mankasp έγραψε:Μιχάλης Μαντάς έγραψε:mankasp έγραψε:Βασικά επειδή όσο το έχω ψάξει υπάρχουν άπειρα τέτοια συστήματα και φυσικά δεν υπάρχει και καμιά πηγή στα ελληνικά, μήπως να κάνουμε μια ομάδα εργασίας με σκοπό να ερευνήσει το θέμα και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση;
Και έτσι για να γελάσουμε λίγο, το γερμανικό πειρατικό κόμμα χρησιμοποιεί το λίκουιντ και το σουηδικό τη συναίνεση.
Αν κατάλαβα καλά, λες ότι ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στα ... πάτρια και να επανιδρύσουμε κόμματα με τους ... κλασικούς προσδιορισμούς:
Δηλαδή κάτι σε:
Σουηδικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
Γερμανικόν Κόμμα Πειρατών Ελλάδος ... κ.λ.π.
Ναι. Ίσως είναι μια καλή ιδέα. Άλλωστε οι πρόγονοί μας την εφάρμοσαν κατά κόρον, όπως λέει η ιστορία, και φαίνεται (εκ του αποτελέσματος) ότι είχε επιτυχία.
χαχα όχι, απλά ως βρέφη, ας κοιτάξουμε να πάρουμε τα καλά και όχι τα κακά από τους άλλους. Εξάλλου δεν προήλθαμε από παρθενογένεση. Αν δεν υπήρχαν οι σουηδοι και οι γερμανοι πειρατές, εμείς δεν θα υπήρχαμε
Το πράγμα εδώ σοβαρεύει Μανώλη.
Ξέρεις υπάρχει και η άποψη (αποκλειστικά δική μου, μέχρις αποδείξεως του εναντίου) ότι η Πειρατική Ιδεολογία δεν είναι κάτι κατ' ανάγκην σύμφυτο με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο, αλλά μια προϋπάρχουσα έννοια, που με την πρόοδο ψηφιακής της τεχνολογίας και του διαδικτύου έκανε την επανεμφάνισή της.
Με άλλα λόγια το αίτημα της καθολικής και ανεμπόδιστης ελευθερίας του ατόμου, δεν περιλάμβανε ποτέ αστερίσκους, που να το περιορίζουν μόνο στο διαδίκτυο. Είναι κάτι που ... υποβόσκει σταθερά στις καρδιές των ανθρώπων, μερικοί των οποίων ερχόμενοι σε επαφή με την τεχνολογία και το διαδίκτυο είδαν σε αυτά μια ακόμη ευκαιρία να ... δουν τον ήλιο να ανατέλλει ξανά (δεν μπορώ να βρω καλύτερη έκφραση για να σου περιγράψω το συναίσθημα).
Και αν θες να το προχωρήσουμε και λίγο πιο πέρα, θα σου έλεγα ότι αν δεν προϋπήρχαμε εμείς, δηλαδή οι αρχαίοι πρόγονοί μας, τότε ίσως ούτε Σουηδοί ούτε Γερμανοί Πειρατές δεν θα υπήρχαν. (Το "εμείς" μην το παρεξηγήσεις, γιατί το θέτω μόνο ως γεωγραφική έννοια. Αλίμονό μου αν τώρα στα γεράματα την ψώνιζα και πίστευα ότι είμαι απόγονος ενδόξων προγόνων. Ένας απλός πολίτης του κόσμου είμαι και την ακριβή προέλευσή μου την γνωρίζει μόνο η συγχωρεμένη η μάνα μου).
Εσύ βέβαια καλά κάνεις και μελετάς τι κάνουν όλοι αυτοί, γιατί η μελέτη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά άλλο μελέτη Μανώλη μου και άλλο αντιγραφή και μεταφορά στα καθ' ημάς του Σουηδικού Κορανίου (συγνώμη Τροχού ήθελα να πω).