ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Φεβ 2012, 00:39

Όποιος έχει "αντιμνημονιακή καψούρα" να το κοιτάξει, γιατί βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Φεβ 2012, 01:05

@perseas Ποιες άλλες παρατάξεις έχουν forum?

Επίσης για όσους θέλουν πανικόβλητα, τα μέγιστα, "εδώ και τώρα" θα πρότεινα να δουν ότι διανύουμε τον πρώτο μήνα μια πορείας που θα πάει από 10 έως 30 χρόνια, πιθανά χωρίς κανέναν από μας στο προσκήνιο μετά από κάποια χρόνια, ίσως να 'μαστε κάτι γεροντάκια σαν κι αυτά που είδα στο συνέδριο των Γερμανών και η σημερινή νεολαία μας θα έχει φαλάκρα και κοιλίτσα.
Ετσι έγινε και με τους φιλελεύθερους τον 19ο αιώνα, έτσι και με τους Εργατικούς, έτσι και με τους Κομουνιστές, έτσι και με τους Πράσινους.

Για συνεργασίες πιστεύω ότι θα μας παρακαλάνε και ότι πρέπει να είμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ προσεκτικοί.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 17 Φεβ 2012, 01:05

Αν και η αρχική σκέψη συνεργασίας με άλλα κόμματα δείχνει σωστή, πιστεύω ότι μόνο επιζήμια θα μας είναι, Εχουμε στο καταστατικό και στην ίδρυτική μας διακήρυξη συγκεκριμένες θέσεις για την ελευθερία στο Internet το ανοιχτο λογισμικό κλπ τις οποίες κανένα άλλο κόμμα πλην των πειρατών δεν συμμεριζεται τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο.
Αυτό σημαίνει οτι σε μια ενδεχόμενη συνεργασία ή τα άλλα κόμματα θα ενστερνιστουν τις θέσεις αυτές ή εμείς θα τις "χάσουμε"

Να κάνουμε συνεργασία με άλλο κόμμα με γνώμονα μόνο τα σημερινά θέματα που έχουμε σαν κοινωνία και να αφήσουεμ όλη την υπόλοιπη ιδεολογία μας έξω δεν νομιζω οτι είναι σωστό και πρέπων. Σε κάθε περίπτωση, και αφού έχω μελέτήσει ΟΛΑ τα ελληνικά κόμματα που υπάρχουν σήμερα θεωρώ ότι οι θέσεις μας απέχουν έτη φωτός απο τις θέσεις τους.

Και μόνο η δουλειά που κάνουμε μέσα σε αυτό το forum το οποίο ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ προς όλους δείχνει την διαφορά μας.

****Επίσης θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από τον φίλο baskin. Να μου εξηγήσει ποιο ειναι το δέντρο και ποιο το δάσος.......****

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Φεβ 2012, 01:16

crisal έγραψε:****Επίσης θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από τον φίλο baskin. Να μου εξηγήσει ποιο ειναι το δέντρο και ποιο το δάσος.......****

Εν συντομία (τα υπόλοιπα από κοντά). Το έχω ξαναπεί πάλι εδώ στο forum. Τα ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο(α) είναι το δέντρο. Το πρόβλημα (το δάσος) είναι το λειτουργικό σύστημα (για να καταλαβαινόμαστε) του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή το πως και από ποιους δανείζονται τα κράτη και πως το λειτουργεί αυτό η ΕΕ (στην δικιά μας περίπτωση). Είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά ο εγκλωβισμός στο μνημόνιο είναι από μοδάτος (όλοι είμαστε ξαφνικά επαναστάτες) μέχρι επικίνδυνος. Το ίδιο ισχύει και με το άλλο μοδάτο θέμα του ευρώ ή δραχμή.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Φεβ 2012, 01:24

Το μόνο που μας δένει είναι το όνομα του κόμματος και η αφηρημένη ιδέα που έχουμε όλοι στα κεφάλια μας για το ποιό είναι το καλό του τόπου!

Όχι. Προσωπικά έχω πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τον ποιο λόγο είμαι εδώ και μια από αυτές είναι ότι απεχθάνομαι τους λαικισμούς και τις αφράτες γενικολογίες όπως η έκφραση "το καλό του τόπου".

Όσο για το παράδειγμα της χρυσής αυγής το έθεσα ως ακραίο ακριβώς για να αναδείξω την δυσκολία της συνεργασίας ως έννοια. Γενικά και αόριστα όλα είναι εύκολα, στο πρακτικό κομμάτι είναι το πρόβλημα. Δεν θεωρώ την συνεργασία ούτε αυτοσκοπό ούτε αμάρτημα. Αλλά προτιμώ να μοιράζομαι ιδέες και αν αρέσουν ας τις εφαρμόσουν όλοι, χωρίς "συμμαχίες" για τα ψηφαλάκια.

Η μόνη συνεργασία την οποία υποστηρίζω ναντίρητα και με πάθος, είναι με ομοιδεάτες από την Ευρώπη και τον κόσμο.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

vasilis89

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 17 Φεβ 2012, 02:27

Perseas έγραψε:Αν οι παρατηρήσεις σου ήταν πραγματικά για την πρότασή μου και όχι για'μένα ίσως και να είχαν κάποια αξία, όμως απευθύνεσαι προσωπικά σ'εμένα χωρίς να έχεις ιδέα ποιός είμαι, τι πιστεύω και τι προσπαθώ να πώ! Επίσης με το να "συμπεραίνεις" ότι στο κόμμα μας δε μου αρέσει καμμία φωνή είναι μάλλον η λογική του παραλόγου, εφόσον ακριβώς επειδή συμφωνούσα με αρκετές από τις φωνές εδώ μέσα, γι'αυτό είμαι κι εγώ εδώ! Και πιθανόν να μην υπάρχει ακόμα σταθερή ιδεολογική ταυτότητα, αλλά με τον καιρό θα διαμορφωθεί, αλλιώς θα πηγαίνουμε στα τυφλά!
Άλλωστε, και σχεδόν όλες οι άλλες νέες παρατάξεις το ίδιο είναι, και αυτό που λές θα ισχύει ακόμα περισσότερο, αν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι συνταχθούν ακόμα και αν διαφωνούν ιδεολογικά σε κάποια πράγματα!

συγνώμη αν φάνηκα λίγο επιθετικός, όντως δεν σε ξέρω και δεν έχω καμιά πρόθεση να σε θίξω προσωπικά. Αλλά και εσύ παρανοίσες λίγο αυτά που έγραψα. Όταν μιλάω για άλλες φωνές δεν εννοώ εσωκομματικά αλλά γενικά στην πολιτική. Προτείνεις να συνασπιστούμε με άλλα μικρά κόμματα ως ένα μέσο να ακουστούμε πιο δυνατά αλλά ταυτόχρονα εξερείς πολλά από αυτά. Είναι απόλυτα λογικό, δεν γίνετε να συνεργάζεσαι με όλους. Άρα αυτό που σε απασχολεί δεν είναι να ακουστούν δυνατότερα οι μικρές φωνές (πχ χρυσή αυγή, φιλελεύθερη συμμαχία, δράση) αλλά να ακουστεί δυνατοτερα η δικιά σου αντιμνημονιακή φωνή. Αυτό που λέω τώρα μπορεί να είναι και λάθος αλλά δεν έχει καμία συμμασία αλλά παρόλο που ξέρω ότι πιθανών να κάνω λάθος θα σου πω γιατί το λέω..

Εδώ είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με πολύ μεγάλη πολιτική γκάμα. Ξεκινώντας εγώ πιστεύα ότι ήταν μια φιλελευθερη παράταξη αλλά πολλά απο τα μέλη κάθε άλλο παρά ένιωθαν έτσι. Καθώς διαμορφώναμε το καταστατικό και τις θέσεις μας κατάλαβα το εξείς. Ο λόγος που κάνουμε όλη αυτή την ιστορία είναι επειδή πιστεύουμε στις δύο κεντρικές ιδέες δηλαδή την ελευθερία στο ίντερνετ και την άμεση δημοκρατία. Αν το σκευτούμε λίγο καλύτερα μιλάμε για μια πολύ φιλελεύθερη και μια πολύ σοσιαλιστική ιδέα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήμαστε ένα κεντρόο κόμμα πολύ μεγάλη πολικότητας.
Αν θέλουμε λοιπών να συνταχθούμε με ομοιδεάτες μας ή να διαμορφώσουμε μια σταθερή ιδεολογική πλατφόρμα όπως προτείνεις εσύ (και όπως πίστευα και εγώ αρχικά ότι πρέπει να γίνει) θα έρθουμε αντιμέτωποι με το να λύσουμε αυτό το χάσμα. Και αυτό το χάσμα δεν λύνεται (αυτή την στιγμή) γιατί το μόνο που μας κρατάει σε συνοχή είναι το ότι το όραμα του καθενός εδώ μέσα είναι λίγο θολό και όχι απαραίτητα συμβατό με τις αρχές του κόμματος και ένα ωραίο μπράντ..

Ας μείνουμε προσυλωμένοι στις βασικές μας αρχές και μετά από κανα χρόνο βλέπουμε και απόψεις μας περι οικονομίας.. και αν εν το μεταξύ έχουμε χάσει τις εκλογές δεν έγινε και κάτι. Η έδρες στην βουλή δεν είναι ο αυτοσκοπός. Αντί να χτισουμε γερά τις βάσεις η συζήτηση αναλώνετε στα θέματα της κρίσης. Το κατανοώ. Αλλά αυτό ουτε θα εμβαθήνει τις θέσεις μας και (κατα την άποψη μου) ούτε θα μας κρατήσει και συνοχή

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 17 Φεβ 2012, 11:23

anestis έγραψε:Ετσι έγινε και με τους φιλελεύθερους τον 19ο αιώνα, έτσι και με τους Εργατικούς, έτσι και με τους Κομουνιστές, έτσι και με τους Πράσινους.

Για συνεργασίες πιστεύω ότι θα μας παρακαλάνε και ότι πρέπει να είμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ προσεκτικοί.

Εγώ πάντως είμαι μάλλον εναντίον συνεργασιών. Πρώτον, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν με τον οποίον να συγκλίνουν αρκετά οι --κάπως φλου, η αλήθεια είναι-- απόψεις μας. Δεύτερον, θα μας χαλάσει το brand name που είναι κι αυτό στην ουσία γύρω από το οποίο όλοι εμείς οι ετερόκλητοι έχουμε συσπειρωθεί, και το οποίο έχει τραβήξει τόσο γρήγορα τόσον πολύ κόσμο σε όλον τον κόσμο. Είμαστε οι Πειρατές. Είμαστε εκ των πραγμάτων αλλιώτικοι, καινούργιοι, «εξαντρίκ». Δεν είμαστε παρακλάδι κάποιου άλλου χώρου. Δημιουργούμε αυτήν την στιγμή έναν καινούργιο πολιτικό χώρο, διαφορετικό από τους προϋπάρχοντες. Εκεί, νομίζω πρέπει να πέσει όλο το βάρος της προβολής μας. Η οποιαδήποτε συνεργασία θα θολώσει τα νερά και αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε και να προβάλλουμε.
Ταπεινή μου άποψη. :)

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 17 Φεβ 2012, 12:35

LouisaT έγραψε:
anestis έγραψε:Ετσι έγινε και με τους φιλελεύθερους τον 19ο αιώνα, έτσι και με τους Εργατικούς, έτσι και με τους Κομουνιστές, έτσι και με τους Πράσινους.

Εγώ πάντως είμαι μάλλον εναντίον συνεργασιών. Πρώτον, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν με τον οποίον να συγκλίνουν αρκετά οι --κάπως φλου, η αλήθεια είναι-- απόψεις μας. Δεύτερον, θα μας χαλάσει το brand name που είναι κι αυτό στην ουσία γύρω από το οποίο όλοι εμείς οι ετερόκλητοι έχουμε συσπειρωθεί, και το οποίο έχει τραβήξει τόσο γρήγορα τόσον πολύ κόσμο σε όλον τον κόσμο. Είμαστε οι Πειρατές. Είμαστε εκ των πραγμάτων αλλιώτικοι, καινούργιοι, «εξαντρίκ». Δεν είμαστε παρακλάδι κάποιου άλλου χώρου. Δημιουργούμε αυτήν την στιγμή έναν καινούργιο πολιτικό χώρο, διαφορετικό από τους προϋπάρχοντες. Εκεί, νομίζω πρέπει να πέσει όλο το βάρος της προβολής μας. Η οποιαδήποτε συνεργασία θα θολώσει τα νερά και αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε και να προβάλλουμε.

+1
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Perseas

Δημοσίευσηαπό Perseas » 17 Φεβ 2012, 15:04

anestis έγραψε:@perseas Ποιες άλλες παρατάξεις έχουν forum?

Σχεδόν όλες, απλά δεν το ονομάζουν όλες forum, για παράδειγμα, η Σπίθα το ονομάζει "Στήλη Διαλόγων", το ΕΠΑΜ έχει τον "Πολιτικό Διάλογο" που δεν είναι ακριβώς forum αλλά εκφράζονται απόψεις εκεί μέσα, επίσης υπάρχουν blogs και στήλες απόψεων για όλες τις νέες παρατάξεις! Δυστυχώς η ευτυχώς, δεν πρωτοπορούμε εμείς σε κάτι τέτοιο, το σκέφτηκαν και άλλοι, ωστε να δεί ο κόσμος ελεύθερα πού βαδίζουν και τι πρεσβεύουν!

anestis έγραψε:Επίσης για όσους θέλουν πανικόβλητα, τα μέγιστα, "εδώ και τώρα" θα πρότεινα να δουν ότι διανύουμε τον πρώτο μήνα μια πορείας που θα πάει από 10 έως 30 χρόνια, πιθανά χωρίς κανέναν από μας στο προσκήνιο μετά από κάποια χρόνια, ίσως να 'μαστε κάτι γεροντάκια σαν κι αυτά που είδα στο συνέδριο των Γερμανών και η σημερινή νεολαία μας θα έχει φαλάκρα και κοιλίτσα.
Ετσι έγινε και με τους φιλελεύθερους τον 19ο αιώνα, έτσι και με τους Εργατικούς, έτσι και με τους Κομουνιστές, έτσι και με τους Πράσινους.

Το να κοιτάμε πολύ μπροστά είναι σίγουρα καλό, αλλά η μεγάλη κρίση της χώρας μας υπάρχει ΤΩΡΑ και ΤΩΡΑ είναι που πρέπει να γίνει κάτι και να τα αλλάξει όλα αυτά, αλλιώς μάλλον θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό το σημερινό καθεστώς το οποίο να είστε σίγουροι, δε θα αφήσει κανένα ρομαντικό σχηματισμό να επιβιώσει!

baskin έγραψε:Όποιος έχει "αντιμνημονιακή καψούρα" να το κοιτάξει, γιατί βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Αν διαβάσεις σωστά αυτά που γράφω, θα δείς ότι λέω "...αρκετοί όπως είπα ήρθαν εδώ ακριβώς λόγω της 'αντιμνημονιακής καψούρας' τους μεταξύ άλλων!", το οποίο σημαίνει ότι ναι μεν μας πονάει το μνημόνιο (και όποιος δεν το αξιολογεί ως σοβαρό πρόβλημα κάνει μέγα λάθος, εφόσον θα επηρεάζει τη ζωή μας για τα επόμενα 50 χρόνια περίπου, με πολύ επιεικείς υπολογισμούς), αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους φυσικά νοιαζόμαστε και αγωνιούμε και πολεμάμε!

Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα ΤΩΡΑ, και αυτή τη στιγμή, από τις απόψεις που βλέπω εδώ μέσα, δε φαίνεται να μπορούμε να του τη δώσουμε με ρομαντισμούς και σχέδια για το απώτερο μέλλον!

crisal έγραψε:Αν και η αρχική σκέψη συνεργασίας με άλλα κόμματα δείχνει σωστή, πιστεύω ότι μόνο επιζήμια θα μας είναι, Εχουμε στο καταστατικό και στην ίδρυτική μας διακήρυξη συγκεκριμένες θέσεις για την ελευθερία στο Internet το ανοιχτο λογισμικό κλπ τις οποίες κανένα άλλο κόμμα πλην των πειρατών δεν συμμεριζεται τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο.
Αυτό σημαίνει οτι σε μια ενδεχόμενη συνεργασία ή τα άλλα κόμματα θα ενστερνιστουν τις θέσεις αυτές ή εμείς θα τις "χάσουμε"

Δε νομίζω ότι κανένα από τα νέα κόμματα έχει οποιαδήποτε αντίρρηση στα θέματα ελευθερίας του Internet και ανοιχτού λογισμικού και κάποια από αυτά μάλιστα έχουν ήδη εκφράσει παρόμοιες θέσεις για άμεση δημοκρατία, η οποία είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη πραγματική δημοκρατία που μπορεί να φέρει ορθώς αυτό το όνομα!
Όμως γιατί απορρίπτουμε τους άλλους χωρίς να τους ρωτήσουμε; Πιθανόν απλά εκείνοι να μη σκέφτηκαν όλα αυτά που ίσως λόγω εξειδίκευσης έχουμε εμείς στο μυαλό μας για την ελευθερία στο internet και τα συναφή, όπως σίγουρα κι εμείς δεν κατανοούμε τα πάντα γύρω από άλλα θέματα που αυτοί έχουν υιοθετήσει κι εμείς τα αγνοούμε, όπως για παράδειγμα, κάποια προχωρημένα θέματα οικονομίας (που άλλωστε από'κεί ξεκινούν όλα, ακόμα και η μάχη για το ανοιχτό λογισμικό και το ελεύθερο internet)!

Σίγουρα μια συνεργασία χρειάζεται και παραχωρήσεις, όμως οι παραχωρήσεις σε υγιείς συνεργασίες γίνονται πάντα απ'όλες τις πλευρές, και σε λογικά πλαίσια! Και σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ προτείνω να κυνηγήσουμε συνεργασία με παρατάξεις που θα θελήσουν να προβάλλουν ΜΟΝΟ ή σχεδόν μόνο το δικό τους σκεπτικό και στόχο, υπερκαλύπτοντας τα δικά μας! ΟΧΙ ΔΕ ΛΕΩ ΑΥΤΟ σε καμμία περίπτωση! Και σίγουρα, όπως και πολλοί εδώ μέσα απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, έτσι θα το απορρίψουν και από τις άλλες παρατάξεις αν προσπαθήσουμε να τους πλησιάσουμε! Πρέπει όμως να αρχίσει τουλάχιστον ένας διάλογος μεταξύ της παράταξής μας και της δικής τους ώστε να δούμε ποιοί είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο! Σίγουρα υπάρχουν ανοιχτά μυαλά παντού, και ελπίζω κι εδώ, ώστε να μην απορρίπτουν αμέσως κάτι χωρίς συζήτηση και χωρίς να ακουστούν όλες οι απόψεις! Όμως πρέπει να σκεφτούμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και όχι με οδηγό τα δικά μας συμφέροντα, αλλά τι είναι καλό για τη χώρα!

baskin έγραψε:Τα ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο(α) είναι το δέντρο. Το πρόβλημα (το δάσος) είναι το λειτουργικό σύστημα (για να καταλαβαινόμαστε) του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή το πως και από ποιους δανείζονται τα κράτη και πως το λειτουργεί αυτό η ΕΕ (στην δικιά μας περίπτωση). Είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά ο εγκλωβισμός στο μνημόνιο είναι από μοδάτος (όλοι είμαστε ξαφνικά επαναστάτες) μέχρι επικίνδυνος. Το ίδιο ισχύει και με το άλλο μοδάτο θέμα του ευρώ ή δραχμή.

Νομίζω ότι το να ευτελίζουμε κάποια θέματα τα οποία άλλαξαν άρδην τον τρόπο και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων δεν είναι σωστό! Δε μιλάμε εδώ για μόδα, δυστυχώς δεν πρόκειται για μόδα που θα περάσει έτσι απλά! Το θέμα του μνημονίου είναι ΠΟΛΥ σοβαρό και το θέμα επιστροφής στη Δραχμή ακόμα σοβαρότερο όπως έχουν έρθει τα πράγματα! Και ως παράταξη, νομίζω πρέπει να έχουμε θέση ΚΑΙ σε αυτά τα θέματα και να μην τα προσπερνάμε επειδή τα θεωρούμε "μόδα"!
Αν δηλαδή επαναληφθεί μια συνέντευξη στελεχών του κόμματος σε ραδιόφωνο ή οπουδήποτε αλλού, και τα στελέχη ρωτηθούν για τα θέματα αυτά,και η απάντησή τους είναι ότι πρόκειται για "μοδάτα" θέματα, τότε μάλλον το χάσαμε το "παιχνίδι" και την υποστήριξη του κόσμου! Πρόκειται για σοβαρότατα θέματα, ίσως και επικίνδυνα όπως λές φίλε μου, αλλά ακριβώς γι'αυτό το λόγο πρέπει να ασχοληθούμε κι εμείς σοβαρά μαζί τους! Δε λέω να "εγκλωβιστούμε" μόνο σε αυτά τα θέματα, αντίθετα, πρέπει να ασχοληθούμε με όλα τα σημαντικα, όσο αυτό είναι δυνατό!

zio_donnie έγραψε:Όχι. Προσωπικά έχω πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τον ποιο λόγο είμαι εδώ και μια από αυτές είναι ότι απεχθάνομαι τους λαικισμούς και τις αφράτες γενικολογίες όπως η έκφραση "το καλό του τόπου".

Αν θεωρείς ότι "το καλό του τόπου" είναι λαϊκισμός και αφράτες γενικολογίες, μάλλον καλύτερα να πάς στο πασοκ η τη νέα δημοκρατία, εδώ νομίζω όλοι για το καλό του τόπου παλεύουμε και αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όλα τα γραφόμενα όλων εδώ μέσα, θα δείς ότι η "γενικολογία" παίρνει μορφή και ίσως καταλάβεις τί θεωρούμε καλό για τον τόπο!

zio_donnie έγραψε:Όσο για το παράδειγμα της χρυσής αυγής το έθεσα ως ακραίο ακριβώς για να αναδείξω την δυσκολία της συνεργασίας ως έννοια. Γενικά και αόριστα όλα είναι εύκολα, στο πρακτικό κομμάτι είναι το πρόβλημα. Δεν θεωρώ την συνεργασία ούτε αυτοσκοπό ούτε αμάρτημα. Αλλά προτιμώ να μοιράζομαι ιδέες και αν αρέσουν ας τις εφαρμόσουν όλοι, χωρίς "συμμαχίες" για τα ψηφαλάκια.

Όταν θέτεις ακραία παραδείγματα να περιμένεις και ακραίες απαντήσεις! Εγώ ένα τέτοιο παράδειγμα το θεωρώ κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού από την ιδέα που αρχικά πρότεινα! Όταν κάποιος διαβάσει μόνο αυτό που έγραψες φυσικά δε θα συνεχίσει να διαβάζει παρακάτω εφόσον κατά πάσα πιθανότητα θα υποθέσει ότι ανέφερα, ή χειρότερα, πρότεινα συνεργασία με τη χρυσή αυγή και θα πιστέψει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που πραγματικά θέλω να δώσω εδώ μέσα!
Συμφωνώ ότι η συνεργασία στην πράξη είναι δύσκολη, ειδικά στις μέρες μας, με τον εγωισμό να ξεχειλίζει απ'τα μπατζάκια μας, είναι τρομερά δύσκολη, αλλά πρέπει να στρεφόμαστε μόνο στα εύκολα; Δηλαδή αν κάτι πιθανόν να αποδώσει θετικά, εμείς πρέπει να το απορρίψουμε επειδή είναι δύσκολο; Μα και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε γενικώς δύσκολο είναι, και όμως μια αρχή έγινε! Αν αυτό το δύσκολο δεν αποτελεί πρόκληση για'μας, μόνο και μόνο επειδή είναι δύσκολο, τότε μάλλον δεν έχουμε τα κότσια να αλλάξουμε την κοινωνία, όπως ουσιαστικά υποσχόμαστε όλοι εδώ μέσα! Νομίζω μοιρολατρικές απόψεις δε θα πρέπει να έχουν θέση ανάμεσά μας! Ακόμα και αν αποτύχουμε, θα έχουμε πάρει πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον, θα δούμε λάθη που πιθανόν κάναμε, και θα τα διορθώσουμε, και αυτό θα μας κάνει και πιό αξιόπιστους στα μάτια του κόσμου!

zio_donnie έγραψε: Η μόνη συνεργασία την οποία υποστηρίζω ναντίρητα και με πάθος, είναι με ομοιδεάτες από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ στη συνεργασία με κάθε ομοϊδεάτη απ'όπου και να είναι (εντός ή εκτός Ελλάδας)! ΟΜΩΣ απορώ που εσύ υποστηρίζεις τη συνεργασία και μάλιστα αναντίρρητα και με πάθος, με κάποιους εκτός Ελλάδος, και αντιπαρέρχεσαι πάλι με πάθος, τη συνεργασία με Έλληνες... Απλά διερωτώμαι!

vasilis89 έγραψε:συγνώμη αν φάνηκα λίγο επιθετικός, όντως δεν σε ξέρω και δεν έχω καμιά πρόθεση να σε θίξω προσωπικά. Αλλά και εσύ παρανοίσες λίγο αυτά που έγραψα. Όταν μιλάω για άλλες φωνές δεν εννοώ εσωκομματικά αλλά γενικά στην πολιτική. Προτείνεις να συνασπιστούμε με άλλα μικρά κόμματα ως ένα μέσο να ακουστούμε πιο δυνατά αλλά ταυτόχρονα εξερείς πολλά από αυτά. Είναι απόλυτα λογικό, δεν γίνετε να συνεργάζεσαι με όλους. Άρα αυτό που σε απασχολεί δεν είναι να ακουστούν δυνατότερα οι μικρές φωνές (πχ χρυσή αυγή, φιλελεύθερη συμμαχία, δράση) αλλά να ακουστεί δυνατοτερα η δικιά σου αντιμνημονιακή φωνή.

Φίλε μου, κι εγώ με τη σειρά μου ζητώ συγνώμη αν παρανόησα κάποια από τα λεγόμενά σου! Όμως πάλι ενίσταμαι στα δικά σου λεγόμενα, και θα εξηγηθώ αμέσως:
ΔΕΝ εξαιρώ πολλά από τα μικρά κόμματα, αλλά μόνο ένα από αυτά εξαίρεσα αναντίρρητα, τη χρυσή αυγή, για ευνόητους λόγους, όμως, παραπάνω στο παρόν post εξηγώ ότι ΔΕΝ έχω σκοπό να διαλέξω εγώ τα κόματα με τα οποία προτείνω συνεργασία, αλλά αυτό θα είναι επιλογή μετά από συζήτηση όλων μας και μελέτη των θέσεων καθενός κόμματος ώστε να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο! (Το αφήνω να εννοηθεί παραπάνω με ελαφρώς διαφορετικά λόγια, αλλά το νόημα είναι το ίδιο)... Επίσης, δείχνεις να επιμένεις στο ότι θέλω σώνει και καλά να ακουστεί η δική μου "αντιμνημονιακή" όπως λές, φωνή! Εξήγησα σε προηγούμενο post ότι ΔΕΝ επιδιώκω κάτι τέτοιο, και για του λόγου το αληθές, θα επαναλάβω ότι αν αυτό ήταν το μόνο που ήθελα, θα πήγαινα να γραφτώ σε ένα από τα κόμματα που ως βασικό τους οδηγό έχουν αυτή την αντιμνημονιακή πολιτική, και μετά όλα τ'άλλα! Όμως είμαι εδώ, μαζί σας, και αυτό και μόνο θα έπρεπε να αποδεικνύει ότι ΔΕ με έφερε εδώ ΜΟΝΟ η "αντιμνημονιακή ιδεολογία" μου αλλά πολλοί άλλοι λόγοι!
Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός για να μην επαναλαμβάνομαι συνεχώς σε κάτι που πιστεύω έχω εξηγήσει ήδη με σαφήνεια!

vasilis89 έγραψε:Εδώ είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με πολύ μεγάλη πολιτική γκάμα. Ξεκινώντας εγώ πιστεύα ότι ήταν μια φιλελευθερη παράταξη αλλά πολλά απο τα μέλη κάθε άλλο παρά ένιωθαν έτσι. Καθώς διαμορφώναμε το καταστατικό και τις θέσεις μας κατάλαβα το εξείς. Ο λόγος που κάνουμε όλη αυτή την ιστορία είναι επειδή πιστεύουμε στις δύο κεντρικές ιδέες δηλαδή την ελευθερία στο ίντερνετ και την άμεση δημοκρατία. Αν το σκευτούμε λίγο καλύτερα μιλάμε για μια πολύ φιλελεύθερη και μια πολύ σοσιαλιστική ιδέα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήμαστε ένα κεντρόο κόμμα πολύ μεγάλη πολικότητας.
Αν θέλουμε λοιπών να συνταχθούμε με ομοιδεάτες μας ή να διαμορφώσουμε μια σταθερή ιδεολογική πλατφόρμα όπως προτείνεις εσύ (και όπως πίστευα και εγώ αρχικά ότι πρέπει να γίνει) θα έρθουμε αντιμέτωποι με το να λύσουμε αυτό το χάσμα. Και αυτό το χάσμα δεν λύνεται (αυτή την στιγμή) γιατί το μόνο που μας κρατάει σε συνοχή είναι το ότι το όραμα του καθενός εδώ μέσα είναι λίγο θολό και όχι απαραίτητα συμβατό με τις αρχές του κόμματος και ένα ωραίο μπράντ..

Εδώ θα είμαι σύντομος (για το ωραίο brand name θα απαντήσω παρακάτω στη φίλη που επίσης το αναφέρει). Όπως λές, ουσιαστικά μας ενώνουν λίγα πράγματα, αλλά είναι σημαντικά, και κανείς δε λέει ότι μια συνεργασία θα τα ακυρώσει, αντίθετα, θα πάρουν περισσότερη αξία κατά την ταπεινή μου γνώμη! Και αυτό γιατί, οι 2 ιδέες που αναφέρεις, από μόνες τους, όσο σωστές και καλές και αν είναι, δεν αρκούν για να αλλάξουν κάτι τώρα, γιατί ο πολύς ο κόσμος τις αξιολογεί (σωστά ή λάθος) λιγότερο από άλλα θέματα που τον καίνε. Άν όμως οι ιδέες αυτές ενωθούν με άλλες που ο κόσμος αξιολογεί περισσότερο, τότε θα ακουστούν περισσότερο και θα πάρουν αξία! Και το χάσμα που αναφέρεις θα λυθεί από τον ίδιο τον κόσμο!

vasilis89 έγραψε:Ας μείνουμε προσυλωμένοι στις βασικές μας αρχές και μετά από κανα χρόνο βλέπουμε και απόψεις μας περι οικονομίας.. και αν εν το μεταξύ έχουμε χάσει τις εκλογές δεν έγινε και κάτι. Η έδρες στην βουλή δεν είναι ο αυτοσκοπός. Αντί να χτισουμε γερά τις βάσεις η συζήτηση αναλώνετε στα θέματα της κρίσης. Το κατανοώ. Αλλά αυτό ουτε θα εμβαθήνει τις θέσεις μας και (κατα την άποψη μου) ούτε θα μας κρατήσει και συνοχή

Η κρίση δεν είναι που μας δημιούργησε; Νομίζω ότι είναι σοβαρό θέμα, όπως έχω αναφέρει πολλαπλώς προηγουμένως! Η οικονομία τα οδηγεί όλα και δε μπορούμε να την αγνοήσουμε! Δυστυχώς! Μακάρι να μπορούσαμε! Όμως, την ώρα που παιδιά λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα (και ίσως κάποιος με πάι πάλι "γραφικό", αλλά τα θέματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει πλέον ο Έλληνας τα θεωρώ πολύ σοβαρά και καθόλου γραφικά), νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει ιδέες και λύσεις για την επιβίωσή του!
Δεν είναι μόνο θέμα εκλογών και ψήφων και εδρών στη βουλή! Είναι θέμα πρωταρχικό που ΠΡΕΠΕΙ να του δώσουμε τη δέουσα προσοχή, ανεξαρτήτου συνεργασίας με άλλους ή όχι!

LouisaT έγραψε:Εγώ πάντως είμαι μάλλον εναντίον συνεργασιών. Πρώτον, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν με τον οποίον να συγκλίνουν αρκετά οι --κάπως φλου, η αλήθεια είναι-- απόψεις μας. Δεύτερον, θα μας χαλάσει το brand name που είναι κι αυτό στην ουσία γύρω από το οποίο όλοι εμείς οι ετερόκλητοι έχουμε συσπειρωθεί, και το οποίο έχει τραβήξει τόσο γρήγορα τόσον πολύ κόσμο σε όλον τον κόσμο. Είμαστε οι Πειρατές. Είμαστε εκ των πραγμάτων αλλιώτικοι, καινούργιοι, «εξαντρίκ». Δεν είμαστε παρακλάδι κάποιου άλλου χώρου. Δημιουργούμε αυτήν την στιγμή έναν καινούργιο πολιτικό χώρο, διαφορετικό από τους προϋπάρχοντες. Εκεί, νομίζω πρέπει να πέσει όλο το βάρος της προβολής μας. Η οποιαδήποτε συνεργασία θα θολώσει τα νερά και αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε και να προβάλλουμε.

Μα καλή μου Louisa όταν έχεις "κάπως φλού" απόψεις, τότε είναι πιό εύκολο να συγκλίνουν με τις απόψεις κάποιου άλλου!
Όσο για το "brand name", αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το όνομα περισσότερο από το να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα τότε ή είμαστε σε λάθος ομάδα, ή έχουμε δεί τα πράγματα πολύ επιφανειακά!
Καλή η ταμπέλα αλλά όταν υπηρετεί εμάς και όχι εμείς αυτήν!
Άν κάποιος θέλει απλώς να είναι "εξαντρίκ" όπως λές, μάλλον ένα κόμμα δεν είναι ο σωστός τόπος για να τι κάνει!
Η συνεργασία με ΝΕΑ κόμματα σαν κι εμάς ΔΕ μας κάνει παρακλάδι κανενός, αντιθέτως, μπορεί να φτιαχτεί ξανά κάτι νέο που δεν υπάγεται πουθενά! ΝΕΟΙ σημαίνει ΟΧΙ προϋπάρχοντες, ΔΕΝ προϋπήρχαν! Μάλιστα, εμείς προϋπήρχαμε αυτών, εκτός Ελληνικών συνόρων βέβαια, αλλά όσο νάναι, αυτοί είναι (τουλάχιστον σαν "brand names") πολύ νεώτεροι από τους πειρατές!
Ποιά νερά θα θολώσει η συνεργασία; Νομίζω τα νερά ήδη είναι θολωμένα από μόνα τους, απόδειξη οι τόσες διαφορετικές θέσεις όλων μας εδώ μέσα, το οποίο είναι μεν καλό από μια άποψη, από την άλλη όμως, πελαγώνει κάποιον απ'έξω που θέλει να διαλέξει ένα χώρο για να εναποθέσει τις ελπίδες του για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας!

Ελπίζω να μην πρόσβαλλα κανέναν, δεν έχω τέτοια πρόθεση, απλά λέω ότι σκέφτομαι, και χαίρομαι που άρχισαν επιτέλους στη συζήτηση να διατυπώνονται κάποιες θέσεις κάπως πιό συγκροτημένες απ'οτι όταν πρωτοέθεσα το ερώτημα! Ελπίζω να βρούμε κάποια άκρη σύντομα!

Το να διαφωνούμε δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι η βάση του διαλόγου κατά τον Πλάτωνα (αν θυμάμαι καλά), αρκεί όταν ανταλλάσουμε απόψεις, να ακούμε ο ένας τον άλλον, και όχι ο καθένας τον εαυτό του, μόνο έτσι θα είναι εποικοδομητικός ο διάλογος και θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα!

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 17 Φεβ 2012, 15:21

Κατά την προσωπική μού γνώμη δεν πρέπει να συνεργαστούμε με κανένα μικρότερο κόμμα. Έχουμε τις δικές μας απόψεις και ιδέες. Άμα κάποιος από άλλο κόμμα η ανεξάρτητος έχει τα ίδια ενδιαφέροντα ας έρθει με μας.

Ωστόσο για απόψεις περί οικονομία και παιδεία κλπ που δεν τα έχουμε με τον καιρό και γνωρίζοντας πραγματικά τι συμβαίνει μέσα στα Υπουργεία θα αποκτήσουμε τις δικές μας απόψεις , δεν χρειαζόμαστε κάποιο άλλο κόμμα να μας βοηθήσει.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες