baskin έγραψε:Τι διαφορά έχει αυτό που λες με αυτό που γίνεται τώρα; Αδυνατώ να καταλάβω. Μια λες εθελοντές χωρίς κρίση, μια επαγγελματίες. Ποιος θα το κρίνει;
Ωραία. Τώρα που άνοιξες καινούργιο θέμα δεν είμαστε τουλάχιστον εκτός θέματος, μόνο που το έκανες τη στιγμή που σου έγραφα μια "παράθεση" και την έχασα ξαφνικά από μπροστά μου και κάθομαι και τα ξαναγράφω.
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα επίκαιρο παράδειγμα.
Αν είχαμε μια Ομ.Επ. όπως την εννοώ εγώ, το συγκεκριμένο κείμενο που συντάχθηκε και κατατέθηκε νομίζω από εσένα για την περίπτωση Τέλλογλου, θα διαβιβαζόταν σε αυτήν ώστε να γίνει ο έλεγχός του ως προς τη σύνταξη, την ορθογραφία, τη δημοσιογραφική απόδοση και φυσικά την κομματική δεοντολογία εφόσον πρόκειται να διακινηθεί με την υπογραφή του κόμματος φυσικά και όχι του συντάκτη του.
Κατά τη γνώμη μου, το συγκεκριμένο κείμενο μέσα από μια τέτοια διαδικασία δεν θα άλλαζε καθόλου γιατί είναι άρτιο απ' όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα αυτό να τελείωνε σε πολύ σύντομο χρόνο και το κείμενο θα διαβιβαζόταν αμέσως εκεί που η Ομ.Επ. θα έκρινε ότι πρέπει να πάει και το θέμα θα τέλειωνε.
Αντί γι' αυτό εγώ βλέπω ότι κάθε φορά που συντάσσεται κάτι, είτε ως σχολιασμός άρθρων του διαδικτύου είτε ως επίσημη αλληλογραφία με διάφορους φορείς, αρχίζει μια απέραντη φιλολογία η οποία εκτός που μας καθυστερεί, τις περισσότερες φορές είναι και εντελώς ανούσια.
Αυτό, (πάντα κατά τη γνώμη μου που μπορεί να είναι και λάθος), εκτός από χρονοβόρο και αναποτελεσματικό, αποθαρρύνει αρκετά και πολλά από τα μέλη μας να συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες γιατί τους προσθέτει πολυπλοκότητα και τις καθιστά βασανιστικές.
Τώρα στο θέμα του πώς μπορεί να συσταθεί μια τέτοια Ομ.Επ. σου επαναλαμβάνω ότι εδώ δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, όμως στα κείμενα - προτάσεις μου που έχω ήδη καταθέσει στην Ομ.Επ. από 9/11/2012 όλα αυτά περιγράφονται με αρκετή σαφήνεια και μπορείς να τα δεις και εσύ κι όποιος άλλος ενδιαφέρεται πολύ παραστατικά.