Όχι στα οράματα των νεκρών

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
SNM

Re: Όχι στα οράματα των νεκρών

Δημοσίευσηαπό SNM » 12 Ιούλ 2012, 21:45

ergoil έγραψε:για την προστασία των μειοψηφιών υπάρχει και η μέθοδος του χρονοδιαγράμματος.
...πλάκα πρέπει να κάνεις. Πες μου ότι κάνεις πλάκα. Γιατί αν μιλάς σοβαρά, κάπου εδώ λήγει η συζήτησή μας κι αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι δεν επιζητάς καμία μορφή δημοκρατίας.

Αυτό που λες ισχύει για ένα πολιτικό κόμμα, δεν ισχύει όμως για ένα κράτος. Οι πολίτες ενός κράτους δεν μπορούν να φύγουν και να πάνε αλλού.
Φυσικά και μπορούν. Κι αυτό ακριβώς είναι που θα κάνω αν ποτέ βρίσκανε εφαρμογή κάποιες ανοησίες που ακούω σήμερα. Ήμαρτον. Το ξέρω ότι αυτά που λες είναι η άποψή σου κι όχι του κόμματος, αλλά εάν ποτέ υιοθετηθούν επίσημα ή ανεπίσημα, τότε θα μπει κι αυτό στη λίστα των γραφικών ουτοπιστικών φανφαρολόγων μαζί με το Λεβέντη και το ΚΚ. Όχι απλά ψήφο θα χάσει, ενεργή αντίθεση θα βρει. Κι ειλικρινά, θα ήταν κρίμα.

Κάπου εδώ όμως, εγώ θα βγω, γιατί κάποια άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα από ασόβαρες συζητήσεις για σταλινικά καθεστώτα. Αν κάποιος άλλος έχει όρεξη να υποδεικνύει τα προφανή, ελεύθερα. :lol:
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 12 Ιούλ 2012, 21:47

SNM έγραψε:
ergoil έγραψε:για την προστασία των μειοψηφιών υπάρχει και η μέθοδος του χρονοδιαγράμματος.
...πλάκα πρέπει να κάνεις. Πες μου ότι κάνεις πλάκα. Γιατί αν μιλάς σοβαρά, κάπου εδώ λήγει η συζήτησή μας κι αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι δεν επιζητάς καμία μορφή δημοκρατίας.

Αυτό που λες ισχύει για ένα πολιτικό κόμμα, δεν ισχύει όμως για ένα κράτος. Οι πολίτες ενός κράτους δεν μπορούν να φύγουν και να πάνε αλλού.
Φυσικά και μπορούν. Κι αυτό ακριβώς είναι που θα κάνω αν ποτέ βρίσκανε εφαρμογή κάποιες ανοησίες που ακούω σήμερα. Ήμαρτον. Το ξέρω ότι αυτά που λες είναι η άποψή σου κι όχι του κόμματος, αλλά εάν ποτέ υιοθετηθούν επίσημα ή ανεπίσημα, τότε θα μπει κι αυτό στη λίστα των γραφικών ουτοπιστικών φανφαρολόγων μαζί με το Λεβέντη και το ΚΚ. Όχι απλά ψήφο θα χάσει, ενεργή αντίθεση θα βρει. Κι ειλικρινά, θα ήταν κρίμα.

Κάπου εδώ όμως, εγώ θα βγω, γιατί κάποια άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα από ασόβαρες συζητήσεις για σταλινικά καθεστώτα. Αν κάποιος άλλος έχει όρεξη να υποδεικνύει τα προφανή, ελεύθερα. :lol:

Δηλαδή είναι ελεύθερο, η πλειοψηφία του 60% να καταπιέζει την μειοψηφία του 40% για πάντα; Περίεργη αντίληψη έχεις για την ελευθερία.
Αυτό είναι η τυραννία της πλειοψηφίας, και είναι κοντύτερα στον σταλινισμό παρά το χρονοδιάγραμμα.
Τελευταία επεξεργασία από 3 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 12 Ιούλ 2012, 21:56

ergoil έγραψε:
SNM έγραψε:

Δηλαδή είναι ελεύθερο η πλειοψηφία του 60% να καταπιέζει την μειοψηφία του 40% για πάντα;
Περίεργη αντίληψη έχεις για την ελευθερία.

Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. κατάλαβε το, ότι πάντα θα υπάρχει μειοψηφία και θα καταπιέζεται. Εάν δεν της αρέσει ας δρά αυτή η μειοψηφία μόνη της, όπως ας φτιάξει δικό της χωριό ή πόλη με δικούς της κανόνες, ας φύγει από την χώρα, ας πείσει και άλλους πως πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι κάποια πράγματα.

Τελικά ζεις στην ουτοπία σου και όσο και εάν θες να λές για Δημοκρατία, εσύ δημοκρατία πιστεύεις ότι είναι μόνο όσοι λένε ναι σε εσένα ότι μαλακία και να πεις.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία, λέγεται Τυρρανία. Και να πας αλλού να την εφαρμόσεις, γιατί απ'ότι είδες εδώ κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά με όλες αυτές τις μαλακίες και τις αντιφάσεις που ρίχνεις εδώ και καιρό...

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 12 Ιούλ 2012, 21:58

kailor έγραψε:
ergoil έγραψε:
SNM έγραψε: ...πλάκα πρέπει να κάνεις. Πες μου ότι κάνεις πλάκα. Γιατί αν μιλάς σοβαρά, κάπου εδώ λήγει η συζήτησή μας κι αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι δεν επιζητάς καμία μορφή δημοκρατίας.:lol:
.....
Κάπου εδώ όμως, εγώ θα βγω, γιατί κάποια άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα από ασόβαρες συζητήσεις για σταλινικά καθεστώτα.

Δηλαδή είναι ελεύθερο η πλειοψηφία του 60% να καταπιέζει την μειοψηφία του 40% για πάντα;
Περίεργη αντίληψη έχεις για την ελευθερία.

Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. κατάλαβε το, ότι πάντα θα υπάρχει μειοψηφία και θα καταπιέζεται. Εάν δεν της αρέσει ας δρά αυτή η μειοψηφία μόνη της, όπως ας φτιάξει δικό της χωριό ή πόλη με δικούς της κανόνες, ας φύγει από την χώρα, ας πείσει και άλλους πως πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι κάποια πράγματα.

Τελικά ζεις στην ουτοπία σου και όσο και εάν θες να λές για Δημοκρατία, εσύ δημοκρατία πιστεύεις ότι είναι μόνο όσοι λένε ναι σε εσένα ότι μαλακία και να πεις.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία, λέγεται Τυρρανία. Και να πας αλλού να την εφαρμόσεις, γιατί απ'ότι είδες εδώ κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά με όλες αυτές τις μαλακίες και τις αντιφάσεις που ρίχνεις εδώ και καιρό...

Μάλλον οπαδός της δικτατορίας της πλειοψηφίας είσαι, και όχι οπαδός της δημοκρατίας.

Με την στενή έννοια της δημοκρατίας του 50%+1 βέβαια έχεις δίκιο. Το χρονοδιαγραμμα δεν είναι ακριβώς η παραδοσιακή δημοκρατία, όπως την όρισαν στην αρχαία αθήνα.
Η δημοκρατία όμως έχει και ευρύτερη έννοια, είναι εκτός των άλλων και μέθοδος διαμοιρασμού πόρων. Και ο χρόνος αποτελεί σαφέστατα πόρο, οπότε και αυτός πρέπει δημοκρατικά να μοιραστεί.

Σε κάθε περίπτωση η μέθοδος του χρονοδιαγράμματος εντάσεται κάτω από το πλαίσιο της άμεσης δημοκρατίας, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν συμφωνούν οι περισσότεροι δημοκρατικά.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και αν η μέθοδος του χρονοδιαγράμματος είναι η πρώτη επιλογή, οφείλει πρώτα από όλα και η ίδια να μην εφαρμοστεί σε όλο τον αιώνα, αλλά μόνο στο ποσοστό του αιώνα που της αναλογεί ανάλογα με το ποσοστό της. Αφήνωντας χρόνο και στις άλλες μεθόδους (συμπεριλαμβανομένης και της δικτατορίας της πλειοψηφίας) ανάλογα πάντα και με το ποσοστό που έλαβε η κάθε μέθοδος, να δοκιμαστούν και να κριθούν από τους πολίτες. Έτσι ώστε στον τρέχοντα αιώνα να μπορούν οι πολίτες να αλλάξουν γνώμη έγκαιρα, ενώ στον επόμενο αιώνα να ψηφίσουν εξ αρχής σοφότερα.

Αν όμως τελικά οι πολίτες συμφωνήσουν δημοκρατικά για την χρησιμότητα της μεθόδου του χρονοδιαγράμματος, ποιός είσαι εσύ που θα πεις ότι αυτό που αποφασίστηκε δημοκρατικά, δεν είναι δημοκρατία;

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 12 Ιούλ 2012, 22:13

ergoil έγραψε:
mankasp έγραψε:
Rainmaker έγραψε:Όραμα ένα: άμεση δημοκρατία.
όλα τ' άλλα έρχονται μετά γίνονται διαβουλεύσεις, προτάσεις , ψηφοφορίες κλπ

Εγώ πάντως θα γινόμουν μέλος και χωρίς να ήταν η άμεση δημοκρατία στις αρχές μας χωρίς να αντιλέγω πως είναι η πιο δίκαιη μορφή διακυβέρνησης.

δηλαδή θα δεχόσουν κάποιον να αποφασίζει για το πειρατικό κόμμα, χωρίς να ρωτάει τους πειρατές;
εγώ πάντως όχι.
είμαι εδώ, γιατί υπάρχει πρώτα και πάνω από όλα τα άλλα η δέσμευση για άμεση δημοκρατία.
αυτό είναι ένα ακόμα προσωπικό μου όραμα, το οποίο δεν νομίζω να έρχεται σε αντίθεση και με το προηγούμενο.

Να στο θέσω αλλιώς, δε θα με χαλούσε να είχαμε εκλεγμένο πρόεδρο ή ΔΕ που να έχει εξουσία. Τουλάχιστον μέχρι να πεισθώ πως η άμεση δημοκρατία λειτουργεί και πάνω από όλα πως μπορεί να είναι ευέλικτη και να μη κάνει σημαντικά θέματα να κολλάνε. Το πολύ πολύ να είχαμε μια δικλίδα ασφαλείας παρόμοια με αυτή που προτείνουμε για νομοσχέδιο. π.χ. υπογραφές 10% των μελών να μπορούν να στείλουν μια απόφαση σε ψηφοφορία, 50%+1 μέλη να μπορούν να πάρουν μια απόφαση.
https://twitter.com/e_kastrinakis

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 12 Ιούλ 2012, 22:15

Υβριδική Δημοκρατία :P
https://twitter.com/e_kastrinakis

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 12 Ιούλ 2012, 22:21

mankasp έγραψε:
ergoil έγραψε:
mankasp έγραψε:Εγώ πάντως θα γινόμουν μέλος και χωρίς να ήταν η άμεση δημοκρατία στις αρχές μας χωρίς να αντιλέγω πως είναι η πιο δίκαιη μορφή διακυβέρνησης.

δηλαδή θα δεχόσουν κάποιον να αποφασίζει για το πειρατικό κόμμα, χωρίς να ρωτάει τους πειρατές;
εγώ πάντως όχι.
είμαι εδώ, γιατί υπάρχει πρώτα και πάνω από όλα τα άλλα η δέσμευση για άμεση δημοκρατία.
αυτό είναι ένα ακόμα προσωπικό μου όραμα, το οποίο δεν νομίζω να έρχεται σε αντίθεση και με το προηγούμενο.

Να στο θέσω αλλιώς, δε θα με χαλούσε να είχαμε εκλεγμένο πρόεδρο ή ΔΕ που να έχει εξουσία. Τουλάχιστον μέχρι να πεισθώ πως η άμεση δημοκρατία λειτουργεί και πάνω από όλα πως μπορεί να είναι ευέλικτη και να μη κάνει σημαντικά θέματα να κολλάνε. Το πολύ πολύ να είχαμε μια δικλίδα ασφαλείας παρόμοια με αυτή που προτείνουμε για νομοσχέδιο. π.χ. υπογραφές 10% των μελών να μπορούν να στείλουν μια απόφαση σε ψηφοφορία, 50%+1 μέλη να μπορούν να πάρουν μια απόφαση.

Για να μην κολάει η δημοκρατία, πρέπει να είναι ζωντανή δημοκρατία. Όσο ορίζεις αυθαίρετα μαγικά νούμερα αντί για ψηφισμένα (τα ψηφισμένα ταιριάζουν στις ανάγκες της εκάστοτε κοινότητα. 10% και 50%; γιατί αυτά και όχι άλλα; ας ψηφίσουμε), όσο εξακολουθείς να μετράς και να υπολογίζεις τις ψήφους των νεκρών και των ανενεργών, όσο οι ψηφοφορίες έχουν βεβιασμένη ημερομηνία λήξης, όσο οι προτάσεις προς ψήφιση δεν γίνονται ελεύθερα από όλα τα μέλη, όσο βουλιάζουμε στις συζητήσεις αντί να ψηφίζουμε κατευθείαν, τόσο η δημοκρατία θα κολάει. Και τόσο θα δίνουμε βούτυρο στο ψωμί της ολιγαρχίας και θα επιζητάμε την εξουσία της ΔΕ.

Ευτυχώς το λικουιντ είναι μια καλή αρχή, αφού οι κατασκευαστές του έχουν καταλάβει τον πιο βασικό κανόνα για να μπορέσει η δημοκρατία να επιβιώσει σε μεγάλη κλίμακα. Τέρμα οι πολλές συζητήσεις, εδώ ψηφίζουμε μόνο. Απο εκεί και πέρα έχει και σοβαρά ελαττώματα, με κυριότερο την δυσκολία που παρουσιάζει στην δημιουργία μιας ελεύθερης δενδρικής δομής, ενός γράφου, όπου θα δημιουργούνται ψηφοφορίες σχετιζόμενες η μία απο το αποτέλεσμα της άλλης.

Έχουμε ακόμα δουλειά για να πείσουμε τους δύσπιστους σαν και σένα ότι η δημοκρατία δουλεύει.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 13 Ιούλ 2012, 01:59

Όπως σκέφτομαι προς στιγμήν, με εκφράζουν οι παρακάτω θέσεις:

Το λίκουιντ έχει σοβαρότατα θέματα και δεν θα γίνει αποδεκτό πέρα από ειδικές περιπτώσεις άμεσων αποφάσεων.
Δεν επιτρέτεται να προάγεται το καβάλημα του καλαμιού όσων γνωρίζουν πως τους ακολουθεί το τάδε πλήθος,
για ποια μυστικότητα μιλάμε όταν γνωρίζουμε πόσοι μας ακολουθούν,
για ποια μυστικότητα μιλάμε όταν κάνουμε ανάθεση ψήφου,
για ποια μυστικότητα μιλάμε όταν γνωρίζουμε πως αυτός που μας εκπροσωπούσε ψήφισε λάθος
και παίρνουμε πίσω την ψήφο μας,
τι μαγειρέματα κρύβει το "παίρνω πίσω την ψήφο μου" και πάει λέγοντας.

Έχει και καλά, αν κρατά τις θέσεις του καθενός πάνω σε επιχειρήματα.
Τσάμπα δεν πάει ο κώδικας, θα φτιάξει προγραμματιστική εμπειρία
και κάποιοι αλγόριθμοι θα χρησιμοποιηθούν αλλού.

Οποιοδήποτε σύστημα αποφασίζει χωρίς συζήτηση είναι ύπουλο.

Το λίκουιντ μόνο του είναι επικίνδυνο να βγάζει αποφάσεις κουτουρού.
Το να μαθαίνει ο άλλος να αποφασίζει χωρίς να επιχειρηματολογεί
τον άγει στο να μάθει να δρα χωρίς να σκέφτεται, και να αποφασίζει ομοίως.
Η σύνδεση των ενστίκτων με τον κόσμο των ιδεών (αξίες, ηθική) ατονεί,
ζωοποιούμαστε δηλαδή και αυτό θεσμοθετείται. Πάμε και πίσω στις σπηλιές. Ουγκ.

Η τιμωρία της αποχής, της αρρώστιας, του θανάτου, είναι ανόητη. Το σωστό είναι να ισχύει η "δικτατορία των παρόντων" στις νέες αποφάσεις,
στα θέματα που εξετάζονται ή επανεξετάζονται. Το κίνητρο της "δικτατορίας των παρόντων" είναι σούπερ, για συμμετοχή.

Να υπάρχουν "αγαπημένα" για τον καθένα, θέματα και επιχειρηματολογία που τον ενδιαφέρει.
Και φυσικά ειδοποιήσεις για συζητήσεις και επικείμενες αλλαγές.
Πράγματι, τότε οι αδιάφοροι ας αναπαυθούν.

Όταν τουμπάρουν στη σειρά τρία αποτελέσματα σε μυστική ψηφοφορία, ενώ στην επιχειρηματολογία η τάση ήταν διαφορετική,
πάμε για εκλογές να αναθεωρηθεί άμεσα το ηθικό/αξιακό πλαίσιο που τιμονιάρει την τετραετία. Υπάρχει πρόβλημα.
Δηλαδή η οδός των αποφάσεων είναι η επιχειρηματολογία, κατά βάση, όμως η μάζα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τουμπάρει τη λογική της.

Το παραπάνω είναι με βάση πως ως άνθρωπος οφείλεις πρώτιστα να βάζεις το μυαλό να δουλεύει και όχι να δρας άμεσα βάσει του ενστίκτου.
Αν έχω άδικο, να το συζητήσουμε.

Οι συζητήσεις δεν είναι ατέρμονες, αν το σύστημα βοηθά. Η επιχειρηματολογία δεν ξανασυζητιέται. Εφαρμόζεται.
Ή, αναθεωρούμενη, ανατρέπει και παλιές αποφάσεις που εξαρτήθηκαν από αυτήν, παγώνοντας την ισχύ τους
και βγάζοντάς τις στον αφρό για επανεξέταση, ειδοποιώντας και όσους έχουν δηλώσει αγαπημένο το θέμα.
Κατόπιν της ειδοποίησης οι αποφάσεις μπορεί να γίνονται και με συνοπτικές διαδικασίες, αν επηρεάζεται σωρεία θεμάτων
και είναι σίγουρο πως άλλαξε κάτι καθολικά στην επιχειρηματολογία, πλέον.

Όταν έρθει ευστάθεια, εμπιστοσύνη, μιλάμε για διαμοίραση χρόνου και στους ολίγους, στους τρελούς, στους αλλιώτικους κλπ.
Πιο πριν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε τη βουλή των εφήβων κάνοντας μετρήσιμο τον λόγο των νέων,
καθώς η μάζα συνήθως έχει την τάση να είναι συντηρητική στη σιγουριά της.

Σκέψεις σκέψεις σκέψεις και προτάσεις. Όχι για να τις επιβάλλω, όσο για να ζυμώνουμε τα μυαλά μας.
Τέλειο δεν είναι τίποτα.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Ιούλ 2012, 09:28

:lol: :lol: :lol: καλά το χρονοδιάγραμμα σου έχει μεγάλη πλάκα

πρόσεξε ψηφίστηκε ενίσχυση (τροφή, στέγη, ρουχισμός, περίθαλψη υγείας κλπ) για τους άπορους με 55% υπέρ και 45% κατά δηλαδή μου λες ότι αν κατάλαβα καλά για 55 χρόνια θα ζήσουν και όποιος γίνει άπορος στα υπόλοιπα 45 χρόνια πάει στα θυμαράκια. φυσικά μόνο σαν αστείο μπορώ να πάρω αυτήν την πρόταση.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 13 Ιούλ 2012, 09:58

Rainmaker έγραψε:

:lol: :lol: :lol: καλά το χρονοδιάγραμμα σου έχει μεγάλη πλάκα

πρόσεξε ψηφίστηκε ενίσχυση (τροφή, στέγη, ρουχισμός, περίθαλψη υγείας κλπ) για τους άπορους με 55% υπέρ και 45% κατά δηλαδή μου λες ότι αν κατάλαβα καλά για 55 χρόνια θα ζήσουν και όποιος γίνει άπορος στα υπόλοιπα 45 χρόνια πάει στα θυμαράκια. φυσικά μόνο σαν αστείο μπορώ να πάρω αυτήν την πρόταση.

Ας δούμε τις μεθόδους εξαγωγής αποτελέσματος από μια ψηφοφορία:πρώτη επιλογή, ενισχυμένη πρώτη επιλογή, απλή πλειοψηφία, ισχυρή πλειοψηφία, ομοφωνία, μέσος όρος, χρονοδιάγραμμα
Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι ταιριάζουν σε όλες τις ψηφοφορίες όλες οι μέθοδοι εξαγωγής αποτελέσματος.Αυτό δεν ισχύει πάντα. Έχει προταθεί μάλιστα μαζί με την ψήφο σε μια ψηφοφορία, να μπορεί ο ψηφοφόρος να προτείνει και την μέθοδο εξαγωγής αποτελέσματος που θεωρεί ότι ταιριάζει στην περίσταση.

Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία πάντως, εφόσον το 45% δεν θέλει να τρέφει τους απόρους δεν είναι παράλογο να σταματήσουν να τους τρέφουν μετά από 55 χρόνια. Στο κάτω κάτω μέχρι τότε μπορεί κάποιοι να αλλάξουν γνώμη, και το ποσοστό να αλλάξει και να δοθεί παράταση (ή και αντίστροφα βέβαια). Και βέβαια ο "αιώνας" του χρονοδιαγράμματος δεν είναι πάντα 100 χρόνια, μπορεί να είναι και 1000 χρόνια ή 5 χρόνια. Ο "αιώνας" είναι μια παράμετρος όπως η απαρτία, που προαποφασίζεται.

Επίσης αυτό που έχει σημασία είναι, αποφασίσαμε να τους τρέφουμε, πόσο όμως θα φάνε; Αποτέλεσμα της απόφασης να τους τρέφουμε είναι να δημιουργηθε μια νέα ψηφοφορία εξαρτημένη από το αποτέλεσμα της προηγούμενης η οποία θα ρωτάει για την ποσότητα του φαγητου. Σε αυτή την εξαρτημένη ψηφοφορία,καλό είναι να ψηφίσουμε με αριθμούς, και ο μέσος όρος να είναι η μέθοδος εξαγωγής αποτελέσματος.

Στο τέλος ας μην ξεχνάμε και την βασική αρχή της δημοκρατίας, τον σεβασμό στην ψήφο του άλλου, που συνεπάγεται ότι δεν μπορείς να τον αφήσεις να πεθάνει. Υπάρχει κατώφλι, οι φτωχοί μπορεί να πεινάνε στην δημοκρατία, αλλά να πεθάνουν απο πείνα απαγορεύεται. Γιατί ο θάνατός τους σκοντάφτει στο υψηλότερο αξίωμα της δημοκρατίας , στο σεβασμό της ψήφου. Εφόσον ο νεκρός δεν ψηφίζει, δεν μπορείς να αφήσεις τον άλλο να πεθάνει, γιατί έτσι του αφαιρείς το δικαίωμα της ψήφου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες