Αγαπητέ Γιώργο
Έχω την εντύπωση ότι έχεις ξεχάσει ότι είμαστε το κόμμα Των Πειρατών, πουθενά στις προσεγγίσεις-προτάσεις σου δεν υπάρχει κάτι πειρατικό.
Χιλιοειπομένα θέματα, με κουραστική εισαγωγή και κενού περιεχομένου προτάσεις, με απλά λόγια μου θυμίζει διατριβή-πρόταση κάποιου που θέλει να εντυπωσιάσει σε έναν νέο χώρο.(συγνώμη αλλά έστι το αντιλαμβάνομαι).
Η οικονομία μας είναι εδώ και είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, δε μπορεί να περιμένει δημοψηφίσματα και μελέτες.
Οι νόμοι υπάρχουν, αυτό που χρειάζεται είναι απλότητα, εφαρμογή των νόμων-διαδικασιών με τη μέγιστη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας με τις τελευταίες προσθήκες και αλλαγές μπορεί να φέρει αποτελέσματα.(πριν τρεις ημέρες συνέλαβαν πάλι υπαλλήλους του ΥΠ. Ανάπτυξης να τα παίρνουν) να εφαρμοστεί ο κακουργηματικός χαρακτήρας των αδικημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με κατάσχεση περιουσίας μέχρι δεύτερου βαθμού συγγένειας εφόσον δε μπορεί να αποδειχθεί ο νόμιμος τρόπος απόκτησης τους.
Outsourcing σε πολλούς τομείς του δημοσίου, ακόμα και στον φορολογικό έλεγχο , στελέχωση των γενικών γραμματειών των υπουργείων με ιδιώτες managers ασχέτως εθνικότητας, και απόλογισμό έργου καθε τρίμηνο ή μήνα.
Άμεση αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των νεοεισερχόμενων επαγγελματιών, (αυτή τη στιγμή πληρώνουν φόρο από τη πρώτη ώρα χωρίς να έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ) θα μπορούσε να θεσπιστεί μία νέα μορφή εταιρείας που θα εξυπηρετούσε ανθρώπους ιδίου επαγγελματού προφίλ να λειτουργεί με λιγότερα έξοδα.(multitasking environment)
Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων ( Κοινωνικά άδικο αλλά προς το παρόν καλύτερο από το υπάρχον σύστημα όπου όλοι θεωρούμαστε κλέφτες)
Κατάργηση διαφόρων χαρατσιών πχ Φόρος παρεπιδημούντων, πρόσθετοι φόροι στη ΔΕΗ, ΑΕΠΙ ΕΡΑΤΩ ΓΡΑΜΜΩ, εξισορρόπιση φόρων στα καύσιμα, κλπ
Ουσιαστικό πλάνο αμοιβών στο δημόσιο με γνώμονα την βιωσιμότητα του συστήματος και τίποτε άλλο, δεδομένου ότι πρέπει να έχουμε πρωτογενές περίσσευμα γιά να επιβιώσουμε.
Χρέος του κράτους, πάγωμα δόσεων στα δάνεια του ΔΝΤ και ΕΕ έως ότου εξισορροπήσουμε το ισοζύγιο, και παράλληλα προσπάθεια να αποπληρώνουμε όσους τίτλους δημοσίου λήγουν.
Ρεαλιστική πολιτική στον αγροτικό τομέα, όχι νέες παραγωγές με σκοπό την επιδότηση ή το πρόσκαιρο κέρδος, παραγωγές που πραγματικά χρειαζόμαστε και ας έχουν μικρό κέρδος αλλά σίγουρο.
Και .... Μπορέιτε να συμπληρώσετε και εσείς.
από ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
από ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
Re: ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
αγαπητε (και το εννοω) Δημητρη,
σε ευχαριστω για τις κρισεις και τις επισημανσεις...
Εαν διαβαζες την εισαγωγη του ταπεινου κειμενου που εκανα τον κοπο να παραθεσω υπ' οψιν ολων των μελων θα προσεχες οτι τονιζω οτι προκειται για ενα προβληματισμο πανω στον οποιο καλουνται ΟΛΑ τα μελη, και ιδιαιτερα εκεινα που συμμετεχουν στην επιτροπη οικονομιας, να τοποθετηθουν.
Εννοω φυσικα οτι μπορει να αρχισει ενας αληθινος διαλογος για τον εμπλουτισμο του με τεκμηριωμενες θεσεις και τον μετασχηματισμο του σε ενα κειμενο τελικων θεσεων για το ...ολισθηροτατο ζητημα της οικονομιας που θα τεθει υπ' οψιν των μελων σε σχετικη ψηφοφορια.
Η επιστημονικη μου συγκροτηση μου απαγορευει να αναφερω οποιοδηποτε ...ευχολογιο και οποιαδηποτε ...αποψη σαν αυτονοητα εγκυρη απλως και μονο επειδη την εκφερω εγω.
Φυσικα δεν εχω την αφελη απαιτηση αυτη η επιστημονικη αρχη να ισχυει και για ολους τους αλλους. Οπωσδηποτε οχι για σενα , μια και απο οσα γραφεις ειναι φανερο οτι αφ' ενος παιζεις τις οικονομικες θεωριες στα δαχτυλα του ενος χεριου - και μαλιστα με την πειρατικη μπαντανα να σου καλυπτει εντελως και τα δυο ματια - αφ' ετερου δε εχεις ετοιμες συνταγες για την πληρη επιλυση του οικονομικου γριφου της χωρας και μαλιστα, χωρις πολλα πολλα, μεσα σε τρεις αραδες.
Λυπαμαι αλλα εγω δεν εχω τετοιες ικανοτητες. Συνηθως διαβαζω αρκετα πριν γραψω οτιδηποτε...
Τωρα εαν εσυ εχεις την αποκλειστικοτητα στην αλανθαστη χρηση του ...πειρατομετρου, ή απλως σε κουραζει το διαβασμα, αυτο δεν σημαινει οτι εγω δεν μπορω να γραφω τις δικες μου αποψεις διοτι ενδεχομενως κινδυνευω απο την γνησια πειρατικη σου χατζαρα που ως γνωστον κραδαινεις σε καθε ευκαιρια σαν αγρυπνος θεματοφυλαξ των "πουρων" πειρατικων ιδεων ...
σε ευχαριστω για τις κρισεις και τις επισημανσεις...
Εαν διαβαζες την εισαγωγη του ταπεινου κειμενου που εκανα τον κοπο να παραθεσω υπ' οψιν ολων των μελων θα προσεχες οτι τονιζω οτι προκειται για ενα προβληματισμο πανω στον οποιο καλουνται ΟΛΑ τα μελη, και ιδιαιτερα εκεινα που συμμετεχουν στην επιτροπη οικονομιας, να τοποθετηθουν.
Εννοω φυσικα οτι μπορει να αρχισει ενας αληθινος διαλογος για τον εμπλουτισμο του με τεκμηριωμενες θεσεις και τον μετασχηματισμο του σε ενα κειμενο τελικων θεσεων για το ...ολισθηροτατο ζητημα της οικονομιας που θα τεθει υπ' οψιν των μελων σε σχετικη ψηφοφορια.
Η επιστημονικη μου συγκροτηση μου απαγορευει να αναφερω οποιοδηποτε ...ευχολογιο και οποιαδηποτε ...αποψη σαν αυτονοητα εγκυρη απλως και μονο επειδη την εκφερω εγω.
Φυσικα δεν εχω την αφελη απαιτηση αυτη η επιστημονικη αρχη να ισχυει και για ολους τους αλλους. Οπωσδηποτε οχι για σενα , μια και απο οσα γραφεις ειναι φανερο οτι αφ' ενος παιζεις τις οικονομικες θεωριες στα δαχτυλα του ενος χεριου - και μαλιστα με την πειρατικη μπαντανα να σου καλυπτει εντελως και τα δυο ματια - αφ' ετερου δε εχεις ετοιμες συνταγες για την πληρη επιλυση του οικονομικου γριφου της χωρας και μαλιστα, χωρις πολλα πολλα, μεσα σε τρεις αραδες.
Λυπαμαι αλλα εγω δεν εχω τετοιες ικανοτητες. Συνηθως διαβαζω αρκετα πριν γραψω οτιδηποτε...
Τωρα εαν εσυ εχεις την αποκλειστικοτητα στην αλανθαστη χρηση του ...πειρατομετρου, ή απλως σε κουραζει το διαβασμα, αυτο δεν σημαινει οτι εγω δεν μπορω να γραφω τις δικες μου αποψεις διοτι ενδεχομενως κινδυνευω απο την γνησια πειρατικη σου χατζαρα που ως γνωστον κραδαινεις σε καθε ευκαιρια σαν αγρυπνος θεματοφυλαξ των "πουρων" πειρατικων ιδεων ...

Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
-
- Επικοινωνία:
Γιά πολλοστή φορά αντιδράς σα μικρό παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι......
Δε συνεχίζω γιατί μπορεί και να μας ξαναπείς ότι εγκαταλείπεις .....
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
-
Απλά να υπενθυμισω οτι το οικονομικο προγραμμα ειναι ζωτικης σημασιας για την εκλογικη επιτυχια.
Δεδομενης της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ του, το 0,51% ηταν εξαιρετικα καλο ποσοστό!
Αν σκεφτειτε οτι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ επιασε τοσο καλο ποσοστό με προγραμμα γενικο και διαφημιστικου χαρακτηρα,
φανταστειτε τι θα μπορουσαμε να πετυχουμε αν ειχαμε ενα ΟΝΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟ προγραμμα.
Δεν ειναι δυσκολο να φτιαχτει απο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ Έλληνες-δυσκολο ειναι για εκπροσωπους συμφεροντων...
Το προγραμμα δεν χρειαζεται εξαντλητικες λεπτομερειες, αλλα εξειδικευμενες λυσεις.
Π.χ. δεν ειναι καλο να λεμε καταργηση των αρ. ταδε και δεινα του ΚΒΣ, αλλα ειναι απαραιτητο να πουμε ναι στην καταργηση
των συγκεντρωτικων καταστασεων και οχι γενικα στον ΚΒΣ...
Φορολογικο-Απελευθερωση επαγγελματων-καταργηση πολυνομιας και μεγαλου κρατους
πρεπει να τεθουν ψηλα στην ατζεντα. (Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν στην οικονομια υπαρχουν συγκλισεις
με αλλους σχηματισμους και αυτοι αποδεχονται την ειδικη θεματολογια των Πειρατων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
στο φορουμ ή αν υπαρχει χρονοις στο συνεδριο).
Δεδομενης της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ του, το 0,51% ηταν εξαιρετικα καλο ποσοστό!
Αν σκεφτειτε οτι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ επιασε τοσο καλο ποσοστό με προγραμμα γενικο και διαφημιστικου χαρακτηρα,
φανταστειτε τι θα μπορουσαμε να πετυχουμε αν ειχαμε ενα ΟΝΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟ προγραμμα.
Δεν ειναι δυσκολο να φτιαχτει απο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ Έλληνες-δυσκολο ειναι για εκπροσωπους συμφεροντων...
Το προγραμμα δεν χρειαζεται εξαντλητικες λεπτομερειες, αλλα εξειδικευμενες λυσεις.
Π.χ. δεν ειναι καλο να λεμε καταργηση των αρ. ταδε και δεινα του ΚΒΣ, αλλα ειναι απαραιτητο να πουμε ναι στην καταργηση
των συγκεντρωτικων καταστασεων και οχι γενικα στον ΚΒΣ...
Φορολογικο-Απελευθερωση επαγγελματων-καταργηση πολυνομιας και μεγαλου κρατους
πρεπει να τεθουν ψηλα στην ατζεντα. (Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν στην οικονομια υπαρχουν συγκλισεις
με αλλους σχηματισμους και αυτοι αποδεχονται την ειδικη θεματολογια των Πειρατων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
στο φορουμ ή αν υπαρχει χρονοις στο συνεδριο).
-
να ψηφισουμε για προεκλογικη συνεργασια, εννοω...
-
- Επικοινωνία:
Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι είμαστε οι πρώτοι πειρατές που προσπαθούν να διορθώσουν μια οικονομία. Οπότε δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ορίσουμε κάτι ως πειρατικό... όχι ακόμα τουλάχιστον. Μια οικονομική ανάλυση είναι πάντα κουραστική, οπότε ή υπομονή ή ζήτα μια περίληψη. Τυχόν παρατηρήσεις είναι καλοδεχούμενες αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε και οικονομολόγοι... Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε οικονομολόγο.
Γιώργο, αν και σίγουρα είσαι περισσότερο διαβασμένος από μένα, τουλάχιστον, σε αυτό το θέμα, δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς την ειρωνεία με χιουμοριστικό τρόπο που να μην προκαλεί μια πρώτη εντύπωση κάπως...
Ηρεμήστε λοιπόν μην τα πάρω και μας διώξω και τους τρεις απο την ομάδα... Εγέρθητοι.... Ουπς. Λάθος κόμμα...
Σοβαρά όμως τώρα, εκτός αν έχουμε πτυχίο οικονομικών καλό είναι να μην μπαίνουμε τόσο βαθιά στο ρόλο της επιτροπής. Δεν θα βρούμε εμείς τις λύσεις σήμερα. Οι λεπτομέρειες θα διορθωθούν αργότερα από ειδικούς.
Γιώργο, αν και σίγουρα είσαι περισσότερο διαβασμένος από μένα, τουλάχιστον, σε αυτό το θέμα, δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς την ειρωνεία με χιουμοριστικό τρόπο που να μην προκαλεί μια πρώτη εντύπωση κάπως...
Ηρεμήστε λοιπόν μην τα πάρω και μας διώξω και τους τρεις απο την ομάδα... Εγέρθητοι.... Ουπς. Λάθος κόμμα...
Σοβαρά όμως τώρα, εκτός αν έχουμε πτυχίο οικονομικών καλό είναι να μην μπαίνουμε τόσο βαθιά στο ρόλο της επιτροπής. Δεν θα βρούμε εμείς τις λύσεις σήμερα. Οι λεπτομέρειες θα διορθωθούν αργότερα από ειδικούς.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Dimitris Zappas έγραψε:Γιά πολλοστή φορά αντιδράς σα μικρό παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι......
Δημητρη , για πολλοστη φορα αντιδρας σαν αυτοκλητος ...παιδονομος του Πειρατικου.
Θα ηταν φρονιμοτερο να μην αρχιζεις κατι που δεν μπορεις να τελειωσεις.
Την "μπηχτη" την αφηνω ασχολιαστη γιατι ειναι προφανες οτι το δικαιωμα της υποτιμητικης κριτικης το κρατας αποκλειστικα για τον εαυτο σου.
Βασιλη , μην θεοποιεις τους "ειδικους". Ολοι ειδαμε σε τι μαυρο χαλι μας εχουν φερει. Στην οικονομια ολοι οι ειδικοι, πλην ελαχιστων εντιμων εξαιρεσεων, εξυπηρετουν τα οικονομικα συμφεροντα που τους ταϊζουν...
Και κατι ακομα, εαν διαβασες προσεκτικα την αναρτηση του Δημητρη, υποθετω θα προσεξες τις ετοιμες "λυσεις" που εχει για τη ...ζωντανη οικονομια, η οποια ειρησθω εν παροδω ειναι ηδη πεθαμενη. Οποτε, μην κανεις τον κοπο, επι της ουσιας μας εχει ...πεταξει εξω απο την επιτροπη εκεινος, εχοντας διαγραψει σε τρεις αραδες ολη τη δουλεια που εχει γινει μεχρι τωρα

Απο αυτο και μονο φαινεται πεντακαθαρα σε ποση εκτιμηση εχει την επιτροπη και οσους δουλευουν σε αυτη. Αυτο ακριβως θεωρω απαραδεκτο σαν "πειρατικη" συμπεριφορα, πολλω μαλλον οταν ο ιδιος κραταει για τον εαυτο του το αποκλειστικο δικαιωμα του χαρακτηρισμου ολων των αλλων

Ετσι θα μιλαμε εδω μεσα ;;; αντι για εποικοδομητικη κριτικη με επιχειρηματα επι της ουσιας, θα ανταλλάσσουμε κραυγες και χαρακτηρισμους με μπηχτες και υποτιμητικες κρισεις στο ονομα καποιας υποτιθεμενης "πειρατικης" νορμας - πατεντας που καποιος κραταει ζηλοτυπα για τον εαυτο του ;;;
Κατα τα αλλα θελουμε να ξανακατεβουμε στις επομενες εκλογες ! Ισως γιατι δεν προλαβαμε να ποδοπατησουμε και τις υπολοιπες αρχες μας...
-
- Επικοινωνία:
Συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, το ότι είσαι κάποιας ηλικίας δε σε διορίζει και εσένα μέντορα.
Με την ειρωνία δε κερδίζεις, αν θεωρείς απλοικές τις προτάσεις μου, εσύ κάνε κάποιες πιό περίπλοκες, είμαστε το νέο λειτουργικό? ή θα χαθούμε σε ανούσιες αναλύσεις χωρίς να επεμβαίνουμε μέ άμεσες προτάσεις?
Εγώ συνεχίζω εποικοδομητικά:
Καλώ λοιπόν τους IT μας και ιδιαίτερα όσους έχουν ιδιάιτερη γνώση περί δικτύων και βάσεις δεδομένων να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση-σχέδιο του ΥΠ.Οικονομικών γιά online συνδεση όλων των ταμιακών μηχανών και δυνατότητες αυτόματης καταχώρησης όλων γενικά των συναλλαγών της αγοράς σε εννιαία βάση.
Ο chprocop να βοηθήσει με την εμπειρία του σχετικά με το taxis.
Με την ειρωνία δε κερδίζεις, αν θεωρείς απλοικές τις προτάσεις μου, εσύ κάνε κάποιες πιό περίπλοκες, είμαστε το νέο λειτουργικό? ή θα χαθούμε σε ανούσιες αναλύσεις χωρίς να επεμβαίνουμε μέ άμεσες προτάσεις?
Εγώ συνεχίζω εποικοδομητικά:
Καλώ λοιπόν τους IT μας και ιδιαίτερα όσους έχουν ιδιάιτερη γνώση περί δικτύων και βάσεις δεδομένων να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση-σχέδιο του ΥΠ.Οικονομικών γιά online συνδεση όλων των ταμιακών μηχανών και δυνατότητες αυτόματης καταχώρησης όλων γενικά των συναλλαγών της αγοράς σε εννιαία βάση.
Ο chprocop να βοηθήσει με την εμπειρία του σχετικά με το taxis.
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
-
Μην φαγώνεστε.
Προφανώς υπάρχουν 2 εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις όσον αφορά την οικονομία.
Ας δουλευτεί η κάθε μια ξεχωριστά και τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα μέλη.
Προφανώς υπάρχουν 2 εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις όσον αφορά την οικονομία.
Ας δουλευτεί η κάθε μια ξεχωριστά και τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα μέλη.
https://twitter.com/e_kastrinakis
Δημητρη, αυθαιρετεις και παλι χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους για να υποτιμησεις τον συνομιλητη σου.
Δειξε μου μια αναρτηση ή μια δραστηριοτητα που εχω κανει λειτουργωντας σαν "μεντορας"...
Εδω μεσα ηρθα κουβαλωντας την οποια εμπειρια μου - και σε διαβεβαιω οτι εχω παρα πολλη - και την οποια γνωση μου.
Καθομαι και δουλευω οσο πιο συστηματικα και ουσιαστικα μπορω, με απολυτη ανιδιοτελεια, ειλικρινεια και εντιμοτητα.
Εαν εσυ βρισκεις τα κειμενα μου ανουσια , μπορεις καλλιστα να μην τα διαβαζεις, αλλα τοτε δεν θα εχεις το δικαιωμα να τα σχολιαζεις. Εκτος εαν αυτο ειναι μεσα στους ηθικους κανονες του "νεου λειτουργικου"...
Εαν εσυ εχεις καλυτερο τροπο για να φτανεις σε σωστα συμπερασματα και σε αμεσες προτασεις, χωρις να κανεις τον κοπο να εχεις κατανοησει προηγουμενως τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβληματα, δεν εχεις παρα να τον προτεινεις.
Εαν εσυ νομιζεις οτι εχεις στο τσεπακι σου τις "λυσεις¨ για την οικονομια, τοτε ή εχεις πληρη αγνοια για το ποσο συνθετα και περιπλοκα ειναι τα οικονομικα ζητηματα, ή απλως βαριεσαι να διαβασεις τις "ανουσιες" αναλυσεις που το επισημαινουν.
Επι της ουσιας μαλιστα, για να ειμαστε εποικοδομητικοι, εαν ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις την εισηγηση μου μεχρι τελους θα εβρισκες - οπως βρηκαν και σχολιασαν οι πριν απο σενα - αρκετες ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ προτασεις πανω στις οποιες χωραει πολλη συζητηση και πολλη δουλεια βεβαιως βεβαιως...
Αλλωστε οπως ειπε και ο Βασιλης, δεν ειμαστε οικονομολογοι, οποτε μονο γενικες κατευθυνσεις μπορουμε να δωσουμε . Εαν δε συμφωνησουμε σε αυτες τοτε προχωραμε και σε πιο λεπτομερειακες εισηγησεις.
Εκτος αν νομιζεις οτι μια συστημικη κριση οπως ειναι η Ελληνικη στα πλαισια του ευρωπαϊκου καπιταλισμου μπορει να λυθει με αλλαγες στις ταμειακες μηχανες...
Δειξε μου μια αναρτηση ή μια δραστηριοτητα που εχω κανει λειτουργωντας σαν "μεντορας"...
Εδω μεσα ηρθα κουβαλωντας την οποια εμπειρια μου - και σε διαβεβαιω οτι εχω παρα πολλη - και την οποια γνωση μου.
Καθομαι και δουλευω οσο πιο συστηματικα και ουσιαστικα μπορω, με απολυτη ανιδιοτελεια, ειλικρινεια και εντιμοτητα.
είμαστε το νέο λειτουργικό? ή θα χαθούμε σε ανούσιες αναλύσεις χωρίς να επεμβαίνουμε μέ άμεσες προτάσεις?
Εαν εσυ βρισκεις τα κειμενα μου ανουσια , μπορεις καλλιστα να μην τα διαβαζεις, αλλα τοτε δεν θα εχεις το δικαιωμα να τα σχολιαζεις. Εκτος εαν αυτο ειναι μεσα στους ηθικους κανονες του "νεου λειτουργικου"...
Εαν εσυ εχεις καλυτερο τροπο για να φτανεις σε σωστα συμπερασματα και σε αμεσες προτασεις, χωρις να κανεις τον κοπο να εχεις κατανοησει προηγουμενως τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβληματα, δεν εχεις παρα να τον προτεινεις.
Εαν εσυ νομιζεις οτι εχεις στο τσεπακι σου τις "λυσεις¨ για την οικονομια, τοτε ή εχεις πληρη αγνοια για το ποσο συνθετα και περιπλοκα ειναι τα οικονομικα ζητηματα, ή απλως βαριεσαι να διαβασεις τις "ανουσιες" αναλυσεις που το επισημαινουν.
Επι της ουσιας μαλιστα, για να ειμαστε εποικοδομητικοι, εαν ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις την εισηγηση μου μεχρι τελους θα εβρισκες - οπως βρηκαν και σχολιασαν οι πριν απο σενα - αρκετες ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ προτασεις πανω στις οποιες χωραει πολλη συζητηση και πολλη δουλεια βεβαιως βεβαιως...
Αλλωστε οπως ειπε και ο Βασιλης, δεν ειμαστε οικονομολογοι, οποτε μονο γενικες κατευθυνσεις μπορουμε να δωσουμε . Εαν δε συμφωνησουμε σε αυτες τοτε προχωραμε και σε πιο λεπτομερειακες εισηγησεις.
Εκτος αν νομιζεις οτι μια συστημικη κριση οπως ειναι η Ελληνικη στα πλαισια του ευρωπαϊκου καπιταλισμου μπορει να λυθει με αλλαγες στις ταμειακες μηχανες...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες