Καλησπέρα στην όμορφη και ελπιδοφόρα κοινότητα.
Παρακολουθώντας το ελληνικό Κόμμα Πειρατών δήλωνα αρκετά ενθουσιασμένος που βρήκα κάτι που με εκφράζει, όχι πλήρως, αλλά σε μεγάλο βαθμό. Καλώς ή κακώς μένω στα Β.Π. της Αθήνας αλλά έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα στην Καλαμάτα.
Βλέποντας όμως την υποψηφιότητα στην Μεσσηνία δε μπορώ να πω ότι χάρηκα κιόλας. Χωρίς να το λέω προσβλητικά ή εγωιστικά μ' αρέσουν οι ιδέες του κόμματος Πειρατών αλλά δεν μου πάει η καρδιά να ψηφίσω πχ κάποιον που ασκεί το επάγγελμα του κομμωτή ή του αισθητικού.
Και όσον αφορά τον παραπάνω προβληματισμό, θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η επιλογή των υποψηφίων. Δέχομαι και την απάντηση ότι επειδή δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, δεχόμαστε τους πάντες χωρίς κανένα κριτήριο. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τον τρόπο επιλογής.
Είχα την εντύπωση από την Ευρωπαική πορεία του κόμματος ότι είναι ένα κομμά που διαθέτει ισχυρά πρόσωπα εκτός πολιτικής σκηνής, την εξαιρετικά μορφωμένη νέα γενιά που θέλει να προσφέρει στη χώρα του και στην Ευρώπη κυρίως ανιδιοτελώς. Ίσως κάνω λάθος... Γι' αυτό το λόγο δημοσιεύω αυτό το θέμα και είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση.
Για να μην παρεξηγηθώ ο προβληματισμός μου και η ερώτηση μου είναι εντελώς καλοπροαίρετος.
Κριτήρια επιλογής υποψηφίων
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Κριτήρια επιλογής υποψηφίων
ioannispl έγραψε:Καλησπέρα στην όμορφη και ελπιδοφόρα κοινότητα.
Παρακολουθώντας το ελληνικό Κόμμα Πειρατών δήλωνα αρκετά ενθουσιασμένος που βρήκα κάτι που με εκφράζει, όχι πλήρως, αλλά σε μεγάλο βαθμό. Καλώς ή κακώς μένω στα Β.Π. της Αθήνας αλλά έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα στην Καλαμάτα.
Βλέποντας όμως την υποψηφιότητα στην Μεσσηνία δε μπορώ να πω ότι χάρηκα κιόλας. Χωρίς να το λέω προσβλητικά ή εγωιστικά μ' αρέσουν οι ιδέες του κόμματος Πειρατών αλλά δεν μου πάει η καρδιά να ψηφίσω πχ κάποιον που ασκεί το επάγγελμα του κομμωτή ή του αισθητικού.
Και όσον αφορά τον παραπάνω προβληματισμό, θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η επιλογή των υποψηφίων. Δέχομαι και την απάντηση ότι επειδή δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, δεχόμαστε τους πάντες χωρίς κανένα κριτήριο. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τον τρόπο επιλογής.
Είχα την εντύπωση από την Ευρωπαική πορεία του κόμματος ότι είναι ένα κομμά που διαθέτει ισχυρά πρόσωπα εκτός πολιτικής σκηνής, την εξαιρετικά μορφωμένη νέα γενιά που θέλει να προσφέρει στη χώρα του και στην Ευρώπη κυρίως ανιδιοτελώς. Ίσως κάνω λάθος... Γι' αυτό το λόγο δημοσιεύω αυτό το θέμα και είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση.
Για να μην παρεξηγηθώ ο προβληματισμός μου και η ερώτηση μου είναι εντελώς καλοπροαίρετος.
Η αληθεια ειναι οτι ολοι οι δικηγοροι γιατροι βιομηχανοι εκδοτες ηταν ηδη υποψηφιοι σε αλλα κομματα οποτε δεν προλαβαμε να τους αρπαξουμε εμεις ωστε να σε κανουν αυξηση στον μισθο σου καθως και να βγαλουν την χωρα απο το μνημονιο που ευνοει την ελιτ.Εγω σαν απλο μελος και ανεργος περιμενω ακομα τον μεσσια-εφοπλιστη(κατα προτιμηση ιχθεις στο ζωδιο) να με σωσει απο την μοιρα μου.Βεβαια παλι μπορει να την δω και αλλιως http://youtu.be/P3pHY7auD8w.Πειρατικα παντα

Τελευταία επεξεργασία από 1 και SilindeElendil, έχει επεξεργασθεί 29 φορά/ες συνολικά
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν προσπαθούμε να εκλέξουμε άτομα τα οποία από μόνα τους θα κάνουν όσα λέμε στο καταστατικό και τις αρχές κτλ.
Θα είναι περισσότερο το "μέσο" ή η "φωνή" μας, ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρονται οι απόψεις μας.
Δεν περιμένουμε τους επιστημονικά "καλύτερους" να κάνουν τα πάντα για εμάς, αντιθέτως θεωρούμε ότι τα "εφόδια" (μόρφωση, γνώση για το αντικείμενο κτλ) αυτών που θέλουμε να εκλέξουμε, θα προέρχεται κυρίως από εμάς (όλα τα μέλη) και όχι μόνο από τους ίδιους (τις δικιές τους γνώσεις κτλ).
Θα είναι περισσότερο το "μέσο" ή η "φωνή" μας, ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρονται οι απόψεις μας.
Δεν περιμένουμε τους επιστημονικά "καλύτερους" να κάνουν τα πάντα για εμάς, αντιθέτως θεωρούμε ότι τα "εφόδια" (μόρφωση, γνώση για το αντικείμενο κτλ) αυτών που θέλουμε να εκλέξουμε, θα προέρχεται κυρίως από εμάς (όλα τα μέλη) και όχι μόνο από τους ίδιους (τις δικιές τους γνώσεις κτλ).
-
Zekvyrin έγραψε:Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν προσπαθούμε να εκλέξουμε άτομα τα οποία από μόνα τους θα κάνουν όσα λέμε.
Σωστα το αντιλαμβανεσαι απλα επελεξα μια διαφορετικη προσεγγιση στην απαντηση μου στον φιλο.Πειρατικα παντα

Dura lex...Sed lex
-
Η Κυριακή κατάγεται από την Καλαμάτα, ζει και εργάζεται στη Γερμανία.
Ζει από κοντά το Πειρατικό κίνημα εκεί που βρίσκεται.
Ναι, εργάζεται και αυτό είναι η είδηση, όχι το ότι σπούδασε αισθητικός.
Ναι θα μπορούσε να είναι πραγματική εκπρόσωπός μας, γιατί είναι απλός άνθρωπος,
ξέρει την περιοχή και τα θέματά της, έχει άποψη, αλλά κυρίως
ΘΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.
ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ.
Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μια "άλλη ελιτ".
Πάμε να σπάσουμε αυγά!
Ζει από κοντά το Πειρατικό κίνημα εκεί που βρίσκεται.
Ναι, εργάζεται και αυτό είναι η είδηση, όχι το ότι σπούδασε αισθητικός.
Ναι θα μπορούσε να είναι πραγματική εκπρόσωπός μας, γιατί είναι απλός άνθρωπος,
ξέρει την περιοχή και τα θέματά της, έχει άποψη, αλλά κυρίως
ΘΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.
ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ.
Πάμε να σπάσουμε αυγά!
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
Μπορείς να κάνεις μεταδημότευση στις Κυκλάδες και να ψηφίσεις εμένα που είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
ο νυν πρωθυπουργος της Σουηδιας δουλευε σε βενζιναδικο για αρκετα χρονια.
Ο Olof Palme ποδηλατουσε μεχρι την εργασια του, ξερεις, αυτος που ηταν πρωθυπουργος καποτε στην Σουηδια. Ο ιδιοκτητης της ΙΚΕΑ εχει ενα Βολβο του 1985 και πεταει τριτη κλαση στα ταξιδια του. Χρησιμοποιει την ιδιοτητα του σαν συνταξιουχος για να βγαζει μισο εισιτηριο στο λεωφορειο, απλα σκεψεις μου και σιγουρα εκτος θεματος
Ο Olof Palme ποδηλατουσε μεχρι την εργασια του, ξερεις, αυτος που ηταν πρωθυπουργος καποτε στην Σουηδια. Ο ιδιοκτητης της ΙΚΕΑ εχει ενα Βολβο του 1985 και πεταει τριτη κλαση στα ταξιδια του. Χρησιμοποιει την ιδιοτητα του σαν συνταξιουχος για να βγαζει μισο εισιτηριο στο λεωφορειο, απλα σκεψεις μου και σιγουρα εκτος θεματος
piratpartisten έγραψε:ο νυν πρωθυπουργος της Σουηδιας δουλευε σε βενζιναδικο για αρκετα χρονια.
Πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας έχει δουλέψει λάντζα

Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
δηλαδη ο αισθητικος ο κομμωτης δεν ειναι ικανος να βοηθησει την ελλαδα σαν βουλευτς? μην ξεχναμε οτι οι οι πειρατες βουλευτες ακολουθουν μονο τις αποφασεις των μελων του κομματος. τι σχεση εχει το επαγγελμα?
υ.γ. ειδαμε και ους οικονομολογους και τους τραπεζιτες τι εκαναν στην ελλαδα.
αυτη ειναι μια νοοτροπια που μας εφτασε εδω. οσο πιο πολλα χαρτια τοσο καλυτερος. ο βουλευτης πρεπει να εχει ηθος- αξιοπρεπεια-σεβασμο και αγαπη για την πατριδα. αυτα δεν διδασκονται απο σχολεια αλλα απο οικογενειες και απο το χαρακτηρα του ατομου.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Δεν ήθελα να το συγκεκριμενοποιήσω για την υποψηφιότητα της Μεσσηνίας, απλά εκτός του ότι εκεί ψηφίζω ήθελα και να μάθω τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Είμαι υπερασπιστής ότι ιδιαίτερα στην πολιτική είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από τα πόσα χαρτιά διαθέτει κάποιος. Αν και για μένα αποτελεί ένα δείγμα από τη δική του όρεξη να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και γενικά το πόσο φιλομαθής είναι. Επίσης χρήσιμη ιδιότητα (η φιλομάθεια) στην πολιτική.
Κυριώς, όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί δημιουργούνται γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόμμα (αν δεν μ' αρέσει η λέξη κόμμα) καθώς και οι άξονες λειτουργίας του. Μάλιστα, κάνω προώθηση της κίνησης αυτής σ' όλο τον κύκλο μου με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα και να δούμε αν όντως με εκφράζει πλήρως αυτή η κίνηση. Ότι με εκφράζει είναι σίγουρο, για το πλήρως γίνεται η κουβέντα.
Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση γι' αυτή την αποτύπωση από το φίλο anestis (ιδρυτικό μέλος απ' ότι φαίνεται). Πάμε να σπάσουμε αυγά τι σημαίνει;; Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα; Μήπως υπάρχει η αντίληψη αρκετών αριστερών παρατάξεων που απλά ενδιαφέρονται μόνο για αντιπολίτευση, απεργίες και όλα τα συναφή;;
Γενικά, πάντως στο ερώτημα μου θα κρατήσω την παρακάτω απάντηση την οποία βρίσκω και πολύ θετική. Ευχαριστώ το μέλος Zekvyrin!
Δεν ήθελα να το συγκεκριμενοποιήσω για την υποψηφιότητα της Μεσσηνίας, απλά εκτός του ότι εκεί ψηφίζω ήθελα και να μάθω τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Είμαι υπερασπιστής ότι ιδιαίτερα στην πολιτική είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από τα πόσα χαρτιά διαθέτει κάποιος. Αν και για μένα αποτελεί ένα δείγμα από τη δική του όρεξη να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και γενικά το πόσο φιλομαθής είναι. Επίσης χρήσιμη ιδιότητα (η φιλομάθεια) στην πολιτική.
Κυριώς, όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί δημιουργούνται γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόμμα (αν δεν μ' αρέσει η λέξη κόμμα) καθώς και οι άξονες λειτουργίας του. Μάλιστα, κάνω προώθηση της κίνησης αυτής σ' όλο τον κύκλο μου με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα και να δούμε αν όντως με εκφράζει πλήρως αυτή η κίνηση. Ότι με εκφράζει είναι σίγουρο, για το πλήρως γίνεται η κουβέντα.
Πάμε να σπάσουμε αυγά!
Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση γι' αυτή την αποτύπωση από το φίλο anestis (ιδρυτικό μέλος απ' ότι φαίνεται). Πάμε να σπάσουμε αυγά τι σημαίνει;; Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα; Μήπως υπάρχει η αντίληψη αρκετών αριστερών παρατάξεων που απλά ενδιαφέρονται μόνο για αντιπολίτευση, απεργίες και όλα τα συναφή;;
Γενικά, πάντως στο ερώτημα μου θα κρατήσω την παρακάτω απάντηση την οποία βρίσκω και πολύ θετική. Ευχαριστώ το μέλος Zekvyrin!
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν προσπαθούμε να εκλέξουμε άτομα τα οποία από μόνα τους θα κάνουν όσα λέμε στο καταστατικό και τις αρχές κτλ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες