Θέσπιση ορίου στις αναθέσεις

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Θέσπιση ορίου στις αναθέσεις

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Μάιος 2013, 01:17

Μπλα, μπλα, μπλα....
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 25 Μάιος 2013, 01:28

Αντικειμενικός σκοπός του liquid είναι να παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών .
https://twitter.com/e_kastrinakis

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 25 Μάιος 2013, 01:58

mankasp έγραψε:Αντικειμενικός σκοπός του liquid είναι να παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών .

Βρε manskap, εδώ είναι η αντίρρησή μου:
Δεν εξασφαλίζουμε την "μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών" με την ανάθεση!!
Κατά την γνώμη μου: Γινόμαστε "Κυνοβουλευτική Τρομοκρατία"!!
Και επειδή, μέσα από τις αναρτήσεις σου έχω πάρει κάποια "μηνύματα", για τον τρόπο/ους, που προσωπικά εσύ, διαχειρίζεσαι την ψήφο σου,
δεν θα διαφωνήσω, κατά βάση!!
Όμως, μην το εκχυδαΐζουμε!!!
Πρέπει ή όχι η "ψήφος" να έχει ίσα "μέτρα και σταθμά" για ΟΛΟΥΣ;

Δεν γουστάρω, η δική μου ψήφος να έχει μικρότερη αξία από την δική σου (δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα)!

...... Η ψήφος δεν είναι "χρηματιστήριο"!! (Τόπος συνδιαλλαγής με όρους προσωπικής ωφέλειας)!!!

Την ψήφο μου, την κρατώ για εμένα, θα την δημοσιοποιώ όποτε γουστάρω, δεν επιτρέπω σε κανέναν να την ελέγχει, και φυσικά, θα κόψω τα @@@@@ όποιου κάνει "πονηριές"!!!!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 25 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Μάιος 2013, 02:00

Εικόνα

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Μάιος 2013, 07:22

Το θέμα είναι ότι σε μικρά νούμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει-όπως αποδεικνύεται-αποτελεσματικά, και δημιουργεί πρόβλημα.
(Ότι δηλαδή θα έκανε το forum όπου η ψήφος δεν είναι για μεγάλα νούμερα επαληθεύσιμη με λίγα λόγια)

Στην εισήγηση όντως αναφέρεται ότι
έχει απενεργοποιηθεί η ανάθεση για ενότητες και τομείς και ισχύει μόνο για επιμέρους θέματα.

Πράμα που σημαίνει ότι είναι τεχνικά εφικτό.
Αν η λύση όμως είναι να την κρύψουμε από τον κώδικα της σελίδας για συγκεκριμένες κατηγορίες αναθέσεων, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε όντως με τους devs γι αυτό;
Γιατί είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει άλλα προβλήματα αυτό (περισσότερο στο frontend του liquid)

Σχετικό αρθράκι από τους δημιουργούς του lqfb

ΥΓ: Επίσης συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε αποφασίσει τι όρους χρήσης θα έχουμε στο lqfb...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

3kai56

Δημοσίευσηαπό 3kai56 » 25 Μάιος 2013, 12:37

baskin έγραψε:Εικόνα

νατος ο μπασκινας οπαδός και των google glasses
Τι άλλο θα ακούσουμε από τον ψευτοπειρατή!
Σας ξέρουμε ρεεεεεεεεεε....σας ξέρουμε!!!

ΥΓ. Και αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί!
:lol: :lol: :lol: :lol:

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Μάιος 2013, 12:45

Στο έχω πει, δεν γαμείς καθόλου και αυτό σε κάνει μέχρι και την αλληγορία να μην καταλαβαίνεις...

3kai56

Δημοσίευσηαπό 3kai56 » 25 Μάιος 2013, 12:49

baskin έγραψε:Στο έχω πει, δεν γαμείς καθόλου και αυτό σε κάνει μέχρι και την αλληγορία να μην καταλαβαίνεις...

καλά, άμα δεν δω άτομα του σιναφιού σου με google glasses στο επόμενο συνέδριο, εμένα να μην με λένε τρολλ.

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 25 Μάιος 2013, 13:50

Ειρήνη υμίν αδέλφια.

Μπορεί να λέω τα ίδια με άλλους συγχωρέστε με...

Τον Λάσκαρη τον καταλαβαίνω, το θεμα είναι το
4.12 Η ψήφος στα συνέδρια και τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος είναι προσωπική και δεν μπορεί να ασκηθεί μέσω πληρεξουσίου. Κάθε μέλος έχει μόνο μια ψήφο. Η ψήφος είναι μυστική όταν αφορά την εκλογή προσώπων ή όταν αυτό έχει εκ των προτέρων αποφασιστεί. Η συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνίας, ή τηλεδιάσκεψης, είναι αποδεκτή σε κάθε περίπτωση φανερής ψηφοφορίας, εκτός από τις ψηφοφορίες στο Συνέδριο.

Και το 4.14 είναι θέμα για όλους μας επίσης
4.14 Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας εφαρμόζονται από όλους. Τα μέλη δικαιούνται να διατυπώσουν δημόσια την προσωπική τους γνώμη ή άποψη υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική, αναφέροντας ταυτόχρονα και τη συλλογική απόφαση του κόμματος.

δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το καταστατικό μας. Και αυτό το καταστατικό όλα αυτά τα αναφέρει στο
Άρθρο 4. Διοίκηση του κόμματος
4.1 Το κόμμα διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή (εκλεγμένη συλλογική ηγεσία), με διετή θητεία. Η Διοικούσα Επιτροπή είναι διαρκές όργανο, υπεύθυνο απέναντι στο Σώμα των μελών του κόμματος και το Συνέδριο, με ευθύνη να υλοποιεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Το ιδεατό θα ήταν να ήταν ΔΕ και ΕΔ όλο το ΣτΜ.
Τι κάνουμε όμως? (κατα τη γνώμη μου για καθαρά πρακτικούς λόγους)
Κάνουμε ανάθεση σε 7 άτομα να "διοικούν" και ανάθεση σε 5 άτομα να "διαμεσολαβήσουν" αντί του να το κάνει όλο το ΣτΜ
8.1 Η αποκλειστική αρμοδιότητα επίλυσης εσωτερικών διαφορών ανήκει στην Επιτροπή Διαιτησίας.

Ξαναλέω και η ΔΕ και η ΕΔ είναι μια ανάθεση να αποφασίσει κάποιος άλλος για σένα (με ευτυχώς! πρόβλεψη αν δε σου αρέσει κάτι, να [6,2] το αλλάξεις.)
Το LF δε κάνει κάτι διαφορετικό ως εδώ. Διαφορά είναι οτι τους μέν 7 ή 5 τους έχεις κατσικωθεί στο σβέρκο για 2 χρόνια (με δυνατότητες απαλλαγής, όπως και έγινε, αλλιώς δε θα είχε ανοίξει - για καλό κατ' εμέ - όλη αυτή η κουβέντα) ενώ στο LF γίνεται ανα απόφαση ή ανα όποτε θες και αποφασίσεις εσύ ο ίδιος.

Λέει κάποιος, ξέρεις κάτι για τον Α ή Β λόγο θέλω αυτός να ψηφίσει για μένα σε αυτό το θέμα ή θέματα, και θέλω να ψηφίσω για την πάρτη μου σε αυτό ή αυτά εγώ. Αλλάζω γνώμη μετά και δε θέλω κανέναν να ψηφίσει για μένα και πάει λέγοντας.

Π.Χ. κατα το 4.12 εγώ όταν ήμουν άρρωστη δε μπορούσα να πω: Στην τάδε συνεδρίαση της ΔΕ θα αποφασίζει για μένα π.χ. ο Θανάσης, αλλά μπορούσα να πω με email ότι για το τάδε θέμα ψηφίζω ναι ή όχι.

Δυστυχώς, κατ' εμέ, η συνεδριάσεις της ΔΕ, ΕΔ γίνονται σε μια χρονική στιγμή και πρέπει να αποφασίζουμε εδω και τώρα.

Θα πάρω αφορμή απο αυτό και θα περιγράψω μια κατάσταση (ναι, ναι κατα Σουηδία είναι, κράξτε με) που εμένα τουλάχιστον μου αρέσει πολύ...

Ανοίγει 1 φορά το χρόνο ή μια στους 6 μήνες, 1 θέμα που λέγεται προτάσεις (εκτος των επείγοντων)
εκεί καταθέτει συλλογικά η ΔΕ (τους λεω τους... οχι τι κανουμε εδω) προτάσεις ιδεολογικές ή πρακτικές,
επίσης καταθέτουν και τα μεμονωμένα μέλη προτάσεις και τα θέματα μένουν ανοικτά για κουβέντα για μήνες.
Αφήνουν ένα διάστημα 2-3 μηνών για ψηφοφορία και μετά κλείνει το θέμα.
Οι αποφάσεις/προτάσεις αυτές γίνονται ουσιαστικά το job description της ΔΕ τους ή όποιου άλλου αρμόδιου υπάρχει/αποφασιστεί.
ΜΕΤΑ.... πάνε στο Project management (ας πουμε κουμπασο) να το δουλέψουν για την υλοποίηση του... και ούτω καθ εξής, όχι ανάποδα (το δουλεύουμε και μετα το ψηφίζουμε... αλλά το κουβεντιάζουμε, το ψηφίζουμε και μετά το δουλεύουμε)

Ετσι είναι ένα "μόνιμο συνέδριο" που λειτουργει πάντα και δε πάνε στα συνέδρια για την τελεία ή την παύλα του καταστατικού ή για την αλλαγή πολιτικών αλλά για να γνωριστούν, να μιλήσουν και άντε το πολύ να κάνουν και εκλογές.

Ενα "ψηφιακό" κόμμα πρέπει να δουλέψει ψηφιακά, το πρόβλημα εδώ με μας, όπως και της μηχανογράφησης γενικά σε αυτή τη χώρα, είναι ότι "ψηφιοποιούμε' το ήδη μπουρδέλο της γραφειοκρατίας, του χαρακτήρα μας, του μπάχαλου...

Θα ξαναπώ την πάγια θέση μου: ΔΕ φταίνε τα εργαλεία, εμείς φταίμε.

[Να θυμίσω οτι το Κόμμα Πειρατών Σουηδίας ξεκίνησε με ένα Tweet= 140 χαρακτήρες, όχι με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και 1007 θέσεις ]
Και σε blog θα μπορούσαμε να μιλάμε και με σήματα καπνού θα μπορούσαμε, και με κάλπη θα μπορούσαμε να ψηφίζουμε και online, και με ανάθεση και χωρίς, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δόξα το Θεό που υπάρχει η τεχνολογία, ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά! Στο χέρι μας είναι.

Φυσικά και μπορώ να φανταστώ "εκλογές" εθνικές με το LF... 1,000,000 αναθέσεις ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή η ΧΑ. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας δε θα την αλλάξει το εργαλείο. Δε θέλουμε να συμβεί αυτό. Αυτό πάμε να αλλάξουμε!
Να βάλει πρωτοβουλία ο "Μπάμπης ο Σουγιάς" και η "Τούλα η κομμώτρια" και να έχουν για εκείνη την πρωτοβουλία τους 1,000,000 αναθέσεις δε θα με πειράξει αν είναι σωστή (? ή θα με πειράξει).

Αυτό πρέπει να καταλάβουμε, δεν είναι τα πρόσωπα, τα άτομα, ο καλύτερος, ο χειρότερος, ο μαλάκας ή ο έξυπνος το θέμα μας. Οι ιδέες είναι. Αν μια ιδέα αξίζει καλά κάνει... αν δεν αξίζει καλά να πάθει.

Ίσως αν αλλάζαμε νοοτροπία και εμείς να φαινόταν στο π.χ. ανάθεση στο άτομο που προτείνει την πρωτοβουλία αν συμφωνώ ή ανάθεση σε αυτόν που προτείνει την εναλλακτική αν διαφωνώ.
Ας μαλώνουμε για τις ιδέες όχι για τα άτομα...

Ξέρω οτι ανοίγω πολλά θέματα, sorry...

το ίδιο είναι με το πρόγραμμα/ θέσεις... γιατί ρε γμτ να είμαστε σαν όλα τα άλλα κόμματα; με "το βιβλιαράκι" με τις θέσεις...
μακάρι να καταλάβετε γιατί έχω κόλλημα με την "πειρατική ρότα" γιατί δεν έχει σεντόνια με θέσεις ούτε με πρόγραμμα, έχει αρχες με γιατί, με προαπαιτούμενα, με το τι βγαίνει μέσα απο άλλα, με συνεπαγωγές, ... με δρόμο που καταλήγει σε σκέψη του γιατί να έχω αυτή τη θέση σε αυτό το θέμα, όχι αυτή είναι και αν θες... και είναι 1 σελίδα, με Links, hypertext. Αυτό είναι 21ος αιώνας, δώσε Link τις θέσεις σου και food for thought στον κόσμο που θα τις διαβάσει, έλα και εσύ να συμμετέχεις μαζί μας, αυτό είναι το "αξίωμα της ενδυνάμωσης" όχι ο Γουτεμβέργιος και πάρε πρόβατο της θέσεις ex-cathedra μας που βγάλαμε εμείς (με δημοκρατικές διαδικασίες βεβαίως, βεβαίως) να τις διαβάσεις...

Δυστυχώς είναι δύσκολη η ελευθερία (και η ασάφεια ίσως), είναι εύκολοι οι "κανόνες", το καταστατικό, το 1-2-3 βήματα, το "πείτε μου τι να κάνω", το manual, η οδηγίες χρήσης... Χαίρομαι που η "Πειρατική μεταφορά" έχει καράβι και θάλασσα. Χωρίς δρόμους και φανάρια, ξέρεις απλά σε πιο λιμάνι θες να πας και απολαμβάνεις τη "βόλτα, αφήνεις (και εκμεταλλεύεσαι επίσης) τον αέρα να σε πάει και όλοι μαζί δουλεύουν όχι για τη θέση του καπετάνιου αλλά για το ταξίδι ΚΑΙ τον προορισμό τους.
Έχουν μια ρότα, μια πορεία, όχι στο 3ο φανάρι θα πας δεξία και θα κατεβεις π.χ. την Ερμού...

Ουφφφφφφφφφφφφφφφ, θα κάνω καφέ τώρα, απνευστί το έγραψα. Σορρυ ξανα αν σας κούρασα.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Μάιος 2013, 14:28

Με το cyborg πόδι γράφεις; :mrgreen:

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες