ekfrasi έγραψε:Σ'ευχαριστώ Μιχάλη μου, είναι παρηγοριά
Σου είμαι μια παρηγορήτρα εγώ... Ψηφιακή!
ekfrasi έγραψε:Σ'ευχαριστώ Μιχάλη μου, είναι παρηγοριά
Κομπειλάδας έγραψε:@Μιχάλης Μαντάς
Μιχάλη, διάβασε σε παρακαλώ αυτό: Pirate Party Declaration of Principles 3.2 / Πειρατικό Κόμμα Διακήρυξη Αρχών 3.2 http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Pirate_Party_Declaration_of_Principles_3.2
Συνδύασε το και με το ότι η Ελλάδα είναι μερικά χρόνια (ίσως και 10ετίες) πίσω, βγάλε από έξω την "ελληνική νοοτροπία" που υπάρχει και έχει γίνει κακό κατεστημένο (μιλάω για την δημόσια διοίκηση, το κράτος, τους πολιτικούς και την πολιτική της μεταπολίτευσης, κτλ.) και τότε ίσως δεις κάτι από το πειρατικό φως στην άκρη του τούνελ!!!
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Κομπειλάδας έγραψε:@Μιχάλης Μαντάς
Μιχάλη, διάβασε σε παρακαλώ αυτό: Pirate Party Declaration of Principles 3.2 / Πειρατικό Κόμμα Διακήρυξη Αρχών 3.2 http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=Pirate_Party_Declaration_of_Principles_3.2
Συνδύασε το και με το ότι η Ελλάδα είναι μερικά χρόνια (ίσως και 10ετίες) πίσω, βγάλε από έξω την "ελληνική νοοτροπία" που υπάρχει και έχει γίνει κακό κατεστημένο (μιλάω για την δημόσια διοίκηση, το κράτος, τους πολιτικούς και την πολιτική της μεταπολίτευσης, κτλ.) και τότε ίσως δεις κάτι από το πειρατικό φως στην άκρη του τούνελ!!!
...... Σκέψου το και απάντησέ μου αν κάνω λάθος.
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Για να μη μακρυγορήσω δεν θα ασχοληθώ με το Γερμανικό «δράμα» (κατά piratiko.org) αλλά θα έρθω κατ’ ευθείαν στα καθ’ ημάς.
Αν θέσουμε σαν «οδηγό» μας την Σουηδική (η την κατά Χριστίνα) λογική, τείνω να πιστέψω ότι μάλλον θα αποτύχουμε, γιατί είναι βέβαιο ότι και η κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε έχει τελείως διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και εμείς που θα το επιχειρήσουμε δεν είμαστε επίσης Σουηδοί.
Καταλήγω συμπεραίνοντας ότι για τη δική μας περίπτωση, πρέπει οπωσδήποτε να σφυρηλατηθεί ένα «Ελληνικό Πειρατικό» που θα ταιριάζει στη δική μας κοινωνική κουλτούρα, και μόνο με «ελληνικού τύπου» μεθοδολογία θα μπορέσει να μεταδοθεί.
LouisaT έγραψε:Θα το ξαναπώ, κι ας κακιώνουν κάποιοι. Όποιος θεωρεί πως αυτά όλα είναι ψιλά γράμματα, δεν έχει δουλειά σε Πειρατικό Κόμμα, με τον ίδιο τρόπο που όποιος θεωρεί την προστασία του περιβάλλοντος ως κάτι το αδιάφορο, ή στην καλύτερη περίπτωση μια πολυτέλεια, δεν έχει δουλειά να είναι σε κόμμα οικολόγων. Δεν εννοώ πως πρέπει όλοι να είμαστε κομπιουτεράδες, αλλά εννοώ πως πρέπει να ενδιαφερόμαστε για αυτά τα θέματα. Και να μαθαίνουμε συνεχώς, όσο μπορούμε, για τα ψηφιακά και τεχνολογικά ζητήματα, γιατί οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και μαζί με αυτές αλλάζει κι ο κόσμος που ζούμε, σχεδόν όσο ριζικά άλλαξε όταν οι άνθρωποι αποφάσισαν να χτίσουν σπίτια και να κάτσουν σε ένα μέρος και να αρχίσουν να καλλιεργούν την γη. Κι όχι. Δεν υπερβάλλω. Τόσο τεράστια είναι διαφορά που κάνει --και θα κάνει-- το διαδίκτυο και η ψηφιακή επανάσταση στην ζωή και στον πολιτισμό των ανθρώπων. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Εμείς ως Πειρατές πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βεβαιωθούμε πως θα είναι προς το καλύτερο. Γιατί το χειρότερο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Το 1984 του Όργουελ δεν πιάνει μία μπροστά στο τί μπορεί να γίνει με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Όποιος δεν το φοβάται αυτό, δεν έχει καταλάβει τί γίνεται. Δουλειά μας είναι ακριβώς αυτό να εξηγήσουμε.
omissman έγραψε:Γι' αυτο εκατσα κι'εγραψα αυτη τη ...σεντονιαδα ! μηπως και μιλησουμε επιτελους επι της πολιτικης ουσιας των πειρατικων αρχων... αλλα επι ματαιω οπως διαπιστωσα. Μονο ο enros ασχοληθηκε, για να με βρισει φυσικα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες