Εκτελούνται αναρτήσεις

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Εκτελούνται αναρτήσεις

Δημοσίευσηαπό baskin » 10 Φεβ 2013, 00:57

Το οικονομικό πάντα υπάρχει (δεν εννοώ μόνο το χρέος).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 10 Φεβ 2013, 00:59

το χαλάσαμε το θέμα και είναι κρίμα δεν τα πετάς όλα τα άσχετα.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 10 Φεβ 2013, 01:20

mankasp έγραψε:
Kotsos έγραψε:
Μιχάλη είναι δύσκολο σε πέντε δέκα γραμμές να εξηγήσω όλο το σύστημα.

Είχα περιγράψει ένα αντίστοιχο σύστημα, πως θα μπορούσαμε να δουλέψουμε σαν ομάδα, στην πρόταση που είχα καταθέσει για την δομή του κόμματος εδώ viewtopic.php?f=167&t=2856.

Δυστυχώς τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και το θέμα ξεχάστηκε.

Μου επιτρέπετε να θέσω ένα ακόμα ερώτημα.

Πόση εξωστρέφεια πρέπει να έχει το κόμμα μέχρι να αναπτύξουμε μια διαδικασία όπως την Ψηφιακή λειτουργία Δημοκρατικού Κόμματος που παραθέτει ο Kotsos;
Με άλλα λόγια, που πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας δεδομένου του μικρού αριθμού των μελών του κόμματος;
Τη δική μου άποψη την ξέρετε, είναι να κλειστούμε για κάποιο καιρό. Άλλοι υποστηρίζετε πως πρέπει να ανοιχτούμε. Ποια είναι τελικά η σωστή πορεία;

Η πορεία είναι.

Objectives ( πολιτική πρόταση στην κοινωνία, τι θέλουμε να πετύχουμε, νομοθετική ή/και εκτελεστική εξουσία)

Means ( δομή κόμματος, εργαλεία λήψης αποφάσεων, ομάδες, κανονισμοί, καταστατικό)

Planing of action (δημιουργία αρχών ή αλλιώς πως μεθερμηνεύονται οι 3+1 σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας)

Dominate the heights ( παρουσία στα μέσα, δράση και συνεχή παρουσίαση των απόψεων μας)

Execution/exploitation ( προσθήκη ενεργών μελών και φίλων στις τάξεις μας, εκλογικές μάχες, δυναμικές συμμαχίες όχι υποταγής όπως κάνουμε μέχρι σήμερα)

Endgame/ exit strategy ( τι θα κάνουμε όταν πετύχουμε τον σκοπό μας, πως θα λειτουργήσουμε την επόμενη ημέρα)

Η εξωστρέφεια θα γίνει όταν συγκεκριμενοποιήσουμε τους στόχους μας και οργανώσουμε την δομή του κόμματος. Για μένα είναι τα πλέον βασικά θέματα και πρέπει να στρέψουμε όλη την ενέργειά μας για ένα ικανοποιητικό διάστημα μόνο σε αυτά.
Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα βλέποντας την νοοτροπία, άντε βρε παιδιά να με μπερδεύουμε με αυτά τα "γραφειοκρατικά" να αρχίσουμε να δουλεύουμε
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 10 Φεβ 2013, 01:42

mankasp έγραψε:Μου επιτρέπετε να θέσω ένα ακόμα ερώτημα.
Πόση εξωστρέφεια πρέπει να έχει το κόμμα μέχρι να αναπτύξουμε μια διαδικασία όπως την Ψηφιακή λειτουργία Δημοκρατικού Κόμματος που παραθέτει ο Kotsos;
Με άλλα λόγια, που πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας δεδομένου του μικρού αριθμού των μελών του κόμματος;
Τη δική μου άποψη την ξέρετε, είναι να κλειστούμε για κάποιο καιρό. Άλλοι υποστηρίζετε πως πρέπει να ανοιχτούμε. Ποια είναι τελικά η σωστή πορεία;

Είμαι δυστυχώς ... ολίγιστος για να μπορώ περιγράψω με λίγα λόγια τη σωστή πορεία. Έχω όμως μερικές ιδέες που φοβάμαι να τις πω δημόσια γιατί πιστεύω ότι θα με πάρουν με τις ... ντομάτες. Θα στις βάλω λοιπόν σε εισαγωγικά και με πλάγια οπότε θα τις διαβάσεις μόνο εσύ. Όποιος άλλος τις διαβάσει θα τον κατηγορήσω για παραβίαση προσωπικού απορρήτου:
"1η ιδέα: Νομίζω ότι είναι καλύτερα που μείναμε λίγοι, γιατί τώρα μπορούμε και συζητάμε πιο ήσυχα. Πιστεύω μάλιστα ότι τώρα μπορούμε να αποφασίσουμε να κλείσουμε όλες τις πλατφόρμες του κόμματος ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη (εννοώ τα οικονομικά ενήμερα). Ίσως θα μπορούσαμε να αφήσουμε μερικές ανοιχτές, αλλά μόνο για ανάγνωση (read only) και όχι για παρέμβαση. Έτσι θα γλυτώσουμε και από τα troll (σε δική μου ελεύθερη μετάφραση "τους αγενείς").
2η ιδέα: Αμέσως μετά θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε δραστική αύξηση της ετήσιας συνδρομής σε επίπεδα άνω των 100 ευρώ, οπότε αυτόματα θα λυνόταν και το οικονομικό, αφού πιστεύω ότι καμιά 100στή αποφασισμένοι θα έδιναν ακόμη περισσότερα αν ήξεραν ότι θα πιάσουν τόπο. Προσωπικά θα έδινα μέχρι 200 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι πλούσιος.
3η ιδέα: Για να μην κλείσουμε την πόρτα σε αξιόλογα άτομα, που όμως δεν θα έχουν (διαπιστωμένα) τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν τέτοιο ποσό, θα μπορούσαμε να θεσπίσουμε μια διαδικασία ώστε κάποιος που θα ήθελε να συμμετέχει αλλά δηλώνει οικονομική αδυναμία, θα διατυπώνει σχετικό αίτημα, που θα εξεταζόταν από την ΔΕ η οποία θα γνωμοδοτούσε σχετικά. (Ξέρω ότι αυτό ακούγεται λίγο συνωμοτικό, έχω όμως την δυνατότητα να αποδείξω ότι δεν είναι, αλλά δεν θέλω τώρα να το περιγράψω πιο αναλυτικά, για την οικονομία της συζήτησης).
4η ιδέα: Πιστεύω πως ότι αξίζει στο Πειρατικό είναι η δυνατότητα εφαρμογής αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών που μας δίνει η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Νομίζω ότι αυτό είναι όλο κι όλο που έχουμε, και από εκεί πρέπει να (ξανα)ξεκινήσουμε κάνοντας ένα γενναίο restart (επανεκκίνηση) και προχωρώντας βήμα βήμα στη θεμελίωση της πειρατικής ιδεολογίας α λα Ελληνικά (λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη μας την εμπειρία των υπολοίπων λαών). Ξέρεις Μανώλη, μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω πώς μπορεί να λειτουργήσει μια συλλογική προσπάθεια χωρίς δομημένη, κατά τα συνήθη πρότυπα, ιεραρχία. Στο τέλος κατάλαβα ότι ή θα έχεις αρχηγούς και αντιπροσωπευόμενη δημοκρατία ή άμεση δημοκρατία και απλούς στρατιώτες. (Ο προβληματισμός μου προϋπήρχε του Πειρατικού).
Αυτά για την ώρα".

Υ.Γ.: Τα εντός εισαγωγικών και με πλάγια γράμματα είναι αυστηρώς προσωπικά και όποιος τα διαβάσει θα τον περάσω από Ιερά Εξέταση. Και μην επιχειρήσει να κρυφτεί γιατί θα το καταλάβω από τις απαντήσεις.

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 10 Φεβ 2013, 02:35

mankasp έγραψε:Και άλλο ερώτημα. Αν υποστηρίζουμε την Άμεση Δημοκρατία, οι βουλευτές μας πρέπει να υπακούν στις εντολές των μελών του κόμματος ή στις εντολές που προκύπτουν από μια πλατφόρμα σαν το pirategov.

Οι Πειρατές Βουλευτές φυσικά και υπακούν στις εντολές που προκύπτουν από το Pirategov, δηλαδή στις εντολές όλων των (πιστοποιημένων) πολιτών. Η "αμεση δημοκρατία" των κομματόσκυλων, από την οπτική γωνία των πολιτών είναι σκέτος φασισμός. Το κόμμα πρέπει να υποστηρίζει την Αμεση Δημοκρατία (με κεφαλαία) και όχι την "άμεση δημοκρατία" των κομματόσκυλων.
mankasp έγραψε:Και αν αυτό που θέλουν τα μέλη είναι χωρίσμένο σε 51%-49%, το σύνολο των 8 βουλευτών θα ψηφίσουν αυτό που θέλει το 51% ή θα ψηφίσουν άλλο οι 4 και άλλο οι άλλοι 4;

Εφόσον οι πειρατές βουλευτές υπακούν όλους τους πολίτες και όχι τα μέλη του κόμματος, είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν έτσι ώστε το κοινοβούλιο να βγάλει όσο το δυνατόν κοντινότερο αποτέλεσμα στο αμεσοδημοκρατικό 51-49. Και επειδή υπάρχουν τόσα άλλα φασιστικά κόμματα στη βουλή, άρα στο 99,999% των περιπτώσεων και οι 8 πειρατές βουλευτές (για να φέρουν το αποτέλεσμα στην βουλή όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο 51-49) είναι υποχρεωμενοι να ψηφίσουν όλοι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την ψήφο του 51%.

Αρκετά με αυτή την καραμέλα! 100 φορές στο έχουμε εξηγήσει σε σένα προσωπικά, οπότε καταντάει ύποπτο να επαναλαμβάνεις την ίδια ερώτηση από θρεντ σε θρεντ! Τι προσπαθείς να κάνεις, να δημιουργήσεις σύγχυση σε όσους δεν έχουν σκεφτεί την απάντηση και να τους μπερδέψεις;

mankasp έγραψε:Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι:
Ο κάθε βουλευτής μας να ψηφίζει ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αν δεν κάνεις πλάκα, είναι πραγματικά αηδεία και ξερατό αυτό που λες, και απορώ τι δουλειά έχεις ανάμεσα στους πειρατές.

gounara

Δημοσίευσηαπό gounara » 10 Φεβ 2013, 03:07

mankasp έγραψε:Καταρχήν, συνταγματικά οι βουλευτές ψηφίζουν σύμφωνα με την κρίση τους και την ελεύθερη βούληση τους.

Πιστεύω πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι virtual δοκιμές με τα τρέχοντα ψηφίσματα στη Βουλή Να φτιάξουμε τυχαίες ομάδες των 8. Να υποθέσουμε πως είναι βουλευτές και να αφήσουμε κάθε ομάδα να φτιάξει κοινοβουλευτικό κανονισμό και να δράσει όπως νομίζει. Κάποιοι να το "παίξουν" αυτόνομη σύμφωνα με τις αρχές μας. Κάποιοι να ζητούν την γνώμη του Σώματος ή κάτι άλλο.

+1
Θανάσης Γούναρης
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
www.facebook.com/thanasis.gounaris

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 10 Φεβ 2013, 03:27

gounara έγραψε:
mankasp έγραψε:Καταρχήν, συνταγματικά οι βουλευτές ψηφίζουν σύμφωνα με την κρίση τους και την ελεύθερη βούληση τους.

Πιστεύω πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι virtual δοκιμές με τα τρέχοντα ψηφίσματα στη Βουλή Να φτιάξουμε τυχαίες ομάδες των 8. Να υποθέσουμε πως είναι βουλευτές και να αφήσουμε κάθε ομάδα να φτιάξει κοινοβουλευτικό κανονισμό και να δράσει όπως νομίζει. Κάποιοι να το "παίξουν" αυτόνομη σύμφωνα με τις αρχές μας. Κάποιοι να ζητούν την γνώμη του Σώματος ή κάτι άλλο.

+1

Οι αρχές των πειρατών είναι οι βουλευτές να είναι αυτόνομοι και να μην λογοδοτούν πουθενά;
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;;;;

Για βάλτε το αυτό σε ψηφοφορία, να δούμε τι θα πάρετε!
Για ρίχτε μια ματιά στο (παράνομο) καταστατικό σας να δείτε τι λέει!

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 10 Φεβ 2013, 13:04

Kotsos έγραψε:Η πορεία είναι.

Objectives ( πολιτική πρόταση στην κοινωνία, τι θέλουμε να πετύχουμε, νομοθετική ή/και εκτελεστική εξουσία)

Means ( δομή κόμματος, εργαλεία λήψης αποφάσεων, ομάδες, κανονισμοί, καταστατικό)

Planing of action (δημιουργία αρχών ή αλλιώς πως μεθερμηνεύονται οι 3+1 σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας)

Dominate the heights ( παρουσία στα μέσα, δράση και συνεχή παρουσίαση των απόψεων μας)

Execution/exploitation ( προσθήκη ενεργών μελών και φίλων στις τάξεις μας, εκλογικές μάχες, δυναμικές συμμαχίες όχι υποταγής όπως κάνουμε μέχρι σήμερα)

Endgame/ exit strategy ( τι θα κάνουμε όταν πετύχουμε τον σκοπό μας, πως θα λειτουργήσουμε την επόμενη ημέρα)

Η εξωστρέφεια θα γίνει όταν συγκεκριμενοποιήσουμε τους στόχους μας και οργανώσουμε την δομή του κόμματος. Για μένα είναι τα πλέον βασικά θέματα και πρέπει να στρέψουμε όλη την ενέργειά μας για ένα ικανοποιητικό διάστημα μόνο σε αυτά.
Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα βλέποντας την νοοτροπία, άντε βρε παιδιά να με μπερδεύουμε με αυτά τα "γραφειοκρατικά" να αρχίσουμε να δουλεύουμε

+1
και
+1 να αναπτυχθεί και να κατατεθεί ως πρόταση.
https://twitter.com/e_kastrinakis

bucaneros A

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 10 Φεβ 2013, 13:38

πιστευω οτι αυτα που αναφερονται
α) χρειαζονται 200 επι πληρωμη υπαλληλοι
β) εχουν δομη πασοκ νδ
γ) τα εχουμε ολα , αλλα ερμηνευονται αναλογως
εχουμε κριση ταυτοτητας δηλαδη.

piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό piratiko.org » 10 Φεβ 2013, 15:38

ΥΓ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον σπύρο και τον κότσο οι οποίοι μου δώσανε να καταλάβω ότι δεν είμαι μόνος :-)
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες