Brainstorm - για το χρέος μας.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Re: Brainstorm - για το χρέος μας.

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 08 Φεβ 2013, 20:38

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκινάμε από αυτές τις Αρχές, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα ενσωματωθούν στην Κοινωνία μας.

με τα λίγα ελληνικά που έμαθα,λέει ξεκινάμε....όχι ότι μένουμε ΜΟΝΟ σε αυτές
τι στο καλό διαβάζετε μερικοί δεν το καταλαβαίνω ώρες-ώρες
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό adrian » 08 Φεβ 2013, 20:48

"ξεκιναμε". πολυ καλως

ποια ειναι η γνωμη σου για το
Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός)
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 08 Φεβ 2013, 20:49

mankasp έγραψε:
Η παρακάτω ιδρυτική διακήρυξη είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των Ελλήνων Πειρατών, με βάση τις ιδέες που αναπτύχθηκαν και ωρίμασαν σε όλη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, την τρέχουσα πραγματικότητα και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ζούμε ήδη την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η οποία πλέον εκτείνεται σχεδόν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα πλεονεκτήματά της είναι πολλαπλά για τη κοινωνία, την επιστήμη, τον πολιτισμό, την οικονομία. Η ψηφιακή επανάσταση συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούνται σε ρυθμούς που η κοινωνία και κυρίως το πολιτικό σύστημα αδυνατούν να προσαρμοστούν. Καθημερινά, ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η προστασία της προσωπικότητας, το προσωπικό απόρρητο, η πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό πλήττονται στο όνομα της καταπολέμησης της πειρατείας, του κέρδους και της εξυπηρέτησης ισχυρών μονοπωλίων.

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε πως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Κοινωνίας της Πληροφορίας πρέπει να είναι:

Η ελεύθερη πρόσβαση του προσώπου στην ανθρώπινη Γνώση και τον Πολιτισμό.
Ο σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός)

Μόνο με αυτές τις βάσεις μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνικά δίκαιη, ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία.

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκινάμε από αυτές τις Αρχές, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα ενσωματωθούν στην Κοινωνία μας. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι αυτά τα θέματα αξίζουν την υποστήριξη όλων των πολιτών, χωρίς τοποθέτηση στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά, αγωνιζόμενοι απλά για ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, των ελευθεριών, της γνώσης και του πολιτισμού μας.

Συγνώμη Μανώλη αλλά διαβάζεις μόνο αυτό που σε βολεύουν (δεν θα ασχοληθώ με το τι λέει το καταστατικό) ας πάρουμε αυτό εδώ το κείμενο που ανάρτησες μόλις τώρα την ιδρυτική διακήρυξη:

ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία της έκφρασης,
η πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό

στο κόμμα έχουμε ελευθερία της έκφρασης ή επιτρέπονται μόνο οι τρεις αρχές;
η πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό, πως την εννοείται μόνο στο να την δεχόμαστε (ως κόμμα) όχι όμως και να την προσφέρουμε; όπως κάνει πχ η επιτροπή περιβάλλοντος;
Είναι πολύ θλιβερό το πρόσωπο που παρουσιάζεις Μανώλη :( δεν το περίμενα από σένα :( Μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διώξεις τους "αγανακτισμένους" αλλά με τα επιχειρήματα που παρουσιάζεις δεν νομίζω ότι θα καταφέρεις κανέναν να φύγει. :?

και καλά θα κάνεις (και εσύ και κάποιοι άλλοι) αυτό που έχετε στο μυαλό για διαγραφές ατόμων από το κόμμα να μην τις υλοποιήσετε γιατί θα σας γυρίσει μπουμερανγκ. ;)

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 08 Φεβ 2013, 20:50

pav έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:Κατι ακομα δεν υπαρχει εμεις και εσεις.
Οπως μπορει πολυ ευκολα να καταλαβει καποιος αναλογα με το θεμα μονο μπορει να γινει κατι τετοιο και οχι σε συστημα φατριων.

True story.

Συμφωνώ και με τους δυο σας αλλά (άσχετο με το σχόλιό σας)....
... Όταν διαβάζω κάποιες "παραδοχές" (συχνά δε, προτροπές) του "τύπου": "Αυτές είναι οι αρχές και μόνο"!!!..... Από την φύση μου θα αντιδρώ!
Να το κουβεντιάσουμε λίγο περισσότερο; Ναι! Αν τις ψάξουμε σε βάθος "καλύπτουν" τα "πάντα" αλλά: "μονολιθικές", (κάποτε δογματικές), απαντήσεις/προτάσεις/σκέψεις, με ενοχλούν!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 08 Φεβ 2013, 21:14

Rainmaker έγραψε:
και καλά θα κάνεις (και εσύ και κάποιοι άλλοι) αυτό που έχετε στο μυαλό για διαγραφές ατόμων από το κόμμα να μην τις υλοποιήσετε γιατί θα σας γυρίσει μπουμερανγκ. ;)

Over my dead body ;)

Αυτο το σεναριο δεν υπαρχει ειπαμε
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 08 Φεβ 2013, 21:19

SilindeElendil έγραψε:
Rainmaker έγραψε:

Over my dead body ;)

Και για να τριτώσει η έμφαση, για όσους δεν το καταλάβανε.
Οποιοσδήποτε θελήσει να στερήσει το δικαίωμα ψήφου από οποιοδήποτε μέλος, αυτό είναι αιτία πολέμου.
Δεν μιλάμε απλά για κόκκινη γραμμή, μιλάμε για μαύρη! :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από 1 και enros, έχει επεξεργασθεί 8 φορά/ες συνολικά

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 08 Φεβ 2013, 21:19

-mesitiko- έγραψε:
Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ξεκινάμε από αυτές τις Αρχές, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα ενσωματωθούν στην Κοινωνία μας.

με τα λίγα ελληνικά που έμαθα,λέει ξεκινάμε....όχι ότι μένουμε ΜΟΝΟ σε αυτές
τι στο καλό διαβάζετε μερικοί δεν το καταλαβαίνω ώρες-ώρες

Μα τις προσπεράσαμε, αυτό λέω.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 08 Φεβ 2013, 21:30

SilindeElendil έγραψε:
Rainmaker έγραψε:

Over my dead body ;)

Μου θυμίζει δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου ;)

Τι γνώμη έχεις όταν ακούς δηλώσεις αυτού του είδους από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους;
Εγώ: Ωχ! μας την φόρεσαν... ;)

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 08 Φεβ 2013, 21:34

Rainmaker έγραψε:
SilindeElendil έγραψε:
Rainmaker έγραψε:

Over my dead body ;)

Μου θυμίζει δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου ;)

Τι γνώμη έχεις όταν ακούς δηλώσεις αυτού του είδους από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους;
Εγώ: Ωχ! μας την φόρεσαν... ;)

Παλι καλα που δεν ειμαι πολιτικος :roll:
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 08 Φεβ 2013, 21:39

pappasadrian έγραψε:"ξεκιναμε". πολυ καλως

ποια ειναι η γνωμη σου για το

φυσικά και δεν θέλω την εκμετάλλευση/συλλογή προσωπικών δεδομένων...δεν διαφωνώ με τις αρχές μας,επιμένω όμως να θέλω να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς που απασχολούν την κοινωνία μας.
Οι Σουηδοί έχουν πιθανόν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα τους.Πειρατικό κόμμα όμως υπάρχει και στην Τυνησία,αμφιβάλλω όμως ότι έχουν τις ίδιες ανησυχίες http://partipirate-tunisie.org/
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες