Μυστικές ψηφοφορίες

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Σπύρος Σαββανής
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: 04 Μάιος 2012, 13:46
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Μυστικές ψηφοφορίες

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 23 Μάιος 2012, 16:16

Έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι οι κομπιουτεράδες παιδεύονται για να υλοποιήσουν τεχνικά την πραγματοποίηση ψηφιακών μυστικών ψηφοφοριών. Κολλάνε στο ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν μέσω διαδικτύου μια μυστική ψήφο.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης της μυστικής ψήφου.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μυστικές ψηφοφορίες είναι ένα φαινόμενο του παλιού κόσμου που φεύγει. Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να υποκρύπτει κρυφές ή δόλιες συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι. Επίσης, πίσω από μια κρυφή ψήφο μπορεί να καλυφθεί η απουσία επιχειρημάτων, όπως επίσης και η δυνατότητα λογοδοσίας. Η διαφάνεια που ευαγγελίζεται το κόμμα των Πειρατών, νομίζω ότι δεν χωράει στις μυστικές ψηφοφορίες. Οι θέσεις των πολιτών πρέπει να είναι καθαρές και ξάστερες και κανένας δεν θα έπρεπε να φοβάται ή να ντρέπεται για την ανοιχτή εκδήλωση της άποψής του, αν μιλάμε για μια πραγματικά ελεύθερη μελλοντική κοινωνία.
Επειδή ίσως μου διαφεύγουν τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης, θα ήθελα τη συνδρομή σας. Σε ποιες περιπτώσεις θα ήταν χρήσιμη μια μυστική ψηφοφορία;

zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: Μυστικές ψηφοφορίες

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 23 Μάιος 2012, 16:29

Η μυστική ψηφοφορία χρησιμεύει (και) για να αποφεύγονται εμπάθειες και προσωπικές παρεξηγήσεις. Παράδειγμα δεν σου αρέσει ένας υποψήφιος για τον άλφα 'η βήτα λόγο τον καταψηφίζεις και τέλος. Με φανερή ψηφοφορία υπάρχει ο κίνδυνος ισχυρές προσωπικότητες ή προσωπικές εμπάθειες να αλλοιώσουν την πραγματική βούληση του ψηφοφόρου.

Επιπλέον προσωπική μου άποψη είναι ότι έχω το δικαίωμα να ψηφίζω όπως θέλω χωρίς να δίνω λογαριασμό ούτε να μπαίνω στην κρίση κανενός.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Μυστικές ψηφοφορίες

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 23 Μάιος 2012, 16:30

Οταν ψηφιζεις προσωπα.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

agelos
Δημοσιεύσεις: 1389
Εγγραφή: 05 Ιαν 2012, 14:23

Re: Μυστικές ψηφοφορίες

Δημοσίευσηαπό agelos » 23 Μάιος 2012, 16:49

οι μυστικες ψηφοφοριες εχουν να κανουν με την προτασια των προσωπικων δεδομενων και την αποφυγη στιγματισμου απο μεριδα της κοινωνιας. ξερουμε τι ανιληψεις και τι νοοτροπια εχυμε. σκεψου κατι σαν τις εκλογες. αν καποιος ηθελε να ψηφισει ενα αλφα κομμα αλλα φοβαται την αντιδραση του κοσμου δεν θα το κανει αν ειναι φανερη η ψηφος. κι ετσι δεν θα εχουμε πραγματικα αντιπροσωπευτικα αποτελεσματα.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Σπύρος Σαββανής
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: 04 Μάιος 2012, 13:46
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: Μυστικές ψηφοφορίες

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 23 Μάιος 2012, 17:11

Ευχαριστώ τους φίλους. Λογικά τα επιχειρήματά σας. Βασίζονται βέβαια στο καθεστώς που επικρατεί στην σημερινή κοινωνία. Θα φυλάξω την πρότασή μου λοιπόν για το μέλλον. Για όταν πια δε θα φοβόμαστε για την γνώμη των άλλων για μας. Για όταν θα ψηφίζουμε με γνώμονα την συνολική πρόοδο της κοινότητας, ανεξάρτητα από προσωπικές εμπάθειες. Ας ελπίσουμε ότι η δράση των Πειρατών θα βοηθήσει σ' αυτήν την κατεύθυνση.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες