omissman έγραψε:οσοι αισθανονται "τυχαιοι" και "ανεπαρκεις" να κατσουν στ' αυγα τους.
Να μην κάτσουν στα αυγά τους, ποιος θα τους το απαγορεύσει; Εξάλλου το ποιος έιναι τυχαίος και ανεπαρκεις ποιος το κρίνει; Είναι υποκειμενικό. Καποιος τρίτος πρέπει να κρίνει τα επιχειρήματα του. Ποιος θα το κάνει αυτό; Είναι ικανή να το κάνει η πλειοψηφία; Σίγουρα είναι ικανός να το κάνει κάποιος γνώστης ή ειδικός ή διαβασμένος; Ποιος θα τον διαλέξει όμως αυτόν;
omissman έγραψε:Επειδη καποιοι εχουν κοπει στις εξετασεις και εμειναν στο (πολιτικο) νηπιαγωγειο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι που αισθανονται ικανοι και επαρκεις δεν μπορουν να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ λυσεις και θεσεις.
Ακριβως σε αυτη τη "συνθετη διαδικασια" κρυβεται η μεταφυσικη μπαρουφα. Ο ιδεαλισμος σε ολο του το μεγαλειο.
Δεν θελω να πιασω αυτο που εγραψε ο Παυλος λεξη προς λεξη γιατι θα πω πραγματα που δεν θελω, κυριως γιατι εκτιμω οτι οσα εγραψε τα εγραψε με καλη πιστη και ανιδιοτελεια. Ειναι προφανης ομως και η πολιτικη αγνοια και η απολυτα σχηματικη προσεγγιση .
καλο ειναι να διαβαζουμε και κανενα βιβλιο, οχι μονο links...
Αυτό με τα βιβλία και τα links δεν το καταλαβαίνω. Το θεωρώ αυτονόητο πως οποίος θέλει να εμβαθύνει θα πρέπει να διαβάζει και βιβλία αλλά πριν πάει στο βιβλιοπωλείο ή την βιβλιοθήκη, μια ερευνά online για να δει ποιους συγγραφείς ή για τι θέματα να ψάξει, δεν μπορεί να κάνει; Από μένα πάντως ολοκληρωμένη πρόταση χωρίς να έχω διαβάσει και παραθέσει οτιδήποτε απαραίτητο δεν πρόκειται να κατέβει επίσημα ποτέ και ας κάνω χρόνια να τη διαμορφώσω, γιατί πρώτα απ'όλα πρέπει να πείσω τον εαυτό μου πως είναι εφικτή.
Αυτό γιατί κάπου είπες πως ασχολούμαστε για συνεργατικές οικονομίες και τέτοια. Να σε ενημερώσω λοιπόν πως θα ήθελα επανεκκίνηση τη επιτροπής για την οικονομία όχι για αυτά που μάζεψα στο wiki που και εγώ μπαρούφες τις βλέπω προς το παρών αλλά μπας και βγει κάτι που θα μπορούσε να εφαρμοστεί χθες κιόλας μπας και φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί και κανένας άλλος μαζί μας.
Και για να τελειώσω, σε ό,τι αφορά την πρόταση του pav, δεν ξέρω αν είναι μπαρούφα ή όχι προς το παρών - μελετάω (βιβλία) για το πως θα μπορούσε να γίνει - αλλά εμένα μου φαίνεται πιο υποσχόμενη. Περίμενε να δεις κάτι ποιο ολοκληρωμένο (αν βγει ποτέ), και μετά κρίνε όσο θες.