Εκτελούνται αναρτήσεις

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μιχάλης Μαντάς
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Εκτελούνται αναρτήσεις

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 09 Φεβ 2013, 23:29

mankasp έγραψε:Βασικά επειδή όσο το έχω ψάξει υπάρχουν άπειρα τέτοια συστήματα και φυσικά δεν υπάρχει και καμιά πηγή στα ελληνικά, μήπως να κάνουμε μια ομάδα εργασίας με σκοπό να ερευνήσει το θέμα και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση;
Και έτσι για να γελάσουμε λίγο, το γερμανικό πειρατικό κόμμα χρησιμοποιεί το λίκουιντ και το σουηδικό τη συναίνεση.

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα ... πάτρια και να επανιδρύσουμε κόμματα με τους ... κλασικούς προσδιορισμούς:
Δηλαδή κάτι σε:
Σουηδικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
Γερμανικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος ... κ.λ.π.
Ναι. Ίσως είναι μια καλή ιδέα. Άλλωστε οι πρόγονοί μας την εφάρμοσαν κατά κόρον, όπως λέει η ιστορία, και φαίνεται (εκ του αποτελέσματος) ότι είχε επιτυχία.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 23:32

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
mankasp έγραψε:Βασικά επειδή όσο το έχω ψάξει υπάρχουν άπειρα τέτοια συστήματα και φυσικά δεν υπάρχει και καμιά πηγή στα ελληνικά, μήπως να κάνουμε μια ομάδα εργασίας με σκοπό να ερευνήσει το θέμα και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση;
Και έτσι για να γελάσουμε λίγο, το γερμανικό πειρατικό κόμμα χρησιμοποιεί το λίκουιντ και το σουηδικό τη συναίνεση.

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα ... πάτρια και να επανιδρύσουμε κόμματα με τους ... κλασικούς προσδιορισμούς:
Δηλαδή κάτι σε:
Ναι. Ίσως είναι μια καλή ιδέα. Άλλωστε οι πρόγονοί μας την εφάρμοσαν κατά κόρον, όπως λέει η ιστορία, και φαίνεται (εκ του αποτελέσματος) ότι είχε επιτυχία.

χαχα όχι, απλά ως βρέφη, ας κοιτάξουμε να πάρουμε τα καλά και όχι τα κακά από τους άλλους. Εξάλλου δεν προήλθαμε από παρθενογένεση. Αν δεν υπήρχαν οι σουηδοι και οι γερμανοι πειρατές, εμείς δεν θα υπήρχαμε
https://twitter.com/e_kastrinakis

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Φεβ 2013, 23:35

Πάντως ώρες ώρες αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να κάτσουμε να βρούμε, να διαβάσουμε και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας κανένα βιβλίο πολιτικής κοινωνιολογίας;

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 09 Φεβ 2013, 23:56

mankasp έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:

Δηλαδή κάτι σε:

χαχα όχι, απλά ως βρέφη, ας κοιτάξουμε να πάρουμε τα καλά και όχι τα κακά από τους άλλους. Εξάλλου δεν προήλθαμε από παρθενογένεση. Αν δεν υπήρχαν οι σουηδοι και οι γερμανοι πειρατές, εμείς δεν θα υπήρχαμε

Το πράγμα εδώ σοβαρεύει Μανώλη.
Ξέρεις υπάρχει και η άποψη (αποκλειστικά δική μου, μέχρις αποδείξεως του εναντίου) ότι η Πειρατική Ιδεολογία δεν είναι κάτι κατ' ανάγκην σύμφυτο με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο, αλλά μια προϋπάρχουσα έννοια, που με την πρόοδο ψηφιακής της τεχνολογίας και του διαδικτύου έκανε την επανεμφάνισή της.
Με άλλα λόγια το αίτημα της καθολικής και ανεμπόδιστης ελευθερίας του ατόμου, δεν περιλάμβανε ποτέ αστερίσκους, που να το περιορίζουν μόνο στο διαδίκτυο. Είναι κάτι που ... υποβόσκει σταθερά στις καρδιές των ανθρώπων, μερικοί των οποίων ερχόμενοι σε επαφή με την τεχνολογία και το διαδίκτυο είδαν σε αυτά μια ακόμη ευκαιρία να ... δουν τον ήλιο να ανατέλλει ξανά (δεν μπορώ να βρω καλύτερη έκφραση για να σου περιγράψω το συναίσθημα).
Και αν θες να το προχωρήσουμε και λίγο πιο πέρα, θα σου έλεγα ότι αν δεν προϋπήρχαμε εμείς, δηλαδή οι αρχαίοι πρόγονοί μας, τότε ίσως ούτε Σουηδοί ούτε Γερμανοί Πειρατές δεν θα υπήρχαν. (Το "εμείς" μην το παρεξηγήσεις, γιατί το θέτω μόνο ως γεωγραφική έννοια. Αλίμονό μου αν τώρα στα γεράματα την ψώνιζα και πίστευα ότι είμαι απόγονος ενδόξων προγόνων. Ένας απλός πολίτης του κόσμου είμαι και την ακριβή προέλευσή μου την γνωρίζει μόνο η συγχωρεμένη η μάνα μου).
Εσύ βέβαια καλά κάνεις και μελετάς τι κάνουν όλοι αυτοί, γιατί η μελέτη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά άλλο μελέτη Μανώλη μου και άλλο αντιγραφή και μεταφορά στα καθ' ημάς του Σουηδικού Κορανίου (συγνώμη Τροχού ήθελα να πω).

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 10 Φεβ 2013, 00:01

mankasp έγραψε:Περίπου. Εγώ αναφερόμουν στις τεχνικές. Σε κάποια σημεία της διαδικασίας χρειάζεται ψηφοφορία.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, πριν δηλώσουν οι συμμετέχοντες αν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση, καταγράφονται τα υπέρ και τα κατά της.
Αυτά τα υπέρ και τα κατά βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα.
Όταν τα επιχειρήματα αυτά βασίζονται σε κάτι αποδεδειγμένο (π.χ. η καύση πετρελαίου εκλύει CO2) και υπάρχει η πηγή δεν χρειάζεται καμια ψηφοφορία.
Όταν όμως ένα επιχείρημα βασίζεται σε μια άποψη, κυρίως κάτι μη μετρήσιμο τότε ίσως να χρειαστεί ψηφοφορία.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 10 Φεβ 2013, 00:03

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
Kotsos έγραψε:Μιχάλη το consensus μεταφράζεται σαν συναίνεση ή συγκατάβαση.
Τα συστήματα αυτά ψηφοφορίας χρησιμοποιούν τεχνικές ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση όλων των μελών ενός συνόλου.
Δεν είναι ψηφοφορία στα επιχειρήματα που λέει ο Μανώλης.
Είναι περισότερο συστήματα που εκφράζουν την αντίθεση όσο την συγκατάβαση, και προϋποθέτουν μιά διαφορετική φάση διαβούλευσης.
Η αριστερά σκέψη θεωρεί την διαβούλευση ως απλή καταγραφή στόχων/θέσεων χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει πως προέκυψαν αυτοί οι στόχοι και πως θα λειτουργήσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο με πολλές μεταβλητές.
Στα συστήματα συγκατάβασης η διαβούλευση δεν βγάζει θέσεις αλλά μόνο τις μεταβλητές,και την ηθική/ιδεολογική πορεία που θέλουμε όλες αυτές να πάρουν, δίνονται με μία μορφή σε όλα τα μέλη και βγαίνουν θέσεις προτάσεις από όποιον θεωρεί ότι έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα μηχανισμό.
Πχ
Μπορούμε να ρωτήσουμε πως πρέπει να διανέμεται η υπεραξία στην διαβούλευση και να δημιουργήσει μία συζήτηση που θα βγάλει μία γενική ιδέα τι είναι δίκαιο και μέσω αυτού να καθορίσουμε τον υπολογισμό του μισθού ενός εργαζομένου.
Αντίθετα μπορούμε να πούμε 1400 ευρώ κατώτατος μισθός και να αφήσουμε τον κόσμο να φαγώνεται σαν τα σκυλιά αν πρέπει ή όχι ο εργάτης να παίρνει1400 ευρώ και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενά ή να καταλήγουμε σε λάθος προτάσεις.

Κάτι σαν περεστρόικα μου μοιάζει όπως το περιγράφεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα ακριβώς.
Θέλω να πω, ότι επειδή πιστεύω ότι μάλλον πρέπει να αντιστοιχώ περίπου στο "μέσο όρο" (λέω τώρα) του Έλληνα πολίτη, αν θέλεις να γίνεσαι εύκολα αντιληπτός, θα πρέπει να βρεις κάτι άλλο για να κάνεις ... πενηνταράκια την άποψή σου. Αλλιώς θα μιλάς και θα συνδιαλέγεσαι μόνο με δυο τρεις το πολύ, πράγμα βέβαια όχι κατ' ανάγκην κακό, οπωσδήποτε όμως ... αντισυλλογικό.

Μιχάλη είναι δύσκολο σε πέντε δέκα γραμμές να εξηγήσω όλο το σύστημα.

Είχα περιγράψει ένα αντίστοιχο σύστημα, πως θα μπορούσαμε να δουλέψουμε σαν ομάδα, στην πρόταση που είχα καταθέσει για την δομή του κόμματος εδώ viewtopic.php?f=167&t=2856.

Δυστυχώς τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και το θέμα ξεχάστηκε.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 10 Φεβ 2013, 00:07

Κότσο ας ξανα-ξεκινήσουμε την προσπάθεια σου. Βλέπω έχεις κάνει αρκετή προεργασία.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 10 Φεβ 2013, 00:09

Παρακαλώ να μην θεωρηθεί ως τρολλάρισμα... γιατί δεν είναι.

Ρώτησα την γυναίκα μου: "Γιατί μαγειρεύεις τόσο λιπαρά φαγητά και σε τέτοιες ποσότητες;"
Μου απάντησε: "Γιατί θέλω να μεταβάλλω επαυξητικά την πολυκαμπυλότητα σου στο χωρόχρονο"
Της λέω: "Δεν το κατάλαβα αυτό... πες το μου με ποιο απλά λόγια"
Και μου απαντά: "Να συγκεντρώσω σε μεγαλύτερη συμπύκνωση την πολυσημειακή ενέργεια της ουσίας σου μέσα στο είναι της φύσης"
Και εγώ έβγαλα τον σκασμό και συνέχισα να τρώω...
:lol:
здравствуйте

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 10 Φεβ 2013, 00:11

Kotsos έγραψε:Μιχάλη είναι δύσκολο σε πέντε δέκα γραμμές να εξηγήσω όλο το σύστημα.
Είχα περιγράψει ένα αντίστοιχο σύστημα, πως θα μπορούσαμε να δουλέψουμε σαν ομάδα, στην πρόταση που είχα καταθέσει για την δομή του κόμματος εδώ http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=167&t=2856.
Δυστυχώς τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και το θέμα ξεχάστηκε.

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες και με την ευκαιρία θέλω να σου πω ότι με απασχολεί και εμένα το θέμα ότι μερικά πράγματα που σηκώνουν περισσότερη ανάλυση / συζήτηση δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν σε πλατφόρμες όπως το Φόρουμ. Δεν ξέρω αν εσύ είσαι περισσότερο κατατοπισμένος από εμένα ψηφιακά και θα μπορούσες ίσως να βρεις μια λύση σ' αυτό.
Πάντως την παραπομπή που μου δίνεις βεβαίως θα τη δω και ίσως να έχω κάτι να σου πω μετά.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 10 Φεβ 2013, 00:12

Κομπειλάδας έγραψε:Παρακαλώ να μην θεωρηθεί ως τρολλάρισμα... γιατί δεν είναι.

Ρώτησα την γυναίκα μου: "Γιατί μαγειρεύεις τόσο λιπαρά φαγητά και σε τέτοιες ποσότητες;"
Μου απάντησε: "Γιατί θέλω να μεταβάλλω επαυξητικά την πολυκαμπυλότητα σου στο χωρόχρονο"
Της λέω: "Δεν το κατάλαβα αυτό... πες το μου με ποιο απλά λόγια"
Και μου απαντά: "Να συγκεντρώσω σε μεγαλύτερη συμπύκνωση την πολυσημειακή ενέργεια της ουσίας σου μέσα στο είναι της φύσης"
Και εγώ έβγαλα τον σκασμό και συνέχισα να τρώω...
:lol:

Ένα καλό διαζύγιο ίσως ...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες