2012, 12:43

Εν όψει μάλιστα εκλογών, ένας διαδικτυακός σταθμός θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πηγή εσόδων για το κόμμα, αφού τα σποτάκια των πειρατών θα μπορούσαν να παίζουν και στο δικό μας σταθμό και η χρηματοδότηση γι'αυτά να επιστρέφει σ'εμάς. Το θέμα είναι όμως ότι χρειάζεσαι στελέχωση σε καθημερινή βάση, πρόγραμμα εκπομπών κλπ. Υπάρχει διάθεση - προθυμία?
Φτάσε όπου δεν μπορείς

Piroklanis

Δημοσίευσηαπό Piroklanis » 03 Ιουν 2012, 19:41

Να υπενθυμισω οτι υπαρχουν μη εμπορευματοποιημενα πολιτικα-πειρατικα ραδιοφωνα που διωκονται διοτι καποιους πειραζουν! και ολοι ξερουμε πως καποια ραδιοφωνα πηραν αδειες απο τοτε που αρχισε το κρατος να δινει αδειες για τις συχνοτητες. Γιατι λοιπον οταν υπαρχουν ελευθερες συχνοτητες(τοπικα) να μην μπορει καποιος να εκπεμπει σε αυτην χωρις αδεια?

Alexandra_M

Δημοσίευσηαπό Alexandra_M » 03 Ιουν 2012, 20:06

Έχει γίνει ήδη σχετική πρόταση από φίλο πειρατή (που δεν ξέρω αν θέλει να αναφέρω το όνομα του), καθώς και άλλες παρεμφερείς προτάσεις για «πειρατικό τύπο».

Προτείνω όσα μέλη ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα θέματα αυτά (για αρχή τουλάχιστον) να συσπειρωθούν στην ομάδα επικοινωνίας, γιατί όλα αυτά χρειάζονται και ανθρώπινο δυναμικό και είναι κρίμα όσοι έχουν διάθεση να δουλέψουν πάνω σε μια κοινή ιδέα να μη γνωρίζονται καν μεταξύ τους.

Για να μπορέσουν και μελλοντικά να πάρουν το δρόμο τους αυτές οι ιδέες ελάτε να «βρεθούμε». Μια αρχή για την ώρα θα ήταν η δήλωση διαθεσιμότητας και η αποστολή τέτοιων προτάσεων στην Ομάδα Επικοινωνίας.
viewtopic.php?f=90&t=1729
Έστω,ότι είμαστε σωστοί.Παραμένουμε«λάθος»αν απευθυνόμαστε σ εσφαλμένους δέκτες.
Ότι είμαστε σωστοί,έστω.Παραμένουμε«λάθος»αν μεταχειριζόμαστε εσφαλμένως την ορθότητα μας.
Άλλη 1 λανθασμένη μου σκέψη;Τότε αν δεν είμαι σωστή,απόδειξε μου πως κάνω λάθος(me)

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 03 Ιουν 2012, 20:10

Φίλε "πυροκλάνη" μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε παρακαλώ;
Για να μου "υπενθυμίσεις" σημαίνει πως γνωρίζω και δεν θυμάμαι.
Αντίθετα, εγώ δεν γνωρίζω!!!!!!!
Βρήκες κάποια συχνότητα "καθαρή", εξέπεμπψες (χωρίς αρμονικές, με τους όμορφους πυκνωτές σου και γενικότερα με τα φιλτράκια σου) και σε ενόχλησε κάποιος;
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Piroklanis

Δημοσίευσηαπό Piroklanis » 03 Ιουν 2012, 20:47

θα γινω πιο συγκεκριμενος. Ανηκω σε μια συλλογικοτητα με την οποια εχουμε στησει ενα ραδιοφωνο και εκπεμπουμε σε μια ελευθερη συχνοτητα. Πριν 2-3 βδομαδες ηρθε μια μηνυτηρια αναφορα κατα παντως υπευθυνου στο στουντιο οπου στεγαζομαστε διοτι δεν εχουμε κατωχυρωσει την συχνοτητα αλλα και να θελαμε δεν μπορουμε. Απο τεχνικης πλευρας δεν ειμαι τοσο καλα ενημερωμενος , ξερω παντως οτι εχουμε εναν ιστο και κεραια αν τα λεω σωστα και μηχανημα 300 watt... Αλλα επισημαινω πως δεν πρεπει να το δουμε ειδικα σαν μοναδικο προβλημα αλλα γενικα και να βγει μια θεση γι αυτο

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 03 Ιουν 2012, 22:23

Μιλάς με παλιό ερασιτέχνη. Αυτά που μου λες μου ακούγονται "Αμερικάνικα".
Πως στοιχειοθετείται η παράβαση; Έκαναν έφοδο με εισαγγελέα και βρήκαν τα μηχανήματα να λειτουργούν;
Σε αυτή τη περίπτωση κατάσχεται (μέχρι την εκδίκαση) όλος ο εξοπλισμός. Από μηχανήματα μέχρι δίσκους.
Αλλά πρώτα από όλα πρέπει να στοιχειοθετηθεί παράβαση και στα ερτζιανά αυτό είναι δύσκολο. Μόνο αν πιαστείς να εκπέμπεις.......
Ακόμα και ραδιογωνιόμετρα να χρησιμοποιήσουν, πρέπει να σε πιάσουν σε εκπομπή. Και η κεραία ακόμα δεν είναι απόδειξη.
Μπορείς να την δικαιολογήσεις με χίλιους δύο τρόπους. Εδώ στον Υμηττό, στο δάσος των κεραιών και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα διότι είναι αναμεταδότες ουσιαστικά.
Δεν μπορούν να βρουν/αποδείξουν ποιός αναμεταδίδεται και από που.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες